farvel 2020

Hei, dere!

For en jul og romjul dette har vært… Jeg må si jeg synes det er rart, og nesten litt tomt, å ha så få juleselskaper. Vi har vanligvis fullt kjør med julefeiring på absolutt alle sider av familien hele romjula, og i år har vi knapt vært samlet siden julaften. Men neste år skal det tas igjen! Julestemninga har liksom heller ikke vært helt på plass, det blir bare ikke like bra når det regner konstant. Vi hadde bittelitt antydning til snø en av dagene her i Larvik, men det forsvant like fort som det dukket opp. Ellers tror jeg søren meg det har regnet non-stop i tre-fire dager nå.
Ellers kjenner jeg at jeg er meget klar for et nytt år nå, det skal bli greit å legge bak seg 2020. Jeg har i alle år laget en årskavalkade av året nå på denne tiden, men i år frister det faktisk ikke like mye. Jeg tror bare jeg skal trekke ut et par hendelser fra månedene og oppsummere i korte trekk. Vel, nok negativitet – det er snart nyttår! Og romjulen er ikke så halvgæren, den heller!

(Q) Hvordan har romjulen deres vært?
~Mathilde~

romjulstida

God mandag, dere!

De siste dagene har vært en skikkelig romjulståke, hehe. Jeg blir bestandig litt surrete og klarer ikke holde styr på dager eller tid når julaften er overstått og romjulen venter. Det er en så fin tid, men det er alltid så mye selskaper i vår familie at vi bare forholder oss til hvem vi skal besøke når. Nå er det naturligvis ikke like mye, og da blir det plutselig litt tommere. Men det er en god tid, og jeg har fått senket skuldrene litt, sett masse gode julefilmer, drukket kakao, puslet puslespill og kose meg skikkelig

I dag er jo den store byttedagen, når alle butikker og sentre åpner igjen. Jeg har ikke noe store planer sånn egentlig, men jeg tror jeg må et lite ærend i sentrum for å bytte et par ting. Det skal bli deilig å komme seg litt ut også!

(Q) Hvordan ser romjulen deres ut?
~Mathilde~

the christmas dress

Det har liksom blitt en tradisjon, dette også – å vie en egen post til årets julekjole..
Jeg føler kanskje at julaften er den dagen i løpet av året hvor jeg skal pynte meg mest. Det skal være den fineste kjolen og den beste sminken. Men jeg er jo ekstremt forfengelig, så jeg elsker å holde på med sminka i lange tider på julaften, hehe. 
I år, som de aller fleste årene, har jeg vært utrolig fornøyd med julekjolen min. Jeg var så heldig at jeg fant den på salg tidlig i vår en gang, men har liksom ikke hatt en riktig anledning til å bruke den før nå. Den er fra Pia Tjelta og er en drøm av en kjole! Glitter innvevd i stoffet, nydelige sømmer og snitt som blir så fine på. Jeg elsker den virkelig, og må huske på å bruke den oftere.

(Q) Hva synes dere om julekjolen?
~Mathilde~

julaften

God første juledag!

Så var det liksom over, eller romjulen er en utrolig fin tid, men det er liksom litt tomt etter en julaften med masse liv, familie, gaver og mat. Jeg hadde en skikkelig fin julaften, selv om den var noe annerledes. Sånn var det vel for de aller fleste i år, og det er greit. Vi startet dagen med filmer, julefrokost og julegudstjeneste. Så bar det videre til Sandefjord hvor tante og onkel arrangerte årets julaften. Vi spiste ganske tidlig – for vi er en familie med mange småbarn som både legger seg tidligere og er rimelig rastløse etter de pakkene under treet, haha! 
Men vi hadde det så fint, og jeg koste meg med den familien jeg kunne være med. En så absolutt vellykket julaften, tatt i betraktning… Og jeg fikk så mange fine gaver som jeg er så takknemlig for! Da vi kom hjem lenket vi oss til sofaen og så på alle de siste episodene av de ulike kalenderne vi har fulgt med på. En superfin julekveld! Jeg håper dere hadde en god feiring også ♥

(Q) Hvordan feiret dere julaften i år?
~Mathilde~

nå er det julemorgen

GOD JUL!
Åh, for en glede å våkne opp i dag tidlig, og bare hoppe rett inn i julepysjen for så å tusle opp i stua til Julemorgen på TV og julestrømpe hengende fra peisen. Vi feirer jul med mamma sin side av familien i år, og tradisjonene på julemorgenen er stort sett like enten jeg feirer med mamma eller pappa, men det er noe med dem likevel. Vi har nettopp sett “Tre nøtter til Askepott”, som er noe av det beste jeg vet på julaften. Den er så fin, og den slår like godt an hvert år! Nå skal vi snart reise videre til kirken og julegudstjeneste. Og etter det bærer turen videre til tante og onkel i Sandefjord, der resten av julekvelden skal tilbringes. Jeg gleder meg som en liten unge, det er altså ingenting som gir meg like barnslig glede som julaften!

