rosa drøm

God fredag!

Endelig helg igjen, ja, det merkes godt selv om jeg er hjemmeværende og skriver oppgave. Denne uka har jeg følt meg ganske produktiv, jeg har hatt møte med bachelor-veilederen min, som var helt nødvendig for å få noen doser med motivasjon videre. Og jeg har vært på sykehuset hvor jeg opererte foten, for å ha time med en fysioterapeut. Denne uka kunne jeg jo begynne å gå på foten igjen, og det har vært en frihet uten like!! Jeg har savnet å gå ordentlig så mye at det ikke kan sies med ord. Det gjør himla vondt å gå lengre strekninger, men jeg prøver å bite tenna sammen og fokusere på å gå på riktig måte. Jeg hadde mye å lære hos fysioterapeuten min – jeg må faktisk lære mye av den “normale gangen” fra begynnelsen. Det er vanskelig, men utrolig godt, åh! 

I går reiste jeg til Sandvika for å møte noen journalister i lokalavisa Budstikka. De skulle jeg møte for å gjøre intervjuer til oppgaven min. Det gikk over all forventning, og jeg er så utrolig glad for å det overstått. Nå skriver jeg så blekket spruter (i den grad det går an på en PC), og prøver å komme meg litt ovenpå med all informasjonen. Dette bør bli bra, haha! Nå skal jeg ikke plage dere med føtter, sykehus og bachelor lenger – god helg!

For å innhente overskriften: sjekk den nydelige genseren her. Er ikke dette selve definisjonen på en rosa drøm?! Det er min kjære tante som har strikket den, og jeg er helt forelska!

(Q) Hva er deres planer for helgen?
~Mathilde~

helga oppsummert i bilder

God mandag!
Denne helga har vært ganske full fart, og det har vært helt fantastisk – spesielt når jeg de siste helgene har måttet holde meg i min egen leilighet med foten som begrensing. Denne helga kom jeg meg endelig ut litt igjen! For å ta det enkelt: her er helga kort oppsummert gjennom kamerarullen…

Fredagskveld med rødvin, jordbær og gullrekka – måtte stæsje meg opp litt – pakke i posten fra mamma<3

♥Endeliig en god fest med flere av jentene i klassen, her med min kjære Julie

I går klarte jeg for aller første gang på seks uker å gå uten krykker!! – Det måtte feires med en gåtur til Oslo Raw og brunsj der. Herlighet, lykke!

(Q) Hvordan har deres helg vært?
~Mathilde~

jeg har tatt piercing

Heisann!

Endelig fredag – i dag er en skikkelig deilig dag. Jeg har endelig klart å komme meg ned i vaskekjelleren her i bygget for å sette på den første vaska selv etter at jeg opererte (no worries, jeg har fått hjelp i mellomtiden heh), jeg har vært på butikken og handlet inn jordbær og digg til fredagskosen, og jeg har ligget langflat og sett de første episodene av den nye sesongen av Vikingane, noe av det beste jeg vet!! Så, denne fredagen bør bare fortsette like bra…

Over til tittelen, i går kjente jeg såpass mye på rastløsheten, blanda med en følelse av å ville gjøre noe nytt (knallgod kombinasjon når man ikke er helt på toppformen), så jeg dro til Gamlebyen og Posh piercing. Jepps, jeg har hatt så utrolig lyst til å ta en eller flere piercinger lenge nå, og i går bestemte jeg meg for å bare hoppe i det. Det er ikke så big deal som det kanskje høres ut som, men jeg tok to helt sjukt fine piercinger i øra. En som kalles ‘mid helix’ og en ‘flat’. Foreløpig er øredobbene små, men når jeg kan bytte dem ut, ser jeg for meg skikkelig strass og gull – akkurat sånn jeg elsker det.
Tidligere har jeg kun tatt vanlig hull i ørene hos frisører, og dette var en helt ny opplevelse for meg. Jeg ville gjøre det ordentlig, og hadde hørt masse bra om Posh piercing – av en grunn! Hvis dere vurderer piercing i Oslo-området, er dette stedet absolutt å anbefale. Gleder meg allerede til jeg skal tilbake og bytte piercingene! Herlighet, dette ble en skikkelig overveldende post, men jeg er så fornøyd! ♥

(Q) Har dere noen piercinger?
~Mathilde~

rastløs.

