Südøst og familie

God morgen (nesten).
Jeg har vært oppe en liten stund allerede. Jeg har nemlig innsett at dette ikke egentlig er en friuke, men en leseuke, og så langt denne uka har jeg lest nada. Så i dag måtte jeg ta meg i nakkeskinnet og sette meg til rette med bøkene. Men det er skikkelig demotiverende å sitte med nesa ned i pensum når det er strålende sol utenfor… I motsetning til i går – da burde jeg kanskje heller ha lest. Men jeg fikk veldig hyggelig besøk av mamma-familien med mormor og morfar. De har ikke vært innenfor og sett leiligheten enda, så det var på høy tid. Vi trosset det sure været, og gikk i Slottsparken (jeg fatter ikke hvorfor jeg aldri går gjennom den, det er jo en av de aller aller fineste parkene i Oslo!! Note to self: være mer i Slottsparken). Etter hvert ble vi sultne, og da dro vi på Südøst, en av favorittrestaurantene til både mamma og meg. De har så mye god mat, og det er så deilig atmosfære der. Så valget falt på den, og vi koste oss der en stund før de reiste hjemover til Larvik igjen. Det var veldig fint med litt besøk, jeg er jo ikke akkurat mye i hjembyen, så da får de heller reise hit, hehe!

(Q) Har dere gjort noe hyggelig denne uka?
~Mathilde~

praksis i NRK?!

Hei, i dag har vært en skikkelig bra dag! Jeg våknet med en sånn spenning i hele kroppen, men heller på en god måte enn en dårlig – vel vitende om at jeg skulle på intervju hos NRK kun noen timer senere. Da klokka nærmet seg 13 gikk jeg til Marienlyst for å treffe produksjonslederen i “Hva feiler det deg”. Det var så stas, og jeg følte at alt gikk skikkelig bra! Det er jo ikke snakk om noe jobb, men en stilling som praksiselev til høsten. Men det er likevel en stor sjanse for meg til å kunne utvide journalist-horisonten min litt, hehe. Som sagt, følelsen er god, og det hadde vært så kult å fått en fot innenfor NRK også. Spesielt når det er for et TV-program jeg har så sansen for! Jeg krysser bare fingrene, jeg…

Følte meg temmelig kul som sto utenfor NRK Marienlyst og ventet mens det tuslet et par TV-ansikter forbi ~ Meg som var gira etter intervjuet, naturligvis ~ Fra sushi-daten med Helene i går ♥

~Mathilde~

mai mot slutten

Hei!
Denne uka har vi leseuke før eksamen som starter neste tirsdag. Det er så utrolig få dager igjen til vi har sommerferie, og den tanken gjør meg helt tullete glad. Jeg er så klar for sommeren og alt den bringer med seg. Det er jo snart juni, herlighet – kun noen få dager igjen av den siste vårmåneden. 
Akkurat hvor mye jeg kommer til å lese denne uka, er jeg litt usikker på. Jeg har allerede ganske mye pensum inne fra tidligere oppgaver. Så klart må jeg jo fylle på med litt ekstra kunnskap, men jeg slipper å måtte vie en hel uke kun til fagstoff, og det er jeg veldig glad for. I går var jeg en liten tur rundt og kikket i noen butikker, og spiste sushi på Løkka med Helene på kvelden. Det var så koselig! I dag skal jeg på jobb, så jeg får gjort litt nytte av meg selv om jeg har ‘fri’. Så skal jeg faktisk noe utrolig spennende i morgen, for tidligere i dag fikk jeg en telefon fra en i NRK. Prosjektlederen i ‘Hva feiler det deg’ (mitt favorittprogram noensinne omtrent) ringte for å si at han hadde sett søknaden min til praksis neste år. Han ville treffe meg for et intervju i morgen, og hvis det går bra, kan det søren meg hende at jeg ender opp i drømmeplassen min i praksis!! Jeg er så spent, og kan egentlig ikke vente til morgendagen kommer. Herlighet, dette er så svært for meg!

