drinker i solveggen

Åh, jeg blir oppriktig glad av sånne dager som gårsdagen!
I går var det virkelig sommer i Oslo, og tidlig på ettermiddagen en gang måtte jeg legge fra meg pensumbøkene og komme meg ut i sola. Jeg orket ikke sitte inne og se på været fra vinduet. Jeg la meg først på Voldsløkka for å sole meg der litt, før jeg og Martine avtalte å treffes for å ta noen drinker sammen og bare nyte. Det var en knallgod idé, for vi ble sittende i solveggen på Nedre Foss i noen timer og koste oss skikkelig. Jeg tror faktisk aldri Aperol har smakt bedre noengang, haha! Det er minst like fint i dag, så jeg må gjøre ferdig lesingen raskt, før jeg mister hele dagen..! Ha en nydelig lørdag 🙂

(Q) Har dere like sommerlig vær der dere er?
~Mathilde~

ekte sommervibber

Endelig fredag igjen!
Nå kjennes det virkelig på temperaturen ute at det nærmer seg sommer. I dag våknet jeg opp til at sola skinte rett inn på dyna mi, og nærmest blendet meg da jeg åpnet øynene. Så jeg hoppet rett i en sommerkjole, og gleder meg til å komme meg ut for å kjenne sola! Først må jeg bare lese meg gjennom et utall sider med pensum… Eksamen nærmer seg virkelig, og jeg har hatt så lite konsentrasjon den siste tiden, at jeg ikke har kommet skikkelig i gang med pensumet. Men det ordner seg, jeg skal jobbe intensivt i helgen og så sier jeg meg fornøyd når vi får eksamen utlevert.

I går var jeg ute i Frognerparken med noen gode venner fra studiet. Det var så fantastisk å se litt mennesker igjen, særlig disse som jeg ikke har sett på evigheter. Vi møttes på ettermiddagen, dro frem en engangsgrill og koste oss masse. Det er sånne ting som virkelig gjør at sommervibbene kommer frem! 

Og ja, forresten, kan vi ta et øyeblikk for å verdsette denne nydeligheten jeg skaffet meg her om dagen?! Jeg har ønsket meg en Louis Vuitton-veske i lange tider, og endelig kjøpte jeg meg en!! Jeg fant den på Tise til en ganske god pris, og da klarte jeg ikke la vær. Dette er en Alma-modell, og den rommer utrolig mye. Jeg trodde aldri jeg kunne bli så opphengt i en veske, men nå har det altså skjedd. Haha, men er den ikke lekker?

 

(Q) Har dere kommet i sommerstemning enda?
~Mathilde~

ett skritt nærmere ferie

Hei, dere!

Nå har jeg akkurat logget meg ut av et video-møte med klassen. Sånn er det om dagen… Vi har hatt fremføringer av det aller siste arbeidskravet før eksamen i år, og det kjennes rimelig godt å ha det overstått! Nå gjenstår bare masse pensumlesing og forberedelser før eksamen er neste uke. Det nærmer seg voldsomt, men herlighet, så godt det skal bli å få sommerferie snart. Jeg er så klar for å legge dette skoleåret bak meg, men noen siste intense dager kan jeg klare. Det er jo en boost hver gang vi leverer fra oss enda en stor oppgave, og tar ett skritt nærmere ferien!

(Q) Har dere også eksamener nå?
~Mathilde~

to nye familiemedlemmer

God mandag!

Jeg fikk brått en litt mer hektisk helg enn planlagt. Jeg så for meg sofaen, godteri og filmer, men lørdag kveld sendte stefar meg en melding og lurte på om han skulle hente meg, bare for å ha søndagen i Larvik. Jeg var litt skeptisk til å kun reise hjem for ett døgn, men jeg ble ganske heftig lokket av to nye skjønnheter. Vi har nemlig fått kaniner i hus igjen!!
Jeg har vokst opp med kaniner, og vi hadde en liten, nydelig kanin hos mamma frem til for noen år siden. Men nå har lillesøstera mi ønsket seg kjæledyr så lenge, at plutselig hadde de skaffet to nye! Jeg elsker de dyrene selv, og ble såå glad da jeg fikk vite det. Så jeg reiste hjem for å kose med Mummi og Sniff, som de heter – hvor søtt er ikke det?! 

(Q) Har dere hatt kaniner før?
~Mathilde~

prosjekt: finne nye gater

Jeg er en person som elsker å oppleve nye steder, utforske plasser jeg aldri før har sett, og jeg elsker å orientere meg rundt omkring. Sånn sett passer Oslo meg utmerket. Men etter å ha bodd her i snart to år, har jeg innsett at det er mange av gatene man går hver dag, og aldri tenker på å gå parallellgaten, eller finne en ny park enn den du bestandig pleier å sitte i. Og det er ikke akkurat vanskelig å komme seg ut om dagen heller, Oslo er på sitt aller vakreste nå i mai!Etter at jeg kunne begynne å gå igjen etter fot-operasjonen min i vinter, fikk jeg skikkelig oppheng på å gå lange turer for å finne nye steder, gater og strøk. Det ble nesten litt som en hobby for meg. Jeg tenkte at jeg måtte begynne å kartlegge hvor mye av Oslo jeg faktisk har gått, og jeg skaffet meg et kart for å markere de ulike gatene jeg har trasket rundt i.
Det viste seg å være mange flere enn jeg trodde. Så nå har jeg gjort en slags sport i det: gå noen nye gater hver dag, bare for å kunne markere dem på kartet mitt. Det er så motiverende! Tenk å kunne krysse ut hele kartet, da! 

