Når en pepperkakebaker

… baker pepperkakekaker!

Jeg har jo startet julekosen litt allerede nå i slutten av november, men det har jeg kjent at var helt nødvendig i de tidene vi lever i. Så i går fikk jeg skikkelig lyst til å sette på julemusikk på full guffe, kle meg i julegensere og bake pepperkaker. Det var ingen dum idé! Det gjorde fredagskvelden noen hakk bedre, og hele leiligheten luktet helt nydelig av pepperkaker. Det er noe av det beste jeg vet å gjøre i adventstiden, så jeg kan garantere flere runder med pepperkakebaking! Men det kjentes helt utrolig deilig å ha startet allerede nå, vi nærmer oss tross alt desember med stormskritt. Herlighet, som jeg gleder meg!

(Q) Har dere startet julebaksten enda?
~Mathilde~

førjulsstemning

God tirsdag!

Jeg merker skikkelig godt at vi nærmer oss slutten på høst og starten på den fineste tiden jeg vet om. Advent og desember er like rundt hjørnet, og jeg blir helt barnslig av tanken. Jeg gleder meg sånn til 1. desember, som er kun en bitteliten uke unna i dag!
Jeg har allerede kommet i ordentlig julestemning, særlig etter at jeg tok turen ned til sentrum av Oslo forrige helg og vandret gjennom belysningene og Jul i Vinterland.
Denne helgen var jeg som nevnt hjemme, og der makset vi virkelig julestemningen! Lørdagen var vi ute og handlet masse julepynt og enorme mengder julelys, drakk gløgg og koste oss. Søndagen var det tid for å henge opp alle lysene ute, og resultatet ble helt vanvittig. Vi er julehuset i gata, for å si det sånn, det er nesten litt amerikanske vibber over det, haha! Men det ble så utrolig koselig, og det var en skikkelig boost på den gode stemningen nå like før jul. Jeg gleder meg allerede til jeg skal gå i gang med å pynte leiligheten for jul. Det skal bli så bra!!

   
Dere skjønner hva jeg mener?! Og mer skal det bli, har stefaren min lovet meg!

(Q) Har dere kommet i julestemning enda?
~Mathilde~

coffee art

Er ikke dette ganske nærme et kunstverk?

Det er ingen hemmelighet at jeg er en skikkelig kaffe-elsker, og jeg har vært avhengig siden jeg var 13 år. I know, ganske spesielt. Men de siste årene har jeg fått en mye større interesse for kaffe også. Jeg har blant annet gått til innkjøp av en egen barista-espressomaskin hjemme, og storkoser meg med å lage min egen espresso og andre typer kaffe. Derfor tenkte jeg at det passet seg med en plakat som viser ulike kaffetyper, og hva de inneholder. Jeg har sett flere fine på nettet, men forrige helg fikk jeg det innfallet at jeg hadde lyst til å lage min egen – for hånd, med blyant, tusjer og farger. Det var skikkelig terapi på lørdagskvelden, og jeg ble ordentlig fornøyd med resultatet også! Den er like kul på soverommet som på kjøkkenet! 

(Q) Har dere laget noe gøy i det siste?
~Mathilde~

weekdays

God fredag, dere!

I dag har vært preget av en grytidlig gårsdag. Jeg var med ut på opptak til dramaserien jeg jobber med, og måtte opp 05.30 for å rekke en tidlig dag på sett. Det var veldig gøy, men jeg er en anelse zombie i dag, hehe. Godt det er helg, si! Jeg reiser en tur hjem til Larvik i dag, og er så heldig at jeg og broren min blir hentet her i Oslo av stefaren vår. Jeg har ikke vært i hjembyen på en stund nå, så det skal bli hyggelig å se igjen litt familie, kjøre bil igjen (det jeg savner desidert mest med storbyen!!) og bare få litt mer sosialt påfyll enn jeg får hjemme i leiligheten.. Det blir nok utrolig koselig! Ellers har det ikke skjedd så mye denne uka. Jeg har heller puttet sammen en liten oppdatering i form av bilder under – november, kort og godt. Håper dere har en fin start på helgen!

(Q) Hva er deres planer for helgen?
~Mathilde~

himmelske farger

Det ubegripelig vakre spillet på himmelen når lufta er iskald og kvelden nærmer seg.
Det er høst, og alle fargene blir forsterket.
Også de på himmelen.

Åh, jeg elsker høsten og alle fargene. Det tror jeg de aller fleste har fått greit med seg nå, hehe. Det er noe med alt som skjer i naturen om høsten, når gradene synker og skiftet mellom varmt og kaldt kommer til syne i blader og på himmelen. Jeg kan gå rundt i timevis bare for å kikke på høsten, vente på solnedgangene. Det er noe av det fineste jeg vet om på denne tiden av året…

   

(Q) Hva er deres favoritting med høsten?
~Mathilde~

fredag den trettende

God fredag den trettende, da dere!

