Karlstad, Sweeden

God lørdag!
Akkurat nå tuslet vi sikkert rundt i Stockholm og prøver å få med oss litt av byen der, men jeg har prøvd å være litt flink med å forhåndspublisere og lage innlegg likevel. Vårt første stopp på turen var Karlstad, som jeg nevnte i går. Det var virkelig en nydelig by! Vi startet i den skjønne parken jeg viste i forrige innlegg, og etter det kjørte vi til sentrum hvor vi spiste på en helt fantastisk italiensk restaurant. Da vi gikk derfra tuslet vi litt videre i byen og rakk å kikke i et par butikker før de stengte. Torget i Karlstad var også helt nydelig, alt i byen var så velstelt og fint. Det var nydelige parker (enda en like ved hotellet vårt, hvor jeg blant annet møtte et pinnsvin!!) flere steder i byen, og hele stemninga var skikkelig deilig. Hit vil jeg dra igjen!

(Q) Har dere vært her før?
~Mathilde~

paradiset Mariebergsskogen

Heisann!
Vårt første stopp på denne turen/ferien/roadtripen er vakre Karlstad i Sverige. Før vi dro avgårde kikket vi på hva man burde få med seg når man er i her, og Mariebergsskogen var listet høyt oppe. Så da ble det vårt første stopp. Vi visste ikke helt hva som ventet oss, annet enn en ganske fin park. Det var ganske mye mer enn en bare en fin park, for å si det sånn. Hvis man er i Karlstad, vil jeg påstå at dette faktisk er et must – for en nydelig park! Det var vakre planter overalt, lekeplasser flere steder, til og med masse dyr: kuer, griser, geiter, sauer og mer. Vi tuslet rundt der en god stund før vi kjørte videre til hotellet vårt. Men denne parken har jeg definitivt lyst til å dra tilbake til. Det er et typisk sted man kan tilbringe hele dagen, det var rett og slett så koselig, og ikke minst deilig der. Så Mariebergsskogen, absolutt verdt å besøke, for opplevelsens skyld!

(Q) Har dere vært i Karlstad eller Mariebergsskogen før?
~Mathilde~

hvordan kveldsvakt ser ut

Hei!

For øyeblikket sitter jeg på et hotellrom i Karlstad i Sverige. Vi har vært på farten i hele dag, og har egentlig ikke kommet oss på hotellet før nå, men det var fordi vi valgte å sjekke ut byen her i Karlstad før vi sjekket inn. Det er så idyllisk og koselig her, så jeg skal få slengt sammen et innlegg med bildene jeg har tatt her, for det er virkelig sjarmerende!
I går hadde jeg siste vakta på jobben for denne måneden, og jeg har ikke noe oppført for juli enda. Så jeg har litt ferie nå enn så lenge – til noe nytt skulle dukke opp. Jeg har stort sett bare jobbet kveldsvakter den siste tiden, og denne uka har jeg klokken 23.00 hver dag. Det tar på, men det er ganske deilig å ha hele formiddagen fri. I tillegg er det jo fortsatt lyst så sent på sommeren, og det gjør alt ganske mye bedre – det er ikke akkurat noe å klage over å kunne dra hjem fra jobb i dette lyset:

(Q) Hva har dere gjort denne uka?
~Mathilde~

Setter kurs mot Finland

Hei!

Nå er det bare snakk om ett døgn før jeg sitter i bilen med kursen mot Finland. I morgen skal mammafamilien plukke meg opp her i Oslo, og vi kjører den første strekningen til Karlstad i Sverige. Hele turen blir egentlig en miks av roadtrip og ferie. Vi har resten av fredagen i Karlstad, hvor vi sikkert skal utforske byen på noen timer. Lørdagen starter med at vi kjører strekke nummer to til Stockholm. Derfra skal vi ta en cruiseferge over havet til Finland. Jeg tror den går rundt klokken syv på kvelden, så frem til da blir det kikking, shopping og spising i Stockholm. Ferga tar 12 timer, som betyr at vi skal overnatte der. Vi våkner opp søndag morgen til kaia i Åbo. Derfra er det ikke lange veien til Nådendal/Naantali, hvor vi skal tilbringe hele søndagen. For der ligger nemlig Mummidalen!

Det er mummi som er hele formålet med turen, og jeg gleder meg som en liten unge. Jeg har en kjærlighet for mummidalen som er større en det meste, og jeg har drømt om å reise hit så lenge! Vi får en hel dag der, og det tror jeg skal gjøre godt… Mandagen er det hele veien hjem til Norge igjen. Båten går natt til mandag, og så er det ny roadtrip gjennom Sverige og hjem til Larvik. Det ble en skikkelig lang plan, men jeg kan gleder meg så til å reise igjen. Spesielt oppleve Finland, der har jeg aldri vært før!

Bilderesultat for moomin world finland

Bilderesultat for finland naantali

 

(Q) Har dere besøkt Mummidalen før?
~Mathilde~

hvor ble det av juni?

Hei!

