Sykehussjekk og operasjon

Hei!

Jeg har hatt mye å gjøre siden sist jeg var innom her. Søndagen ble plutselig veldig spontan da jeg var ute på en deilig gåtur og mamma ringte meg for å spørre om jeg ville være med på en Sverigetur. Jeg hadde etterlyst det en god stund, men det har ikke passet særlig godt tidligere. Så jeg løp nærmest hjem igjen, ordnet meg bittelitt og ble plukket opp halvannen time senere av stefaren min, før vi kjørte avgårde til Svenskegrensa. Det var helt gull å få handlet inn litt nødvendigheter igjen, så nå er både godteri- og Pepsi Max-lageret fylt opp!

Over til noe litt mer dramatisk. Eller kanskje ikke dramatisk, men litt kjipt. Jeg var på sykehuset i Sandvika i går. I flere år har jeg slitt med beina mine, og føttene mine har så mange problemer at jeg knapt klarer å gå langt. Hvert fall ikke hvis det skal gå problemfritt. Det har ført til at jeg har belastet føttene og beina mine helt feil, og nå også pådratt meg betennelser her og der. Ikke spesielt kult… Jeg har sjekket meg flere ganger, men det var ikke før nå i høst at jeg ble henvist videre til Ullevål, som deretter henviste meg til en Ortopediklinikk i Bærum. Der var jeg i går for å endelig få vite hva jeg kan gjøre for å forbedre hele situasjonen. Og siden det har pågått så lenge, har føttene mine blitt ganske så tøft belastet, og det beste legen kunne se for seg, var operasjon. Det kan bli ganske heftig, for de må operere i selve beinet, og “sage” det til for at det skal kunne plassere seg bedre i foten min. Det er enda en stund til jeg får operasjonstime, men sannsynligvis skjer det på nyåret. Herlighet, det høres så rart ut. Jeg har jo aldri operert noe før. Men det er en første gang for alt, hehe. Det er jo helt supert at det blir gjort noe ordentlig effektivt for å bedre beina mine, men jeg er ganske nervevrak akkurat nå. Gleder meg til å få det overstått, men selve operasjonen er jeg relativt nervøs og redd for. Men men, det skal nok gå fint! Håper deres onsdag er hakket bedre enn hu som nettopp har fått denne beskjeden sin, hehe 🙂

Denne perla er satt opp i Karl Johan igjen, endelig!!

(Q) Har dere operert noe noengang?
~Mathilde~

høstens fineste farger

Den tiden av året hvor de fineste fargene titter frem bak regnskurene.

Jeg elsker høsten, uansett hvor tung, grå og kjip den til tider kan være. Det er noe med alle de fine fargene og spillene i naturen som gjør meg helt rolig i sjela. Haha, høstterapi liksom. Men virkelig, dette er bakgården vår, og jeg tok disse bildene bare noen dager før snøen kom. Det er så mye vakkert å hvile øynene på utenfor kjøkkenvinduet vårt… 

(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

fredagslykke

Fredaag!
Herlighet, nå flyr dagene unna. Jeg føler at der akkurat var mandag, men så plutselig kom fredagen. I dag har vi hatt en utrolig gøy dag på jobb. Jeg har ofret meg for tv, og har stilt opp med teaterblod på øynene. Sånt blir det bra tv av (håper jeg nå inderlig)! For ikke lenge siden kom jeg inn døren hjemme etter å ha vært på en tur langs Sognsvann med stesøtra mi. Vi har ikke sett hverandre på evigheter, ironisk nok ettersom hun også har flyttet til Oslo nå. Men det var så fint og hyggelig å treffes igjen, og det er jo aldri feil med en tur. Så nå er jeg passe utladet, og meget klar for gullrekka og smågodt på sofaen, hehe..! Ha en super fredag, dere 🙂

Sjekk forresten disse godbitene jeg fikk med meg hjem fra Vita her om dagen. Det er trist at så mange butikker må legges ned, men jeg kan ikke klage over halv pris på alt i sortimentet!

(Q) Hva skal dere i helgen?
~Mathilde~

upcoming tv-kjendis

Hei!

Jeg har vært relativt deppa de siste dagene, rett og slett fordi snøen bare forsvant på et blunk. Jeg var så klar for julestemning og alt godt, men neida. Regn og sur vind er liksom ikke helt det store når det etterfølger den koselige snøen… Men nok om snødepresjon (unnskyld, mener ikke å tråkke noen på tærne). Jeg har hatt veldig morsomme dager på jobb denne uka. Vi lager mye tv-innhold nå, og merker at det er mye mer produksjon enn det var før. Så bare vent, i vinter kommer nok både ansiktet mitt og hendene mine til en tv-skjerm nær deg, haha (superkjendis som får være med i noen sykdomsfilmer). Vel vel, nå skal jeg dykke ned i Netflix-universet, pakke meg inn i tepper, og prøve å få opp julestemningen med en julefilm mens det regner utenfor. Ha en fin kveld!

