autumn flowers

Selv om det ikke er like lyst ute om kveldene, og langt fra så varmt som det var for bare noen uker siden, finnes det noen blomster og planter som ikke kun gjør seg om sommeren. Det finnes fortsatt noen ytterst få i veikantene. Og høsten kan være utrolig fin med knallgule solsikker eller oransje roser. Bare noe som setter stemningen av høst, men likevel ikke er blytungt eller grått. Det er ganske fint. 

~Mathilde~

oktoberlørdag

Heihei!
Denne lørdagen har jeg vært mye ute i høstlufta, og jeg har gått så lenge at føttene mine er helt ødelagt. Jeg bestemte meg for å gå opp til Tåsen etter at jeg hadde ordnet meg på formiddagen. Det er et godt stykke, men det er en veldig koselig gåtur. På Tåsen var det nemlig et svært loppemarked i dag, og jeg ville kikke litt etter noen skatter. Det ble med et par gammeldagse kopper og en CD-plate, men jeg er fornøyd med det. Jeg gikk også hele veien nedover, og endte opp på Grünerløkka. Der også gikk jeg bare rundt og tittet i butikkvinduer og var en rask tur innom Søstrene Grene, før jeg kom meg hjemover. Det er så deilig å være ute i den lufta som er nå på høsten, så lenge man ikke fryser ihjel, for den er så frisk og ren. Sånn at man merker det skikkelig når man kommer inn døra og bare slenger seg ned i senga og er sånn “god sliten”. Sånn er denne dagen. Jeg har satt meg tilrette med kaffe og serier nå, akkurat det som trengs etter noen gode timer utendørs. Vi snakkes!

Og sjekk forresten dette kule kubbelyset jeg fant på Lagerhaus her om dagen, digger hvordan det ser ut!

(Q) Hva er deres helgeplaner?
~Mathilde~

en fin uke

God fredag!
Jeg føler i grunnen jeg har hatt langhelg siden onsdag, men det skal jeg virkelig ikke klage på. Så til dere andre, god helg! Denne uka har egentlig vært ganske ålreit, eller faktisk ganske fin, til tross for eksamen og en del slit i starten av uka. Det var en skikkelig boost å komme i mål med den, og jeg vet at nå, helt frem til jul, skal jeg drive med det jeg har ventet på siden vi startet på studiet: praksisen. Og vi starter allerede til mandag, herlighet, jeg er så spent… Men jo, i går var også en viktig dag for meg, fordi det var markeringen av verdensdagen for psykisk helse. En dag jeg setter veldig pris på, og gjerne prøver å få med meg på ulike vis. Jeg fartet rundt i Oslo i omtrent hele går, og jeg gjorde ganske mye artig. Først var Helene og jeg på Lørdagsrådet live på skolen vår, det var så morsomt og en knallstart på dagen. Etter det gikk jeg litt rundt og så ulike stands rundt om på skolen og i sentrum, før jeg på kvelden dro på spesialvisning av filmen Disco på kino. Etter filmen var det også panelsamtale med Helsesista og Josefine Pettersen (som spiller i filmen). Og herlighet, for en film. Jeg ble faktisk sliten av å se den… Men den er viktig, og jeg anbefaler alle å se den. Så selv om det bare er fredag føler jeg at jeg har gjort en hel del denne uka, det skal bli deilig med en fredagskveld foran tv-en, hehe. God helg!

(Q) Hvordan har deres uke vært?
~Mathilde~

verdensdagen for psykisk helse

I dag er verdensdagen for psykisk helse.
En dag for å sette litt ekstra lys på det vanskelige og vonde. En viktig dag. I år er temaet «gi tid», og selv om det kan virke diffust, er det ganske avgjørende.
Å gi tid kan handle om å gi deg selv tid, og det kan handle om å bli gitt tid til. For psykisk sykdom krever tid. Det blir aldri bedre av å knipse med fingeren.
Prosessen er lang, og for min del handlet det om å få tid. Verdifull tid fra folk rundt som trygget, heiet eller støttet på veien. Men tid kan også være svært frustrerende, for ofte kjennes tiden ut som stillstand. Men vit at den er ikke det.
Samtidig er det viktig å huske tiden man gir seg selv, tiden man bruker på å bli bedre, falle tilbake og bli bedre igjen. Mange ganger. Den er viktig, for hvis vi ikke kan være tålmodige med oss selv, da hjelper omgivelsene svært lite.
Så vær raus med deg selv, stopp opp, husk å puste. Jeg heier på deg og kampen du kjemper!

