Sognsvann

Heisann!

I går hadde jeg en skikkelig innholdsrik dag, og jeg var ikke hjemme fra skolen før nærmere sju på kvelden. Vi holder på en med portrettoppgave, og i går skulle vi gjøre mesteparten av filmingen. Maria og jeg reiste opp på Sognsvann sammen med Maren – som vi skal portrettere. Hun går på idrettshøgskolen der, og jeg har faktisk aldri vært i området før. Jeg vet, meget spesielt for å kalle seg Osloinnbygger, hehe. Men det var så nydelig der! Vi filmet litt på skolen og litt ved selve Sognsvann, og jeg ble helt satt ut av hvor vakkert og deilig det var der oppe. Skal garantert reise tilbake dit igjen snart… Etter filmingen ble vi sittende på skolen og redigere en halv evighet, men det ble faktisk utrolig bra når vi bare fikk satt sammen det meste av klippene og gjort den klar til et første utkast. Det er frustrerende å sitte med alle filmklippene og ikke vite hvor man skal begynne, men når man omsider nærmer seg noe ordentlig bra, da er det så verdt det! Jeg gleder meg til vi blir helt ferdige med portrettet.

(Q) Har dere vært på Sognsvann før?
~Mathilde~

stressa hue?

Heihei!

Dette er ett av få pusterom jeg har hatt de siste dagene. Det er ikke bare enkelt å skulle henge med på alt i oppstarten, og vi har hatt litt trøbbel med den ene oppgaven vi jobber med for øyeblikket. Jeg og Maria i klassen skal lage et tv-portrett, som både er spennende og ekstremt krevende – særlig når man sliter med intervjuobjekter og sånt. Men nå har ting ordnet seg, og vi har endelig begynt med filmingen. Så det er stort sett det dagene går i fremover. Vi har mildt sage vært stressa for at vi ikke skulle få noen ting i havn, men det ser ut til at vi kan slippe skuldrene ned litt nå. Ellers har jeg sjonglert oppgaver med jobb og forelesninger som best mulig, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg kjenner meg en smule utmattet nå. Jeg var ute på farten i går også, men det var egentlig bare koselig, for da var vi samlet en god gjeng fra studiet, og vi nøt den siste resten av sommer på Tjuvholmen med is og sol. Så godt med litt avbrekk iblant!

(Q) Hvordan har deres uke vært?
~Mathilde~

blekk på beina

God søndagsmorgen!
Denne helgen var vært ganske rar, eller jeg føler vel egentlig at hele denne uka har vært litt rar. Jeg hadde fri (eller jobbing med en oppgave som ikke lar seg jobbes med før mandag, altså fri) både torsdag og fredag, og dermed fikk jeg på en måte helgen min da. I går møtte jeg to venninner på kafé ,em netter det jobbet jeg, og kjente ikke akkurat veldig på lørdagsfølelsen… Men i dag er jeg sjeleglad for en søndag, akkurat så avslappet som en søndag skal være. Pappa er i hovedstaden i dag, så jeg skal møte han og stesøstra mi senere i dag for å dra ut og spise, så det blir veldig hyggelig!

Over til noe litt annet, jeg bestemte meg ganske spontant på fredag for å utvide kolleksjonen min av tatoveringer, hehe. Jeg har såå lenge hatt lyst på en liten mummi ved foten, fordi jeg elsker mummidalen høyere enn selve livet, som de fleste sikkert har fått med seg etter at jeg var i Finland og Mummidalen i sommer. Så endelig fikk jeg meg verdens fineste lille kjekkas ved ankelen. I tillegg tok jeg et rødt hjerte på den andre foten, og jeg synes begge to er helt nydelige! Jeg synes tatoveringer er så fint, og jeg kjente det var på tide med en eller to til nå, så jeg er strålende fornøyd! 