 (Q) Har dere gjort noe lignende før?
~Mathilde~

fredagens to-do

God fredag!

Nå føler jeg virkelig det begynner å nærme seg en slutt på dette skoleåret, og fremover nå kan jeg stadig krysse av flere store og viktige punkter på lista. I dag har vi innleveringen på det enorme graveprosjektet vi har jobbet med siden påske, og det kjennes så utrolig godt! Neste uke er det enda et par mindre oppgaver som må leveres inn, og uken etter det har vi eksamen. Det skal bli så godt når det er omme… Men i første omgang er det dagens store innlevering som må på plass. Og før jeg kan ta helt helg er det litt annet småtteri som må gjøres hjemme – jeg har laget en skikkelig liste over alt som skal gjøres før kvelden kommer, og jeg skal feire at det er fredag og helg, haha! Bare tenk hvor godt det blir når jeg har gjort unna alle gjøremålene på én ettermiddag. Ha en fiin fredag da, dere!

(Q) Har dere også mye som skjer nå rett før ferien?
~Mathilde~

GOLDEN HOUR

Golden hour at its finest!

Hvordan kan naturlig kveldslys være så himla fint?!
Thea og jeg kjørte en tur da jeg var hjemme, vi måtte stoppe langs kysten for å ha en bitteliten fotoshoot. Himmelen var skikkelig mørk og lyset var knallsterkt.
Jeg tar gjerne flere kvelder med ‘golden hour’ som denne, for dette var i grenseland til magisk! 

Kjolen er forresten fra Ganni, og skoene er fra Buffalo, om noen skulle lure ♥

~Mathilde~

hurra for Norge

Plutselig var det overstått! Selveste nasjonaldagen, som ble litt rar og annerledes, men likevel utrolig fin. Jeg har gleda meg til 17.mai i mange uker nå, og jeg har bestandig høye forventninger til dagen. Og selv om man ikke fikk gjort alle de vante tradisjonene som å gå i tog, dra på tivoli eller samles hele Larvik i Bøkeskogen, gjorde vi masse annet hyggelig. 

Dagen startet med at jeg fikk Maren, Helene og Marie på besøk for å ha champagnefrokost sammen. Det var kanskje den fineste delen av dagen, synes jeg! Vi hadde laget litt mat hver, og vi koste oss sammen i noen timer før vi gikk for å se på ‘toget’ eller bilkortesjen som kjørte rundt Brunlanes. Deretter  dro vi hvert til vårt, og jeg reiste til stefamilien på pappa sin side. Der var jeg med familien i noen timer før jeg ble kjørt videre til ei venninne som hadde 17.mai-fest. Vi var en liten gjeng som feiret sammen, og avsluttet dagen på skikkelig hyggelig vis! Det ble en så fin nasjonaldag, tross mangelen på de gode gamle tradisjonene..! ♥

(Q) Hvordan feiret dere 17.mai i år?
~Mathilde~

like før den 17.

God lørdag!

I dag er nesten litt som dagen før julaften (åkei, kanskje ikke like stort som lillejulaften, men dere skjønner tegninga). Jeg har reist litt rundt i byen for å ordne de siste tingene før morgendagens festligheter. Helene og jeg dro en tur på rusta for å ordne champagneglass og litt annet, drikkevarer er i boks, og jeg har storhandlet inn mat til både frokost og tapas senere på dagen. Det blir så bra! Jeg skal ha champagnefrokost med jentene på morgenen, og det gleder jeg meg så enormt til – vi skal også ha på bunadene våre, og det er jeg så glad for! Det er mitt absolutte favorittplagg, jeg er så stolt av den. Så resten av denne dagen på jeg ordne litt sammen med mamma for å ro alt i land før selveste nasjonaldagen i morgen. Håper dere har en fin lørdag!

(Q) Hvordan skal dere feire 17.mai?
~Mathilde~

midt i mai

Hei på dere!

Jeg fikk bittelitt sjokk da jeg så på kalenderen i dag, og innså at vi er halvveis inn i mai. Jeg visste jo at 17.mai nærmet seg veldig, men at den nærmet seg såpass mye, var nesten litt overveldende. Vi landet alle planene for nasjonaldagen i går, og nå gleder jeg meg helt vanvittig masse til å kunne feire med venner og familie, selv om dagen blir litt annerledes. Men det blir bunad – i alle fall fra starten av dagen – og det gjør meg glad bare av tanken. Jeg elsker bunaden min så høyt, og var redd for at ingen skulle bruke den i år. Heldigvis får den bestå!
I dag skal jeg jobbe videre med innspurten på graveprosjektet vårt på studiet, og så må jeg inn til byen for et par ærender. Håper dere får en skikkelig fin fredag!


Sjekk forresten det midterste bildet her: jeg skulle bestille en pose Too good to go fra BIT, og de hadde tydeligvis overload av boller den dagen, for jeg fikk søren meg 15 boller for førti kroner, haha. Det er på kanten til komisk!

(Q) Hva er deres fredagsplaner?
~Mathilde~