the very last day

Heihei!

I dag har virkelig vært en dag til å hvile kroppen. Småironisk å gå ut av 2016 helt utslitt, men sånn er det når man er syk. Jeg har jobbet med årskavalkaden, som dere kanskje har sett litt av, og jeg har ordnet og redigert noen bilder for å få de i system. Så avtalte jeg med mamma at jeg like gjerne kunne ta meg en runde og øvelseskjøre. For i dag dere, i dag, er det to uker til jeg fyller 18. Det er sykt. Hun og Leah hentet meg også kjørte vi en passelig lang tur litt i byen og sånt. Nå er jeg tilbake igjen, og har faktisk skikkelig lite planer for kvelden. Det er jo selveste nyttårsaften, men ingen av oss jentene i gjengen har avtalt noe felles. Så jeg skal være hjemme til å starte med, og så skal jeg til noen i familien når det nærmer seg midnatt. Det er i alle fall sånn planen ser ut nå. Jeg tenkte å kjøre på med nyttårssminke selv om jeg skal kose meg hjemme først, så jeg tenker at jeg skal starte med den om ikke så lenge.

Uansett, jeg håper dere får en strålende nyttårsfeiring. Det er så utrolig rart at 2016 er over allerede, for fy søren, året har flydd unna. Jeg har gjort så mye. Deltatt på så masse kult. Fått enorme muligheter. Så har jeg også opplevd de motsatte sidene. 2016 har vært en levende berg-og dalbane, kan man si. Jeg er spent på hvordan det kommende året blir. Veldig spent. Krysser fingrene. Jeg er ikke personen som setter meg noen store nyttårsforsett, og jeg er heller ikke helt med på den der “new year, new me”, men det er jo på en måte en ny start. Så jeg må bare ta 2017 imot med et åpent sinn. Sånn tenker jeg ofte. Jaja. Håper dere har det koselig i kveld! Take care <3

(Q) Hvordan skal dere feire nyttårsaften?
~Mathilde~

Året som gikk ~ Mai til August

Hei!

Nå har jeg nok en gang bladd tilbake noen måneder i arkivet, og funnet frem godsaker og høydepunkter fra midtveis i dette året. De neste månedene som står for tur er mai til august, og her skjedde det ganske så mye(!!). La oss kjøre i gang del 2 av årets kavalkade.

Mai:

Jeg var på Adele-konsert i Telenor Arena for å kicke i gang mai. Det var noe av det absolutt beste jeg har vært på i hele mitt liv! Adele er så stor for meg, og å høre henne live var en opplevelse uten like for meg.. Herlighet, så sykt!!

Jeg og bestevenninna mi, Malin, ble nominert til Medieprisen, som er en årlig utdeling av be beste medie-verkene i Vestfold. Jeg var nominert i to kategorier; “Foto, Portrett i studio” og “Tekst, Åpen klasse”. Og ikke bare det, men jeg vant søren meg begge kategoriene jeg var nominert i!!! For en anerkjennelse.. Jeg var i totalt sjokk, men det var altså så gøy!

Jeg var i to konfirmasjoner på én dag – både til stefetteren min, Oliver, og til min beste Anne Thea. Litt hektisk ble det, men det var himle koselig!

Jeg slapp eksamen! Husker jeg var totalt nervevrak før den dagen.. 

Var på kafé og bytur med fineste Malin!

17. mai kom endelig!! En av de fineste dagene i året. Jeg gjorde et par tusen ting, som vanlig. Gikk både i tog med skolen, var på gamle barneskolen, var hos familien, var i byen, så på tog, så på mer tog, var på tivoli og mer… Haha!

Traff Cecilie og Elise, første gang jeg traff sistnevnte, i byen. Vi dro på kafé, og hadde det så hyggelig sammen!

Sol og sommervær kom for fullt, og det var mange solfylte dager i mai…

Og på den siste dagen i mai kom Maren og Helene på overraskelsebesøk, for da hadde Helene fått mopedlappen. Vi kjørte til Stavern, spiste is og koste oss.

