mitt 2018 – januar til april

Det er denne tiden på året igjen, og som alltid liker jeg å oppsummere året som har gått i en tradisjonell årskavalkade. Det er en av mine favoritt-ting å gjøre, det å kunne se tilbake på året som har gått. 2018 har vært et år med mange nye inntrykk og et år hvor jeg har vokst enormt. Jeg deler opp året i tre deler, og her kommer første del: januar til april, here we go!

Januar:

Jeg startet det nye året sammen med verdens fineste gjeng, det var en super nyttårsfeiring!

Jeg fortsatte starten på januar i Fredrikstad. Fra august i fjor til juli i år var jeg innlagt, for de som husker det, og dermed startet jeg det nye året på institusjonen. Slik gikk dagene, og det skjedde ikke særlig mye. Jeg strikket masse, og lærte meg også å hekle!

Januar er også min BURSDAGSMÅNED!! Jeg ble 19 dette året, og det var mye feiringer og stas♥

Jeg hadde et te- og kaffeforbruk som var helt sinnsykt. Vinter og kaldt = masssse varm drikke. Jeg er vel ikke den eneste?

Februar:

Strikket ferdig Tonegenseren til Line Langmo, og husker jeg var såå stolt, haha! Men for all del, det er veldig gøy når noe man har jobbet lenge med, blir vellykket..

Reiste vel egentlig bare frem og tilbake mellom Larvik og Fredrikstad, og dagene fløy. Jeg orket ikke skrive så mye mens jeg var i Fredrikstad, så det ble gjerne litt svak blogging derfra…

Jeg hadde noen dager hvor jeg gjorde det jeg kunne for å pleie kropp og sjel littegran bedre. Det var hektisk å gå på skole fulltid de ukene jeg var hjemme, så jeg hadde ikke veldig mye energi til overs…

Mars:

Var på kafé-turer med fineste Helene, og nøt vårsola som best jeg kunne. Startet også i behandling i Oslo igjen, og hadde flere dagsturer dit.

Mars var fin med all den deilige sola, og mange fine himler<3

Jeg møtte også Kristine Ullebø midt på Frogner på en av mine dagsturer til Oslo. Hun var så hyggelig!

Maren arrangerte tapas-kveld med mange fine, gode venner. Det var en skikkelig koselig kveld, og et deilig avbrekk i all skolearbeidet.

April:

Russetiden nærmet seg, og russegruppa var hadde konsept-slipp i starten av april. Vi hadde “Alter Ego” som dekknavn, og slapp til “She Wolf”!

Det var fortsatt skole, behandling, påske og hverdag som stod i fokus. Så heller ikke en måned med særlig mye oppdateringer fra livet, hehe.

Som sagt, russetiden kom smygende, og jeg elsket å pynte dressen min. Jeg tuller ikke, jeg var såå fornøyd med den, og må innrømme at jeg savner den enda..!

Så var det Landstreff Fredriksten som stod for tur. En skikkelig gøy helg, med skyhøy stemning, masse gode minner og verdens beste russegjeng!!


Det oppsummerer ganske greit første tredjedel av 2018 – mange fine minner, og enda flere kommer!

(Q) Hva synes dere om første del av årskavalkaden?
(Q) Gjorde dere noe spesielt disse månedene?
~Mathilde~

lufte hodet

God søndag!

Jeg må være ærlig å si at jeg er håpløs på ukedagene når det er ferie. Alt blir liksom bare rot, og jeg glemmer helt hvilken ukedag det er, det er jo fri uansett.. I dag er det strålende sol ute, og det gjør noe med hele humøret mitt. Jeg våknet opp, og fikk umiddelbart lyst til å hoppe ut av senga og komme meg ut. Jeg er alt for dårlig til å gå turer og være ute i frisk luft når jeg er hjemme i Larvik, og det er ganske ironisk siden jeg tross alt bor på en gård med hundrevis av turmuligheter rett foran nesa på meg. Det er definitivt noe jeg må bli flinkere til! Men i dag kledde jeg på meg superundertøy, tok frem hundebåndet og satte på musikken i ørene. Det er alltid best å gå turer her når jeg kan ta med meg en av hundene, det er så mye selskap i dem, og det er ekstremt mye mer motiverende å gå når de virrer rundt sammen med meg. Det var helt nydelig ute, og jeg fikk litt etterlengtet vinterluft inn i kropp og sjel. Så god måte å starte dagen på! 

