kaffen innendørs

Heisann!

I dag er jeg hjemme alene på formiddagen, for de andre i huset er naturligvis på jobb og skole. Så da jeg våknet i morges gikk jeg rett ned på kjøkkenet og laget meg en kopp glovarm kaffe – eller en pumpkin spice latte siden det tross alt er skikkelig høst nå. Utenfor er det skikkelig høstvær, og det regnet en god del. Vinden er sur, temperaturen er kald… Jeg hadde tenkt til å gå en tur i dag, men må nesten revurdere den tanken. Jeg satt i alle fall innendørs i godstolen i stua og så på en serie mens jeg nøt kaffen og strikket litt. Nå er jeg forresten i gang med å strikke votter, det skulle bli mitt neste prosjekt, og nå er jeg i gang. Det er så gøy når man forstår hvordan det skal gjøres, jeg er allerede på andre par! Tidligere i formiddag kom farmor innom, for hun hadde med seg et par kofferter som vi skulle få låne og pakke i til Kroatia-turen (vi innså plutselig at vi hadde to kofferter for lite, hehe). Så da ordnet det seg, og jeg har endelig kommet i gang med å pakke feriesakene. Det er ikke meldt sinnsyk varme og sol mens vi er der nede, men det blir jo varmt, så sommerklærne ligger nå pent i kofferten. Vi reiser i morgen formiddag, for flyet vårt går halv fem fra Gardemoen. Så dermed går nok stort sett hele morgendagen til reising og slikt! Vi snakkes 🙂

(Q) Hvordan starter høstferien deres?
~Mathilde~

store endringer i planene

Heihei!

Nå ble det rett og slett en stund siden sist dere hørte fra meg. Jeg har hatt nok med annet å gjøre de siste par dagene, og tiden har faktisk flydd litt fra meg. Jeg hadde en travel søndag med masse reising, både med bil, båt og tog, før jeg måtte rekke tilbake til Fredrikstad innen en bestemt tid. Så har jeg også hatt litt skole å jobbe med, så det har gått i både matteoppgaver og norskteori siden mandag. Men det føles greit å gjøre unna litt arbeid sånn, da henger jeg liksom ikke like langt etter… 

Men så er det noe jeg har glemt å fortelle, for i morgen skal jeg dra avgårde igjen. Eller, jeg har kanskje ikke ‘glemt’ å si ifra, for det ble ikke endelig bestemt før i går, men det har vært snakk om det en land stund. I høstferien reiser familien til fantastiske Kroatia. Jeg hadde ikke regnet med at jeg skulle få være med (i og med at jeg tross alt er i et behandlingsløp her nå), men det ordnet seg allikevel. Jeg får reise på familietur og skal nyte sol og varme på den vakre, kroatiske øya Brac! Vi reiser denne lørdagen, og blir borte i en uke, så derfor skal jeg dra hjem igjen allerede i morgen – så jeg får pakket og forberedt meg litt. Jeg ser veldig frem til det, og gleder meg til å oppleve øya og varmen. Jeg måtte bare få oppdatert dere på det, for da vet dere at det kanskje ikke blir så voldsomt med blogging fra min side den uken, men noe skal jeg prøve å få til.. Vi snakkes enn så lenge!

(Q) Har dere noen planer for høstferien?
~Mathilde~

leaving home

Hei!

De to siste dagene har jeg kost meg masse. Jeg har fått være med venner, se familie og kom meg jammen på en liten bytur med jentene også. Det har stadig vært noe å gjøre mens jeg har vært hjemme i helgen, og det har jo så klart vært innmari hyggelig. Men nå kjenner jeg på at jeg er bittelitt sliten, og at det skal bli greit med litt avslapping. Jeg har pakket litt nå på morgenen, og sørget for å få med meg det som trengs tilbake til Fredrikstad. Jeg reiser i ettermiddag, og blir kjørt til Horten rundt fem-tiden. Der tar jeg bare fergen over til Moss, og toger siste biten til Fredrikstad. Så for øyeblikket sminker jeg meg ferdig mens jeg hører på musikk og legger sakene i den lille kofferten jeg hadde med meg. Vi snakkes når jeg er tilbake i Fredrikstad 🙂

(Q) Har dere gjort noe koselig i helgen?
~Mathilde~

gjensyn med bestevenner

Heisann!