God torsdag!

Jeg har nå begynt å telle ned dager. For det er faktisk kun fem – fem – dager igjen til jeg kan smått begynne å gå på foten min. De snart seks ukene siden jeg opererte har gått så himla sakte, og jeg har kjent på en rastløshet og håpløshet uten like. Det er grusomt å måtte holde senga dag ut og dag inn når man aller helst skulle vært ute, gått turer, vært sosial. Heldigvis er formen såpass mye bedre nå om dagen, at jeg som regel klarer å komme meg en liten tur ut noen ganger i uka. Det er lykke for meg – det skal med andre ord ikke så mye til på dette tidspunktet. Men jeg gleder meg som en unge til jeg kan kaste krykkene og gå for egen maskin! Det krever nok en del opptrening og halting i starten, men jeg ser så frem til å kunne begynne å tråkke på den stakkars, skrøpelige foten min… I mellomtiden har jeg fem dager med seriemaraton og intens skriving av oppgave foran meg. Ha en fin dag, da!

~Mathilde~

Oslo Raw med venninner

Hei, og god lørdag!
Denne uka har jeg faktisk kommet meg ut av leiligheten mye oftere enn jeg har klart tidligere. Gladmelding! Jeg har truffet venner, vært i sentrum, handlet diverse og bare kjent på den deilige sola som minner om vår allerede i februar. På torsdag fikk jeg en utrolig hyggelig melding fra min fine Elise Amanda som lurte på om jeg ville være med henne og Ida på Oslo Raw for å spise lunsj. En invitasjon jeg ikke kunne takke nei til – enhver unnskyldning for å dra på Oslo Raw, hehe! Vi møttes i tolv-tiden, og ble sittende på kafeen og skravle i lange tider. Det var så utrolig koselig å se begge to igjen, og vi hadde masse å oppdatere hverandre på. Jeg heier på flere slike kafébesøk, det er så sosialt og koselig!

Helgen min ser ellers veldig rolig ut. I går fikk jeg skrevet en del på oppgaven min, og det var sårt trengt, for jeg har ikke vært veldig flinkt til å motivere meg for å jobbe med den… Så hvis jeg klarer, skal jeg bruke litt av dagen og søndag på å jobbe videre der. Men først tenkte jeg at jeg skulle prøve å komme meg til Løkka en tur i dag, for å kikke litt i butikker, nyte det deilige været og bruke lørdagen riktig. Håper dere får en fin lørdag, dere også!

(Q) Hva er deres lørdagsplaner?
~Mathilde~

bortskjemt helg

God tirsdag!

Denne helga var familien innenfor i Oslo, og vi hadde flere dager sammen. Eller, det vil si, jeg var med Anniken og Thea – stesøstrene mine, hele helgen, og lørdags kveld kom pappa og stemoren min også inn for å spise ute sammen. Ettersom jeg er en smule handikappet, ble jeg hentet av pappa, før vi kjørte til nedre Grünerløkka for å møte resten av familien. Vi hadde bestilt bord på fantastiske Trattiora Popolare, og før vi fikk bordet vårt der, tok vi noen glass på en bar like ved. På restauranten bestilte vi treretters – og det var rene luksusen! Så mye forskjellig god mat, først italienske småretter, så en deilig pasta og til slutt en dessert med ostekrem og bær. Det var en skikkelig opplevelse av et restaurantbesøk! 
Dagen etter kom Thea og Anniken opp til leiligheten min, og hadde med både vaffelrøre- og jern. Vi lagde vafler (som jeg faktisk ikke kan huske når jeg spiste sist), og koste oss masse sammen før Anniken måtte videre på flyet tilbake til Bergen. En ordentlig familie-helg, men jeg har storkost meg med dem. ♥

(Q) Har dere gjort noe stas i helgen?
~Mathilde~

vin- og søsterkveld

God lørdag!