(Q) Hvordan ser deres julemorgen ut?
~Mathilde~

kvelden før kvelden

Lillejulaften, dere!! Herlighet, dagen før dagen – kvelden før kvelden

Jeg er helt i ekstase over at det er 23. desember i dag, og jeg er så glad i denne dagen. Det er så mye barnslige forventninger nyttet til dagen før julaften og alt som skal forberedes og pusses på slik at morgendagen blir så bra som den bare kan bli. 
I går pyntet vi juletreet hjemme på gården hos pappa, som han selv hadde vært ute i skogen vår og hentet med seg. Det var så hyggelig, og det er faktisk lenge siden vi har hatt et så perfekt tre (!!). Skogstrærne her ute er gjerne littuperfekte og spinkle, eller mangler litt her og der, men i år fant han et helt perfekt juletre. Så nå er det helt ferdigpyntet og klart til jul hjemme både hos mamma og pappa. Da kan julaften bare komme, synes jeg! 

(Q) Har dere noen juletradisjoner med familien?
~Mathilde~

to korte adventsdager igjen

God tirsdag!
Her i heimen går det plutselig veldig fort mot jul, og jeg kan ikke tro at det allerede er bittelille-julaften… Helt siden jeg kom hjem sent på fredagskvelden har det gått i jul, fine tradisjoner og kos med familien. Baking, brettspill og byturer for å ordne det siste lille. Vi er veldig tradisjonsmennesker i familien, så tiden frem mot jul er bestandig pakket med juleaktiviteter. Det er så fint, da kommer liksom den siste biten med god stemning på plass før selve julaften. I dag skal vi pyntejuletreet hos pappa, og det ser jeg skikkelig frem til. Det har han selv vært ute i skogen og hugget ned, så da er det på en måte litt ekstra stas å pynte det. Enda en av de fine tradisjonene våre!

(Q) Har dere noen spesielle førjulstradisjoner?
~Mathilde~

julestemningen i bilder

Et lite bildedryss fra tiden før jeg reiste ut av Oslo, og hjem på landet.
Selv om det er, og har vært, fryktelig lite som tyder på jul i lufta, er det julestemning for full maskin hjemme i leiligheten. Og det skal heller ikke mer enn en liten tur ned til Karl Johan og Spikersuppa før man får det påfyllet man trenger av juleglede i Jul i Vinterland. 
Nå som jeg er hjemme på gården er det ikke akkurat de samme mulighetene til å “gå ut” for å sanke julestemning, og jeg håper så inderlig det kan falle litt, bare bittelitt, snø. Slik at tretoppene som omringer oss her i det minste kan få et lite melisdryss!

 

(Q) Hva gjør dere for å komme i julestemning?
~Mathilde~

karamellsaus til jul

Hei!
Nå har jeg kommet meg hjem til gården og juleforberedelsene er allerede godt i gang. Stesøstera mi og jeg har vært en tur ute i byen for å handle et par ting i dag, og nå holder vi på med å bake julekaker og pakke inn gaver. Skikkelig stemning! Men over til en annen ting – forrige helg prøvde jeg meg på en hjemmelaget variant av den salte karamellsausen. Jeg elsker smaken av salt karamell, og bruker det gjerne i både kaffe, is og masse annet. Jeg ante ikke at det var så lett å lage det selv, og måtte gi det er forsøk. Oppskriften jeg brukte var Ida Gran Jansen sin, og den ble helt himmelsk god til slutt. Definitivt noe jeg skal lage igjen så fort første glasset er tømt!

(Q) Har dere forsøkt å lage salt karamellsaus før?
~Mathilde~

hjem til jul

God én uke til julaften!

Jeg sitter midt i et skikkelig pakkekaos nå, for rundt meg har jeg koffert, klær, toalettsaker, julegaver og alt annet tenkelig som skal være med meg hjem for to ukers juleferie i Larvik. Det er et salig kaos, for å si det sånn. Jeg hadde ikke begynt å pakke kofferten min før i dag, og jeg reiser hjem i morgen ettermiddag – og jeg liker å være ute i god tid med å pakke, slik at jeg får med meg alt. Men det skal nok gå fint likevel… 

Jeg kjenner at jeg gleder meg veldig til å reise til hjembyen for jul nå, og at jeg skal nyte godt av noen dager på landet med forhåpentligvis lavt tempo frem mot julaften. Det blir fint å se igjen familie, pynte til jul, og gjøre alt som skal gjøres på innspurten før selveste høytidsdagen kommer. Jeg gleder meg som en unge, sånn er det bestandig! 

(Q) Reiser dere hjem til jul i år?
~Mathilde~