fredagslanding

God fredag!

Det kjentes digg med helg nå, denne uka har jeg vært spredd over hele Oslo fra dag til dag omtrent. Jeg har stort sett vært på Marienlyst hvor NRK holder til, og jobbet med praksisen min der. Men i går var produsenten for serien jeg jobber på og jeg på Ullevål Stadion på en konferanse og workshop om målgruppearbeid. Det var skikkelig spennende, og jeg holdt til og med et miniforedrag om en undersøkelse jeg har gjort i den forbindelse. Det var en skikkelig boost, og jeg følte meg så kul der jeg sto på et møterom med panoramautsikt over fotballstadion og snakket foran viktige mennesker. Sånne muligheter kommer ikke så ofte!
Tirsdagen var jeg på Aker Brygge med stefaren min, og vi spiste sammen på Olivia. Det var så koselig å ha en kveld med litt andre planer, og i annet selskap enn meg selv, med så god mat og et par vinglass. Så til tross for lange dager, har denne uka vært over snittet innhooldsrik og veldig, veldig hyggelig. Nå satser jeg på en rolig helg! Ha en fin fredagskveld 🙂

(Q) Hvordan har uka deres vært?
~Mathilde~

siste tredjedel av høsten

Hei, dere!

Siste uka i oktober, kan dette virkelig være riktig? Denne måneden har virkelig flydd avsted for min del. Jeg føler nettopp det var overgangen fra sommer til september, og nå er det plutselig tussmørke dager og halloween til helga. Jeg henger ikke helt med, kjenner jeg.

Den dårlige oppdateringen min skyldes det, at jeg har hatt så utrolig mye å gjøre denne måneden. Oktober har vært en måned med masse spennende og høyt tempo. Jeg har en jobb, eller praksisplass forsåvidt, som jeg digger å reise til hver dag, og det krever både tid og energi å være der. Derfor er jeg på en måte litt ‘tømt’ når jeg kommer hjem, og har aller mest lyst til å ligge i senga med teppe, serier og varme tekopper.
Jeg har forsøkt å fokusere alt på praksishverdagen, og høsten er en tid jeg ofte går på underskudd av krefter. Derfor må jeg være flink til å lytte til hva jeg egentlig trenger når dagene blir lange. Men mens jeg har holdt på med mitt, har oktober sust forbi. Jeg kan ikke tro det snart er november – OG oppladning til min absolutte favoritttid på året. Men det skal jeg vente enda litt til med, hehe. Ha en fin uke videre, dere!

(Q) Hvordan har deres oktober vært?
~Mathilde~

oktoberdagene

Hei, dere!

Håper alt står bra til i disse kalde oktoberdagene. Jeg har stort sett kun jobbet og kommet meg på skolen den siste tiden. Det går mye tid med til praksisen, og det er noe jeg synes er utrolig morsomt og interessant. Men det er en vanvittig omstilling fra korona-tilstandene med null planer og zoom-forelesninger… Jeg trives best når det skjer litt ting, og jeg har rutiner i hverdagen min. Ellers sliter jeg liksom med å strukturere meg skikkelig.
Så selv om det har vært en helomvending å gå fra null til full praksisjobbing, har jeg kost meg med å kunne dra på jobb tidlig om morgenen hver dag. Det er noe med å faktisk reise til et fysisk kontor og jobbe med helt konkrete ting. Jeg har skjønt verdien av det etter pandemien, altså. Det er så avgjørende for effektiviteten og følelsen av å være til nytte!

(Q) Hvordan er dagene deres?
~Mathilde~

autumn neighborhood

 

Det vakre, vakre nabolaget mitt nå om høsten.
Jeg blir helt varm i sjela av å se alle fargene som spiller seg ut. Det røde, oransje og gule. Så rått, så godt.
Jeg går turer her hver dag, St.Hanhaugen, Lindern, Adamstuen. Det er mine favorittplasser i storbyen nå, særlig denne årstiden. 

(Q) Har dere noen favorittplasser om høsten?
~Mathilde~

ekebergparken

Det føltes som å sitte på toppen av Oslo, og bare ha full kontroll over hele byen.

