denne romjula

Hei på dere!

I dag er det selveste nyttårsaften, og jeg kan nesten ikke tro at det er en hel uke siden julaften. Eller, på en måte så føler jeg romjulen bare kom og gikk, men på den annen side synes jeg nesten det virker som mer enn syv dager siden vi feiret årets beste dag. Jeg har egentlig gjort veldig mye denne uka, og rukket å treffe mange folk, samt vært i haugevis med selskaper. Jeg har et lite bidledryss med mobilbilder fra den siste uka, og tenkte at siden jeg ikke har skrevet ordentlig om hva jeg har gjort i julen, tenkte jeg denne siste romjulsdagen ville være passende for nettopp det!

Julaften har jeg jo forsåvidt pratet om. Tradisjonens og gledens dag! Jeg storkoste meg med familie og bra stemning.I tillegg tok vi det obligatoriske “familie-foran-juletreet”-bildet, vi fire søsknene, happy family <3 Første dag: juleselskap hos mamma med hele stefamilien. Andre dag: juleselskap hos mormor og morfar med helle mamma-familien. Tredje dag: juleselskap hos farmor og farfar med hele pappa-familien. Litt hektisk, men veldig hyggelig med all familien igjen!

Jeg har også vært i byen tre hele ganger denne romjulen. Først var jeg med stesøstrene mine, Thea og Anniken, da butikkene åpnet igjen, for da kikket vi litt på romjulssalget og byttet litt saker. Dagen etter dro jeg inn fordi jeg hadde fått gavekort, og ville unne meg selv en øredobb fra Maria Black som jeg har siklet etter så lenge <3 Dagen etter det igjen, dro jeg til sentrum for å ta to nye hull i ørene, faktisk! Snakk om mye øredobb-greier på en gang, haha. Jeg skal vise dere de ordentlig snart, men det var så stas – jeg har ikke tatt hull i ørene siden 6. klasse! Senere kom Helene og Marie på besøk, og vi spilte blant annet det hysteriske spillet “Politisk ukorrekt”, skikkelig drøyt, men fy søren så gøy!! Etter vi hadde spilt i lange tider, tok vi oss en liten roadtrip til Sandefjord for å se på det fineste jule-huset noensinne. Vi snakker folk som har gått all in for å pynte til jul!

For to dager siden dro jeg til mamma for å bo her siste delen av romjulen. Her er også søstera til stefaren mi, – hun er to år yngre enn meg, så vi koser oss mye sammen! Hun flettet den mest imponerende fletten jeg noensinne har sett på meg i går, og jeg ble nesten litt satt ut av kunstverket..! Altså bare se nedfor, liksom. Her har vi stort sett sett på filmer, tatt det rolig og puslet puslespill (!!). Det er så lenge siden jeg puslet sist, og jeg ble helt revet med! Vi startet på et 1000-brikkers puslespill i går, og Lisa og jeg nektet å gi oss før det var ferdig. Noe som resulterte i at vi var oppe halve natta. Først klokka fire om morgenen var vi ferdige, haha! Det kaller jeg engasjement!!

(Q) Hva har dere gjort i romjulen?
~Mathilde~

Året som gikk ~ 2017 Mai til august

Hei!

Nå hadde jeg nesten helt glemt å fortsette på årskavalkaden min. Det krever jo at jeg setter meg ned med litt god tid for å gå gjennom det jeg har gjort i løpet av 2017. Nå hadde jeg både tid og lyst, så da enker jeg vi smeller i gang med del 2 av året som gikk!


Mai:

Noe av det første som skjedde i mai var at jeg endelig fikk tatt billappen!! Jeg hadde ligget litt etter på kjøretimer og slikt, men 3. mai var det endelig min tur til å glise med beviset i hånda!!

Det var duket for de årlige “Medieprisen”, en galla-prisutdeling hvor alle medieelevene i Vestfold samles og vinner priser utfra ulike kategorier. Skikkelig gøy, og bestandig god stemning!

Jeg møtte mitt store forbilde Camilla Pihl midt på Frogner, og vi pratet sammen en god stund. Det var et stoort øyeblikk!

