summer rain

Dette er kraftige skyer, altså. Utenfor pøsregner det, det virkelig høljer ned. Men det er faktisk litt deilig med slike dager også (bortsett fra at jeg kun har pakket utelukkende for sol og 25+ grader hehehe). 

Jeg har gården hjemme for meg selv noen dager nå, siden pappa og stemoren min har reist på hytta – som ligger fem minutter unna. Men det er likevel veldig godt å kunne ha litt ro, sån, alene som jeg ofte får av å reise til Oslo, her hjemme. Det er ikke feil med en hel gård for seg selv, eller hva? I dag har jeg rukket å være en tur i byen med Helene, og det var utrolig koselig. Vi kjørte litt rundt med musikken på og gjorde noen få ærender. Litt senere skal jeg en tur til mamma og de, for der har vi besøk fra familien på stefaren min sin side. Ellers skal jeg nyte å sitte inne i pøsregnet..! Ha en fin tirsdag 🙂

(Q) Hva er deres planer for uka?
~Mathilde~

idyll i Kjerringvik

God mandag!

De siste to dagene har vært ganske grå med noen skikkelige regnskurer. Jeg har vært hjemme og innendørs i dag, med unntak av en legetime tidligere i formiddag. I går, derimot, ville vi komme oss litt ut for å lufte oss. Så mamma, stefaren min, Leah og jeg tok en kjøretur til andre siden av kommunen. Der ligger nydelige Kjerringvik. En plass jeg ikke har besøkt spesielt mye, men som er like vakker og idyllisk som Helgeroa og Nevlunghavn på min side av byen. Vi rakk ikke være der veldig lenge før regnet tok oss, men vi fikk tuslet litt rundt der, og satt på en benk med litt snacks. Det var så deilig å ta en kjøretur til et litt ‘nytt’ sted, Kjerringvik anbefales hvis du er i Larvik/Sandefjord-området! 

(Q) Har dere noen skjulte skatter der dere bor?
~Mathilde~ 

27° i vannet

Ah, for en dag!

Selv om det har skyet litt til nå, er det fremdeles mange-og-tredve grader ute. Jeg koker her jeg sitter inne med full gjennomtrekk. Da jeg sto opp i dag tidlig, hoppet jeg i bikinien, og la meg ut på verandaen for å sole meg. Det ble raskt så varmt at jeg måtte løpe inn igjen og vente en halvtime før jeg klarte å ligge ute igjen. Jeg ble litt lei av å fly inn og ut, så jeg pakket sammen håndkledet og litt skift, og satt meg i bilen på vei til stranda. Jeg kjørte til et helt nydelig sted hvor jeg badet så utrolig masse som barn her i Brunlanes, Torpevannet. Det er et relativt lite vann, så det varmes opp rekordfort, og i dag hadde det blitt målt 27 grader i vannet der. Det er jo helt sykt? Det var ikke mye nedkjøling der, for å si det sånn, haha. Men det var så deilig, jeg tror at jeg badet i over en time til sammen! Det var definitivt dagens beste avgjørelse å dra dit! Håper dere også nyter sommervarmen 🙂

Og sjekk denne nydelige, fargerike sangriaen stemoren min lagde i går, da! Den smakte helt fantastisk i kveldssola…

(Q) Hva har dere drevet med i dag?
~Mathilde~

sushidate ved havet

God helg, dere!

Jeg har hatt min aller første dag tilbake på jobb for Østlands-Posten i dag, og jeg har hatt det så gøy! Jeg har møtt en stor familie på en gård langt inn i kommunen, og fått masse gode tips til hvordan feriere best mulig hjemme. Det var så deilig å være tilbake igjen, skrive, ta bilder, sitte i redaksjonen… Nå er jeg hjemme igjen, og skal nyte litt tid i sola mens det fremdeles er varmt ute. 

I går klarte vi endelig å samle firkløveren igjen. Maren, Helene og jeg var hos Marie på en etterlengtet jentekveld! Vi reiste til byen for å bestille sushi, og den tok vi med oss til en skikkelig fin odde her i Brunlanes. Det var helt nydelig å sitte med havutsikten og spise sushi, jeg krysset fingrene for flere sånne kvelder. Etter vi hadde spist opp og vært ute en stund, reiste vi tilbake til Marie for å sette oss på terrassen hennes med brus og snacks. Akkurat som vi gjorde før vi flyttet – så herlig!

(Q) Hvordan har deres start på ferien vært?
~Mathilde~

tre uker inn i ferien

Hei, dere!

Nå har jeg nok en gang skiftet miljø, og sitter hjemme på gården i Larvik. Jeg har allerede reist mellom Oslo og Larvik et par ganger i sommer, men det er jo akkurat det som er så deilig når jeg har fri og kan gjøre hva jeg vil. Jeg nyter litt sommer i begge byene. Jeg kom hit i går kveld, og har allerede i dag rukket å være innom Østlands-Posten, der jeg skal jobbe i sommer. Det blir veldig spennende, særlig når jeg ikke har vært der på to år! Jeg skal jobbe fast tre uker i juli, og jeg gleder meg masse til å starte. I tillegg har jeg fått en sak i morgen, så da får jeg en liten forsmak på jobbingen. Ellers føler jeg at jeg har hatt ferie en god stund allerede, det er faktisk tre uker siden jeg leverte eksamenen min. Så jeg har jo egentlig rukket en del sommerferie på de tre ukene også!

