vært på visning

Hei, og god søndag!

Der var enda en helg på randen, og jeg kan ikke helt skjønne hvor den ble av. Men jeg har likevel hatt det rolig og deilig, med en litt etterlengtet shopping-dag med Helene i går. Vi ruslet i Bogstadveien og litt rundt Majorstuen i et par timer og handlet litt, før det var hjem til Skal vi danse og lørdagsmys. I dag hadde jeg i grunn ingen planer, og tenkte å ta det rolig. Men så fikk jeg det for meg at jeg ville ut av huset. Jeg ville på visning. Haha, herlighet, noe så rart. Det har aldri falt meg inn før, og jeg er jo virkelig ikke på det stadiet at jeg skal kjøpe meg leilighet, men jeg tenkte likevel at det ville være morsomt å kikke på noen leiligheter i favorittstrøket mitt i hele Oslo: Lindern. Det var tilfeldigvis to visninger der i dag, og jeg dro likesågodt på begge to. Det ble veldig spontant, men jeg dro dit kun for inspirasjonen. Og ja, jeg er enda sikrere nå enn jeg var før – jeg ser intet annet valg enn å flytte hit så snart det lar seg gjøre..! Det var så artig å bare ha vært på to visninger, litt sånn for å ha den erfaringen, i tillegg til å føle seg litt voksen og anstendig på en søndag!

(Q) Har dere vært på visning før?
~Mathilde~

malt i høstens farger

Hvor rolig i sjelen blir man ikke av dette synet? Disse fargene? 
Jeg er så svak for høsten, og selv om jeg kan klage i timevis over kulda og det ruskete været, kommer jeg alltid til å elske høsten. Bare det å kunne gå turer i disse omgivelsene, pakke seg inn i lag på lag, og kjenne den iskalde, friske lufta. Høsten kan godt være tung og grå, men det er også det som gir meg ro i sjela. Bare se…

~Mathilde~

shuffleboard og jobbejobbejobbe

Hei!
Torsdag allerede? En jobbdag til, og så er det helg igjen. Herlighet, dagene går fort – jeg føler at det eneste jeg driver med om dagen er å jobbe. Det blir liksom sånn, men jeg trives på den måten! For to dager siden var vi ute med redaksjonen, og vi reiste sammen rett fra jobben og ned til sentrum. Det var en skikkelig fin og sosial kveld, hvor jeg ble enda bedre kjent med kollegaene mine. Vi var på Oslo Street Food, og vi dro til Kulturhuset for å spille shuffleboard (som viste seg å være sjukt mye gøyere enn jeg trodde, hehe) og ta noen øl sammen. Det var god stemning hele kvelden, og jeg digger sånne tiltak hvor man kommer enda tettere på hverandre, og kan snakke om litt annet enn bare jobb-relaterte ting. Så det var suksess! Nå skal jeg kose meg med en kveld uten planer, og nyte det faktum at det bare er en dag igjen til helg. Håper uka deres har vært fin så langt 🙂

(Q) Har dere spilt shuffleboard før?
~Mathilde~

døgntur i LA(rvik)

Heihei!

Mandag, ny uke, og jeg har kommet i gang med praksisen igjen. Helgen skulle egentlig være rolig, uten planer, med leiligheten for meg selv. Men det ble litt change in plans da jeg fikk en telefon fra mamma som var i Østfold, og lurte på om jeg ville være med til Larvik på hjemveien. Fetteren min feiret bursdagen sin i går, og det var vel unnskyldning nok til å komme seg hjem en liten tur. Så det ble vel et raskt døgn hjemom, før jeg var tilbake i Oslo igjen søndag kveld, hehe. Men det var hyggelig å få vært litt med den utvida familien igjen. Nå er uka i gang igjen, og jeg kjenner det har vært en omvending å skulle komme seg opp så tidlig hver dag, men jeg venner meg sakte til det – så det er en god ting! Det er noe med det høstmørket om morgenen som gjør det noe ekstra tungt å forlate senga, jeg er vel ikke alene om den?! Neida (joda), men det går heldigvis raskt over når jeg først kommer meg opp, får ordnet meg, og kommet meg ut døra. Uansett, nok babling om kjedelige høstmorgener, håper dere får en fin uke!

(Q) Har dere gjort noe hyggelig i helgen?
~Mathilde~

jewls and candles

Et par av mine favoritt-ting. Jeg går aldri en dag uten smykker, og jeg tror jammen meg ikke det går en dag uten at jeg tenner lys heller. Hvert fall ikke nå som høsten er her. Det er lite som er så koselig som et mørkt rom, opplyst av te-, kubbe-, eller duftlys. Kombinert med en god film og et varmt teppe – der har du høstkosen din! De nydelige gulløredobbene er fra Maanesten, og jeg elsker hvordan de er øreringer, men med en tvist. Ringene bruker jeg hver dag, de har jeg arvet av mamma, og selv om jeg foretrekker gull når det kommer til smykker, er disse noe av det fineste jeg har.

(Q) Har dere noen høstfavoritter?
~Mathilde~

NRK-type

Hei, dere!

