søndagstur med familiebesøk

Hei, og god mandag!

Jeg har startet uka med forelesninger over nettet, og jobbet med oppgaver vi har fått utdelt. Det hjelper i alle fall litt på følelsen av hverdag og (bittelitt) struktur. Men i går var det litt annerledes, mamma og familien bestemte veldig spontant at de ville ta en søndagstur til Oslo. Det var utrolig hyggelig, spesielt nå som dagene blir litt ensformige og tilbrakt alene. Vi tok med bakevarer fra ett av bakeriene i nærheten, og hadde en deilig lunsj hjemme hos meg. Litt senere hadde vi planlagt å gå en skikkelig deilig tur sammen langs Akerselva, sånn at de fikk se litt mer av den delen av Oslo jeg liker så godt. De hadde pakket med turtøy, kakao og kjeks, så vi var godt skodd for tur, for å si det sånn! Det ble en skikkelig deilig tur, og vi stoppet innom flere lekeplasser på veien, for at Leah skulle få leke litt også. Været var ikke til å klage på, og vi koste oss masse. Jeg har sagt det før, men nå som våren er her, er det lite som er så fint som gåturer langs Akerselva – en av mine Oslofavoritter på denne tiden!

(Q) Hvordan var deres søndag?
~Mathilde~

bakeglede

God lørdag!

I dag skinner sola endelig igjen, det har vært noen dager med grått vær og regn i lufta nå, så en dag med blå himmel gjorde godt nå. Men ettersom de siste dagene har vært litt typiske ‘innedager’, har jeg forsøkt å gjøre litt ting som ikke gjør innendørs-tilværelsen så kjedelig som den egentlig er… Her om dagen ble de enda en bakerunde, og denne gangen ble det verdens deiligste kjeks. Disse har jeg vokst opp med, mamma har bakt dem så og si hele livet mitt, så disse smaker liksom ekstra godt! Cookies er jo aldri feil, og det er så lettvint å bake. Så dersom du ikke har noen planer for dagen, foreslår jeg en skikkelig runde med baking, det angrer man aldri på!

(Q) Hva er deres favoritting å bake?
~Mathilde~

undervurdert frisk luft

God torsdag!

I dag har jeg brukt en del tid på å lese meg opp på forelesninger som hører til faget vårt på studiet. Det er ikke superartig, men jeg føler meg i det minste litt produktiv, og det er jo topp! Jeg skal likevel ikke legge skjul på at det er mye tid alene og innendørs om dagen, og det er ikke like lett å gjøre noe med bestandig… Jeg har heldigvis muligheten til å gå ut på turer i den gode vårlufta. Og det prøver jeg å utnytte til det fulleste. Med unntak av noen få dager, har jeg stort sett vært ute og gått turer hver dag. Hodet mitt har fått kjørt seg litt denne perioden, og jeg har virkelig trengt den friske lufta for å komme meg litt på overskudd. Man skal søren meg ikke undervurdere viktigheten av frisk luft, særlig når været er så fint som det er om dagen. Det er en ganske annen versjon av meg selv som kommer inn døra etter å ha vært ute i et par timer, enn den versjonen som gikk ut. Det er en veldig viktig ting for meg om dagen!

~Mathilde~

innedager

Hei på dere!

Det har vært en litt tung start på uka, været er ikke det samme som det var forrige uke og jeg sitter med en passelig stor samfunnsoppgave foran meg. Vi er i gang med nye oppgaver på studiet, og det er litt ekstra hardt å jobbe med dem når vi kun følger opp pensum, forelesninger og annet hjemmefra… Jeg prøver å motivere meg til å skrive noe samfunnsnyttig, men det er ikke det som frister mest når gode serier ligger ett klikk unna. I dag har jeg i det minste fått gått meg en tur, men både søndagen og mandagen rikket jeg meg ikke utenfor dørstokken. Heldigvis har jeg tatt opp strikkingen igjen! Det er en liten stund siden jeg har strikket noe nå, og det er nesten litt synd at jeg har latt det ligge så lenge, for er det noe som virkelig er perfekt å drive med i disse tider, så er det strikking. Jeg har hatt et genserprosjekt liggende i evigheter, så kanskje jeg klarer å bli ferdig med det innen denne tiden er over? Vi får se, det er i alle fall nydelig å kunne fokusere på strikkingen fremfor alt annet akkurat nå!