I skrivende stund sitter jeg hjemme på rommet mitt i Brunlanes. Det er en skikkelig blanding av følelser å komme hjem for noen dager. Jeg er veldig fornøyd og glad for å se alle igjen, og for å være i skikkelig hjemmekoselige omgivelser, men så er jeg også litt spent og nervøs (det er vel sånn når man har vært borte fra all normal hverdag i fem uker). Men for all del, det er veldig deilig å være hjemme på besøk, og jeg merker tross alt hvor mye jeg savner Larvik og det vante hjemme. Da er det ekstra koselig å komme hjem på en svipptur, om det så bare er for en helg. 
Jeg dro med toget halv ett fra Fredrikstad i går, og tok Moss – Horten-ferga før jeg ble hentet og kjørt hjem fra Horten. Det var veldig stas å se igjen familien, og vi har kost oss masse sammen på den tiden jeg har vært hjemme foreløpig. På kvelden, rundt klokken syv, kom Maren, Helene og Marie på besøk – og firkløveren var reunited! Det var den største gjensynsgleden å se hverandre igjen, og jeg merket ekstra godt hvor mye jeg har savnet dem. Vi hadde naturligvis masse å oppdatere hverandre på, og skravlet i timevis. Vi farget forresten også håret mitt (!!), så det skal jeg få lagt ut bilder av. Vi så på film, Nytt på Nytt, og enda litt mer før de dro hjem nærmere klokken ett i natt. Men herlighet, så innmari godt det var å se de igjen!

(Q) Hva har dere for helgeplaner?
~Mathilde~

hjem på permisjon

Hei på dere!

I dag har jeg så smått drevet å pakket litt. Eller, det er kanskje å ta i, jeg har lagt frem litt saker som skal pakkes ned og som skal tas med hjem i morgen. Jeg skal nemlig på min første permisjon! Jeg skal innrømme at jeg er veldig nervøs, det er liksom en helt annen setting og helt andre situasjoner enn det jeg har vennet meg til over de siste fem ukene nå… Men jeg gleder meg enormt til å se familie og venner igjen! Det skal bli veldig godt å se folkene, skravle masse og bare ha det koselig sammen. Jeg har ikke lagt noen store planer, utenom at firkløveren skal samles i morgen kveld. Jeg skal jo først og fremst ikke stresse meg ut når jeg er hjemme for en helg, så jeg er spent på å se hvordan det går, og hva jeg gjør iløpet av de få dagene. For øyeblikket har vi akkurat blitt ferdig med yoga for dagen, og skal snart spise middag. Jeg får oppdatere dere når jeg har kommet til Larvik – vi snakkes!

 her om dagen var vi forresten på Litteraturhuset i byen for å høre på et ganske spennende foredrag om Sørøst-Asias verdensrolle, veldig informativt og aktuelt!

(Q) Hva skal dere i helgen?
~Mathilde~

går jeg ikke på skole?

Hei dere!

Jeg husker at da jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått plass og skulle legges inn, at min første tanke var “hva skal jeg da gjøre med skole?” og “hvordan skal jeg få det tilrettelagt, og er det i det hele tatt mulig?”. Jeg var livredd for å måtte droppe ut av skolen, og ta igjen tredje klasse. For en nokså skoleivrig jente som meg, ville det kjentes ut som tidenes nederlag. Jeg var redd for at jeg ikke skulle ha skole, og dermed ligge ett år bak alle andre. Jeg vil jo tross alt være russ sammen med vennene mine, og jeg vil dessuten fort ut i studier… Men det har heldigvis blitt godt ivaretatt. Jeg måtte riktignok vente noen uker før jeg startet med undervisning (fordi jeg rett og slett ikke var klar med tanke på helse og kapasitet). Men denne uken hadde jeg min første skoletime, nærmere bestemt, mattetime på mandag. Det var ganske deilig å starte opp igjen, for jeg har følt veldig på det at jeg ligger langt bak klassekameratene mine. Og jeg gjør jo strengt tatt det, men nå er jeg i alle fall i gang. Til fredag har jeg norsk, og jeg gleder meg nesten, haha! Det kjennes bare veldig fint å få drive med litt skolearbeid selv om jeg har en helt annen hverdagssituasjon per nå. Så for øyeblikket sitter jeg med matteboka foran meg, og gjør unna noen oppgaver, slik at jeg ligger litt foran til det neste vi skal jobbe med. Håper dere har en fin onsdag!

(Q) Hva har dere gjort denne uken?
~Mathilde~

kulturnatt

Hei!

Denne helgen har vi vært en smuler mer aktive enn vi var sist. Det er liksom ikke like lett å få den fredags- eller lørdagsfølelsen her, men vi gjør som regel litt for at det skal være helgestemning her på huset. Så på fredagen dro jeg sammen med ei annen til kjøpesenteret her i byen og handlet noen bøker på Ark. Det var en koselig liten tur, og vi fikk startet helgen bra! Deretter var det felles tur ut i byen, fordi Fredrikstad feirer 450 år, og dermed hadde de masse arrangementer rundt om i sentrum. Vi gikk litt rundt og tittet, blant annet på noe sceneshow, danseoppvisning og litt stands som sto i byen. Vi ble ikke ute så veldig lenge, men koselig var det i alle fall! I går hadde vi en litt roligere dag, og dagens store begivenhet var lørdagsquizen vi arrangerte på kvelden. Men slike kvelder er like deilige, de også! Vi har i alle fall fått gjort litt i helgen, og i dag står det s-l-a-p-p-e  a-v  på min plan hvert fall. Jeg er rimelig sliten, og skal bare ta dagen helt rolig. Ha en god søndag!