Juni:

Jeg startet juni på overnatting hos ei venninne i Porsgrunn, hvor jeg blant annet fikk tildelt det fineste gjesterommet jeg noen gang har vært borti. Det var så hyggelig der, og vi fikk gjort masse fint sammen <3

Varmen var upåklagelig, og vi i jentegjengen var blant annet på en strand (fjell) i Stavern.

Vi hadde myye fridager og lite skole.

Vi var i sluttspillet for beach-håndball, og endte på en 3. plass, noe vi sa oss godt fornøyde med. Det var det aller siste vi gjorde sammen som lag, og jeg spilte min siste kamp, for jeg sluttet på håndball den sommeren. Det er litt vemodig, og jeg savner det masse.. Vi har gjort så mye bra sammen som lag!

Maren inviterte på taco og koos, siste dagen før ferien. Jeg og Helene var der, og vi storkoste oss med throwback-sanger og god mat.

SOMMERFERIEN STARTET!! Den var etterlengtet.. For å følge tradisjonen, dro vi ut og spiste på Pakkhuset med familien.

Fikk sommerjobb i Østlands-Posten, og startet ferien med mye frilans-jobbing! lykke<3

Jeg, Mikael, Leah, mamma og Ben var på Rhodos i starten av sommerferien! Vi var der i en uke, og hadde det så deilig i stekende sol. Vi var både i gamlebyen i Rhodos og i Lindos for å bade i lagunen der. Det var så mye fint å se..

Juli:

Mats Grimsæth kom hjem etter å ha seilt langs Norskekysten et år, og han hadde stor hjemkomstfest som jeg fikk æren av å være fotograf på. Han snakket om turen, viste masse bilder, og hadde utstilling på Pakkhuset.

Så var det Stavernsfestivalen, og kjære vene, så himla gøy det var!! Det var min første festival, og jeg hadde det veldig hyggelig med alle jentene som også var der. Konsertene, stemninga, menneskene, alt var så rått!


Jeg hadde en skikkelig bra uke på jobb, hvor jeg dekket en haug med kultur-arrangementer. Jeg fikk blant annet møte og intervjue Unni Wilhelmsen (min helt), Anita Skorgan og Eva Weel Skram. Det var så kult!

SONY DSC

Kaja og Leah feiret bursdag sammen, og hadde temabursdag med Disney. Jeg endte vel opp med noe liknende Minnie Mus, og alle var så fine, haha!

Jeg og mamma var på terrasse-konsert hos noen gode venner av oss. Konseptet var genialt, hvor de hadde invitert sangere (og sang selv) på den enorme verandaen deres. Koselig var det også!

Så var jeg på hytta i Vrådal med hele familien på mamma sin side. Det er alltid like deilig å komme opp dit og slappe maks av. Jeg badet også – i iskaldt vann. Vrådal er bare vakkert..

Mathilde Waale sitt bilde.

Mathilde Waale sitt bilde.

August:

Cecilie og jeg avtalte å ta en kafétur til Stavern, for å treffes igjen etter alt for lang tid. Vi gikk også litt rundt i leiren og ellers i Stavern.

De dagene jeg først hadde fri fra journalistikken, tok jeg meg skikkelig fri også. Men det trur jeg var nødvendig oppi alt.

Jeg ble også ferdig med sommervikariatet mitt i ØP. Den sommerferien fikk jeg virkelig utviklet meg, og møtt mange fine personer. De fleste andre dagene så omtrent slik ut: (og det gjorde de resten av sommerferien også, hehe)

…Så var det tilbake på skolebenken. Første skoledag i andre klasse. Nye lærere, nye fag. Sommeren gikk fort..!

Jeg startet på en behandling i Tønsberg som endret rutinene mine ganske mye, eller, jeg satt meg nye rutiner. Det ble en hverdag i (nesten)-nabobyen to ganger i uka.

Fikk en super-spontan melding på Messenger av Tonje som lurte på om jeg kunne komme og ta bilder av henne på kanten av Stavern. Jeg hev meg rundt, og var der kun noen minutter senere. Vi hadde det så koselig!