(Q) Er dere glade i å gå turer?
~Mathilde~

mikrobryggeriet

Hei!

Jeg kom akkurat inn døren etter å ha vært en liten tur i sentrum her. Jeg innser at jeg egentlig har vært i byen hver dag de siste tre dagene, men det er liksom ikke så stort annet å finne på i Larvik i romjulen, haha. Jeg fikk byttet en ullundertøy-genser fra Kari Traa i en annen farge, og kikket også litt innom de ulike butikkene.
I går hadde ei tidligere klassevenninne av meg konsert på et sted her i byen som heter Mikrobryggeriet. Vi gikk sammen på ungdomsskolen, og har faktisk opptrådt litt sammen mens vi gikk der. Det var ekstra stas å se henne ha sin helt egne konsert der i går kveld. Hun heter Helena, og er helt rå – altså jeg er så imponert over hva hun får til! Det var skikkelig stas, både å høre henne opptre, og å kunne dra ut når det skjer litt her. Jeg var på konserten sammen med Marie, og vi var begge enige om at det var en superkoselig kveld!

(Q) Har dere gjort noe koselig i romjulen?
~Mathilde~

snøfnugg

flakes of snow 

Jeg fant disse utrolig søte snøfnuggene på eBay før jul en gang, og måtte bare bestille de. Jeg elsker slike girlandere som gir en ekstra touch til en vegg, eller som bare passer hengende ned fra taket. Disse festet jeg innimellom lysekronen vår, og jeg syntes de så så skjønne ut der de hang. Litt gjemt, men likevel stikker de seg ut!

(Q) Har dere noen slikt girlandere hengene rundt om?
~Mathilde~

modell for en dag

Heisann!

De siste dagene har det gått i ett med juleselskaper og familie og kos. Men det har vært innmari koselig å se så mye av familien igjen. I går var det familien til stefaren min som kom fra Lillestrøm for å feire andre juledag med oss, som selvsagt var veldig stas!

Sent på kvelden i forgårs fikk jeg en melding fra en av fotografene her i Larvik, Mona, som jeg kjenner ganske godt – hun lurte på om jeg kunne tenke meg å være med som modell for en fotoshoot hun skulle gjøre for en designer som heter Maja Stabel. Det ville jeg så klart, og vi dro avsted tidlig på morran i går for å ta bilder. Det var skikkelig gøy, og jeg fikk prøvd mange fine kåper for anledningen. Jeg tror bildene skal brukes i Husfliden om litt, så det kan bli spennende…
Da vi var ferdige på location, dro vi hjem til Mona og fortsatte fotograferingen der. Hun hadde lyst til å leke litt med sminke, klær og uttrykk, og jeg var så klart med på den ideen. Vi holdt på i lange tider, og vi tok så utrolig mange råkule bilder! Jeg gleder meg til å vise dere noen av de, for det ble virkelig et par helt sinnsykt bra bilder! Jeg elsker jo å fotografere selv, men i blant er det litt gøy å stå foran kameraet også..

 (Q) Har dere gjort noe morsomt disse juledagene?
~Mathilde~

julaften

God første juledag!

Det er så rart hvordan den ene dagen jeg har gledet meg til i så lang tid, plutselig bare er over. Jeg hadde en så fin julaften i går, og fikk vært sammen med masse fine mennesker. Vi var, som sagt, i kjerka på dagen og møtte mange kjente der. Ikke lenge etter skulle vi dra til mormor og morfar som holdt julaften hos seg. Der var vi tanter og onkler og fettere og kusiner. Siden de andre ungene i familien er ganske små enda, var vi ferdig litt før normalen. Men da var det mange som var blitt slitne og klare for å dra hjemover igjen. Da mamma, stefaren min, lillesøs og meg kom hjem, satte vi på en julefilm for å forlenge julaften enda litt. Det var en superhyggelig måte å runde av kvelden på, og hele julaften ble så bra – mye fine gaver, koselig stemning og god familie!

