siste dag av sommeren

God mandag!

I dag har jeg fartet rundt siden klokken tolv, og følt meg ganske så produktiv. I en komplett rutineløs hverdag er det tross alt gull verdt. Jeg har også lest masse pensum, og det i seg selv er en grunn til å klappe seg på skuldra. Men herlighet, jeg fikk nesten litt bakoversveis da jeg så at det var siste dag i august i dag. Jeg har skrevet om at jeg synes høsten kommer snikende innpå allerede, men jeg har liksom tatt august og sensommeren forgitt likevel. Plutselig er den over. I morgen er det høst, sånn offisielt, på ordentlig. September – herlighet, jeg lurer på hvor sommeren ble av. Og jeg lurer på om høsten vil bli like rar. Det vil tiden vise… Nei, takk for nå, sommeren. Det skal bli godt med litt tjukke gensere og varme jakker snart!

(Q) Er dere klare for høsten nå?
~Mathilde~

smuldrepai med pære

Sjekk dette da, dere! Ser det ikke godt ut? 

Som jeg nevnte i forrige innlegg, er jeg smålig på vei inn i høstmodus nå. Jeg nyter fortsatt sensommeren, men det er noe med den luskende høsten. I bakgården vår er vi så heldige at vi har eple- og pæretrær. Det er luksus i byen! Her om dagen plukket jeg med meg noen pærer fra det ene treet, bare for å teste dem. De kunne nok modnet enda litt til, men de var ikke så verst. Så jeg bestemte meg for å lage noe ut av dem. Jeg miksa sammen en veldig sunn, dødsgod smuldrepai! 

Først skar jeg opp pærene og la dem i en ildfast form, og drysset over kanel og honning. Deretter blandet jeg sammen havregryn, litt mel, sukrin gold (eller vanlig sukker), kanel og kaldt smør sammen i en bolle. Jeg mikset bare med hendene for å få den litt sånn smuldre-aktige konsistensen. Dette fordelte jeg over pærene, og satte formen inn i ovnen i 40 minutter. Det ble helt nydelig, og jeg anbefaler alle å teste – for dette er høst og varme for meg!

(Q) Har dere noen gode oppskrifter med pærer?
~Mathilde~

sommer på hell

Hei, og god fredag!

Denne uka ble det klart for meg at sommeren var godt på vei over. Gradene sank raskt, nettene er iskalde, og det er ikke lenger noe å gå ute i shorts og t-skjorter for. Litt trist, men også litt greit. Jeg liker overgangen til høst, det er noe med hvordan det gradvis blir gråere og mer innekoselig. Denne uka har jeg gått i strikkegensere flere av dagene, og da er liksom sommeren på hell for min del. 
I går var jeg på skolen igjen, det er fortsatt veldig rart å kun være på skolen, eller studiet, én dag i uka. Det blir liksom ikke noe rutine på plass, men det kommer seg nok utover. Men torsdagene er fine – da får jeg sett flere av de i klassen min, og får i det minste litt sosialt påfyll. Heia det! I dag har jeg litt pensumlesing som venter, før jeg skal ut en tur og kikke i et par butikker og litt sånt. Håper dere får en fin fredag!

Åh, se forresten den nydelige gaven jeg fikk i posten i går! Ei venninne hadde perlet dette armbåndet til meg, og det gjorde meg varm langt inn i hjertet ♥

(Q) Hva er deres fredagsplaner?
~Mathilde~

Villa Stenersen

God formiddag!

I dag har jeg en helt rolig onsdag foran meg. Jeg har vært så mye på farten denne uka allerede, at jeg kjenner at en dag kun satt av til lesing og en gåtur er mer enn innafor nå. I går var jeg med på noe veldig, veldig spennende. Villa Sult, som er en institusjon jeg har hatt mye med å gjøre, har et samarbeidsprosjekt med Nasjonalmuseet hvor man skal oppleve og møte kunst på en meningsfull måte. Litt sånn kunstterapi-aktig, og vi er en gruppe på åtte stykker – hvor jeg var heldig nok til å få være med. Vi skal møtes annenhver uke for å jobbe videre med kunst og kunstformidling, og det er noe jeg ser skikkelig frem til. I går var vi på fantastiske Villa Stenersen på Vinderen, hvor vi blant annet fikk utfoldet oss selv. Det var så spennende å male ut ifra assosiasjoner og følelser, så jeg er veldig positivt overrasket etter første samling! 

(Q) Har dere vært med på noe lignende før?
~Mathilde~

pøs


Hei, dere!

Jeg følte veldig brått at vi var tilbake til hverdagen igjen nå. Det er ikke like varmt i lufta, helga har stort sett bestått av regn, regn og pøsregn. Og i dag var jeg tidlig oppe for å lese pensum til neste forelesning. Sånn har det brått blitt, hehe! Jeg har også vært ute på en lang tur kombinert med et par ærender og en avtale jeg hadde, så det kjennes både effektivt og godt. Endelig en dag hvor jeg føler tiden faktisk har flydd fra meg. Nå skal jeg legge meg nedpå, høre på lydbok og ikke gjøre noenting. 

Og se forresten hvor utrolig vakkert det er på St. Hanshaugen om dagen. Selv i øsende regnvær! Det er så grønt, frodig og fullt av blomster der om dagen, og jeg elsker å bare tusle rundt der for å få litt påfyll i sjela. Men virkelig, det er så godt å ha en sånn plass et steinkast unna leiligheten..

(Q) Hvordan har mandagen deres vært?
~Mathilde~
 

girls night in

God lørdag, dere!