..En liten recap fra de siste dagene..

(Q) Hva har dere gjort så langt i sommer?
~Mathilde~

St. Hansaften på St. Hanshaugen

God formiddag!

I dag har jeg allerede rukket å gå tur-retur Frogner (andre siden av byen ish) for en tidlig time hos behandleren min, og pakket en hel del saker for hjemreise til Larvik. Jeg var ute med min kjære Vigdis i går, og vi ble ute til midnatt, så jeg er en smule redusert i dag, hehe.. Men jeg skal heldigvis ikke så mye annet enn å reise hjem i dag, så det går fint.

Jeg hadde jo helt glemt at det var St. Hansaften i går, ikke at jeg pleier å ha så mye tradisjoner rundt den dagen, vi har gjerne vært bortreist med familien rundt da. Men jeg tenkte likevel det ville vært hyggelig å funnet på noe, særlig ettersom været var nydelig. Og hva er vel bedre enn å feire St. Hansaften på St. Hanshaugen?! Ganske perfekt, spør du meg! Jeg og Vigdis avtalte å møtes i parken klokken seks for å drikke vin og kose oss. Plutselig hadde det gått nesten seks timer, altså, vi har det så gøy når vi er sammen! Det var virkelig en bra kveld ♥

(Q) Har dere noen tradisjon for å  feire St.Hans?
~Mathilde~

late dager

God mandag!

Dette er vel den offisielle starten-på-sommerferie-uka, når skolene får ferie og selve sommeren starter, er det ikke? Det kjennes litt rart å ha hatt fri i over to uker allerede, og det var først forrige uke jeg virkelig kjente på følelsen av sommerferie. Men nå har den ekstreme heten tatt en liten pause (den er vel like rundt hjørnet igjen), og jeg trives egentlig veldig godt med litt kjølige dager og regn om kveldene. Det er liksom en god unnskyldning for å ikke gjøre allverdens, og heller kose seg inne. Late dager passer best til overskyet vær! Vi får se hvor lenge det varer…

I dag skal jeg en tur ut for å både lufte hodet litt og kikke i et par butikker. Så må jeg vel snart begynne å pakke litt igjen, for jeg regner med å reise tilbake til Larvik i løpet av uka også. Sånn går det, litt avtaler her og litt avtaler der – men det er godt å kunne ha to steder å pendle mellom! Ha en fin mandag 🙂

(Q) Hva er deres planer denne uka?
~Mathilde~

det koker i Oslogryta

God fredag!

Jeg er tilbake i Oslo igjen, og har vært her siden i går tidlig. Stefaren min tok meg med da kan skulle kjøre til jobben sin, og det passet i grunn perfekt. Jeg trente litt tid i Oslo igjen nå etter uken hjemme. Jeg liker det best sånn, når jeg kan bytte litt på hjem-stedet mitt, hehe! 
Men åkei, la oss ta et sekund og snakke om hetebølgen som er om dagen? I dag har vært den varmeste dagen i sommer, godt over 30 grader. Begrepet “Oslogryta” har fått en ny dimensjon, for her koker det virkelig. Jeg har såvidt orket å gå turer i går og i dag, og det skal relativt mye til før jeg blir så sliten av været! Men jeg nyter det også, brunfargen er jo på syden-nivå snart, og sola varmer til langt utpå natta. Det er skikkelig godt med litt sommer nå!

(Q) Hvordan er det der dere bor?
~Mathilde~

cabriolet til stranda

Sjekk den idyllen!!

I går var en helt usannsynlig varm og fin dag. Den varmeste så langt i år, så vidt jeg vet. Jeg lå ute på verandaen hjemme, hvor det alltid er vindstille og minst fem grader varmere enn ellers i lufta, nesten hele gårsdagen. Til slutt ble jeg så varm at jeg måtte kjøre en tur alene ned til sjøen og ta meg en dukkert. Da jeg skulle sette meg inn i en av bilene våre, fikk jeg plutselig lov til å låne cabrioleten til pappa. Og dette er ganske hellig, for den bilen får vi ikke lov til å kjøre (pga. noe forsikringsgreier), men nå sa han helt ut av det blå at jeg kunne kjøre cab’en ned til havet. Det er en veteran Mazda MX5, og det er en skikkelig sportsbil som drar noen blikk! Jeg følte meg så kul da jeg cruiset med den,og det hjelper jo litt at folk faktisk snur seg etter når jeg kjører forbi. Hehe, det var mitt høydepunkt i går! 

(Q) Hvordan er været hos dere?
~Mathilde~

sommerdager på gården

Heisann!

Enda en knallvarm dag, jeg sitter inne og har en liten pause fra sola. Jeg er så heldig at jeg har en veranda rett utenfor rommet mitt her på gården, og den blir flittig brukt om dagen. Med utsikt over grønne jorder og blå himmel, det er gårdsidyll! Men ute på denne verandaen er det helt skjermet for vind, og sola steker helt vilt. Derfor må jeg sole meg i intervaller for ikke å koke opp innvendig, hehe. En halvtime ute, kvarter inne. Men herlighet, så deilig det er! Det er jo rimelig luksus med egen veranda når man er vant med bylivet i Oslo uten balkong..!

(Q) Hvordan er sommerdagene deres?
~Mathilde~