(fra min Instagram i dag, på en av de viktigste dagene jeg vet om.)

Klem<3

exam.

Hei!
Jeg har sittet ganske fastlimt til skrivebordet mitt og hypnotisert av pensumbøkene de siste dagene. I går fikk vi første eksamen for i år, og det er bestandig litt stressende. Eller ikke litt. Veldig. Jeg hadde forberedt meg relativt godt, og det er en fire dagers hjemmeeksamen, så det skal gå ganske greit. Men dere vet, eksamen er eksamen… Heldigvis har jeg jobbet skikkelig intenst med den disse to dagene, og jeg føler jeg har ganske godt tak om den nå. Hvis jeg setter inn et ekstra støt i kveld kan det hende jeg kan levere den fra meg allerede i dag. Det hadde vært så ufattelig deilig, uansett er jeg nok ikke langt unna en avslutning nå. Det skal bli så bra å få lagt bak seg dette temaet, og hoppe videre inn i praksisen! I går var det én bitteliten uke til vi starter, og jeg gleder meg så mye. Kanskje ikke så rart, hehe? Men nå må jeg prøve å konsentrere meg litt mer om oppgaven igjen, jeg ville bare gi litt lyd fra meg, midt oppi alt eksamenkaoset. Håper dere har en fin uke!

(Q) Har dere også eksamen på denne tiden?
~Mathilde~

frysepinn

God lørdag, dere!
Jeg sitter for øyeblikket pakket inn i et svært ullteppe med både strikkegenser og ullsokker på. Jeg er ikke den varmeste personen til vanlig, men denne uka har kulda tatt meg skikkelig. Det er iskaldt, og jeg prøver så godt jeg kan å kle meg godt, men alt virker for kaldt. Og vi er kun i oktober, hva har jeg i vente da? Jeg var en tur i sentrum tidligere i dag, egentlig mest for å ha noe å gjøre, for denne helgen er ikke akkurat full av planer. Men det kjenner jeg helt ærlig at er veldig greit, for jeg trengte litt tid til å bare gjøre ingenting. Så jeg fikk handlet noen småting, blant annet et rålekkert par øredobber fra Maanesten (som hadde lagersalg i Oslo i dag, hihi). Nå har jeg nettopp sett ferdig en film, og venter i grunn bare på at Skal vi danse skal starte, sånn går lørdagen! Håper dere har en fin lørdagskveld 🙂

(Q) Hvordan ser en typisk lørdag ut for dere?
~Mathilde~

hagebykjærlighet

Heihei!
Den siste uka har vært ubegripelig kjedelig. Jeg har stresset så utrolig med å gjøre ferdig to svære oppgaver i tillegg til å få bukt med hovedoppgaven vår, som var reportasjefilmen fra havet. Det har vært lange dager med skriving, pensumlesing og timer tilbrakt til å stirre på en skjerm. Rett og slett for kjedelig og tomt til å skrive noe om… 
Men i går leverte jeg det siste jeg trengte før eksamen, og nå må jeg bare bruke litt tid i helgen på å lese, for neste uke får vi eksamensoppgaven. Dette kurset har gått helt sinnssykt fort, og jeg kan ikke tro vi hvert øyeblikk har eksamen – og etter det venter praksisen! Jeg fikk kontrakten min fra NRK i dag tidlig, og jeg kan ikke vente til jeg starter opp der. 

Når dagene har vært så innholdsløse som de har vært denne uka, merker jeg egentlig ikke noe særlig til fredagsfølelsen enda. Den kommer seg nok, men jeg har ikke ventet på helg på samme måte denne gangen, hehe. Dessuten er begge jentene mine hjemme i Larvik, så jeg har vært alene her i leiligheten stort sett hele uka… Men i går kom jeg meg i det minste ut av huset. Martine og jeg ble enige om å treffes for å gå en tur sammen. Det gjør så godt å bare komme seg ut og snakke om viktige og uviktige ting. Vi endte opp i Ullevål Hageby, ett av favorittstedene i Oslo for begge to. Vi tuslet rundt der og hadde det superkoselig sammen!

(Q) Hva har dere gjort denne uka?
~Mathilde~