(Q) Hva har dere gjort i helgen?
~Mathilde~

å le fra sjelen

Latter er den beste medisinen, sies det. Det tror jeg på.

Lykke kommer ikke like lett for alle. Å le er liksom ingen selvfølge. Og det er lite som er så kjipt som å fremkalle en falsk latter. Noen ganger er det kanskje nødvendig, men det gir ikke den gode følelsen latter egentlig skal og bør gi. 
Men det å sette hodet på pause – bare for litt, og la andre følelser slippe inn, det kan være vel så viktig. Å tillate seg å kjenne på glede er viktig. Veldig viktig. Spesielt når det stormer. Og som sagt, glede kommer ikke like lett for alle. Men jeg tror alle kan finne noe som gjør dem glad ved å lete litt. Let skikkelig, så skal du finne. Og når du finner dette mennesket, eller tv-serien, eller boken, som får deg til å le fra sjelen – da lover jeg deg at du vil starte å let oftere. Å ha noen man kan le ordentlig fra sjelen med, er kanskje noe av det vakreste i hele verden. Og det er ikke umulig å finne!

Jeg var redd at jeg skulle miste det fullstendig da jeg flyttet inn på en døgninstitusjon. Var redd at alt skulle være grå, triste regnværsskyer. Men selv i regnvær kan man finne latter. Jeg har fått meg venner her, og vi kan ha det utrolig gøy sammen. Det er spesielt ei som jeg har kommet virkelig overens med. Vi er så like, vi babler hull i hodene på hverandre, men går likevel aldri lei. Og vi har funnet ut at det er bedre å se ting med litt humor. Når vi er sammen kan jeg ta meg noen minutters fri fra et ellers overfylt hode, og bare la praten gå. Ikke minst kjenner jeg at jeg ler helt ned i magen. Helt med sjelen. Gud, så deilig det er!

Oppsøk latter – det er verdt å lete litt etter det. 
Å le fra sjelen
Er uovervinnelig.

en liten ting jeg savner

Heisann!

Midt i uka, snart midtveis i september. Herlighet, så raskt tiden går. Eller, her må jeg nesten arrestere meg selv litt – for dagene går utrolig sakte, kjenner det ut som, men ukene flyr plutselig forbi. Jeg skjønner ikke helt hvordan det har seg til… Men jo, trettende september, høsten begynner å treffe inn. Her i Fredrikstad har det vært et skikkelig ruskevær de siste dagene. Masse regn, enda mer regn, bittelitt oppholds, regn igjen. Og da snakker vi skikkelige regnskurer! Jeg var ute og gikk tur sammen med en av jentene her i går, og vi trodde vi var heldige med været. Det tok ikke mer enn to minutter før vi var dyvåte og måtte søke ly under et tre, haha. Sånn er vel høsten! 

Kom over disse bildene i albumet mitt på harddisken. Er det noe jeg savner med å ikke være hjemme, så er det gården – nå vokser det så mye der. Bjørnebærene og, ikke minst, blåbærene er så gode på denne tiden av året. Jeg rakk å plukke noen bokser med blåbær før jeg dro, men det skal sies at jeg savner å gå ut i hagen for å plukke dem. Å bo på gård generelt er noe jeg elsker, og det har jeg vært tydelig på lenge. Jeg er stolt av det, og kan ikke tenke meg noe mer idyllisk… Stort savn!

(Q) Har dere noen bær eller frukter i hagen på denne årstiden?
(Q) Hvordan er deres uke så langt?
~Mathilde~

ut i skog og mark

Heisann!

De siste dagene har det vært et ruskende drittvær over Fredrikstad. Det har regnet, regnet, haglet (ja, riktig), regnet og blåst kaldt. Dermed har dagene stort sett blitt tilbrakt inne i sofaen foran TVen med strikketøy og bøker. Men i dag hadde vi den første dagen med litt solskinn på lenge (det varte kun for en liten stund, nå regner det ganske bra igjen). Men personalet her benyttet seg hvert fall av muligheten når det var litt sol til å ta med oss på tur. Vi kjørte til et sted her som heter Bjørndalsdammene. Eller, det er mye skog og mark som ligger rundt disse dammene, og her gikk vi tur. Det var skikkelig friskt og deilig – og ikke minst noe litt annet enn turene vi kan gå i nærområdet her. Vi gikk en liten runde som kalles Bjørneløypa, som har masse fine utskjæringer av bjørner rundt om på stien. Skikkelig hyggelig! Vi fikk oss i alle fall en litt alternativ luftetur, og det satte i alle fall jeg veldig pris på! 🙂

(Q) Har dere vært på noe tur de siste dagene?
~Mathilde~