(Q) Er det lenge igjen før dere har sommerferie?
~Mathilde~

Oslo vegetarfestival

Dette har vært den deiligste søndagen på lenge! Det var i går kveld at jeg veldig spontant bestilte dagsbillett til Oslo Vegetarfestival, som holder til i Kuba park her i byen. Det ligger like ved der vi bor, og jeg var så fristet til å sjekke hva festivalen innebar, og ikke minst oppleve det så mange hadde postet bilder av samme dag. Det er en slags matfestival, med innslag av mye annet, og den har kun vegetarisk mat og vegetariske varer. Det er mange ulike stands med alt fra vegetarretter, is og kaffe til klær og kroppspleie. Jeg var så heldig å få med meg en skikkelig svær goodiebag hjem, siden jeg var blant de første som kom i dag. Såå masse spennende produkter og varer – jeg gleder meg til å smake og teste de ut! I tillegg holdt fine Tiril Refsum, gründeren bak OsloRaw (min favorittkafé her i Oslo), kokkekurs og foredrag om råkost og bedriften sin. Det var så inspirerende! Nå er jeg hjemme med magen full av god mat, altså jeg tuller ikke, jeg måtte legge meg ned på senga da jeg kom inn døra, haha. Jeg er så glad for at jeg spontant heiv meg rundt og bestilte et dagspass – det kostet jo ikke akkurat skjorta, og var absolutt verdt det!!

Bare sjekk, dette er hva jeg fikk med meg hjem i goodiebaggen (bortsett fra Mylk’en fra Betir Nordstrand, den kjøpte jeg latterlig billig)!

(Q) Har dere vært på Oslo vegetarfestival før?
~Mathilde~

slik ferie skal feires

Heisann!
Okei, jeg bør kanskje slutte å si at jeg har ferie, for jeg har jo ikke det før eksamen er levert. Det bare kjennes sånn nå som vi ikke skal tilbringe mer tid på skolebenken, hehe. Men, som jeg fortalte i går, skulle vi feire at vi var ferdige med første klasse på skikkelig vis. Vi var først en gjeng som samlet oss hos Julie, og der hadde vi det utrolig koselig! Vi var der en god stund før vi kom oss videre til Samfunnet, som ironisk nok ligger i kjelleren på skolen. Der var vi mesteparten av kvelden, og der møtte vi også resten av de fra klassen som var med på feiringa. Det var så hyggelig, og vi fikk feiret ‘ferien’ på verdig vis! Kommer til å savne denne fine gjengen i sommer, herlighet, det er rart hvordan man møter så mange nye folk, og kun etter ett år kjennes det rart å ikke skulle se dem hver uke..♥

(Q) Har dere tatt sommerferie enda?
~Mathilde~

(nesten) fri sjel

God fredag!

I dag har vi hatt vår siste offisielle skoledag for i år, og det har nok ikke helt gått opp for meg enda. Vi har jo enda en eksamen som gjenstår, og den kommer om halvannen uke. Men frem til da har vi bare leseuke og fri. Det er så utrolig deilig! Vi hadde en koselig og relativt rask gjennomgang av det vi har jobbet med siden påske, og vi fikk liksom sluttet hele oppgaven ved å fortelle hvordan vi har jobbet og sånt. Nå er jeg hjemme for en liten stund før vi skal videre ut med klassen igjen. Siste skoledag må jo feires?! Det er så godt som ferie, og jeg trenger ikke tenke på noe annet før eksamen kommer. Nesten fri sjel, der altså. Jeg gleder meg masse til å være samlet med en stor gjeng fra klassen etterpå, for det blir nok siste gangen før august igjen. Sånt er litt rart, vi har jo blitt veldig godt kjent med hverandre.. Siden jeg skal ut etterpå, spurte meg pent Maren om hun hadde lyst til å ordne håret mitt (siden jeg er helt grønn på det området), og la oss ta et øyeblikk for sveisen hun lagde! Altså, jeg er helt forelsket i hele frisyren..!

(Q) Har dere mye igjen av skoleåret?
~Mathilde~

passion.