Klassebilde. Alltid like gøy. (:-()

Og til slutt, uendelig mage stunder med gitaren min. Favoritten!

Så ja, det var del 2 av kavalkaden! Det skjedde virkelig masse på de fire månedene, og jeg opplevde mer enn jeg trodde jeg ville gjøre.. Håper dere likte den!

(Q) Hva synes dere om oppsummeringen?
(Q) Gjorde dere noe spesielt disse månedene?
~Mathilde~

 

Mine julegaver 2016 | videoblogg

Hei!

Tradisjon tro så har jeg, også i år, filmet julegave-video. Det har jeg vel gjort i fire eler fem år nå, så det har liksom blitt en vane og tradisjon for meg å gjøre en av de første dagene etter julaften. Jeg nevner dette i videoen, men det er viktig å få med seg at dette overhodet ikke er noe jeg gjør for å skryte! Det er kun a den grunnen at jeg liker å se på disse videoene selv, og jeg vet at de blir tatt godt imot. Så ikke misforstå meg på den. Håper dere liker videoen, og husk gjerne å abonner på kanalen min 🙂

(Q) Hva synes dere om videoen?
~Mathilde~

mot slutten av 2016

Heisann!

I dag er det jo lille nyttårsaften, det gir meg nesten gåsehud bare av tanken. Jeg har hatt min siste dag på jobb for dette året. Heldigvis ikke for alltid. Men det er på en måte litt rart, for nå har jeg jobbet i over et helt halvt år, og det har gitt meg mye. Jeg er heldig med den jobben, det kan jeg aldri få sagt nok. Jeg snakket med hun ene kollegaen min her om dagen om det å elske jobben sin. Hun er lidenskapelig for journalistikk, og jeg kjente meg igjen i hvert eneste ord hun sa. Det er godt å ha en jobb man verdsetter så høyt! Det er jo halve motivasjonen i seg selv.. Men den talken jeg hadde med hun, gjorde at jeg innså enda sterkere hvor mye jeg setter pris på det jeg får lov til å drive med. – Litt tanker på en fredag, like før året er omme. 

I dag har jeg jobbet med noen av kafeene i Larvik, og ble litt over tida med det. Så hadde jeg og en kompis avtalt å dra på kafé (nesten ironisk nok, hehe) etter jeg var ferdig på jobb. Vi hadde det veldig koselig, og jeg kom vel hjem for i underkant av en halvtime siden. Nå er det ikke flere planer på agendaen, og jeg skal slappe litt av – med tanke på at jeg ikke er i super form. Håper dere har en fin lille-nyttårsaften!

(Q) Hvordan har deres dag vært?
~Mathilde~

så ødeleggende

Hei!

I dag er formen min så dårlig at jeg var nødt til å holde meg hjemme fra jobb. I utgangspunktet skulle jeg jobbe fra tirsdag til fredag, men i går trur jeg det ble litt for mye både på jobb og hjemme. De siste dagene har jeg vært så forkjølet at jeg omtrent ikke har orket stort, men i dag tok det helt av. Jeg våknet og kjente på hele kroppen at den ikke klarte. Da måtte jeg sende avgårde den kjipe meldingen om at jeg måtte holde meg hjemme fra jobb. Dere vet sikkert hvor mye jeg hater å være syk, og spesielt når det går utover de tingene jeg skal gjøre. Så skal jeg ikke legge skjul på at det tærer på psyken også, jeg blir ekstremt sliten psykisk av å være i så dårlig form… Men jeg håper denne hjemmedagen kan hjelpe litt på formen i morgen. For da har jeg siste jobbdag for dette året. Herlighet, nå har jeg jobbet for ØP i over et halvt år, og det har vært en eneste stor opptur. Gleder meg til å fortsette med det i 2017! Men nå er det kroppen som må pleies, og jeg krysser alt av fingre og tær for at jeg våknet opp en del bedre i morgen. 

