Oslo, nå er du fin

Varmegradene har bikker 20-tallet, St.Hanshaugen er fylt opp av mennesker, skravling, engangsgriller og tepper. Trærne blomstrer og gir gatene en helt ny dimensjon, alt spirer til liv. Alt er så livlig, alt er så lyst. Sola varmer så godt, og man kan leve fint uten bekymringer for noen minutter, timer. Mens man bare lever i en verden og en boble Oslofolk kan forstå seg på. Byvåren er så vakker, og akkurat nå Oslo – nå er du fin.

Sverigeinnkjøp

Hei!

Som nevnt i forrige innlegg, var jeg jo i Sverige i hele går. Det er så deilig å få litt påfyll av ting man trenger, eller bare teste litt nytt. Det ble ikke så mye shopping annet enn på godteri- og matbutikken, men jeg tenkte likevel jeg kunne vise dere hva jeg fikk med meg hjem fra Sverige i et eget innlegg, så here we go! Jeg innser nå at jeg glemte å ta bilder av skyllemiddel som jeg handlet på Rusta, og noen skikkelig typiske Sverige-cidere som jeg handlet på matbutikken, men det regner jeg med at går bra. Jeg har handlet såpass mye annet..! Så brusen og godteriet er fra godtebutikken, proteinbarene og karamellsausen er fra Bodypower, og resten er vel fra matbutikken – sånn omtrent i alle fall!


Pepsi Max, vanlig og lime – Monster zero hvit – Capri Sonne
Bodylab salt karamellsaus – Barebells proteinbarer
Akasiehonning – Sukrin gold – Hvit sjokoladeknapper – Iskaffe – Mandelsmør – Kaffesyrup, vanilje – Betakaroten
Snapple mango – Arizona tea strawberry and kiwi – Lohilo proteiniskrem – Babybel ost – Goudaost
FUN light saft, strawberry og lemonade – Mangojuice – Iste med fersken
Mandelmelk – Oatly ikaffe havremelk, Vanilje-soyamelk – Sjokolade-soyamelk (okei, handlet flere av disse, men det var en disse fire typene hehe)
Godteri (så klart, hvorfor ellers dra til Sverige?!) – Naturgodis – Läkerol

(Q) Hva synes dere om innkjøpene?
(Q) Hva er deres must-haves fra Sverige?
~Mathilde~

Sverige og opphamstring

Heihei!

I dag dro jeg veldig tidlig avgårde til Oslo S, for derfra skulle jeg ta toget til Moss. Dessverre for meg var det buss for tog, og jeg måtte finne meg i å sitte på buss i nærmere en time. I Moss skulle jeg bli hentet av mamma, stefaren min og lillesøster, fordi vi ganske spontant bestemte oss for å ta en tur til Sverige. Jeg fikk en telefon på torsdag kveld, og da spurte mamma om jeg ville være med på ei litta harryhandel i dag. Som fattig student kunne jeg ikke unngå den sjansen, så jeg ble gladelig med! Vi har vært på tur i stort sett hele dag, og jeg kom hjem for ikke så veldig lenge siden. Men nå har jeg fått fylt opp med godteri, brus, mat og alt annet nødvendig. Det er ingenting som slår følelsen av å komme hjem med tre brett Pepsi Max, altså, det er ren lykke. Nå skal jeg kose meg masse fremover, haha!

(Q) Hvordan har deres lørdag vært?
~Mathilde~

Kiellands plass i sola

Hei!

Som nevnt har jo den siste tiden vært både rar og vanskelig. Men jeg har heldigvis verdens fineste folk rundt meg, og det hjelper på det meste. Så tidligere denne uka, da været var på sitt aller, aller fineste, dro Maren og jeg ut for å nyte vårsola. Vi satte oss ned på Alexander Kiellands Plass, som ligger like i nærheten, og bestilte oss hver vår Aprerol Spritz fra en av uteserveringene mens vi skravlet masse og koste oss mens sola skinte. Og dette var relativt sent på ettermiddagen/kvelden, altså. Jeg har blitt så glad i Oslo om våren, og å kunne gjøre sånt som dette gjør den tusen ganger finere! Så himla deilig!

 

(Q) Hva liker dere å gjøre i solsteika?
~Mathilde~

når ikke alt henger sammen

Jeg beklager for at jeg har vært såpass fraværende de siste dagene. Men i blant skjer ting som gjør at man må prioritere annerledes, og det skjer ting som helt flytter fokuset vekk fra det man pleier. De siste dagene har vært lange, hektiske og vonde. Jeg har prøvd så godt jeg kan å stå i hverdagen, ikke isolere meg vekk fra den. For det er viktig. Men det har krevd sitt. Jeg mistet en av mine aller kjæreste for noen få dager siden, og siden da har alt handlet om å ta dag for dag. Mer ønsker jeg ikke å gå inn på, men jeg vil likevel at dere vet. Bare fordi det er vanskelige tider. Og akkurat nå skal det være lov å kjenne på sorgen, så lenge den ikke tar overhånd. Det går seg til, men det krever ganske mye…
Jeg må bare få ta tiden som trengs. Huske på alle de gode minnene. Ønsker dere alle en veldig fin uke videre ♥

easter summed up in photos

God mandag! 

