Halloween skull ~ Tutorial

Hei!

I går delte jeg jo noen bilder med dere om Halloween-looken min på en hodeskalle. Jeg filmet hvordan jeg sminket meg slik, og fikk videoen opp på YouTube i går. Jeg deler den også her, så kan dere se prosessen bak sminken, håper dere liker den! 

(Q) Hva synes dere om videoen?
~Mathilde~

17 x 2 hurra

Heihei!

I går var jeg i bursdag hos Maren, og det var hun og Tilde som feiret sammen. Siden de feiret begge to, ble vi vel godt og vel 25 stykker, men det var ikke mindre koselig av den grunn! De hadde stelt i stand med tapas, og de hadde til og med ordnet lag-konkurranse som gikk ut på å løse Einsteins gåte raskest (skal skryte såpass og si at laget mitt vant!). VI hadde en utrolig hyggelig kveld, og jeg skravlet med folk jeg kanskje vanligvis skravler så mye med ellers. Kort oppsummert; mer enn vellykket! 

(Q) Har dere vært i bursdagsfeiring denne uka?
~Mathilde~

Halloween skull

Hei!

Det er bare to dager til Halloween, og det er oppriktig trist at det er på en mandag i år.. Jeg kan gjette på at det er mange som skal feire eller feste i kveld? Jeg skal i bursdag, så mulighetene for å kle seg ut er dessverre ikke der, men jeg har tatt gleden for meg selv her hjemme i dag. Jeg så et bilde som makeup-artisten Chrisspy på YouTube hadde lagt ut, og ble veldig inspirert til å lage looken selv. Det var en versjon av en hodeskalle, og jeg ble forelsket i sminkelooken. Jeg prøvde den ut for to uker siden, og ble ganske fornøyd, så jeg lagde den igjen i dag. Jeg fikk også filmet looken, så det kommer en video på det. Jeg ble i alle fall super-fornøyd!

(Q) Hva synes dere om Halloween-looken?
(Q) Hva skal dere kle dere ut som?
~Mathilde~

klagemenneske?

Heisann!

Ops, noen dager siden..? Om jeg trodde forrige uke var hektisk, vet jeg ikke hva denne har vært. Jeg er i mål med så godt som alt jeg skal, har et par småting igjen, men det er deilig å vite at det meste er under kontroll nå. Jeg har hatt mye jobb, i hele går, og etter skolen i dag. Onsdagen brukte jeg til familiemiddag hos stemormor- og stemorfaren min, som en slags bursdagsfeiring. Skolen har vært et eneste kjør, og jeg har måttet få noen utsettelser på oppgaver. Sånn er det i blant.. Jeg merket at nå går mye av tiden min til klaging over stress. Det jobber jeg virkelig med å redusere, virkelig. Er så lett å snu det negativt, og det er jeg nok dessverre litt for god på. Så nå ser jeg det positive i at jeg har gjort masse bra arbeid med skole denne uken, og jeg har søren meg jobba ganske bra med Østlands-Posten også. Faktisk produsert 3 artikler på to dager. Nå skal jeg gi meg en liten klapp på skuldra. Jeg hadde også kjøretime i dag, forresten. Nå går det bedre og bedre, er rart å tenke at jeg skal farte rundt i egen bil om rett over to måneder! I dag har min supre, flotte Maren bursdag! Hun, og Tilde, skal feires i morgen, og jeg gleder meg masse. Jeg har brukt en god del tid i dag på å finne de beste bildene til en facebook-gratulasjon (jeg er ikke den eneste som fortsatt lever for å lage kollasjer og videoer på Facebook når folk har bursdag??). Nå skal resten av kvelden brukes til å senke skuldrene og kanskje se en film eller noe sånt. Håper dere har en fin fredagskveld 🙂

(Q) Har dere også hektiske tider?
~Mathilde~

pust og pes

Heihei!

Noen dager siden sist, gitt.. Jeg hadde en veldig busy søndag med to familiebursdager på hver sin side av familien rett etter hverandre. Det var i grunn veldig koselig! I går jobbet jeg masse med media-arbeid. For øyeblikket er det en brosjyre om nettvett som er i produksjon, det er spennende, men krever mye jobbing. Så var jeg også i Tønsberg, og like etter det satt jeg på bussen til Bølgen kulturhus for å se på et show. Jeg laget en sak på det i ØP for litt siden, og ble satt opp på gjestelista, sånt er jo litt kult, hehe! Det var hovedsaklig et skyggeteater, men det var slettes ikke noe ‘vanlig’ skyggeteater, dette var i særklasse. Så var det også litt show og forestilling blandet med sang og band. Det var veldig kult og ikke minst imponerende å se hvordan de lage et så bra show med figurer, lys og skygger. Komiker og artist Hilde Louise Asbjørnsen var hovedkarakteren, og det gjorde virkelig en bra forestilling! Så dagen i går var greit sagt fullstappet, og det er først nå at jeg har kunnet sette av tid til blogg og annet fjas. Denne uken er ganske hektisk med innleveringer og skole, men jeg skal gjøre mitt beste for å strekke til også her på bloggen. Vi snakkes senere 🙂

(Q) Har dere mye som foregår for tiden?
~Mathilde~

pumpkin spice apples

Hei!

