ekte vår

God lørdag!
Jeg kjenner at det å skulle oppdatere til stadighet om det bittelille, ganske så uinteressante, som skjer i pandemihverdagen min ikke er så givende. Så jeg beklager for dårlig oppdateringer, men jeg har ikke mistet gleden ved å skrive og dele smått og stort fra hverdagen, altså!
Jeg går rundt med mye deilige følelser av våren om dagen. Det er så godt å se på alt som spirer og vokser til liv. På alle trærne som blir mer og mer grønne for hver dag som går. Selv om det er slutten av april, føler jeg ikke at den skikkelig ekte våren har kommet før nå. Den har latt vente på seg… Men desto finere når den først er her! Jeg gleder meg til varmere mai-dager og håper på en fin avslutning på april. Våren er en av de fineste tidene jeg vet om ♥

(Q) Hva driver dere med om dagen?
~Mathilde~ 

en helt egen kveldsro

Dette er en helt egen form for magi

En sånn som bare oppstår i noen få, korte minutter mens sola krysser horisonten og like før den slukes av havet. Og det er noe av det vakreste jeg vet om. 
En sånn magi er ikke hverdagskost, og særlig ikke i storbyen. Nei, denne finnes først og fremst hjemme, langs kysten. 
 Et fargespill, så lekent og fritt. Og den gir meg en sånn ro som bare den kan gi.

~Mathilde~

villmarkens (bortkomne) datter

Åh, ser ikke dette litt over gjennomsnittet idyllisk ut?

Da jeg var en tur hjemme i påskeferien, dro vi ut på en liten skogstur med pappafamilien. Jeg bor jo tross alt på en gård langt inne i skauen, og vi er omgitt av masse berg, skog og fjell. Pappa har brukt pandemien effektivt, og laget en skikkelig fin bålplass oppe på ett av fjellene bak gården, og hit dro vi på en god formiddagstur for å ha litt kvalitetstid sammen. Vi tente bål, grillet både pølser og pannekaker, skøyt med luftgevær, klatret i trær (noe av det gøyeste, mest barnlige jeg vet om!) og koste oss skikkelig. Det var en ordentlig fin slutt på påskeferien hjemme for min del, og jeg er altfor dårlig til å være nok ute i skog og mark. Jeg gleder meg allerede til neste gang dette skal gjentas!

(Q) Har dere vært på noen fine turer i påskeferien?
~Mathilde~

beginning of april

God tirsdag, dere!

Plutselig, litt sånn uten at jeg egentlig har merket det helt, var mars over. Vi er snart en uke inne i andre vårmåned. Jeg synes det har gått fort, jeg. Mars har bydd på så mye av både vinter og vår, jeg har kost meg i solsteika og måttet kaste jakka den ene dagen, men kledd meg i tykk parkas og krøket meg sammen av kulde den neste dagen. Sånn er vel alltids overgangene, men jeg er så veldig klar for sånn ordentlig varm og god sol nå. Heldigvis har noen av påskedagene hjemme i Larvik vært fine, og jeg har fått litt påfyll av både finvær og kos før det brått er hverdag igjen. Ha en fin uke videre!

(Q) Hvordan har deres start på april vært?
~Mathilde~

påsketuren

God langfredag!

De siste dagene har jeg tilbrakt hjemme på en ørliten påskeferie i Larvik. Det er vanligvis så mye påsketradisjoner her, men i fjor og i år har alle utstillingene, kunsten og påskegatene vært stengt. Men været har vært knallfint, så vi har kommet oss ut på både en og to turer i sola. I går møtte vi mormor og morfar med god avstand på en rusletur med ispause i Stavern. Det var ordentlig deilig, og vi fikk gått rundt i både leieren der og de fine gatene i byen. Det var så hyggelig, og selv om det ikke henger gul pynt i trærne der i år, fikk vi påskestemning av været. Etter turen til Stavern reiste vi hjem, og der hadde jaggu meg påskeharen vært på oppdrag. Både Leah, Mikael og jeg sprang rundt i hagen og lette etter påskeegg. Lykke!

(Q) Har dere noen påsketradisjoner?
~Mathilde~