Det er litt rart med helg allerede, jeg rakk liksom kun én dag på studiet, etterfulgt av en fridag (med nok av andre planer riktignok), og så var det helg igjen. Det er en litt rar oppstart, men det er bedre enn ingenting, særlig når jeg får se klassekameratene i levende live igjen, hehe. 
Torsdag kveld avtalte vi i kollektivet at vi måtte ha en slags oppstarts-fest, ettersom alle har kommet i gang med studiene etter sommerferien igjen. Så vi tre – pluss ei venninne av Helga som kom litt senere på kvelden – hadde en real jentekveld med drinker, spill, musikk og skikkelig god stemning. Den beste måten å sparke i gang semesteret og høsten på! 

(Q) Hvordan ser helgen deres ut?
~Mathilde~

første skoledag

God torsdag!

I dag har jeg hatt min første dag på studiet igjen etter sommerferien. En lang, god og nødvendig ferie i år, og særlig deilig med noen ekstra dager ut i august også. Vi gikk i gang med et fag som heter “Produksjon for streaming og nett-tv” i dag, og det skal bli veldig spennende å fortsette på. Det er mye kamera- og streamingarbeid og det er jo veldig morsomt. Det er kun timer hver torsdag, så enn så lenge har jeg fri med unntak av en dag i uka, hehe, ganske greit!

Det er noe med første skoledag, enten det er i første klasse, tiende klasse eller tredje klasse. Jeg er på mitt aller siste år som student, og nå er det blodig alvor før jeg skal ut i arbeidslivet. Det er heldigvis et helt år igjen, men dette er det siste. Tredje året på journalistikk. Herlighet så fort det går… Men nå er vi i gang, og jeg ser frem til litt studie og rutiner igjen. Ettersom i går var den siste feriedagen min, dro jeg en tur på Oslo Raw for å kose meg litt skikkelig før oppstarten. Det var en fridag well spent, for å si det sånn! Håper dere har en god uke, dere også ♥

(Q) Hvordan har deres oppstart vært?
~Mathilde~

på stranda i Oslo

Heisann!
I går var jeg knapt hjemme, for fra morgen til kveld var jeg opptatt med å nyte sommeren utendørs. Det var helt vanvittig varmt i går, og jeg snytes det hadde vært for galt å bare ligge i en park, når alt jeg ønsket meg var å bade, hehe. Så jeg reiste til Sognsvann sammen med Maren og noen av hennes venner, og der ble vi liggende halve dagen. Det var så nydelig der, og jeg fikk ikke minst badet masse! Jeg er så badenymfe, og elsker særlig ferskvann – så Sognsvann var midt i blinken for meg. I tillegg var det ikke stappfullt med folk der heller, siden det var en vanlig mandag. Vi hadde rett og slett en perfekt dag ved vannet. 
Litt senere på kvelden reiste jeg videre ned til Grønland og Dattera til Hagen. Der hadde ei god venninne, Vilde, boklansering. Det var utrolig stas å få være med på, og jeg er utrolig stolt av boka hun gir ut. Den heter “Pappas hemmelighet”, og er utrolig sterk. Selve lanseringen var også utrolig bra, og jeg var så glad for å endelig kunne dra på et fysisk arrangement igjen. Det begynte å bli en stund siden sist! 

Er ikke dette sommeridyll (i Oslo?!) på sitt beste?

(Q) Hva er deres planer for uka?
~Mathilde~

utendørskafé

Hei, og god søndag!

Denne helga har vært skikkelig rolig og veldig deilig. Jeg har vært alene i leiligheten, men fra og med i morgen kommer begge jentene innover til Oslo, og vi blir fulltallige i husstanden igjen. Dette var den siste feriehelga jeg hadde før studiestart, for torsdag starter jeg på’n igjen. Fredagen tilbrakte jeg med min fineste Maren. Vi måtte ordne noe nede i sentrum, og gikk en koselig tur sammen, før vi satt oss ute i sola, på en deilig kafé på Bislett, og drakk iskaffe og skravlet i noen timer. Det var etterlengtet, en virkelig fin måte å starte helgen på. Gårsdagen, derimot, var ganske tom for innhold. Jeg gikk en lang tur, krysset et par bydeler i Oslo, kikket i et par butikker og slappet av i sofaen foran TV-en på kvelden. Denne dagen blir nok noenlunde lik, hehe. Men det er bare fint, jeg liker godt dager med ro og uten mye innhold. Ha en fin søndag!

(Q) Hva har dere gjort i helgen?
~Mathilde~

solsleik i solsteik

God fredag, dere!

Åh, så deilig det er i hovedstaden nå! Sola steker, og det er godt og vel 30 grader midt i sola. Jeg har tilbrakt flere dager i parker og ute i bakgården, bare for å slikke sol og utnytte den for mest mulig brunfarge før høsten kommer. Onsdagen var Helene og jeg på St.Hanshaugen i noen timer, og vi var ikke alene akkurat! Parkene fylles naturligvis opp når været er strålende og alle vil være utendørs, men det er en stor kontrast til livet i Larvik hvor alle har hver sin hage, hehe. Så i dag la jeg meg i felleshagen i bygården vår, vi er heldige som har så masse grøntareal ute, og var faktisk helt alene. Det var deilig, da kunne jeg liksom ta meg litt mer tilrette, høre på lydbok og bare kose meg. Dager som dette er så godt nå på sensommeren! Ha en god fredag videre 🙂

(Q) Hva bruker dere fredagen deres på?
~Mathilde~