~Mathilde~

verdens beste kardemommeknuter

Hei!
Det er ingen hemmelighet at dagene går litt ekstra sakte i denne korona-tiden. Derfor prøver jeg å finne flest og best mulige måter å sysle med noe. Jeg har fra jeg var liten av, alltid likt å bake, og har bakt masse sammen med mamma i barndommen. Det er noe litt nostalgisk ved å lage skikkelig god gjærbakst – for meg i alle fall. Så denne gangen hadde jeg lyst til å prøve noe nytt, noe jeg aldri har bakt før, men som likner veldig mye annet: kardemommeknuter. Jeg elsker smaken av kardemomme, og disse knutene er egentlig bare en oppgradert versjon av kanelknutene. Jeg bruke oppskriften til Ida Gran Jansen, som aldri skuffer på bakverk, og de ble helt himmelsk gode! Kardemommeknuter er absolutt å anbefale, og der er overraskende lett å lage. Det blir i alle fall en gjenganger for min del! Del gjerne med meg dersom dere har noen gode tips til baking i isolasjons-tider, hehe!

(Q) Ble dere fristet til å teste dem ut?
~Mathilde~

nyanser av hvitt

God fredag!

I dag har jeg vært på verandabesøk hos min fine venninne Vigdis, som har vært noen uker i Afrika, og sitter hjemme i karantene. Jeg skulle i utgangspunktet bare møte henne for å låne noen pensumbøker, men vi ble stående å skravle i halvannen time – hun på verandaen og jeg på bakken to meter unna. Litt komisk, men helt greit i disse dager, hehe. Vigdis sendte også med meg et svært puslespill da jeg desperat prøvde å lete frem noen gode isolasjons-aktiviteter. Så nå sitter jeg med 1500 brikker foran meg og gleder meg til å bruke fredagskvelden på puslespill, TV-serier og smågodt.

I tillegg har jeg også vært så smått effektiv i dag, for jeg har skiftet på senga (etter alt for lang tid i samme sengetrekk). Jeg har nå blitt såpass voksen at jeg finner glede i sengetrekk, og da særlig de litt fine, ensfargede (som så klart var de kjedeligste da jeg var yngre). Til jul fikk jeg et skikkelig fint, hvitt trekk i bomull, som jeg ikke har fått brukt før nå. Og jeg vet, det er rart hvor glad man kan bli i et hvitt sengetøy, men det gjør så mye med rommet mitt. Det trange, bittelille rommet blir liksom mye større og mer åpent. Ja, det er greit, jeg høres ut som en 80-åring, men la gå. Jeg elsker følelsen av nytt sengetøy!

~Mathilde~

i disse dager

God torsdag!
Jeg må innrømme at dagene er veldig ensformige og kjedelige i disse tidene. Korona-viruset har definitivt påvirket Oslo, og forsåvidt hele landet. Gatene er tommere enn før, stort sett bare matbutikker holder åpent, og det er ikke mye å være ute for (annet enn deilige gåturer i fint vær, men de kan jo ikke vare hele dagen). Så jeg tilbringer mye tid inne, foran PC-skjermen og ser på serier – sikkert i likhet ed resten av landet. Problemet er bare at jeg har jo levd som dette i åtte uker allerede. Helt fra midten av januar, etter jeg opererte, har jeg ligget i senga og rundet de fleste strømmetjenester for serier. Det begynner å bli litt kjedelig, særlig når jeg var så klar for å komme meg ut igjen. Men, ting går ikke alltid rette veien, det gjør det vel strengt tatt ikke for noen i disse tider..? Jeg får bare prøve å ikke la dagene bli for like, og heller finne på litt nytt hver dag. Det er lett å gå på veggen om dagen, men jeg prøver å bruke dagene litt bedre enn til kun å sitte foran en skjerm. Prøver. Ha en fin kveld!

