oktoberslutt

Hei!

De siste dagene har bare flydd avgårde. Jeg føler at jeg knapt har rukket å sette meg ned og tenke over hvilken dag det er, før neste dag har startet. Vi er i gang med andre bolk med redaksjonsarbeid på studiet, og det krever sitt. Jeg har jobbet med å finne noen saker jeg kan dekke, slik at jeg kommer best mulig i havn før neste uke med innleveringer og deadlines. Så i morgen skal jeg lage to saker, og krysser fingrene for at alt går på skinner.
I dag var jeg grytidlig oppe, og ute av døren 07.30, for på planen for denne dagen sto nemlig varetelling med jobben til stefaren min. Han jobber her i Oslo, så det var ikke lange turen ned til kontoret hans, men selve varetellingen var naturlig nok litt jobb.. Vi var ganske effektive, og ble ferdig på rundt fem timer, men jeg er ganske blåst i hodet nå – etter å ha telt hundrevis av ulike artikler, hehe.. På vei hjemover igjen kom jeg på at i dag er det jo Halloween, og slutten på oktober, så jeg stakk nesa innom en butikk og kjøpte inn litt godteri. Bare sånn i tilfelle noen små, skjønne unger kommer og banker på døra i kveld. Og hvis ikke, har vi litt ekstra godis – ikke dumt, med andre ord! Jeg digger Halloween, selv, men er liksom akkurat litt i overkant gammel til å gå rundt og tigge godteri, haha. Jeg skal på Halloween-fest til helgen da, så jeg skal overhodet ikke klage. Gleder meg som en unge på denne dagen!


..og ja, jeg har også jobbet en del, hehehh, skal slutte å mase om jobb nå.

(Q) Skal dere gjøre noe ut av Halloween?
~Mathilde~

krøpet under teppet

Hei, dere!

Det er skikkelig kaldt om dagen (!). Jeg har jo blitt veldig strømbevisst etter at jeg flyttet for meg selv, og unngår derfor å bruke varmeovnen på rommet mitt. Jeg pakker meg heller inn i lag på lag med klær og skjerf, eller jeg kryper under tepper. Det er så klart noe av det som er sjarmen med høsten, å kunne brette teppet over beina og sette seg til med en kopp te og en bok, men jeg har liksom ikke hatt roen til å gjøre det. Det er alltid noe annet jeg kan gjøre, og alltid noe bedre jeg kan bruke tiden på. Jeg må virkelig lære meg å slappe av bedre. For jeg sier jo ofte at jeg skal gjøre nettopp det, uten å faktisk roe meg ned. Hehe, litt dobbeltmoralsk der, altså. Men i går tok jeg meg i nakkeskinnet og satte alt annet på pause. Jeg dro frem favorittpleddet mitt, og lette frem noen gode bøker i bokhyllen. Følte jeg virkelig hadde høst-stemningen over meg, men det var så fint. Så, dersom dere er hakket bedre enn meg til å ta pauser og slappe av, vil jeg virkelig oppfordre dere til å gjøre dette litt oftere enn dere tror dere trenger. Det skal i alle fall jeg prøve!

(Q) Pleier dere å gjøre slikt som dette?
~Mathilde~

boklanseringer overalt, hele tiden

Hei!

Jeg har vel nevnt ved flere anledninger at jeg bare elsker å bo i Oslo, spesielt fordi det skjer så mye hele tiden. Man kan stort sett alltid finne arrangementer å dra på i siste liten, eller kulturrelaterte ting å gjøre spontant. Det skjedde aldri sånt i Larvik.. Jeg elsker å få med meg når det skjer ting rundt meg, og særlig hvis det gjelder ting eller temaer som interesserer meg. Der har med andre ord blitt en del bokbad eller boklanseringer på meg den siste tiden. Jeg elsker å dra på forfattermøter eller bokslipp for å høre forfattere, gjerne sammen med fagfolk, prate om bøker og andre viktige ting. For to dager siden var jeg på Universitetsbiblioteket for å høre forfatter Ole Jacob Madsen, som har skrevet boken “Generasjon Prestasjon – hva er det som feiler oss?” i samtale med psykiater Finn Skårderud, for å snakke om nettopp det temaet. Det var veldig interessant, og selve arrangementet var gjort skikkelig i stand med servering og champagne og alt sammen. Det var en av de bedre boklanseringene jeg har vært på!

(Q) Pleier dere å dra på slike arrangementer?
~Mathilde~

det snør i Oslo?

Heihei!