 

(Q) Har dere noen tatoveringer?
~Mathilde~

karaoke

Fredag, endelig!
Dette er slutten på fadderuka, og jeg kjenner det skal bli så deilig å få slappet av litt flere kvelder enn jeg har kunnet de siste to ukene. Jeg har kost meg så masse med verdens fineste faddergjeng, men det er litt slitsomt å feste i to uker, hehe… I går var vi på karaoke på Syng, og det er noe av det gøyeste vi har gjort, tror jeg. Jeg elsker karoke, og det er så fantastisk morsomt å hyle løs til kjente sanger, sånt blir det ordentlig god stemning av! Dagen i dag har jeg tilbrakt med noen venner, og resten av kvelden ser det ut som jeg skal kose meg med en film eller noen serier med litt fredagskos. Man bli helt tullete i hodet av fadderuka, for man er oppe til langt på natt og står opp tidlig for å få med seg skolen, men nå kjenner jeg at det er fredag på hele meg – og det skal nytes!

(Q) Har dere vært på karaokebar før?
~Mathilde~

80’s-faddere

Hei, dere!

Halvveis i fadderuke to, bare et par dager igjen før to lange uker med festing er over. Hehe, jeg har storkost meg så langt, og vi har drevet med masse morsomt i faddergruppne, men dette er russetiden om igjen. Og det tærer litt på kreftene! Men jeg har utrolig nok klart å kombinere fest, fadderuke, skole og jobb – og det synes jeg fortjener en liten medalje (eller klapp på skuldra). Vi er i gang med andre oppgaven vår på studiet, og denne gangen skal vi lage et TV-portrett. Resten av denne uka og deler av neste har vi tid til å filme. Jeg har jo ikke drevet så ekstremt mye med TV eller film før, men jeg tror det skal bli veldig artig å drive mer med det fremover. Jeg kjenner det skal bli godt når helga kommer og jeg kan ligge i senga, eller bare vaske klær og leiligheten uten at det gjøres i hastverk. Sånn, der setter vi strek for bablingen om stress. Håper dere har en fin dag!

Og forresten, sjekk stilen vår i går – vi hadde temafest, og faddergruppa vår valgte det glade 80-tallet som tema! Jeg elsket det: deilig musikk hele kvelden, helt ekstremt rare kleskombinasjoner. Just the way we love it!!

(Q) Har dere gjort noe morsomt denne uka?
~Mathilde~

en helg i bilder

God søndag!

Jeg har vært ganske sliten etter en lang uke med både fadderuke og oppstart på studiet igjen. Men jeg har brukt denne helga til å slappe av og gjøre meg klar for en ny uke med samme regla. Vi har nemlig fadderuke i to uker, og det skal bli en morsom prøvelse kombinert med enda flere forelesninger og oppgaver, hehe… Forrige helg var ganske annerledes fra denne – da jobbet jeg, men hadde også en mandag fri hvor jeg var med venner fra klassen omtrent hele dagen. Det var en skikkelig fin langhelg, og jeg selv om jeg var mye på farten, fanget mobilkameraet mitt opp en god del av øyeblikkene. Så her er et lite tilbakeblikk på forrige helg – gjennom mobilen min!

Stikkord: journalist – aker brygge – venner – tatovering – kaffe – smil

(Q) Hvordan har deres helg vært?
~Mathilde~

gule t-skjorter overalt

Hei!
Her går dagene i et fykende tempo, og jeg føler såvidt at jeg har hatt tid til å sette meg ned mellom slagene. Men vi er faddere for de nye studentene i år, og det er så gøy! Jeg husker jeg elsket fadderuka i fjor, og dette året har det vært morsomt å planlegge og arrangere alt sammen. Jeg har hatt vors og stua stappfull av mennesker både i går og iforgårs, men det har vært veldig hyggelig, og jeg håper mine med-faddere og fadderbarn også synes det. Ellers hadde vi første skoledag i går, og der var ingen nåde. Vi har fått første oppgave, og den skal leveres i morgen, så det er en sann glede… Jeg forstår jo at vi må komme i gang, men det var litt i overkant ved siden av alt fadderopplegget. Men det går seg til! I dag skal vi på bar-til-bar rebusløp, og det gleder jeg meg så masse til. Det var en av høydepunktene i fjor, husker jeg! Forresten, Oslomet sin hovedfarge er gul, så fadder-t-skjortene våre er knallgule. Ikke akkurat fargen jeg går mest i, men det er ikke så ille som jeg skulle trodd, hehe!