Vi var flere jenter hos Leah på grillfest som en perfekt avslutning på en hektisk skoleuke. Det var skikkelig koselig!

17. MAI!!! En av mine absolutt favorittdager i året. Jeg elsker bare alt som har med 17.mai å gjøre, stemninga, nasjonalfølelsen, tog, venner og tradisjoner. Jeg var stort sett i byen hele dagen, og var på champagnefrokost med mange venninner før det hele startet!

Verdens beste jentegjeng hadde dekknavnslipp! Vi hadde det så gøy med fest, genserne våre, masse folk og lokal. Skikkelig stas og skyhøy stemning!

Jeg hadde eksamen i medier og kommunikasjon… 

 

Juni;

Det nye fenomenet “Postitgeriljaen” kom på banen, og jeg har aldri hørt om noe bedre tiltak! Jeg er fortsatt skikkelig tilhenger av konseptet, og synes bare det er så fint!

Både i mai og juni var det ordentlig sommervær. Så etterlengtet!

Endelig kom også den ettertraktede sommerferien! Det var helt nydelig etter et år med hard jobbing og mye fokus på skole. Deilig!!

Jeg fikk trykket opp brosjyrer av fotoprosjektet mitt “sunsets”, som var en av hovedoppgavene mine i media det året. Veldig stas å ha det fysisk i hånden!

VI DRO TIL USA!!! Jentedrømmen gjennom maange år gikk endelig i oppfyllelse. Familietur til både Los Angeles, San Francisco og Las Vegas var helt sykt… Min beste reiseoppevelse hittil, og definitivt mye jeg ønsker å besøke igjen! Jeg har så mange blogginnlegg og bilder fra turen, at jeg deler det opp i byene vi var i.
LOS ANGELES:

 

SAN FRANCISCO:

 

LAS VEGAS:

 

Juli:

(USA gikk også over i juli, så ja)
Det var Stavernfestivalen, som jeg rakk å få med meg bittelitt av. Men det lille jeg fikk med meg var så gøy!

Mye jobbing i juli, og deilige stunder til å koble litt av..

Jeg hadde en skikkelig konsert-helg på jobben, og fikk blant annet intervju fantastiske Lissie! For en opplevelse..

Jeg var på nok en konsert med Unni Wilhelmsen dette året, og det var en så fin kveld. Jeg ble stående og skravle med henne i lang tid etter konserten – vi er liksom venner nå, haha! Fine Unni<3

 

August:

Jeg var i Oslo, og møtte vakre Ingeborg Senneset, som er forfatter og journalist. Jeg ser skikkelig opp til henne, og vi tilbrakte en times tid sammen i hovedstaden mens vi vandret rundt og pratet om alt og ingenting!

Tante og onkel giftet seg. Noe av det vakreste som skjedde i sommer! Bra vær, vakre mennesker, god stemning og en skikkelig bra bryllupsfest. Jeg var også fotografen deres, noe jeg satt så pris på!

Hadde noen late dager hjemme før skole startet. Det var merkbart at ferien gikk mot slutten…

Maren, Helene, Marie og jeg var på en workshop for “Fuck Cancer”, hvor vi perlet de kjente armbåndene deres. Som takk for hjelpen fikk vi hvert vårt armbånd. Skikkelig fint tiltak, og en god ting å gjøre.

Jeg skrev et veldig ærlig, eller mitt mest ærlige innlegg noensinne, på bloggen. August endret seg ganske brått, da jeg to uker ut i måneden fikk vite at jeg skulle bli innlagt i Fredrikstad. Det var helt klart for det beste, men da måtte jeg også innfinne meg med at jeg måtte sette hverdagen hjemme i Larvik litt på pause. 

Det ble en annerledes hverdag for meg i Fredrikstad, og ikke stort skjedde. I starten hadde jeg mer enn nok med å ta meg til rette og komme inn i rutinene der.

Så lærte jeg meg faktisk å strikke ordentlig! Jeg har ikke kunnet det sånn virkelig, men nå har jeg fått helt hekta! Husker jeg var såå stolt over det første sokkeparet jeg fullførte!


