prøver å ta igjen

Hei!

I dag har jeg prøvd å gjøre en god del. Skrev faktisk en liste over ting jeg ville prøve å få gjort i løpet av dagen, da jeg våknet. Foreløpig har jeg noen punkter igjen, men jeg har følt meg ganske så produktiv for hver gang jeg har krysset av en ting. Blant annet har jeg ryddet rommet, omorganisert på litt saker, vasket stort sett hele badet og stua her oppe i andre etasje (mangler litt), vært med Helene for å forberede oss til i morgen hvor vi skal være servitører i en konfirmasjon. Så har jeg også jobbet med en samfunnsfag-presentasjon, håper jeg får gjort litt mer før jeg tar kvelden. Så jeg kan faktisk si meg nokså fornøyd med kapasiteten min i dag… Nå kom jeg akkurat ut av dusjen, og har en skikkelig selv-pleie-stund, med ansiktsmasker, masse fuktighet til huden og musikk på anlegget. Ha en fin lørdagskveld videre!

(Q) Hvordan har deres lørdag vært?
~Mathilde~

DIY Marble table

Heihei!

Forrige uke var jeg på bytur med jentene mine, da jeg plutselig fant et jeg har drømt om i lange tider. På Søstrene Grene hadde de fått inn kontaktpapir med marmor-trekk. Jeg er helt svak for marmor, og synes det ser bra ut til absolutt alt. Det var tydeligvis populært, for jeg grabbet medmeg den siste rullen, haha. Jeg har sett flere som har brukt dette til å dekorere bord eller andre flater, for å sprite opp looken på møbler og andre ting. Det er jo bare helt genialt! Jeg kom hjem og så for meg hvor det kunne passe seg med ‘marble-print’. Første prosjekt ut ble sminkebordet mitt. Det er i utgangspunktet helt hvitt, og toppen på det hadde blitt utrolig kul med litt marmor. Så jeg tok frem saksen, en linjal og kontaktpapiret mitt, og startet å måle meg frem. Linjalen brukte jeg også til å flate ut kantene, slik at det ikke ble noen bobler mellom flaten og marmoren. Det ble seende dødsfint ut, og jeg er nyforelsket i sminkebordet mitt, hehe!!


se, såå fint!!

(Q) Hva synes dere om prosjektet?
~Mathilde~

fredagshumør

Hei dere!

I dag våknet jeg opp til snø. SNØ. Det er åpenbart noen som ikke skjønner at vi er i april, og ikke bare det, men helt i slutten av måneden også!! Jeg blir så vanvittig irritert på været, og har lite lyst til å kle på meg vintersko og parkas når jeg skal ut av døra snart. Altså, jeg blir å skikkelig dårlig humør – på en fredag. Det burde ikke vært sånn. I går jobbet jeg igjen, og fikk faktisk gjort en del ting. Var ute på intervju, skrev ut saken, preppet en annen sak, og litt andre småting. Bedre følelse finner (nesten) ikke! Nå får jeg psyke meg opp, og møte snøværet med motet oppe. Haha, høres ut som tidenes tragedie, men det er bare så utrolig kjipt…

(Q) Hvordan er deres fredag?
~Mathilde~

fri midt i uka

Heihei!

Det som er så kjekt med å ha prøveeksamen i starten av uka, er at siste halvdel av klassen har det i dag og i morgen. Noe som betyr fri på oss som allerede har fått det overstått. Det er utrolig deilig! Jeg sto opp uten alarmer i dag, og har fortsatt ikke sminket meg engang. Selv om vi har fri, forventer likevel lærerne våre at vi gjør litt, så jeg skal jobbe med en samfunnsfag-presentasjon i dag. Ellers har jeg laget meg smoothie, og ser på gamle episoder av Hver Gang vi Møtes, jeg digger sesong fem… I dag titter jo faktisk solen frem også. De siste dagene har vi måttet holde ut med regn og til og med snø (!!), men i dag er det kun noen få skyer på himmelen – deilig!

(Q) Har dere noen fridager for tiden?
~Mathilde~

pust lettet ut

Heisann!