(Q) Hva gjør dere for å få tiden til å gå om dagen?
~Mathilde~

Akerselva i mars

Dagene blir lett kjedelige og langsomme i disse koronatider, og jeg har ikke særlig godt av å skulle isolere meg totalt fra omverdenen. Jeg prøver å holde avstand til de jeg klarer, men hodet mitt har ikke godt av den isolasjonen mange nå er i. Jeg er heldigvis ikke i noen karantene, så jeg styrer litt selv åssen jeg velger å være inne/utendørs, men jeg prøver å være inne og hjemme så langt jeg klarer, en slags mini-selvpålagt-karantene-ish.

Men jeg har behov for å komme meg ut litt, og i går var det helt nødvendig med en skikkelig god luftetur. Jeg har ikke kunnet gå lange turer med foten min på evigheter, men i går fikk det bare briste, jeg takler å ha litt smerter i beinet… Jeg gikk meg en tur oppover Akerselva, til Nydalen. En utrolig fin tur, hvor det ikke føles som man er omringet av byen konstant. Fra Nydalen gikk jeg videre mot Ullevål Hageby – en av Oslo-favorittene mine – og derfra gikk jeg noen omveier hjem. Jeg hadde podcaster på øret og nøt sola, selv om det var faretruende mørkt noen steder. En slik tur gjør godt for sjela i disse tider..!

(Q) Har dere noen tips til aktiviteter om dagen?
~Mathilde~

vaplelykke

Hei!
Jeg har nå kommet meg tilbake til Oslo, og har brukt den fine dagen i dag til å gå en tur langs Akerselva, opp til Nydalen. Det var skikkelig godt å komme seg litt ut! Men over til noe helt annet, pappa og stemoren min bestemte seg for en god stund siden, at de ville få valper på den ene hunden vår. Hun er jakthund, og har gjort det utrolig bra på utstillinger og slikt, så da tenkte pappa at det ville være passende med et kull også. I midten av februar ble det født åtte nydelige små basset-valper hjemme, og jeg har ikke fått besøkt dem før nå. De er såpass mange uker at de er lekne, men elsker kos. De er noe av det nydeligste jeg har sett på lenge, og jeg klarte såvidt å dra vekk derfra. Jeg tror jeg satt og koste med dem i et par timer. Det er lite som er så skjønt som hundevalper, og særlig denne rasen – synes jeg da. Bare se på de nydelige ansiktene, jeg er helt forelsket..!

(Q) Har dere hatt hundevalper før?
~Mathilde~

rolige dager i hjembyen

Hei på dere!

Jeg sitter nå på rommet mitt hjemme hos mamma i Larvik, og her har jeg vært siden fredagen. Jeg reiste hjem ganske spontant, for jeg tenkte det var koselig og deilig med en liten hjemtur etter en lang og slitsom periode med bacheloren og alt det der. Jeg reiser ikke veldig ofte til Larvik, men når jeg først gjør det, er det alltid godt å kunne roe ned, kjøre lange bilturer, gå rundt i skog og mark, uten bygårder overalt. Denne helga har naturligvis vært litt spesiell, siden det er så lite som holder åpent på grunn av koronaviruset. Det er litt kjipt, men jeg har fordrevet tiden med puslespill, kjøreturer og kvelder foran TV-en. Det er ikke så veldig gærent, det… Planen er egentlig å reise tilbake til Oslo i dag, men jeg har ikke landet helt enda, så jeg ser an hvordan dagen blir. Håper dere har en fin helg, uansett om det måtte være i karantene eller ikke!

Forresten, hvor sjukt kule er ikke de nye skoene jeg har kjøpt?! Etter operasjonen har jeg ikke kunnet gå i vanlige sko, så jeg hadde en unnskyldning til å kjøpe meg noen skikkelig store, klumpete sko. Jeg synes de originale Buffalo-skoene fra 90-tallet er dødskule, og jeg måtte bare slå til da jeg fant dette fine paret på Tise – jeg digger dem!!

(Q) Hvordan tilbringer dere helgen deres?
~Mathilde~