sikkert vårtegn: utekaffen

God lørdag, dere!
Jeg har hatt skikkelig vårfølelse denne uka, eller vi er vel strengt tatt god inne i våren allerede. Men det har likevel vært litt halvveis med været i mars, synes jeg. Denne uka har det stort sett vært sol alle dagene (bortsett fra et ordentlig høstvær i går og i dag), og jeg har til og med kunnet dra frem en av kåpene mine til fordel for parkasen! Det sier sitt. 

Forrige uke hadde jeg avtalt å møte Maren igjen, for nå var det blitt alt for lenge siden vi sist så hverandre. Så vi tok en kaffe på Åpent bakeri og gikk til Iladalen for å sitte på en benk og skravle i lange tider. Det var så hyggelig, og bare det å kunne sitte ute med kaffen uten å fryse av seg rumpa, er et sikkert vårtegn, spør du meg. Jatakk til flere sånne formiddager!

(Q) Er det ordentlig vår der dere bor?
~Mathilde~

himmelen malt i rosa

Åh, Oslo. Du er så himla fin. 

Det er liksom med litt ekstra vemod at vi stenger ned gang på gang, særlig nå. Da Oslo briljerte med dette kunstverket av en himmel for noen dager tilbake, kjente jeg meg både stolt og rørt på samme tid. Jeg fikk en sånn følelse av at byen liksom passet litt på oss som bor her. Litt sånn ‘Okei, nå gjør vi dette sammen, her er noen magiske farger til å gi litt motivasjon’, og det var så fint. Jeg er nok en smule koronagal, men det var noe veldig spesielt med å gå nedover forbi St. Hanshaugen og se opp på dette. Noen ganger er det ikke mer enn himmelen som skal til for å spre litt glede, haha. Og dette var en sånn dag!

~Mathilde~

tolvte mars

God fredag, dere!

Jeg kan ikke være den eneste som sto opp i dag med en sånn uggen følelse i hele kroppen. Bare det å vite at det er et helt år siden vi gikk inn i første lockdown, uten å ane hva som ventet neste uke, måned, år… Jeg husker vi nettopp hadde levert bacheloroppgaven vår på studiet, og satt en gjeng på Aker Brygge og feiret med bobler. Mens pressekonferansen pågikk. Helt absurd. Det er rart å tenke tilbake på den datoen, akkurat ett år siden i dag. Den ekle magefølelsen har sittet i nesten konstant siden da. 

Men nok pandemi. Jeg er lei, som alle andre. Det er så lite som skjer om dagen. Jeg skriver oppgaver, følger forelesninger, og prøver å nyte sola når den titter frem. De siste to dagene har vært som kastet tilbake inn i vinteren igjen, med enorme snømengder her i Oslo. Jeg håper det forsvinner like raskt som det dukket opp. Den eneste grunnen til at jeg har vært så stille her, er fordi det er svært lite å oppdatere om. Jeg gjør det samme, om og om igjen. Men er er mars, og det er vår – i alle fall noen glimt av vår. Det skal jeg ta med meg inn i helgen. Legge til side den nitriste ettårsdagen for korona, og heller lade opp batteriene. God fredag, håper den er fin!

(Q) Hva skal dere for noe i helgen?
~Mathilde~

Snøscooter på Finnmarksvidda

Hvis ikke dette er ekte, nordnorsk idyll, så vet ikke jeg!

Slik tilbrakte vi den aller siste dagen vår i Finnmark – på snøscootertur med familien. Mamma og stefaren min kjørte, mens jeg satt bakpå en scooter, og søsknene mine i en slede etter den andre. Fy søren, så gøy det var! Jeg har aldri kjørt snøscooter, og vi kjørte en ganske lang tur fra hytta og opp på Finnmarksvidda langt oppover og innover. Vi endte opp på et vann hvor vi stoppet for å isfiske (uten særlig hell), og tente opp bål hvor vi grillet. Det var så deilig, og ikke minst sinnssykt morsomt å kjøre i 40-50km/t i skikkelig ujevnt terreng! En tur jeg ikke kommer til å glemme, det var her vi virkelig fikk sett alt Finnmarksnaturen hadde å by på.

(Q) Har dere kjørt snøscooter før?
~Mathilde~

fra nordavind til vår

God fredag!

I dag er en skikkelig solskinnsdag i Oslo, og det gjør noe med meg med en gang jeg kan stå opp til sola som skinner inn gjennom vinduet og varme sånn helt på ekte. Det er våren som kommer, og det er lite jeg er mer takknemlig for enn det!
Det var en skikkelig kontrast å sette seg inn i et fly i Kirkenes i mange minusgrader og skikkelig tørr kulde, til å gå ut av flyet på Gardemoen til en sol som sto høyt på himmelen og et termometer som viste nærmere ti varmegrader. Og det har nesten holdt seg like bra, jeg tror jeg har måttet bruke solbriller utendørs alle dager denne uka – med unntak av én. Det er en bra start på mars, eller hva?! Jeg håper det fortsetter sånn! 

(Q) Er det like deilig vårvær hos dere?
~Mathilde~

min nye venn, Rudolf

Hei, dere!

Jeg er allerede godt inne i hverdagen tilbake i Oslo igjen, og det er ganske likt slik det var før jeg dro av sted til Finnmark. Det går i forelesninger, God morgen Norge og skriving. Derfor tenkte jeg at jeg måtte dele enda litt mer fra turen med dere. For nøyaktig en uke siden reiste stefaren min og jeg på en roadtrip (alt i Finnmark blir roadtrips med tanke på de lange avstandene, hehe) til Karasjok. Det var hovedsakelig for et intervju jeg skulle gjøre til reportasjen min, men vi fikk en real tur ut av det også.

Vi kjørte i noen timer, og kom til Samenes hovedstad – Karasjok. Jeg fikk snakket med noen folk som drev med reindrift, og som om ikke det var nok, fikk vi også besøke ei som hadde et par reinsdyr i nærheten som vi kunne hilse på! Det var så eksotisk, jeg har aldri opplevd maken.. Jeg fikk tatt noen utrolig fine bilder, og fikk deretter lov å kose litt med Frode og Sputnik, som de to vi møtte het. Ett av turens høydepunkt, vil jeg absolutt si! I tillegg fikk vi se enda mer av den nydelige Finnmark-naturen da vi kjørte til og fra Karasjok!

(Q) Har dere møtt reinsdyr før?
~Mathilde~

vakre Finnmark

God morgen! 
Nå er det allerede en hel uke siden jeg forlot hovedstaden med nesa vendt mot nord. Det har gått så fort! Forrige tirsdag reiste jeg til Finnmark sammen med mamma, stefar, bror og søster, til familiehytta midt mellom Karasjok og Kirkenes. En bitteliten plass som heter Båteng, kun noen hundre meter unna Finlandgrensa. Skikkelig eksotisk! 
Jeg reiste dit med formålet om å hente inn materiale til en Norges-reportasje for studiet, og jeg føler virkelig at jeg fikk både snakket med en del viktige mennesker, og ikke minst sett helt vanvittig mye. Dette var en helt ny opplevelse, og et samfunn, en natur, jeg aldri har sett maken til. Jeg trodde faktisk ikke jeg skulle forelske meg såpass mye i Finnmark, men etter fem dager der var jeg ikke vond å vende. For en vakker plass… Jeg har tatt masse bilder, og gjort vanvittig mye spennende, så det blir flere bildedryss herfra!

(Q) Har dere vært så langt nord før?
~Mathilde~