(Q) Hvordan er formen deres?
(Q) Hva gjør dere i dag?
~Mathilde~

Året som gikk ~ Januar til April

Heihei!

Nå som året nærmer seg slutt, tenkte jeg å gjøre som jeg har gjort de tidligere årene, nemlig en årskavalkade. Det blir liksom ikke nyttår uten å runde av det som var. For meg har 2016 vært en eneste stor berg- og dalbane, og sånn tror jeg det har vært for mange. Men det skal jeg ikke snakke for mye om nå. For nå er det tid for å oppsummere de fire første månedene av 2016. Kjør i gang!

Januar:

To uker ut i den første måneden skjer det som skjer hvert år. Jeg blir ett år eldre. Den 14. januar fylte jeg 17 år, og hadde en flott dag, til tross for at det var skole den dagen, haha. Maren og Helene stilte tilogmed opp med kaker og diverse!

Hadde koselige kvelder med disse snuppene. Blant verdens beste, vil jeg si!

Mange av jentene var samlet på tapaskveld hos Celine, vi hadde det så hyggelig!

Fine Ada Celine feiret bursdagen sin, og vi storkoste oss..

Tok noen litt annerledes bilder i Bøkeskogen med Malin, de ble sjukt fine.

Jeg var på brannstasjonen med klassen, og skrev en artikkel for Østlands-Posten. Helt uvitende om at det skulle bli min fremtidige arbeidsplass og andre hjem!

Februar:

Jeg fikk være med min store inspirasjon, Mats Grimsæth, på et fotooppdrag i Oslo/Holmenkollen. Det var så gøy!

Var på kafè og hadde besøk av fineste Anne Thea <3

Dro på UKM, og møtte igjen Nora som jeg ikke hadde sett på evigheter. !!Gjensynsglede!!

Vinterferien kom, og jeg dro på hytta på Dagali med familien!

Mars:

På skolen jobbet klassen med et prosjekt som gikk ut på å lage og drive et mediahus. Så jeg ‘jobbet’ som journalist noen dager i uka, og hadde det veldig gøy. Ting har forandret seg siden da, nå er det jo faktisk jobben min!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hadde en aldri så liten photoshoot med meg selv, men resultatet var jeg veldig fornøyd med..

Camilla feiret bursdagen sin, og hadde Mexico-tema. Jeg slo til med en skikkelig sugar-skull, og storkoste meg!

Været ble varmere, og mopeden så sitt lys til å brukes. 

Hadde mye å bedrive på skolen – Fikk være med som fotograf på et “ungt entreprenør”-arrangement – Startet påskeferien hos Anne Thea

Jeg klippet håret mitt koort!

JEG VAR I PARIS!!! En av de største oppturene dette året, fy søren, for en vakker by! Fikk sett det aller meste, som både Eiffeltårnet, Notre Dame, Loouvre, shoppet i Champs Elysees og myye mer. Jeg SKAL tilbake, I’m in love <3

Så var jeg også i Bergen for å besøke stesøstra mi som studerer der. Er så glad i den byen, og det er like herlig å komme dit hver gang!

April:

Prøve å etterlikne Adele, gikk ikke så verst – synes jeg da..

Embla og Andrea feiret bursdag med neon-tema, og det var utrolig morsomt!

På én og samme helg hadde både Mikael og Hannah (kusine) konfirmasjon. Brusjan feiret vi på lørdag, og kusina mi dagen etter. Tenk, over to år (snart tre) siden jeg var der..

Mandag, siste uka i april, hadde jeg min aller første dag som utplassert i Østlands-Posten. Jeg husker hvor vanvittig nervøs jeg var, men hvor godt de tok meg imot. Tenk hvor mye jeg har utviklet meg siden da. <3Jobben min<3 Det er sprøtt å tenke på at jeg kun har vært der i ni måneder. Føles ut som en liten evighet. 

Så var det cup med Nesjar i Ål, Hallingdal. Det ble vår aller siste cup sammen, og vi hadde det supert!

..Så ja, det var første del av årskavalkaden 2016. Det var fire spennende måneder, og fremover vil det komme åtte til. Håper dere likte den!