(Q) Har dere også vært med på fadderuka?
~Mathilde~

fadderuka …igjen

Hei!
Etter en lang helg med mye jobbing og ekstremt lange dager, var det godt å kunne sove ut i dag. Jeg skulle kun på skolen klokken ett for å ha et faddermøte med de som er i fadderstyret. Tenk, det er ett helt år siden jeg startet på journalistikk og hadde en sjukt artig fadderuke. Og nå skal jeg være fadder for de nye studentene selv. Det blir veldig spennende! Klassen vår starter ikke før på onsdag, men vi må være med i morgen for å ta med fadderbarna rundt. Så jeg føler egentlig at jeg starter i morgen.. Herlighet, og hvor ble det av ferien? For all del, jeg er klar for rutiner og litt ordentlig hverdag igjen, men jeg kan ikke fatte hvor raskt det har gått. Jeg føler nettopp at jeg leverte eksamen. Vel, det blir morsomt uansett, jeg gleder meg masse til alle fadderaktivitetene og vorsene og ja, hele pakka! 

(Q) Skal dere studere i år?
~Mathilde~

innevær

God lørdag!
I dag slo jeg min egen rekord når det gjelder å komme seg opp tidlig på morgenen. Halv seks spratt jeg opp av senga. Eller, kanskje ikke spratt, men det var da alarmen min ringte. Sånn er det nemlig når jobbhverdagen er i gang igjen. Men det er egentlig ganske deilig. For jeg startet klokke syv i dag tidlig, og var ferdig kokka to. Da har jeg jo hele dagen igjen! Så planen i dag etter jobb var egentlig å gå litt rundt i byen. Litt sånn lørdagskos. Men været ville det annerledes… FOR et regnvær det har vært her i Oslo i dag! Ikke akkurat egnet for å legge ut på lang vandring. Så enn så lenge holder jeg meg innendørs med varme kaffekopper og gode serier. Så får vi heller se, hvis været bedrer seg, kan jeg alltids stikke ut igjen. Håper lørdagen deres er fin!

(Q) Hvordan tilbringer dere lørdagen deres?
~Mathilde~

leopard and sparkles

Heihei!
Denne uka har så langt toppet sosial-barometeret. Jeg har vært på kafé med fine mennesker, jeg har vært i byen alene og med Helene, og jeg har alt i alt vært mer utenfor leiligheten enn inne i den (for å stryke den tida jeg faktisk sover, da). Det har vært veldig hyggelig å se igjen både Trine, som var jeg med på tirsdag, og Aurora, som jeg dro på en etterlengtet kafédate med i går! Snart startet jo studiet igjen, og da er det ikke sikkert det blir like enkelt å treffe folk hele tiden… I morgen startet jeg faktisk med jobb igjen, etter en god stund med ferie. Jeg har bare en helgevakt, fra fredag til søndag, men det skal bli deilig å komme litt i gang igjen – som en slags oppvarming til neste uke og studiestart.
Som nevnt, var jeg en tur i nede i sentrumsgryta i går, og jeg tenkte jeg skulle gjøre et forsøk på å se litt fashionabel ut. Den siste tiden har jeg latt meg bite på dyreprint-trenden, og jeg har en leopardkjole som jeg rett og slett elsker. Så jeg stylet den med noen plattform-sko og sorte/glitrende negler for å prøve å se litt kul ut. Whatever, jeg er i alle fall fornøyd, hehe!

(Q) Hva har dere gjort så langt denne uka?
~Mathilde~