Men ja dere, det var del to av årskavalkaden – Mai til august. Jeg tror nok definitivt dette var denne perioden det skjedde absolutt mest dette året. Men veldig mye fint å se tilbake på! Håper dere likte del to av året som gikk <3

(Q) Hva gjorde dere spesielt i disse månedene?
~Mathilde~

new years eve look

Made a new years eve-look, perfect for party and fun. Dare to use colors, make your eyes a statement!

Hei! For et par dager siden lagde jeg denne looken som er helt perfekt for fest, spesielt nyttårsaften. Jeg er egentlig mest komfortabel med varme toner, oransje, brunt og litt kjølige mauve-toner, og det er stort sett det jeg går for når jeg skal ut eller ordne meg litt ekstra. Men jeg følte for å eksperimentere litt her om dagen, og lekte litt med Jaclyn Hill-palettet mitt som har så mange nydelige farger. Jeg ble fristet til å bruke en skikkelig rik lillafarge, og prøvde meg litt frem. Dette er hva jeg kom opp med, og jeg er så forelsket i fargene og hele looken! Jeg vurderer å bruke den selv til nyttårsaften, hvis jeg tør å gå litt utenfor komfortsonen, hehe. Uansett, jeg håper dere liker looken – det gjør i alle fall jeg!

(Q) Hva synes dere om looken og fargene?
~Mathilde~

mine julegaver

Hei!

Jeg må dessverre bryte tradisjonen jeg har hatt gjennom mange år nå, og si at jeg ikke lager en “mine julegaver”-video i år. Jeg tror jeg har gjort det i fire/fem år nå, men denne jula har jeg ikke hatt verken nok tid eller ork til det… Men jeg tenkte likevel jeg kunne vise dere hva jeg fikk. Jeg har ikke gjort noe stor greie ut av det, men linet som alltid gavene opp på senga (obligatorisk), og fikk det beryktede ‘julegavebildet’. Så hvis dere har lyst til å se hva jeg fikk til juleaften i år, kan dere få se det nå. Jeg er så takknemlig for alle gavene mine denne jula, det var så mye hyggelig og fint som skjulte seg under treet i år. Jeg håper virkelig dere også hadde en fin julaften. Det er en helt spesiell kveld – hvert fall for meg!

(Q) Hva synes dere om tingene?
(Q) Fikk dere noe fint til jul?
~Mathilde~ 

Året som gikk ~ 2017 Januar til april

Heisann!

Så går nok et år mot slutten, og det er tid for å se tilbake på alt som skjedde i 2017. Det har definitivt vært et innholdsrikt år for meg, kanskje ‘opplevelsens år’. Jeg har både gjort og sett mye nytt, spennende og lærerikt dette året. Det har jo blitt en tradisjon her på bloggen å lage en årskavalkade ved slutten av hvert år. Her kommer min del 1 – Januar til april, la oss kjøre i gang!


Januar:

Vi startet nyåret med å dra på klassetur til Oslo. Der var vi først på teknisk museum, og deretter fortsatte vi rundt i Oslos gater og var rett og slett på bytur. Skikkelig hyggelig!

Jeg trosset vinterkulda og kom meg litt ut i frisk luft – eller, å gå tur med bikkja var en god unnskyldning til å komme seg ut!

JEG BLE ATTEN, noe jeg har ventet nærmest hele livet på!! Dagen ble feiret med strawberries and champagne på senga, familiebursdag og gode venner. Attenårsdagen var mildt sagt stas!

Var på en skikkelig frisk og deilig tur til Mølen. Jeg er jo så heldig som har den fantastiske plassen rett i nærheten, men bruker det altfor sjelden. Jeg må bli flinkere til å gå turer der oftere..!

Jeg feiret de store 18 med en helt utrolig gjeng! Vi hadde skikkelig god stemning og fest!

Vi hadde en relativt alternativ gymtime hvor vi dro hele klassen opp til torget i byen og sto på skøyter. Gøy var det da!