Denne gangen har jeg en ganske god grunn for fraværet mitt (for en gangs skyld, jeg lover). I går og i dag har jeg hatt prøveeksamen i media på skolen. Og det har vært intensivt! Jeg trakk magasin, eller tekst, bilde og grafisk, som var det jeg håpet på fremfor lyd og video. Selv om det var greit, var ikke nødvendigvis oppgaven like enkel, temaet var litt klønete, og jeg hadde litt vanskelig for å finne ut helt hva jeg ville ha med av kilder osv.. Jeg jobbet stort sett hele gårsdagen med oppgaven, og skrev tekst, tok bilder og samlet informasjon. Klokken to i natt sa jeg meg ferdig, og la meg for å få sove litt. I dag var det ‘eksamen’, hvor vi fikk fem timer på oss til å produsere medieproduksjonene våre. Med andre ord; fem timer med typografi, layout og ‘millimeter-arbeid’. Jeg kom meg greit i mål, og kan vel si meg fornøyd med det jeg leverte. Skulle nok ønsket jeg var litt mer kreativ på design og slikt, men jeg har i alle fall gjennomført med god stil, og da er jeg ganske letta! Det er så deilig å kunne puste ut nå…!


En rimelig sliten versjon av meg selv her..

(Q) Har dere hatt noe form for prøveeksamen?
~Mathilde~

roadtrip with friends

Heisann!

I dag fikk jeg en melding av Helene tidlig på formiddagen, som lurte på om jeg, Marie og Maren hadde lyst til å komme oss ut, eller finne på noe. Og ettersom Marie fikk lappen tidligere denne uka (!!), bestemte vi oss for å ta en liten roadtrip sammen. Ikke spesielt langt, men vi fire dro til Tønsberg. Det var så sykt gøy at vi kunne dra alene, eller at vi slapp å tenke på at foreldre måtte kjørt oss hit og dit. Kan ikke vente til jeg snart kan kjøre rundt selv… I Tønsberg fikk vi kost oss med litt shopping, passelig fint vær og kafé. Vi var både på Farmandstredet og i sentrum, og jeg fikk kjøpt et par saker. Vi hadde det i alle fall urolig hyggelig, og snakket om å tilbringe kvelden sammen også. Vi snakkes 🙂

(Q) Hva synes dere om innkjøpene?
(Q) Hva har dere gjort i dag?
~Mathilde~

når fredagen kommer

Hei!

I dag har jeg hatt engelsk og samfunnsfag på skolen, og var rimelig klar for helg klokken to. Vi startet på en samfunnsfagpresentasjon i dag, som skal handle om konflikter i land, noe jeg egentlig interesserer meg veldig for. Blir nok litt arbeid på den i helga. Føler de dagene jeg var på skolen denne uka, gikk utrolig fort. Liksom bare flydd forbi, uten helt å vite om jeg har klart å være så produktiv.. I går var jeg på jobb igjen, og det var godt å komme tilbake dit, etter noen uker med alternative skoledager og ferie! Jeg fant faktisk ut at mandagen som var denne uka, var det akkurat ett år siden jeg var innom ØP for første gang, og avtalte med en av redaktørene at jeg skulle få være i praksis der. Så, om bare noen dager er det et år siden jeg hadde min aller første jobbdag. Herlighet, som tiden har gått!! Har vært i det miljøet der i ett helt år. Nesten så jeg blir litt rar av å tenke på det. Det er ikke så verst, da! Minner meg selv stadig på hvor heldig jeg har vært med den… 
Videre i dag skal jeg nok ikke så mye, kanskje en tur bort til mamma og de, kanskje kjøre litt. Har ikke lagt stort med planer. Litt skolearbeid bør jeg også prøve å få unna. Dessuten titter også sola frem her i dag, og temperaturen er heller ikke så verst. Får nok komme meg ut på et vis!

(Q) Hva skal dere gjøre i dag?
~Mathilde~

på’n igjen

Heihei!

Har kjent på at oppstart etter selv bare én ukes ferie kan være tungt. Har slitt med å sove om nettene de siste dagene, noe som naturligvis går utover hvordan jeg er på skolen. Men jeg prøver å holde motet oppe, hehe. De to siste dagene har vi jobbet med medie, og det er skremmende nært eksamenstider nå… Kun en måned igjen (!!). Vi har prøveeksamen neste uke, og jeg er utrolig nervøs for den. Men det skal nok gå greit, så lenge jeg konsentrerer meg bra, og jobber godt tiden frem mot både prøveeksamen og den store, ekte eksamen. Det merkes at vi går mot slutten av skoleåret, for det er omtrent det eneste lærerne snakker om i timene. Flere som kjenner seg igjen? I morgen skal jeg endelig tilbake på jobb igjen, og det gleder meg meg masse til. Er faktisk en liten stund siden jeg var der sist, med tanke på ferien og klassetur uken før. Det blir godt etter to halvtunge skoledager.. Vi snakkes!

(Q) Hvordan er deres dager for tiden?
~Mathilde~