loppemarked done right

God torsdag, dere!

Forrige helg var jeg på en liten tur rundt i Oslo, da jeg kom over et skikkelig nydelig og koselig loppemarked i ett av mine favorittstrøk her i byen, Lindern. Det bugnet av masse fine klær, barnefamilier med leker og bøker, og masse annet fint stæsj. Det er så lenge siden sist jeg var på et loppemarked, og det er noe med stemningen der jeg bare elsker. Jeg fant faktisk en del fint ting, og fikk med meg hjem en parfyme, en skjorte og en kåpe. Skikkelig gode kupp også! Det var rett og slett et lykkefunn at jeg gikk forbi det loppemarkedet, for jeg er så utrolig fornøyd med det jeg kjøpte! Pluss at det er så fint å bare gå rundt og kikke på alt som henger på stativene eller ligger på bordene. Søndag well spent, vil jeg si!

(Q) Har dere vært på loppemarked i det siste?
~Mathilde~

verdens beste bananbrød

Herlighet, hvis ikke dette gir vann i munnen, så vet ikke jeg altså!

Sist jeg var hjemme hos mamma, bestemte vi oss for ha en koselig bakesøndag. Hun hadde gitt meg kokeboken til min tidligere favorittblogger, Emilie Nereng, og begge to var skikkelig i humør for å teste ut noe derfra. Det ble til at vi rasket sammen ingrediensene til et bananbrød, og det var virkelig en slager! Herlighet, så deilig det ble, og det tok mildt sagt kort tid før hele brødet var borte. Det er jo like mye dessert som det er frokost! Det var overraskende enkelt å lage, og jeg kan garantere at jeg kommer til å lage det igjen snart. Så godt, lettvint, skikkelig sunt og en hit for alle i huset! 

(Q) Har dere laget bananbrød før?
~Mathilde~

showjenter

Hei på dere!

Det ble en liten stund siden sist. Jeg har vært ganske travel med hverdagen og alt som skjer, men nå er det helg, og det er lørdag. Det er veldig godt! Onsdag hadde Helene og jeg tidenes date, vi skulle nemlig se Sigrid Bonde Tusvik sitt soloshow “Heks on the beach”, og vi bestemte oss for å gjøre en skikkelig helaften ut av det. Først pyntet vi oss, planla outfitene våre sammen, og reiste ned til Aker Brygge og følte oss skikkelig fancy. Der hadde vi bestilt bord på Asia, hvor vi først tok noen drinker, og senere bestilte deilig mat. Derfra gikk vi til Latter, hvor showet skulle være. Og vi hadde det så utrolig gøy! Herlighet, for et show, for en dame… Vi elsker begge Tusvik & Tønne, og dette var så stas for begge oss. Vi lo så mye at vi var helt gåene i smilemusklene begge to da vi gikk ut fra salen. Sånt er så deilig! 

Se, så nydelig venninna mi er!!

(Q) Har dere gjort noe stas denne uken?
~Mathilde~

off weekend

God mandag!

Denne helga ble brått litt annerledes da jeg fikk en telefon fra mamma fredag formiddag om at broren min hadde tenkt seg hjem til Larvik i helga, og at stefaren min uansett skulle kjøre for å hente han. Jeg bestemte meg superspontant for å bli med, og pakket for to dager på en time. Jeg la igjen PC-en min, og tok bare med klær og toalettsaker. Det var egentlig utrolig deilig, kun mobil og ellers mindre skjermtid enn jeg vanligvis ville hatt. Vi så en film fredagskvelden, var en tur i byen på lørdag, fikk med oss Skal vi danse-premieren (mitt største TV-høydepunkt om høsten), og hadde bake-søndag. Skikkelig rolig og fin helg hjemme i Larvik, før vi reiste tilbake til Oslo i går ettermiddag. Jeg følte for å koble av litt, og det synes jeg at jeg fikk gjort. Denne uka ser litt mer fullpakket ut, og jeg lå våken i timevis i natt mens hodet spant over alt jeg skal gjøre denne uka. Jeg endte opp med å skrive en liste på notater i halv tre-tiden, haha… Men jeg tror det skal gå fint, mye av det som skjer er interessante eller spennende ting. Håper dere har en fin start på uken!

Sjekk forresten den deilige stabelen med bøker jeg fikk med tilbake til Oslo fra mamma – utrolig kjekt at hun er bokhandler i blant!!

(Q) Hvordan var helgen deres?
~Mathilde~

første uka med høst

God fredag!

Endelig var det helg igjen, og denne uka føler jeg virkelig jeg har fått forsmaken på høsten. I dag tidig var jeg ute for en avtale, og måtte kle meg i en svær hjemmestrikka genser for å ikke fryse da jeg gikk ut. I tillegg begynte det å regne mens jeg var ute, og jeg hadde selvfølgelig ikke med meg noen paraply. Sånn er jo overgangene, hehe! Fredagen min er veldig, veldig rolig, og jeg føler egentlig allerede at det nærmer seg kvelden (var oppe såpass tidlig i dag, ja), men det får jeg nok vente noen timer til med. Jeg har planer om å slå meg ned i sofaen med det bittelille som er av gullrekka i dag, og det gleder jeg meg til. Håper fredagen deres er god 🙂

(Q) Hva har dere drevet med denne uka?
~Mathilde~

museumsnerd

Hei på dere!

Denne uka har jeg virkelig utforska mine kulturelle sider, haha – eller noe i den duren. Siden det er starten av studieåret, og det har kommet mange nye studenter til Oslo, kjører studentsamskipnaden en bli-kjent-med-Oslo-deal som heter studentslippet. Dette er en samling av masse gratis aktiviteter for å se hva hovedstaden har å by på. Man kan melde seg på mye forskjellig, men jeg har for første gang siden jeg flyttet benyttet meg av studentslippet, og dratt gratis på museer! Det er egentlig noe jeg synes er utrolig spennende, men bare aldri har surret meg til å gjøre før nå. Jeg elsker historie, geologi, tidsepoker og sånt, og kan nørde historiske fakta i evigheter. Der er jeg så interessert!

Så søndag tilbrakte jeg på kulturhistorisk museum og i går besøkte jeg naturhistorisk museum på Tøyen. Sistnevnte ligger i Botanisk hage, som også er en del av ‘museet’, så jeg fikk en liten tur til selve hagen også. Det har jeg hatt lyst til i to år nå! Jeg er skikkelig glad for at jeg tok turene til begge museene, for jeg har storkost meg med å gå alene i gangene og se på all historien..

(Q) Har dere besøkt noen museer i sommer?
~Mathilde~