 

Februar:

Andremann ut i firkløveren, Marie, hadde bursdag. Nummer to til å fylle atten! Vi fire var på veldig hyggelig bursdagskos hos henne.

Himmelen var finere enn noen gang.

Jeg var for første gang ordentlig ærlig om hvor lite krefter jeg hadde. Det var mye som utmattet, både skole, prestasjoner og sosialen. 

JEG TOK TATOVERING!! Kanskje februars høydepunkt?! Jeg hadde gledet meg ti dette øyeblikket i mange år, og fikk endelig tatt min første tatovering av runen Uruz, som står for styrke og viljestyrke. <3

Mange gode stunder foran pianoet, eller gitaren for den saks skyld. Jeg både spilte og hørte på musikk – non-stop!

Jeg, Maren, Helene og Marie var på “Tusvik og Tønnes skammer seg”-show. Vu var ute og spiste i forkant, og dro deretter på et helt hysterisk morsomt stand-up show med Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik!

Jeg kjøpte meg endelig min elskede GoPro Hero 5! Jeg har ønsket meg et actionkamera i evigheter, og endelig fikk jeg surret meg til å kjøpe ett – verdt hver eneste krone!

 

Mars:

Jeg var på konsert med utrolig flinke Solveig Slettahjell – litt av en jaxzz-opplevelse!

Masse deilige kafébesøk, jeg elsker virkelig spontane kaféturer – enten alene eller med venner…

All jobbingen og strevet jeg drev med gjorde meg rett og slett utslitt. Som sagt tidligere, klarte jeg å være ganske ærlig med en del i år, også det faktum at jeg i mars ble sykemeldt en uke fra skole og jobb for å hente meg inn. 

Jeg fant oppskrift på, og lagde, en veldig god avokado-shake. Den hadde jeg faktisk glemt nå, men må nok se til å lage den igjen snart.

Jeg var i temabursdag til ei veldig god venninne, og det var 50-tallstema. Jeg kunne vel vært dratt rett ut  av “Grease”, men herlighet, så gøy det var!

Fikk meg et par Osloturer, først og fremst i forbindelse med behandling (jeg tror kanskje ikke jeg nevnte det på bloggen, men det var nå altså derfor jeg var i Oslo typ hver eneste uke).

Jeg var på konsert med Unni Wilhelmsen og Henning Kvitnes – helt fantastisk!! Hjertet mitt blør for Unni Wilhelmsen, og jeg forguder den dama! Da var det ekstra stas da jeg og hun ble stående og prate sammen lenge etter konserten. Hun kjente meg igjen fra en tidligere gang hvor jeg intervjuet henne, det hele ble bare så stas!!

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a6 preset

 

April:

Min gode klassekamerat og venninne, Helene, og jeg dro på Sondre Lerche-konsert i Bølgen. For en stemning!

Vi var på klassetur, igjen, og denne gangen tok turen hele veien til Lillehammer! Aldri vært der før, og det var en så koselig tur. Vi var både på Høgskolen i Innlandet og vandret rundt om i byen!

Påskeferien kom, og den ble brukt til avslapping og venner. Blant annet var jeg på kafé med min fine Helene! 

Mamma, Leah og jeg var på påskeutstillingen i Stavern – det er tradisjon å dra dit og se på all den sjarmerende pynten barnehagebarn lager!

Prøveeksamen i medie. Blæh.

Jeg gjorde en kongebra DIY, nemlig mitt kjære marmor-sminkebord. Helt genialt!


Men det var det, dere! Fire innholdsrike måneder oppsummert! Jeg hadde det så gøy med å se tilbake på gamle innlegg og opplevelser. Håper dere likte det!

(Q) Hva synes dere om del 1 av kavalkaden?
~Mathilde~

4/4 juleselskap

Hei på dere!