Jeg kikket i kalenderen min, for jeg skulle ha litt oversikt over uka som kommer, og hva jeg skal fremover. Så innså jeg at juli starter neste uke, allerede. Jeg har jo forsåvidt vært klar over at vi nærmer oss junislutt, men jeg kan bare ikke fatte at måneden har gått så fort. Jeg mener, det er nesten en måned siden jeg hadde eksamen, og jeg har i grunn bare jobbet disse ukene, så da har dagene gått forbi ekstra fort. Nå har jeg bare to dager igjen med jobb, så skal jeg faktisk på ferie! Jeg har helt glemt å si det ettersom alt har gått så raskt, men til fredag så reiser jeg til Finland med mamma, stefaren min og lillesøstera mi. Jeg skal prøve å få skrevet mer om selve ruten vår, for det blir en slags kombinasjon av roadtrip og Finland-tur. Men jeg gleder meg i alle fall helt utrolig mye, og det er bare to korte dager igjen før jeg blir plukket opp med kursen satt på Finland. Ha en fin dag, vi snakkes!

Og jeg har forresten fått meg kaffemaskin, jeg arvet denne av mamma! Er ikke sånn superluksus, men jeg er veldig fornøyd med å kunne unne meg noen kopper med kapsel-kaffe også, hehe…

(Q) Hva gjør dere den siste uka i juni?
~Mathilde~

baddest hairstyle in town

Altså, hvor sjukt stilig er ikke denne frisyren?! Jeg er så heldig å bo sammen med to stykker som er ganske så gode på hårstyling, og Maren var gjorde denne på meg før jeg skulle ut en kveld. Jeg er helt obsessed med hvordan det ble, og jeg vil egentlig bare gå sånn foralltd. Det ser bare helt rått ut!

(Q) Hva synes dere om looken?
~Mathilde~

helg full av feiring

Hei!
I dag er det pride her i Oslo, og jeg er så trist for at jeg går glipp av det. Men om bare noen få minutter kommer familien og henter meg fordi vi skal i familiebursdag på stefaren min sin side. Det blir veldig koselig, det altså, men det svir litt å måtte vente enda ett år for å få med seg pride… Uansett, den tid kommer! Etter bursdagen blir jeg bare med mamma og de hjem til Larvik og blir over til i morgen. Da er det nemlig enda en feiring – farmor og farfar har gullbryllup, og det ville jeg jo få med meg. Så jeg tar en ganske kort helg hjemme, for jeg må rett tilbake hit på søndag kveld fordi jeg plutselig fikk en god del jobbing neste uke også. Men det blir hyggelig å se litt familie denne helgen, og feiringer er jo alltid en fin ting. Ha en fin helg! 🙂

Matchet like greit bare kjolen og øyenskyggen i dag, hehe ;))

(Q) Har dere noen helgeplaner?
~Mathilde~

sunne, deilige cookies

God fredag!

Endelig var det helg igjen, og jeg har kommet meg hjem fra jobb og en liten handletur i butikken for å kjøpe litt digg til kvelden. Apropos digg, her om dagen testet jeg ut en skikkelig enkel og himla god oppskrift på noen sunne cookies. Jeg hadde noen bananer liggende på benken som begynte å bli litt brune, og da er verdens beste triks å bruke dem i bakverk. Jeg moste to av bananene, kjørte 2,5 dl havregryn med stavmikseren for å få havremel (life hack der, ja), en skje peanøttsmør og litt mørk sjokolade som jeg kuttet opp. Alt dette mikset jeg sammen i en bolle og fordelte deigen ut på et stekebrett. Og stekte de på i ca. 15 minutter på 180 grader. Fire ingredienser, så enkelt – så godt! Dette skal jeg definitivt gjenta, og de er virkelig å anbefale 🙂

(Q) Har dere noen gode oppskrifter?
~Mathilde~

dream come true

Heisann!
Det er ei ganske lykkelig jente som sitter alene i leiligheten og jubler akkurat nå. Tidligere i dag, mens jeg satt på jobb, fikk jeg beskjeden om at jeg har fått praksisplassen i NRKTV og i «Hva feiler det deg». Herlighet, jeg er så stolt og glad og ja, egentlig litt paff. Jeg hadde jo en veldig god følelse etter intervjuet for noen uker siden, men jeg visste likevel at det var flere som knivet om NRK-plassene. Det kjennes bare så utrolig deilig at jeg har den i boks, og at jeg kommer til å være i drømme-praksisplassen fra høsten av. Jeg gleder meg sånn!
Dagens skryt fra meg, jeg har ikke så mye annet å melde, bortsett fra at jeg har vært på jobb og har leiligheten for meg selv denne kvelden. Jeg føler meg ganske sikker på at det blir en aldri så liten filmdate med meg selv, så det skal nytes. I morgen er foreløpig den siste dagen på jobb før jeg skal ha ferie. Det gledes!

~Mathilde~

spontanbesøk

God kveld!

I dag har jeg omtrent ikke vært hjemme i leiligheten på tolv timer. Jeg hadde en behandlingstime klokka ti, og dermed var jeg ute av huset klokka ni om morgenen. Jeg rakk vel en kort time hjemme før jeg måtte vende nesa mot sentrum igjen, for å dra på jobb. Jeg hadde en tidlig kveldsvakt i dag, og kom inn døra her hjemme for ikke lenge siden.
I går, mens jeg satt på jobb, fikk jeg en skikkelig hyggelig telefon fra mine to kjære venninner Ida og Martine. De var i Oslo, og hadde vært på visning fordi de skal flytte hit over sommeren. De fikk til og med leiligheten! Likevel trengte de et sted å sove over, og jeg var skikkelig glad for å kunne tilby de en seng hos meg. Vi hadde det skikkelig koselig sammen, og det er enigheter siden vi tre var samlet. Jeg kan ikke vente til de skal flytte til Oslo, så kan vi gjenta suksessen!

(Q) Hva gjør dere denne uka?
~Mathilde~