Det skal sies at dette ikke er en typisk ulykkesdag for meg, men det er likevel noe med dagen som gjør at man blir litt overtroisk og nervøs, hehe. Enn så lenge har alt gått bra i dag, og jeg tipper det forblir slik utover kvelden. Denne uka har vært litt overalt og rundt omkring for min del. Jeg har jobbet parallelt med praksisen i NRK P3, og samtidig måttet planlegge eksamensprosjekt med en gruppe på studiet. Jeg tar jo et annet fag i tillegg til praksisen, og den eksamenen nærmer seg noe veldig… Så det passet ypperlig med helg nå, så jeg får roet ned litt og legger vekk skole og frister for et par dager. Jeg har allerede vært ute og handlet inn julebrus og smågodt til fredagskvelden, så nå venter jeg egentlig bare på at gullrekka skal starte, slik at jeg kan nyte helgestarten the only way I know! Ha en skikkelig deilig fredag, dere 🙂

(Q) Hvordan er deres fredag?
~Mathilde~

høstkos

Hei, dere!
Nå er det høyeste gir og full fres på høstkosen. Jeg reiser jo stort sett fra jobb etter at sola har gått ned, og da er det lite å hente på dagslyset. Når jeg først kommer inn døra i fem-tida, tenner jeg lys for full maskin. Jeg har fylt opp hele skrivepulten min med telys, duftlys og ledlys. Kombiner det med en god kopp kakao eller te og en god film på skjermen – det er ikke akkurat feil…

Nå er det enda en lockdown på gang i hovedstaden, og det kjenner jeg at tar på. Det er enda et stykke å gå før vi snakker mars-nedstengning, men det merkes at alt sosialt liv stenges av. Så denne helgen gjorde jeg en slags innspurt på det sosiale livet, jeg hadde bestilt kinobilletter til lørdagen, og det var helt fantastisk å kunne sitte i kinosalen en siste gang på en stund. Jeg så den nye norske julefilmen “Gledelig jul”, og den var både rar, hysterisk og fin på en gang – anbefales! I tillegg stakk jeg innom Scorpius på Løkka og tok to nye hull i ørene. Det har jeg hatt lyst til så lenge, og endelig gikk jeg surret meg til å gjøre det.
Søndagen ble tilbrakt på restaurant i Lillestrøm med stefamilien, for søstera til stefaren min hadde bursdag, og det måtte feires – på koronavennlig vis. Så jeg føler liksom jeg har fått litt påfyll på sosial-barometeret mitt etter helgen, og det tror jeg var skikkelig nødvendig for å takle å måtte gå inn i en ny lockdown. La oss bare håpe det kan se seg til og flate seg ut før jul, det må bare gå.

(Q) Har dere gjort noe fint i det siste?
~Mathilde~

høstforandring fryder

Hei, dere!

Høstmørket er et faktum nå, det kan man ikke si noe på. Og her om dagen fikk jeg et innfall og bestemte meg spontant for å endre litt på utseendet i tråd med høsten. Jeg har ikke foretatt noen voldsomme forandringer altså, men nok til å føle meg som et høstmenneske. Jeg har nemlig farget høret mitt ganske så mørkt.
Det er jo noe jeg pleier å gjøre sånn på høst- eller vintertider, men denne gangen gikk jeg enda mørkere enn jeg har pleid. Det var veldig uvant da jeg først så meg selv i speilet etter å ha vasket ut fargen, men nå har jeg vent meg godt til fargen, og synes det kler meg ganske bra på denne tiden av året (om jeg må si det selv, hehe). Jeg er skikkelig fornøyd, og føler dette er mye mer “meg” nå som det er kaldt og mørkt og litt småkjipt ute. Så, mørke tider – mørkt hår.

(Q) Hva synes dere om forandringen?
~Mathilde~

halloween

Bø, eller noe sånt!

I går var jo selveste halloween, det er en dag jeg ofte pleier å markere og feire ganske bra. Jeg har digget halloween siden jeg var liten og ble introdusert for knask eller knep og kostymer. Jeg er ikke vond å be når det kommer til ‘høytider’ med mye dekorasjoner og stas! De senere årene har jeg stort sett kledd meg ut med bruk av sminke. Jeg synes det er helt vanvittig gøy å leke seg med sminke og teste ut looks. 

Men i år ble det naturligvis en veldig annerledes halloween for de aller fleste av oss. Jeg savnet å kunne invitere inn til en skikkelig fest med gresskar og edderkopper i hver krik og krok. I år var jeg hjemme alene og så på halloween-filmer – men jeg hadde i det minste sminket meg for anledningen. Ikke veldig fancy greier, bare en klovne-look som jeg har tatt litt inspirasjon fra Instagram og diverse. Jeg ble veldig fornøyd, selv om jeg ikke bevegde meg ut av døra, og ytterst få faktisk fikk se meg slik, haha. Men sånn måtte det bli i år – vi satser på bedre tider igjen neste år!

(Q) Hva synes dere om halloween-looken?
~Mathilde~