En liten stund siden nå. Jeg har hatt mer enn nok med å bare sette meg inn i alt som har med praksisen og gjøre. Det har vært så gøy å starte opp med dette, og jeg har storkost meg de første fire dagene på jobb! Folkene og den lille redaksjonen her er så koselig, og jeg har virkelig blitt tatt godt imot. Det er så klart veldig stas å få være i NRK, og kunne jobbe under ‘dokumentar og samfunn’-avdelingen – som jo er akkurat der jeg føler jeg passer best inn. Det er ikke lange tiden før vi går i gang med opptakene til «Hva feiler det deg?», og frem til det jobber vi med alt som skal klargjøres og ordnes før innspillingen starter. Det blir særlig gøy! Dagene går egentlig bare til praksisen, for jeg må opp så tidlig, og dagene er så lange, at når jeg kommer hjem gjøre jeg lite annet enn å ligge i senga og binge Friends, hehe. Så ja, jeg har det utrolig morsomt i NRK, og det er stort sett bare det jeg bedriver tiden min med!

(Q) Hvordan er uka deres så langt?
~Mathilde~

autumn flowers

Selv om det ikke er like lyst ute om kveldene, og langt fra så varmt som det var for bare noen uker siden, finnes det noen blomster og planter som ikke kun gjør seg om sommeren. Det finnes fortsatt noen ytterst få i veikantene. Og høsten kan være utrolig fin med knallgule solsikker eller oransje roser. Bare noe som setter stemningen av høst, men likevel ikke er blytungt eller grått. Det er ganske fint. 

~Mathilde~

oktoberlørdag

Heihei!
Denne lørdagen har jeg vært mye ute i høstlufta, og jeg har gått så lenge at føttene mine er helt ødelagt. Jeg bestemte meg for å gå opp til Tåsen etter at jeg hadde ordnet meg på formiddagen. Det er et godt stykke, men det er en veldig koselig gåtur. På Tåsen var det nemlig et svært loppemarked i dag, og jeg ville kikke litt etter noen skatter. Det ble med et par gammeldagse kopper og en CD-plate, men jeg er fornøyd med det. Jeg gikk også hele veien nedover, og endte opp på Grünerløkka. Der også gikk jeg bare rundt og tittet i butikkvinduer og var en rask tur innom Søstrene Grene, før jeg kom meg hjemover. Det er så deilig å være ute i den lufta som er nå på høsten, så lenge man ikke fryser ihjel, for den er så frisk og ren. Sånn at man merker det skikkelig når man kommer inn døra og bare slenger seg ned i senga og er sånn “god sliten”. Sånn er denne dagen. Jeg har satt meg tilrette med kaffe og serier nå, akkurat det som trengs etter noen gode timer utendørs. Vi snakkes!

Og sjekk forresten dette kule kubbelyset jeg fant på Lagerhaus her om dagen, digger hvordan det ser ut!

(Q) Hva er deres helgeplaner?
~Mathilde~

en fin uke

God fredag!
Jeg føler i grunnen jeg har hatt langhelg siden onsdag, men det skal jeg virkelig ikke klage på. Så til dere andre, god helg! Denne uka har egentlig vært ganske ålreit, eller faktisk ganske fin, til tross for eksamen og en del slit i starten av uka. Det var en skikkelig boost å komme i mål med den, og jeg vet at nå, helt frem til jul, skal jeg drive med det jeg har ventet på siden vi startet på studiet: praksisen. Og vi starter allerede til mandag, herlighet, jeg er så spent… Men jo, i går var også en viktig dag for meg, fordi det var markeringen av verdensdagen for psykisk helse. En dag jeg setter veldig pris på, og gjerne prøver å få med meg på ulike vis. Jeg fartet rundt i Oslo i omtrent hele går, og jeg gjorde ganske mye artig. Først var Helene og jeg på Lørdagsrådet live på skolen vår, det var så morsomt og en knallstart på dagen. Etter det gikk jeg litt rundt og så ulike stands rundt om på skolen og i sentrum, før jeg på kvelden dro på spesialvisning av filmen Disco på kino. Etter filmen var det også panelsamtale med Helsesista og Josefine Pettersen (som spiller i filmen). Og herlighet, for en film. Jeg ble faktisk sliten av å se den… Men den er viktig, og jeg anbefaler alle å se den. Så selv om det bare er fredag føler jeg at jeg har gjort en hel del denne uka, det skal bli deilig med en fredagskveld foran tv-en, hehe. God helg!

(Q) Hvordan har deres uke vært?
~Mathilde~

verdensdagen for psykisk helse

I dag er verdensdagen for psykisk helse.
En dag for å sette litt ekstra lys på det vanskelige og vonde. En viktig dag. I år er temaet «gi tid», og selv om det kan virke diffust, er det ganske avgjørende.
Å gi tid kan handle om å gi deg selv tid, og det kan handle om å bli gitt tid til. For psykisk sykdom krever tid. Det blir aldri bedre av å knipse med fingeren.
Prosessen er lang, og for min del handlet det om å få tid. Verdifull tid fra folk rundt som trygget, heiet eller støttet på veien. Men tid kan også være svært frustrerende, for ofte kjennes tiden ut som stillstand. Men vit at den er ikke det.
Samtidig er det viktig å huske tiden man gir seg selv, tiden man bruker på å bli bedre, falle tilbake og bli bedre igjen. Mange ganger. Den er viktig, for hvis vi ikke kan være tålmodige med oss selv, da hjelper omgivelsene svært lite.
Så vær raus med deg selv, stopp opp, husk å puste. Jeg heier på deg og kampen du kjemper!

(fra min Instagram i dag, på en av de viktigste dagene jeg vet om.)

Klem<3