(Q) Hva driver dere med i november?
~Mathilde~

Vinterdrøm utenfor

Hei, og god mandag!
Helgen gikk like fort som den kom, men det er deilig med litt hverdag igjen. Jeg har vært i en boble av vinter og en smått snikende julestemning med all den snøen som har kommet. Det er vel ingen hemmelighet, og heller intet sjokk, at jeg elsker jula høyere enn selve livet, og jeg har ventet på å kunne spille julesanger i en evighet nå. Men da snøen kom i helgen, var det eneste riktige å sette på julespillelista mi, haha. Med snøen kommer liksom all den gode stemningen, og jeg må bare nyte det før den begynner å irritere meg… I går var jeg i bursdag på stefaren min sin side av familien. De bor i Lillestrøm, så da ble jeg hentet i Oslo og kjørte sammen med familien. Det var hyggelig, og det er alltid stas å se igjen familien når det tross alt går en stund mellom hver gang! Jeg håper dere får en fin start på uka!

(Q) Hva skal dere gjøre denne uka?
~Mathilde~

morgenkaffen

Verdens skjønneste kaffikopp?
Jeg fant denne og en nydelig likende på et loppemarked for noen uker tilbake. De var så vakre at jeg ikke kunne ta øynene vekk fra dem, og jeg måtte ha dem med hjem. Jeg har bare ikke akkurat fått brukt de så mye, ettersom de er veldig små, og nesten kunne egnet seg som shotglass (bare nesten)… Men i dag lagde jeg meg en sterk, varm espresso da jeg våknet, og da var dette nydelige lille kruset perfekt. Espressokopp er den herved omdøpt til. Det gjorde hele morgenen et par hakk bedre!

(Q) Har dere noen gamle serviser?
~Mathilde~

friyay

Hei!

Denne uka tror jeg så vidt jeg har vært hjemme, med unntak av den ene dagen vår til avspasering. Ellers har jeg jobbet til sent på kveld, og omtrent lagt meg idet jeg har kommet inn døra. Men jeg har hatt en av de morsomste ukene på lenge, både med opptak, feiring med redaksjonen og gatebil-kjøring som vi brukte gårsdagen på! Vi driftet rundt på uteplassen til NRK, og resultatet kommer til å bli utrolig kult – så ikke gå glipp av «Hva feiler det deg?» når det sendes i vinter, hehe! Nå skal det bli fint å kunne sove ut et par dager, og ta ting som de kommer litt spontant. Jeg har ingen særlige planer annet enn en familiebursdag i Lillestrøm til søndag, så jeg håper jeg klarer å finne på litt annet denne helga også. Ikke akkurat verdens største bekymring. I tillegg har det begynt å snø skikkelig her i Oslo i dag, og det gir meg så julestemning allerede i november. Jeg ble helt tullete glad da jeg så at det lavet ned utenfor vinduet på jobb. Så jeg tok meg rett og slett den friheten å gå hjem etter arbeidsdagen med julemusikk på øret, åh… Ha en fin helg, alle!


Hvor utrolig nydelige er ikke disse to? Jeg gikk forbi dem på veien hjem og ble så glad!!

(Q) Har det begynt å snø der dere bor?
~Mathilde~

ferdig med TV-opptak

Heisann!
For noen dager dette har vært! Jeg er helt gåen i dag, og jeg merker først nå som vi har helt fri at man får kjørt seg skikkelig med så lange dager og mye arbeid på sett. I går ble vi ferdige med aller siste opptak til “Hva feiler det deg?” for denne sesongen, og det var skikkelig gøy, skikkelig fint og skikkelig trist på samme tid. Jeg har lært så mye av å jobbe i en sånn produksjon, og jeg kan ikke vente med å se hvordan dette blir når det sendes på TV på nyåret. Denne sesongen blir knallbra, just sayin. 
Vi har avspasering i dag ettersom vi har jobbet til seint på kvelden med innspillingene. Det kunne ikke passet bedre, hehe! Jeg trengte en restitusjonsdag, og spesielt fordi vi feiret på skikkelig vis at vi var ferdige i går… Det var champagne i mengder, vi dro ut på byen og hadde det bare utrolig koselig! Jeg digger virkelig å jobbe med den gjengen. <3

(Q) Har dere gjort noe gøy denne uka?
~Mathilde~

en uke uten stopp

God lørdag!
Herlighet, jeg har ikke fått med meg at uka gikk så fort. Hva skjedde? Vi har hatt tidenes mest hektiske uke i praksisen (eller jobben som jeg liker å si), hvor vi nå har gått i gang med opptakene til “Hva feiler det deg?”. Og fy søren, så gøy det er! Det er helt ekstremt lange dager, fra ti til åtte, men man merker ikke at man blir sliten engang, for det skjer noe absolutt hele tiden. Jeg elsker å være på sett, og det gir meg skikkelig kick å jobbe med ting som skal gå bra under sending. Jeg gleder meg til enda en uke som dette, før vi er ferdige med opptakene… I tillegg har jeg vært med på et spennende prosjekt med barndomsidolet mitt Marthe Sveberg, og jeg hadde en så hyggelig, fin kveld med henne tidligere i uka. Spent på å se hvordan det blir! 
I dag er heller ingen rolig dag, for jeg er veldig snart på vei til Drammen for en utstilling. Det er Isabel Blanco som stiller ut, og hun er (også) ett av mine store idoler. Det blir veldig stas, og jeg gleder meg masse til åpningen der om bare noen timer. Senere i kveld skal min kjære samboer Maren feire de store 20, og vi skal invitere til skikkelig fest her i heimen. Jeg gleder meg!


Her er da meg som lekte seg bittelitt i sminka hos NRK mellom slaga mens vi hadde opptak, hehe..

(Q) Har dere gjort noe spennende denne uka?
~Mathilde~