I går hadde jeg en fredagskveld akkurat slik fredagskvelder er ment til å være. Gullrekka, taco og fineste samboeren min, Helene. Tredjemann er hjemme i Larvik denne helga, så det var bare oss to, og vi hadde det så hyggelig! Som vanlig kom jeg meg ikke akkurat tidlig i seng, noe som resulterte i at jeg våknet opp litt forvirret i dag og så at klokka viste halv tolv. Det er sjeldent at jeg sover så lenge. Men det var ganske deilig. 
Uansett, jeg kom meg omsider opp fra senga og fikk startet dagen. Jeg både dusjet, vasket og støvsuget rommet mitt og deler av leiligheten, så det ble en liten søndagsrutine allerede på lørdagen. Men det var da jeg sto og støvsuget at jeg ble møtt av tidenes syn utenfor vinduet mitt. Det snødde!! Jeg gav fra meg et lite hyl, og Helene gjorde akkurat det samme fra naborommet, haha. Hva skjer? Altså, vi var like forvirra begge to – plutselig snødde det store filler ute, og jeg vet ikke helt hva jeg følte. Jeg var veldig gira, veldig forvirra og veldig oppjaga. Snø, nå, i oktober?! Nei, jeg er fortsatt i sjokk.

(Q) Har det snødd der dere bor?
~Mathilde~

hjemmelagde ingefærshots

God torsdag!

For en tid tilbake var jeg (nok en gang) på grønnsaksmarked på Grønland, og fant masse moro å kjøpe med meg hjem. I den grad grønnsaker kan være moro, riktignok. Jeg kjøpte blant annet med meg masse ingefær og sitron, fordi jeg tenkte det ville være genialt til å bruke i te nå som høsten er her. Men så kom jeg på den geniale ideen at jeg kunne lage mine egne ingefærshots. Det har blitt en trend med disse shots’ene, og jeg må ærlig si at jeg har hektet meg på. Det er noe med den sterke smaken og følelsen av at det river litt i halsen som er så deilig! Så jeg søkte meg litt fram til en oppskrift, og gjorde egentlig det meste på slump.

Jeg skrelte og kuttet opp en god del ingefær, tok en halv sitron som jeg fjernet skallet på, og puttet det oppi en blender sammen med et par teskjeer honning og litt vann. Så bare kjørte jeg det sammen, og silte ‘saften’ fra resten av fruktkjøttet og det tykke med en sil. Da sto jeg igjen med masse deilig ingefærsaft, eller nok til mange, mange shots, hehe. Det ble faktisk utrolig vellykket, og jeg kan garantere at det ikke var siste gang jeg lagde dette!

(Q) Har dere testet å lage dette selv?
~Mathilde~

oktoberhverdag

Hei!

Det er mye som foregår om dagen. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde sett for meg da jeg startet å studere. Men det skjer ting. Her og der. Hele tiden. Og jeg liker jo å få med meg det meste, så jeg ender opp med litt lite tid til overs til andre ting. Litt liten tid til å egentlig stoppe opp og ta en pust i bakken. Det er rart, men man glemmer så fort sånt. 

Etter forrige uke og alle innleveringene vi hadde da, ble jeg litt slått lufta ut av. Men jeg har gjort mye annet fint, som å slappe av hjemme med de fine, flotte samboerne mine. Og så har jeg jo jobbet mye, både mandagen og gårsdagen har jeg hatt sene vakter. Det har vært veldig spennende, og jeg har fått jobbe med mange veldig kule, men krevende saker. I går skrev jeg faktisk den saken som ble desidert best lest på hele nettavisa – det var stort for meg! I dag har jeg hatt fri, og vært på kafé med ei venninne fra klassen. Det har vært både koselig og deilig å få koblet litt ut av skole og jobb for en dag. 

(Q) Hvordan er dagene deres?
~Mathilde~

Oslo Raw

Hei, og god søndag!

I går jobbet jeg kveldsvakt på jobben, og var avgårde helt fra 16 til 23. Lørdagskvelden min røyk med andre ord, og jeg måtte få med meg hvem som forlot Skal vi danse over Instagram (noe jeg ble oppriktig provosert og lei meg over, altså Morten og Mai var de absolutte favorittene mine!!). Da jeg våknet i dag, hadde jeg ingen andre planer enn å se gårsdagens program i reprise, og en nøye planlagt kafétur med Maren. Vi har i evigheter hatt lyst til å dra innom Oslo Raw, rett og slett fordi det ser helt vanvittig ut der. Kaker, chia- og acaibowls man bare kan drømme om, og all verdens deilige smaker satt sammen, hehe. Vi har i alle fall drømt om det siden vi flyttet hit, og da passet det seg ekstra godt å unne oss den turen i dag. Og, kjære vene – for et sted, det er ikke uten grunn at de blir skrytt opp i skyene!! Det er den beste kafé-opplevelsen jeg har hatt, noensinne! Maren og jeg storkoste oss der, og ble rimelig raskt enige om at det ikke var siste gangen… Så hvis dere vil ha en liten anbefaling, here you go!