Fredagen var en utrolig spennende dag. For litt siden nevnte jeg at jeg hadde skaffet meg en praksisplass som jeg skal være i frem til jul, og der har jeg stort sett tilbrakt alle dagene mine den siste tiden. Jeg har fått plass i P3, i redaksjonen som lager ungdomsdramaserien “17”, eller nå “16” og tidligere “18”, hehe. Det er en utrolig spennende plass å få være del av, og jeg føler meg skikkelig heldig som kan være med på dette. Vi driver for tiden med innspilling og opptak, og det er noe av det gøyeste med hele prosessen. Det er lange dager på sett, og jeg lærer så mye av det!

I går var vi i Ekebergparken i 10 timer og holdt på med filming. Det var faktisk min aller første tur til Ekebergparken, og jeg ble helt satt ut over hvor fantastisk fint det var der. Utsikten over Oslo er helt magisk, og mye vakrere i virkeligheten enn på bilder. Innover i skogen er det også mye å se. Jeg storkoste meg med både naturen, omgivelsene og innspillingen. En ordentlig bra fredag, vil jeg si!

(Q) Har dere vært i Ekebergparken før?
~Mathilde~

Verdensdagen for psykisk helse

I dag, den 10. oktober markeres Verdensdagen for psykisk helse. En dag jeg pleier å vie litt ekstra oppmerksomhet. For den står for noe så viktig, et nødvendig fokus på hvordan vi har det med oss selv. Et fokus på hvordan psykisk sykdom henger sammen.

Årets tema er ‘spør mer’. Ved å spørre og å vise interesse for de vi har nær, kan vi bidra til mer varme og inkludering. Mindre ensomhet og mangel på forståelse. Å være åpen om psyken er krevende, det kan kjennes umulig og altoppslukende for den som sliter. Men hvis vi viser at vi tåler hverandres tanker og følelser, kan vi bli bittelitt sterkere gang på gang.

Så spør noen en ekstra gang hvordan de har det. Det kan bety så mye mer enn du tror. Og hvis du selv får spørsmålet, våg å vær ærlig. Jeg heier på deg og den kampen du kjemper ♥

~Mathilde~

alle kjolers drøm

Dette er faktisk verdens aller fineste kjole. Og deiligste. Jeg kunne bodd i den!

I sommer forelsket jeg meg helt i denne kjolen fra det norske merket Envelope1976, etter at jeg intervjuet grunnleggeren av merket, Celine, for en sak jeg skrev. Hun hadde på seg samme kjole i grønt, og jeg kunne faktisk ikke slutte å tenke på den. Skikkelig klassisk, men jeg synes den var så unik. Kjolen heter ‘Cannes dress’, og kan brukes på flere forskjellige måter. For noen uker siden var jeg så utrolig heldig at jeg fant den på Tise for en litt billigere prislapp, og da måtte jeg ha den. Det er kanskje det beste kjøpet jeg har gjort i år! Den er så allsidig, og kan være fin til både hverdags og fest. Stoffet er helt magisk, og jeg føler jeg svever rundt i en nattkjole, hehe. Jeg bruker den så fort jeg har anledning til det, og har fått så mange fine komplimenter for den! Nei, dette er årets lykkekjøp, tenk at man kan bli så tullete glad av en kjole!

(Q) Hva synes dere om kjolen?
~Mathilde~

september ending

Hei, dere!

Lenge siden nå. Det er så mye som skjer om dagen, og som har opptatt hverdagen min i det siste, at jeg rett og slett ikke har hatt verken tid eller ork til å prioritere å oppdatere her, dessverre. Jeg har brukt mye tid på studiet, ordnet meg en utrolig god praksisplass som jeg skal være i frem til jul. Mer om den på et senere tidspunkt. Og jeg har hatt en del annet å fylle hodet mitt med. Jeg titter innom iblant, og tenker at jeg skal skrive noe. Men jeg tar meg selv i å lukke fanen hver gang, føler ikke jeg har noe å komme med.

Denne helgen var jeg hjemme i Larvik ei litta tur igjen. Det var i anledning bursdagen til lillesøstera mi. Hun ble hele seks år, og jeg skjønner ikke hvor tiden har blitt av… Hun vokser så fort, og jeg begriper ikke at hun har blitt seks år allerede?! Uansett, vi hadde en utrolig fin helg med både familie- og barnebursdag, masse koselige folk, kaker og stas! Akkurat sånn man skal feire en seksåring.

(Q) Hva har dere brukt den siste tiden på?
~Mathilde~