Dagen så langt har vært treg, langsom og rolig. Jeg var ikke ute av senga før nærmere klokka tolv i dag. Ellers har jeg tenkt å ta det veldig med ro i dag, i alle fall frem til kvelden. Da kommer pappafamilien innover og vi skal spise ute sammen. Min ene stesøster, Thea, bor også i Oslo nå, og den andre stesøstra mi kom til byen i går for å få en Oslo-weekend. Så jeg møtte de to hjemme hos Thea, hvor de hadde rigget til med taco, vin og snacks. Det var en så etterlengtet jentekveld/søsterkveld – det er jo sjeldent vi får vært noe sammen uten at hele resten av familien også er med. Så vi hadde en skikkelig fin kveld, og koste oss i timevis før vi innså hvor mye klokka hadde blitt, og jeg måtte hive meg på en buss hjem. Sånt gjør godt når jeg ellers ikke er så mye utenfor mine egne vegger!

(Q) Hvordan var deres fredagskveld?
~Mathilde~

litt luksus må til

Hei, dere!
Denne uka har jeg heldigvis kommet meg litt mer ut av leiligheten enn vanlig. På tirsdag var jeg nok en gang på sykehuset der jeg opererte, men denne gangen for å fjerne stingene og prate med en fysioterapeut. Jeg har enda lang tid igjen før jeg kan belaste foten foran, men jeg klarer smått å gå på hælen, som gjør det myye lettere å gå med krykkene! Så det er fremgang, og det er helt nydelig. 

Likevel er jeg ganske lenket til sengen og jobbing med bacheloroppgaven min, men jeg har fått pratet med en av ekspertene på det temaet jeg skriver om, og har fått enda mer veiledning på oppgaven. Det kjennes så deilig, for nå vet jeg hvor jeg vil. Jeg må gjøre intervjuer og gå dypere ned i teorien, men utenom det har jeg alt det andre klart! Så etter veiledningstimen min i går, unnet jeg meg en skikkelig digg lunsj på Oslo Raw, favorittstedet mitt som jeg ikke har besøkt på evigheter nå. Etter det tok jeg trikk og buss langt til andre siden av byen og møtte ei som jeg skulle kjøpe en kjole av. Det er verdens kuleste Ganni-kjole som jeg har siklet på i lange tider – jeg skal ta noen bilder med den på en annen gang. Så gårsdagen ble rett og slett en luksusdag for meg, som ellers bare holder meg innendørs, hehe. Sånt trengs i blant!

(Q) Hvordan har deres uke vært?
~Mathilde~

kjedsommelighet og bursdagsfeiringer

Så var det mandag igjen. Jeg ligger fremdeles i senga, passelig utslitt etter en lang helg. Jeg var hjemme i Larvik denne helga for å feire familiebursdager på begge sidene av familien. Jeg reiste hjem med toget fredag formiddag, for å rekke første bursdag med pappa-familien fredag ettermiddag. Lørdagen var det litt roligere, og på søndag var det bursdag med mamma sin side av familien. Jeg vedder på at alle skilsmissebarna der ute føler meg på denne, hehe. Sånn er det bare, litt hektisk, men utrolig koselig å samle bursdagene på én helg når jeg først er hjemme.

Nå er jeg tilbake i Oslo, og var så sliten etter helga at jeg sov veldig mye lengre enn vanlig i dag. Trengte nok den. Jeg er fortsatt ikke særlig god i foten, så jeg holder meg nok lenket til senga i dagene og ukene fremover. Jeg sliter fortsatt med å venne meg til det, å ikke kunne gå ute, gå turer, bevege meg uten at jeg må støtte meg til krykker. Grusomt vondt å gå på dem i lengden. Men, jeg kan ikke akkurat gjøre noe med det. I stedet skal jeg bruke den tiden innendørs på å skrive bachelor-oppgaven min. Jeg kvier meg like mye for å jobbe med den hver gang. Det er ikke sånn supermotiverende, men jeg må bare gjøre det. Ååkei, nok syting herfra – jeg må skrive oppgave. Ha en fin mandag, dere!

(Q) Hvordan var helgen deres?
~Mathilde~