(Q) Har dere noen favoritt-kafeer i Oslo?
~Mathilde~

en fredag som satte standard

Hei!

I går hadde jeg fri hele dagen, og gjorde alt jeg kunne for å bruke den fridagen godt. Jeg hadde ikke engang tenkt tanken på å bevege meg utenfor leiligheten før klokka fire. Da fikk jeg en melding fra fine Vigdis som lurte på om jeg ville møte henne på Nationaltheateret. Hun har akkurat vært i praksis med studiet, og var ferdig i går – det måtte jo feires! Vi dro på kanskje Oslos kuleste pub, altså, doen der er bak en bokhylle. Det var så hyggelig der, både hele stemningen på puben, men også det å være sammen med Vigdis igjen! Da vi hadde tatt et par øl og skravlet en liten stund, måtte jeg videre ned til Aker Brygge. Der skulle jeg ta båten over til Nesodden for å komme meg til en konsert. Det var egentlig en konsert som skulle vært for en måned siden, men på grunn av Knud, ekstremværet altså, måtte de utsette (og flytte det inn i en kirke). Det var ingen ringere enn Unni Wilhelmsen som spilte, og jeg måtte bare få det med meg. Det var så fint, og jeg er så glad for at jeg fikk det med meg – for den dama har en stemme uten like, og er så deilig å være på konsert med. Det har jo blitt noen oppigjennom, mener jeg hehe.. Gårsdagen var, med andre ord, veldig fin og hyggelig og bra!!

(Q) Hva brukte dere deres fredag på?
~Mathilde~

bakermestere

God morgen!

I dag har jeg fri, og det var så godt å kunne våkne opp vel vitende om at det er fredag, men likevel ha følelsen av lørdag. De siste dagene har vært veldig hektiske med arbeidskrav og innleveringer. Vi skulle få ferdig alt av saker og runde av redaksjonsarbeidet for denne gangen, og det krevde en god del jobb. I går hadde vi gjennomgang av sakene og fikk gjort oss helt ferdige med denne runden. Det betyr fri i dag, og langhelg! Jeg våknet ganske tidlig, men har til nå bare ligget og sett på noen serier og laget meg kaffe på morgenkvisten. Perfekt!
I går hadde vi en skikkelig hyggelig kveld sammen her i verdens beste kollektiv. Vi lagde mat utpå kvelden, og fant noe å se på TV-en. Da vi hadde ryddet ferdig, fikk Helene den geniale ideen at vi skulle bake. Det har vi ikke gjort på evigheter, og jeg var ikke vond å be. Vi lagde bolledeig og lot den heve (vi kunne nok gjort alt litt bedre, men er tross alt fornøyde – det ble boller!), før vi trillet dem ut på et brett og stekte dem. Det lukta gjærbakst og kardemomme i hele leiligheten, det beste som finnes! Det gjorde i alle fall kvelden perfekt, og de ble veldig gode ♥

(Q) Har dere noen favoritter når det kommer til baking?
~Mathilde~

gjennom hodet streifer

… tanker som at jeg hadde det veldig fint i går kveld. Ute for å ta et par øl med ei venninne jeg har fått på studiet, men som jeg ikke hadde sett på noen dager. Hun er fantastisk.
… tanker som at jeg egentlig er litt lei av å jobbe med nyhetsproduksjon og innleveringer opptil ørene. Det hadde vært fint med et pust i bakken.
… det at jeg har overvurdert meg selv litt når det kommer til hvor mye krefter jeg egentlig har. 
… småting som jeg føler at jeg burde ha gjort, men ikke rekker eller orker å gjøre, men som likevel ligger å murrer i bakhodet og plager meg fordi jeg ikke tar tak.
… en drøm om å kunne sove ut og føle meg uthvilt etter natten. I dag er jeg hjemme og jobber med studiet, trengte en morgen uten stress. 
… og mye, mye annet som bare virrer rundt og prøver å få orden på kaoset.