Jeg gikk forbi denne butikken for noen uker siden. Det skal godt gjøres å ikke ha fått med seg hvilken musikkidiot jeg er. Denne gangen måtte jeg gå innom. Så klart kunne jeg ikke dra på gitar-shopping, men dette er en av de få gangene jeg har kunnet gå inn i en butikk bare for å bli inspirert. Jeg valset rundt blant kassegitarer, el-gitarer, strenger, fendere, you name it. Dette er meg, min lidenskap, min kjærlighet. Jeg er så altfor dårlig til å sette meg ned med gitaren min for å spille, men sånt som dette gir meg hundre nye grunner til hvorfor jeg skal nettopp det. Det er så deilig.

~Mathilde~

nærmer seg en ende

Hei!
Det er litt til og fra på skolen om dagen, vi kan ha masse å gjøre en dag, men veldig lite den neste. Jeg tror det er litt sånn det er med prosjektet vi holder på med om dagen. Jeg føler jeg nærmer meg ferdig snart, og hvis jeg klarer å gjøre nok i kveld eller i morgen tror jeg faktisk at jeg kan si meg ferdig med aller siste store oppgave for i år. Det er så rart å tenke på – fredag om to uker er jeg ferdig! Da er første året over. Herlighet, det har gått fort… Men det skal bli så himla deilig med feire nå snart, jeg merker at det har vært masse slitsomme oppgaver og prosjekter dette året, og jeg gleder meg til vi kan ha noen måneder med fri og masse sommerkos. Været om dagen oppmuntrer ikke akkurat til å sitte inne i klasserom foran pc-skjermer, heller på et teppe i parken! Nok om det, jeg gleder meg masse til ferie, for nå er den søren meg ikke langt unna…

(Q) Har dere også snart sommerferie?
~Mathilde~

en skikkelig fresh drink

Hei på dere!
I dag har det vært skikkelig varmt ute. Ikke nødvendigvis veldig mye sol, med unntak av noen formiddagstimer, men ordentlig varm temperatur og overskya. Dermed tenkte både jeg og Helene den tanken at det hadde passet seg bra med aldri så liten tirsdagsdrink, hehe. Jeg ryddet i tillegg ut av kjøleskapet mitt og fant et par pasjonsfrukter nederst i grønnsaksskuffen. De var perfekte til å bruke i en frisk og god cocktail. Alltid en god unnskyldning til å lage drinker, ikke sant?
Denne gangen ble det en mango- og pasjonsfrukt-limonade med litt kick, og den er noe av det beste jeg har laget! Jeg blandet sammen limonade-saft og kullsyrevann, så mikset jeg inn litt mangosprit og skviset over pasjonsfrukten. Den falt heldigvis i god smak hos Helene også, så watch out – ny favoritt her i gården!

Hvor sinnssykt fascinerende er ikke denne frukten?! 

(Q) Fristet det å teste ut denne?
~Mathilde~

prosjekt: grønne fingre

Hei!

Nå er jeg vel tilbake på plass i Oslo igjen etter en veldig fin helg hjemme. Heldig som jeg var, kjørte stefaren min meg hele veien inn i går, og jeg slapp å måtte styre med tog og bagasje. Jeg har egentlig ikke fått landet helt her enda, for resten av gårsdagen brukte jeg til å pakke ut litt og stresse over smått og stort… I dag har jeg hatt nyhetsvakt på jobb, så jeg kom nesten akkurat inn døra. Men nå skal jeg til gjengjeld ikke gjøre noe mer i dag, og jeg kan dermed få kommet til hektene (i alle fall sånn noenlunde) etter mye farting i det siste. 
På lørdag var vi en liten tur på besøk hos tante og onkel på mamma sin side, og vi skravlet, spiste lunsj og hygget oss der i noen timer. De viste frem sin lille kjøkkenhage -ish, hvor de hadde dyrket diverse, både urter og grønnsaker. Og så snille som de var, ville de gi meg noen planter til å ta med til Oslo. Dermed fikk jeg med både paprika, agurk og basilikum til å gro her inne. Jeg elsker sånt, spørsmålet er heller bare om jeg klarer å ta vare på dem. Jeg har i alle fall plantet dem over i potter og satt de i vinduskarmen. Så nå pågår prosjekt: grønne fingre for alvor – jeg skal få det til å vokse!(Q) Har dere noen gode plantetips?
~Mathilde~