STRIKKEVESTEN

Åh, sjekk denne kule vesten da, dere!

Jeg har allerede strikket masse i år, og det er så deilig å ha den gnisten igjen. Forrige uke begynte jeg på en strikkevest, for det har jo blitt helt ufattelig populært det siste året. Jeg føler alle eier en vest nå, haha.. Men jeg bega meg ut på en ganske enkel og rask strikkeoppskrift fra Min Mote, og vesten heter helt enkelt minmote-vesten. Den tok ikke lang tid å strikke, og oppskriften ligger gratis ute på nettsidene deres. Jeg kommer nok til å strikke flere av disse vestene, for de er så utrolig fine og passer til omtrent alt! Et skikkelig bra strikkeprosjekt hvis man vil gjøre noe ikke altfor komplisert, men likevel utrolig stilig!

(Q) Har dere strikket noe morsomt jeg bør teste?
~Mathilde~

Jeg reiser nord

Hei, dere!

Som jeg nevnte så vidt i forrige post, hadde jeg noen ganske spennende planer for denne uka. Jeg skal nemlig ut på ei litta reise.

På tirsdag skal jeg reise med mamma sin side av familien til Finnmark! Stefaren min har familie der oppe, og jeg skal på en salgs kombinert vinterferie med familien og reportasjetur. Vi har et globaliseringsfag på studiet denne våren, og vi skulle egentlig ha vært ute og reist i verden nå. Men ettersom det ikke lar seg gjøre av åpenbare grunner, kan vi reise innlands i stedet. Jeg skal derfor lage en sak om samisk kultur i Karasjok. Det blir så utrolig spennende, og jeg gleder meg helt enormt masse!

Jeg har aldri før vært så langt nord, og jeg må stålsette meg skikkelig for bitende kulde og mange minusgrader, hehe… Men jeg gleder meg til å se Finnmarksvidda og oppleve skikkelig vinter der. Foreldrene til stefaren min har en hytte en drøy time unna Karasjok, kun noen hundre meter unna Finskegrensa(!), og den skal vi bo på fra tirsdag til lørdag. Jeg er så spent på å lage reportasje der oppe fra, og jeg tror det skal bli artig å kombinere familiehyttetur med jobbreise. Jeg får i alle fall en reise, og det er jeg glad for! Nå gjenstår bare å pakke med seg alt ulltøyet jeg eier, for det er ikke akkurat deilige temperaturer der oppe.

(Q) Har dere vært i Finnmark før?
~Mathilde~

girls night in

God søndag!

Denne helga har det egentlig skjedd litt. Jeg føler nettopp det var torsdag, og plutselig sitter vi her med en liten dag igjen til mandag og ny uke. I går var jeg ute stort sett hele dagen, både for å gå meg en tur rundt i byen, men også for å handle inn noen nødvendigheter, for jeg skal nemlig noe skikkelig spennende neste uke. Mer om det i neste post!

Senere på kvelden i går hadde Helene, Helga og jeg avtalt å drikke vin og spille spill sammen. Skikkelig girls night i kollektivet! Vi hadde på Melodi Grand Prix i bakgrunnen, og koste oss masse med brettspill og kortspill mens vi skravlet i evigheter. Sånne kvelder sammen var så etterlengtet, og lørdagskvelden ble ganske så perfekt. Håper dere har en fin helg!

(Q) Hva gjør dere denne helgen?
~Mathilde~

tur i solnedgangen

God torsdag!

Jeg har ikke akkurat vært god på å oppdatere den siste måneden, men det skyldes bare en veldig lite interessant hverdag. Jeg gjør lite som skiller dagene fra hverandre, men når jeg først har andre ting på agendaen, er det til stor glede. Sånn som her om dagen, da jeg møtte stesøstera mi ute på St. Hanshaugen og vi gikk en skikkelig deilig tur ute i iskulda mens sola gikk ned foran oss. Det var så etterlengtet og så koselig å møtes sånn. Får håpe vi gjentar suksessen snart, hehe. Bare se her, hvis ikke dette er vintersolnedgangs-idyll, så vet ikke jeg..!

(Q) Hva består dagene deres av for tiden?
~Mathilde~

Tilda cardigan av pinnene

Mitt nyeste strikkeprosjekt er allerede av pinnene, og jeg er så fornøyd!

Det er ikke lenge siden jeg tok fatt på denne nydeligheten av en strikkejakke. Jeg fikk masse spennende garn i posten av moren min, og satte i gang med en Tilda cardigan, eller stripejakke som noen også kaller den. Den gikk utrolig fort å strikke, men det er et herk å feste alle trådene på den. Her byttes det nemlig garn hver! eneste! runde! Hehe, skikkelig jobb, men det var så verdt det til slutt, i tillegg lærte jeg meg en teknikk for å tvinne sammen noen av trådene underveis, så jeg slapp å feste absolutt alt. 

Jeg har gjort min egen lille vri på jakken, for jeg har strikket den i enkel tråd med Drops Air (som er et annet garn enn oppskriften sier). Jeg hadde heller ikke store nok pinner, så jakken er strikket i pinne 9mm. Den ble litt mindre enn jeg trodde (på grunn av pinnestørrelsen), men jeg strikket noen ekstra lange ermer, og synes egentlig den ble skikkelig fin til slutt! Jeg er så glad i den allerede, og jeg kommer til å bruke den masse fremover!

(Q) Hva synes dere om Tilda cardiganen?
(Q) Holder dere på med et strikkeprosjekt nå?
~Mathilde~

ikke tida for å forsere de største hindra

Så var det plutselig søndag igjen.
Jeg føler på en måte at dagene har krysset over i hverandre, og at en uke plutselig virker ganske liten. Tida går fort, og dagene passerer bare, men timene i løpet av dagen virker grenseløst lange. Det er lite som skiller tirsdag fra fredag, og mandag fra lørdag. Det er til å rive seg bittelitt i håret over, men sånn får vi bare leve litt til. Jeg snakket med farmoren min på telefonen tidligere i dag, og vi ble enige om at det er lov å si at dette er ganske kjipe tilstander. Det er sjeldent mye å skryte av, men vi bør heller passe på å skryte av de mindre tingene vi overkommer i løpet av dagen. Det synes jeg er fint å ta med seg – det er ikke nå vi skal forsere de aller største og modigste hindra. Store tanker på en kjedelig søndag, men la oss prøve å ta det med oss inn i uka – god søndag videre! Her er mine små, og litt større, øyeblikk fra hverdagen ♥

~Mathilde~

(livs)viktige morgenrutiner

Hei, dere!

Det er kun tirsdag, men jeg føler meg allerede firkantet i øynene etter litt for mange timer med forelesninger på Zoom… Heldigvis har jeg noen fine rutiner på morgenene, slik at jeg ikke bare ruller ut av senga for så å sitte i halvsøvne under forelesningene.

Jeg står opp i god nok tid, setter på en skikkelig kaffe fra espressomaskinen min – sånn at det skal ta litt tid, og gjøres skikkelig(!). Deretter setter jeg på God morgen Norge, og koser meg med det, og en varmeflaske (som må til på disse iskalde dagene) frem til forelesningene starter. Da veksler jeg mellom å ta notater og strikke litt. Det er et fint lite avbrekk.
Så egentlig har jeg noen gode rammer for at ikke alt skal rakne totalt om dagen, hehe, men jeg har skjønt at det er superviktig nå som hverdagen preges av såpass mye digitalt og isolasjon. Det gjør i alle fall utgangspunktet for dagen litt bedre!

(Q) Hva er deres morgenrutiner under pandemien?
~Mathilde~