Jeg, som flertallet av andre tenåringsjenter, er over middels obsessed med høsten, og alt som kan smake, lukte eller se ut som høst. Pumpkin spice latte for eksempel, jeg skulle gjerne hatt en Starbucks innen de nærmeste mila for å drukket en av de (ja, jeg vet at cafeer har sine varianter).. Men jeg gikk på google for å finne ut hvordan man kunne lage noe av dette selv, og jeg fant en genial ‘oppskrift’ på pumpkin spice, et krydder som ikke selges i Norge – så vidt jeg vet. Til min store lykke hadde vi alt som trengtes, og jeg mikset i vei.

Du trenger:

  • 3 ss kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts malt muskatnøtt
  • 1,5 ts malt allehånde
  • 1,5 ts malt nellik 

Dette blandes sammen, og jeg har brukt det til det meste for å si det sånn. Her om dagen fant jeg ut at det kunne brukes oppå epler, og nå er jeg mildt sagt frelst. Jeg får faktisk litt julefølelse av det, jeg tror det er nelliken som gjør susen der. Men hvis dere ikke allerede har gjort det, anbefaler jeg dere å prøve ut kryddermixen. Gamechanger, haha! 

(Q) Har dere testet ut ‘oppskriften’?
~Mathilde~

it does miracles

Heisann!

I går, rundt seks-tiden, dro Thea og jeg til Farris Bad her i Larvik for å være på kveldsspa. Hun har vært der en par ganger før, men dette var min første gang. Det er nesten litt rart i og med at vi faktisk kun bor en liten mil unna.. Da vi kom ned til selve spa’en fikk jeg nesten lit hakeslepp. Så himla vakkert! Det var mye forskjellig å velge mellom, og vi var vel innom det aller meste. Jeg elsker følelsen av å dampe halvt ihjel i saunaer og badstuer, så jeg hadde noen ubeskrivelig deilige timer der. Vi var også gale nok til å bade i sjøen, i Larviksfjorden. Det var vel noe sånt som 7/8 grader, men det var gøy, haha! Da vi kom hjem merket jeg at kroppen kjentes helt annerledes. Det gjør virkelig under å være på spa. Jeg ble trøtt, og la meg litt før midnatt. Så sov jeg faktisk helt til nå, og enda er jeg avslappet! Dette tror jeg nesten jeg trengte, altså.. Stor tommel opp fra meg!

(Q) Har dere vært på spa før?
~Mathilde~

dette var etterlengtet

Hei fine dere!

Denne uka har vært ganske hektisk om jeg skal være ærlig. Jeg har jobbet en god del med fotooppgaver til skolen, og gjort det så godt jeg har kunnet. Så har jeg også jobbet med tre saker på Østlands-Posten i går og i dag. Jeg dro dit etter jeg var ferdig på skolen for å gjøre ferdig to av artiklene jeg startet på i går. Dermed var tre stykke unnagjort. Det er deilig! Jeg var også på en ungdomsskole i nærheten for å intervjue en elev i forbindelse med et samfunnsfagprosjekt jeg har pågående om kultur – utrolig spennende! Så jeg har gjort litt av hvert, og kjenner på kroppen av det jammen meg er godt det er helg.. Det er jo bestandig deilig, men i dag var det en liten jubel inni meg da jeg kom hjem. Thea og jeg skal på Farris Bad etterpå, noe jeg gleder meg enormt masse til. Jeg har aldri vært der før, men nå skal vi kose oss på spa en rolig fredagskveld. Kan nesten se det for meg, det skal bli godt… Ha en fin fredag videre, god helg!

(Q) Har dere også hatt en slitsom uke?
~Mathilde~

MK studio portraits

Hei!

Bladde litt i bildene jeg har tatt på skolen tidligere, og fant ut at jeg tok ganske mange studiobilder på denne tiden av året, omtrent hele høsten, i fjor. Det er morsomt å se tilbake på sånt, jeg har nok blitt litt bedre på enkelte ting, men jeg skal ærlig si at jeg synes mye er veldig bra.. Jeg fant blant annet noen portrettbilder av meg selv, og kom på at jeg tror neppe jeg har delt disse på bloggen før. Jeg tar sjansen, og viser dere de nå. Ikke noe veldig spesielt, men jeg liker de egentlig litt, hehe 🙂

(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

“Frustrasjonen til en ‘flink pike’ “

Hei!

Dere vet jo nå at jeg skriver for lokalavisa her, Østlands-Posten, en mulighet jeg er sjeleglad for å ha. Blant alle artiklene og reportasjene jeg skriver, hender det også en gang i blant at jeg kommer opp med et leserbrev eller en ‘byblogg’, som er en liten, til tider personlig, spalte vi har. Jeg har skrevet om ting som engasjerer meg, og jeg har skrevet med en “ungdoms stemme”, noe jeg tenker er viktig for media. Nå nylig skrev jeg en slik byblogg med fokus på “flink pike”-syndromet. Jeg legger ikke skjul på at jeg har det, og mine tanker samt opplevelser kommer frem i denne teksten. Jeg har fått en del skryt for den, og det tar jeg til meg, det er fint at folk setter pris på slike temaer. Tenkte å legge ved linken, slik at dere kan få lese den – og en screenshot av starten. Håper dere tar dere to minutter 🙂

http://www.op.no/bybloggen/skole/thor-heyerdahl-vgs/bybloggen-frustrasjonen-til-ei-flink-pike/s/5-36-270926 

(Q) Hva synes dere om innlegget?
~Mathilde~