(Q) Hva synes dere om de fire første månedene?
(Q) Hva var deres store hendelser fra januar til april?
~Mathilde~

i dårlig form

Hei!

I dag har jeg jobbet igjen, og det var fint å se flere av kollegene igjen etter jula. Jeg fikk dekke en utrolig kul sak om VR (Virtual Reality), hvor jeg tilogmed fikk prøve ut VR-briller og spille/oppleve diverse. Veldig gøy! Jeg brukte en del tid på saken, og var derfor ikke hjemme før litt over fem. Da hentet mamma meg, fordi resten av familien er i familieselskap, og jeg var der en times tid. Jeg har dessverre klart å bli syk, og det er så kjipt nå i romjulen. Jeg har så mye jeg heller skulle brukt kreftene mine på enn å bli frisk. Jeg måtte droppe selskapet som resten av familien er i på grunn av forkjølelsen. Hvis jeg skal orke å jobbe frem til fredag, og faktisk jobbe godt, var det riktig valg. Dessverre. Jeg hater å være syk, men det er sånn det er nå. Jeg skal derfor koble litt ut i kveld, og heller fokusere på å ta vare på kroppen og hodet. Vi snakkes, dere. 🙂

(Q) Hva gjør dere i romjulen?
~Mathilde~

christmas stocking

Hei!

I dag har jeg vært i (enda et) juleselskap hos mamma. Jeg ble hentet litt over ett, og hadde litt tid til å ordne meg ferdig hos mamma før gjestene kom klokka to. Det var familien til stefaren min som skulle komme i dag, og de har reisevei helt fra Lillestrøm. Vi ser de ikke så ofte, og derfor var det superkoselig å treffes igjen i dag! Vi hadde pinnekjøtt og masse annet tilbehør, så spilte vi Monopol i lange tider. Jeg prøvde å blogge tidligere i dag, men nettet vårt her har vært helt ustabilt, og så vidt fungert.. Da bød dessverre ikke sjansen seg før nå. Det blir en del reising mellom hit og dit i jula, men det er bare sånn det er. Jeg er uansett hos pappa nå, og skal slappe av resten av kvelden. Jeg har dessverre blitt syk, eller forkjølet, og er ikke i særlig god form. Det er så utrolig kjipt nå som jula er her, og det skjer så mye, men jeg må bare leve med det. Prøver å hvile kroppen så mye som mulig nå, før jeg skal på jobb i morgen. Det blir veldig deilig, men jeg håper formen er noen hakk bedre innen da! Sitter for øyeblikket foran PCen med litt avokado, pepsi max og julestrømpa som hang på døra mi på julemorgenen. Håper dere har det koselig mellom slagene 🙂

(Q) Er dere også i mange juleselskap?
(Q) Har noen flere blitt syke i julen?
~Mathilde~

gaver som smaker

Hei!
Før, da jeg var liten og elsket (og hadde tid til) juleverksted, lagde jeg bestandig julepynt og dekorerte fyrstikkesker til alle i familien. Den tid kan man vel si at er forbi, jeg er i alle fall ikke helt der enda.. Men jeg har funnet min måte å gi noe personlig til de i familien på allikevel. Jeg hintet vel til det for noen innlegg siden, men jeg har laget litt julegodter som jeg samlet i fine krukker og gav dem bort. Hva man ønsker å gi kan være helt ulikt, men jeg har min het egne (hemmelige) trøffel/konfekt-ish oppskrift, som slår an hver gang jeg lager de. Så har jeg også laget noen peppermyntekuler sammen med stemoren min. Så skal jeg ærlig innrømme at jeg toppet det med noen kjøpte karameller, men det får gå. Jeg ble i alle fall veldig fornøyd med de, selv om jeg ikke har brukt limpistol, klistremerker og filt. Det ble en hit blant gjengen på julaften også!

(Q) Gjorde dere noe lignende til julaften?
(Q) Har dere noen gode oppskrifter?
~Mathilde~