Jeg vet hvert år at julen er en tid hvor det er selskaper hver dag mange dager i strekk, men likevel glemmer jeg liksom bestandig hvor mye farting fram og tilbake der er, haha. Første juledag var vi hos mamma med hele familien til stefaren min, i går var vi samlet hele familien på mamma sin side hos mormor og morfar. I dag har jeg vært en tur i byen og på kjøpesenteret her i Larvik sammen med stesøstrene mine, Thea og Anniken. Vi skulle både bytte litt ting fra julaften og kikke på romjulssalget. Jeg fant meg en genser på Carlings, men ellers byttet jeg bare noen kopper og et skjerf. Nå er det ikke lenge før fjerde og siste juleselskap står for tur. Vi skal til farmor og farfar med hele pappa sin side av slekta klokka fem – det blir garantert hygge og god stemning! Men nå må jeg få skiftet klær og ordne meg litt før vi skal avgårde. Ha en fin dag!

(Q) Har dere vært i mange juleselskaper?
~Mathilde~

christmas sweets

Hei!

Jeg har som kjent strikket mange av julegavene i år, og det ble raskt en av de koseligste juleforberedelsene for min del. Men jeg er ingen mester, og det tar sin tid å skulle strikke x antall sokkepar og vottepar. Men jeg har gjort noe annet de tidligere årene, som jeg fortsatt er veldig fan av. Jeg har laget konfekt eller sjokolade med min egen twist. Jeg har lagt ut “oppskrifter” på dette hvert år, så dere kan finne de i arkivet eller kategorien ‘høytid’. Og siden jeg fortsatt manglet noen gaver til besteforeldre og oldemor da julaften var like rundt hjørnet, benyttet jeg nok en gang anledningen til å lage mine egne sjokolader. 

Det er superenkelt!! Det eneste jeg brukte var hvit, lys og mørk kokesjokolade. Disse smeltet jeg hver for seg over et vannbad, og helte den smeltede sjokoladen over i hjerteformede silikonformer. Deretter toppet jeg med litt ulik topping. De hvite sjokoladene fikk candy canes over seg, de med lys kokesjokolade ble dekorert med granola og de mørke med hakkede mandler. Det blir så fint, og jeg lover dere, det er den perfekte, personlige gaven!

(Q) Hva synes dere om hjertene?
(Q) Har dere gjort noe liknende før?
~Mathilde~

christmas day

God første juledag!

Gårsdagen ble hektisk, som jeg vil tro julaften er for alle – men herlighet, så mye vi koste oss. Jeg hadde en veldig avslappet og deilig julemorgen med filmer og tradisjoner, så var det kirken, og deretter hjem og stelle i stand en time før gjestene kom. Vi hadde invitert en del i nærmeste familie, og ble vel 14 stykk rundt bordet. Vi spiste og hygget oss, både med julemiddag og riskrem til dessert. Til den store skuffelsen vant jeg ingen mandel i år heller… Så var det tid for pakkene, og selv om jeg har blitt eldre og ikke kun bryr meg om gaver på julaften, er det liksom det som setter stemninga. Det er jo så klart veldig stas å få masse fint, men jeg er også så glad i å gi andre gaver også. I år hadde jeg jo strikket til den store gullmedaljen, så det var flere som fikk både sokker og votter av meg i år, hihi. Det er så koselig med noen gaver man vet er lagt litt arbeid i. Men, dette ble mye gavesnakk – jeg hadde i alle fall en veldig hyggelig kveld med masse fine folk og god stemning. Håper dere hadde en fin julaften også!

(Q) Hvordan ferier dere julaften?
(Q) Har dere noen spesielle tradisjoner?
~Mathilde~

snart ringes julen inn

Riktig god jul, alle vakre mennesker! Ta vare på hverandre 

Hei igjen!
Nå begynner julefesten å nærme seg for fullt. Vi har sett ferdig de obligatoriske julefilmene, kledd oss opp i julekjoler og finstas, fiksa trynet (hehe), og akkurat kommet hjem fra julegudstjeneste i kirken. Vi får gjester allerede om drøye ti minutter, og da starter selskapet. Vi skal ha masse god julemat, ha det hyggelig i lag, og så klart, åpne gaver mot kvelden. Jeg ser så fram til denne kvelden – jeg har tross alt ventet helt siden i fjor! Nyt denne julaftenen, kos dere, og ta vare på hverandre! Klemmer fra meg