Plutselig var påska over… Eller, strengt tatt er det jo ferie i dag også, men jeg føler at 2. påskedag er litt som den søndagen du enten hater eller elsker. Jeg går omtrent bare rundt og tenker på at i morgen er det fullt kjør og på’n igjen med studiet og hverdag. Men det blir litt godt med rutiner igjen også. 
Jeg kom tilbake til Oslo sent i går kveld, etter at vi hadde vært på besøk hos noen i familien til stefaren min tidligere på dagen. Det er bestandig litt slitsomt med de dagene der alt skal pakkes, flyttes på og pakkes ut. Men nå er jeg vel hjemme i leiligheten igjen, og har tømt bagen som jeg hadde med meg til Larvik. Så nå kan jeg forhåpentligvis slappe av og nyte det faktum at sola skinner og jeg kun har en kort dag igjen før hverdagen braker løs. 
Jeg tok forresten ekstremt masse bilder da jeg var hjemme i ferien, så for å oppsummere påskeferien min, here you go!

(Q) Hva gjorde dere i påska?
~Mathilde~

påskeegg

Hei!

I dag er selveste påskeaften, og her i familien har vi tradisjon for å lete etter påskeeggene våre på denne dagen. Jeg tror det er det som er normalen, men det er mulig jeg bare innbiller meg det. Vi har i alle fall pleid å fly rundt for å lete etter egg ute i gården på påskeaften. Det er noe av det beste med påska – så klart! Man blir aldri for stor for å lete etter egg som er stappet med godteri og andre deilige saker. Vi har ikke særlig mange tradisjoner i påska, andre enn denne. Det går for det meste i rolige dager og kos med familien. Men påskeegg-tradisjonen skal jeg aldri vokse fra, det er jo så stas!

 

(Q) Har dere noen tradisjon for å lete etter påskeegg?
~Mathilde~

påskeoutfit

Været her hjemme i påska har vært helt spesielt. Jeg har kunnet droppe jakka, gå i tynn strømpebukse, og jeg har til og med sittet ute på verandaen og slikket sol i lite klær. Det er skikkelig vår i lufta – på kanten til sommervær..! Da vi var i Stavern på påskeutstillinga her for et par dager siden, kledde jeg meg i skikkelig vår- og påskestil. Jeg har fått helt dilla på kjoler, og bruker det så ofte jeg klarer, så sant det ikke er alt for kaldt. Men jeg har blitt veldig glad i å slenge en strikkegenser over kjolen. Da holder jeg i alle fall litt på varmen, og det ser utrolig fint ut også! Kjolen jeg hadde på meg her er fra H&M, og jeg elsker den. Genseren har fine tanta mi strikket til meg, men det er “Lavendelgenser” fra Anett Opheim, og solbrillene er fra Quay. 

 

(Q) Hva synes dere om outfiten?
~Mathilde~

her bodde jeg før

God fredag!

Det er ikke akkurat mye som skjer her hjemme i påsken, men vi har vært flinke til å gjøre litt hyggelige ting. Som familieturer til Stavern for å se på all påskepynten der, og en tur til Nevlunghavn i går. Det er ett av de fineste stedene i området her, og jeg er der alt for sjeldent. Jeg bodde faktisk i Nevlunghavn en liten periode på barneskolen, og noe mer idyllisk sted enn dette skal du lete lenge etter! Vi har hatt besøk av et vennepar av mamma og Ben et par dager, og vi dro dit sammen for å drikke kakao, spise boller og la sola gjøre jobben med brunfargen. Jeg glemmer så lett hvor vakre disse stedene er, jeg har på en måte tatt dem forgitt da jeg bodde her. Men nå som jeg har flyttet, ser jeg helt annerledes på å komme hjem til dem. Jeg er heldig da, som bor en sykkeltur unna dette..

 
(Q) Har dere noen perler der dere bor?
~Mathilde~

white dreams

Jeg kommer fortsatt ikke over hvor vakre disse blomstene er, og hvor ekstremt dekorative de er, selv om de er så enkle. Jeg følte meg skikkelig voksen da jeg hadde kjøpt dem, og trasket nedover gaten med buketten i hånda. Små gleder!
Pretty white things.