(Q) Hvordan feiret dere julaften i år?
~Mathilde~

julekjolen

Jeg er helt forelsket i denne kjolen, og kjøpte den i anledning at jeg ville bruke den i dag. Jeg brukte den også på julebordet vi hadde med klassen, men det er liksom ‘julekjolen’ min. Den er kjøpt på Gina Tricot, og jeg elsker den såå masse!
Nå har vi nettopp vært på julegudstjeneste i kirken her, og det hører med til tradisjonen. Det er så hyggelig å se igjen kjentfolk og venner før vi skal hvert til vårt. Nå skal vi veldig straks kjøre videre til mormor og morfar der vi skal feire vår julaften. Jeg rakk likevel å snike meg ut for å ta noen bilder med stefaren min. Slikt hører også tradisjonen til, haha..

Jeg ønsker dere en utrolig fin julefeiring, alle og enhver!

(Q) Hva skal dere på julaften?
~Mathilde~

julemorgen

Nå er det julemorgen!
Det var helt umulig å få sove i natt, jeg tuller ikke når jeg sier at jeg hoppet i dusjen, tok ansiktsmaske, så på julekalendere og kikket på klokken da den hadde bikket 3 i natt, haha. Men akkurat julaften er jeg så ufattelig glad i, at det får bare være. Litt lite søvn gjør ingenting når jeg er så gira som jeg er nå! Da jeg stod opp ventet både julestrømpe, juleprogrammer på TV og julefrokost. Vi har akkurat spist ferdig, og nå sitter vi alle i sofaen, klistret til skjermen hvor det vises Tre nøtter til Askepott. Verdens aller, aller fineste juletradisjon (tror jeg, i alle fall). Nå kan resten av dagen bare komme!

(Q) Hvordan starter deres julemorgen?
~Mathilde~

lillejulaften

Tenk det, i dag er dagen før dagen…

I dag er det lillejulaften, i morgen er julaften. Jeg gleder meg som en unge til morgendagen, og egentlig til selve kvelden i dag. Det er bestandig så koselig med “kvelden før kvelden” på TV, og hele den deilige julestemningen som kommer før selve dagen er her! Jeg tror jeg er like spent som lillesøstera mi er, og det sier litt – for hun flyr rundt og får ikke sove, haha. I dag har vi vært litt rundt med gaver til de vi ikke ser av familien i morgen. Det har vært veldig hyggelig å se dem igjen, det blir jo så veldig lenge mellom hver gang nå som jeg tross alt ikke bor hjemme. Jeg kom tilbake for ikke så lenge siden, og for øyeblikket pakker jeg litt saker som skal være med til mamma i kveld. Jeg skal sove der sånn at jeg våkner opp og har julaften der. Vi feirer med mamma sin side av familien i år.
Herlighet, tenk at i morgen skjer det! Jeg er helt over meg av spenning…

Se forresten – så utrolig fint der er hjemme på gården nå. Etter at det siste snøfallet kom her om dagen har det blitt så vakkert, nærmest eventyrlig. Jeg elsker gården på denne tiden av året!

(Q) Hvordan er deres lillejulaften?
~Mathilde~

juletreet er oppe

Hei!

Tenk at i dag er det bittelille julaften, det er så rart at jeg ikke fatter det helt. Julaften om to dager. Hvor ble det av de første tre ukene av desember? I går var pappa på tur ute i skogen vår for å finne årets juletre. Det er så hyggelig med den tradisjonen – at vi hogger vårt eget juletre selv, rett fra egen skog. Sånn er luksusen når man bor på gård! Vi pyntet treet, hadde på julemusikk som fylte hele huset, og koste oss med all julepyntingen. Så hadde Janne og pappa ordnet i stand julemiddag fordi stesøstrene mine reiser bort for julen i morgen. Da fikk vi i alle fall feiret litt sammen før de dro. Det var så deilig, både maten, stemningen og alt!(Q) Har dere pyntet juletreet enda?
~Mathilde~