ærlig

Jeg skal komme tilbake sterkere en gang, det vet jeg. Men nå trenger jeg litt tid, jeg må være tålmodig, verdenen rundt meg må være tålmodig. Jeg er bare sliten. Jeg vet at jeg ikke skal være sliten bestandig. Men nå er jeg det. 
Jeg vet også at jeg har kjørt meg for hardt. Brukt kreftene ukokt. Og tro meg når jeg sier at det har sin pris. Jeg er ikke innlagt for å ta igjen skolearbeid eller være sosial og aktiv. Tvert imot. Jeg har bare ikke villet godta det. Jeg har ikke villet henge bakpå. 
Men nå gjør jeg det. Og sånn er det. 

Og akkurat nå, er jeg utslitt. (så gi meg litt tid, jeg beklager)

strikkesamlingen so far

Heihei!

De siste dagene har jeg gjort litt av alt og ingenting. Det har gått mye i skoleoppgaver, eller det å prøve å komme ajour i noen av fagene jeg har på skolen. Derfor svirrer hodet mitt rundt opplysningstid, økologi, sentralmål og essayskriving. Det er mye på én gang her, og jeg er ganske sliten – så ærlig får jeg være. Det er jo ikke først og fremst skole jeg skal jobbe iherdigst med her inne, men jeg klarer ikke la det ligge. Jeg er nok litt rastløs på å få gjort så mye som mulig. Men det er nå sånn det er…

Jeg har jo ikke akkurat lagt skjul på strikkingen min her på bloggen. Jeg har blitt ei skikkelig strikkekjerring, og det går stort sett i strikking hvis jeg ikke jobber med skole, haha. Det har jo resultert i en del produkter, og det er så morsomt å se resultater når jeg tross alt har jobbet litt for å få det til! Hittil har det kun gått i sokker og votter, men det er jo perfekte julegaver i fremtiden. Så nå produseres det sokker og votter for harde livet, og jeg gleder meg allerede til jul og å kunne gi bort noe av dette! Nå er det en stund siden jeg tok disse bildene, så det har kommet tre vottepar til i samlingen (og jeg er snart ferdig med nok et sokkepar). Men se så fint det har blitt!

(Q) Hva synes dere om produksjonen?
(Q) Liker dere å strikke?
~Mathilde~

bollebakesøndag

Hei på dere!

Nå er jeg tilbake og installert i Fredrikstad etter en hyggelig helgepermisjon. Jeg skulle i hovedsak ikke gjøre så veldig mye i helgen, men det ble likevel til at jeg rakk å være med både venner, fine mennesker og familie. Fredagen fortalte jeg jo om, da besøkte jeg min gode kollega og venn, og storkoste meg der. På lørdag dro jeg til byen sammen med Maren, og fikk handlet et antrekk og litt småting, igjen, vi hadde det veldig hyggelig, og det slår jo sjelden feil med en shoppingtur. Lørdagskvelden tilbrakte jeg hos mamma, hvor vi så på Skal vi Danse, og jeg fikk ordnet og lekt litt med lillesøsteren min. Så, på søndagen, hadde firkløveren (Maren, Helene, Marie og jeg) avtalt at vi skulle treffes for en reunion siden jeg tross alt var hjemme for helgen. Vi dro til Maren hvor det sto bollebaking på planen. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg bakte, det er i alle fall alt for lenge siden. Men vi hadde det både så gøy og koselig at det var en skikkelig slager! Bolene ble kjempegode, og vi var fornøyde. Søndagen ble så vellykket, og jeg har det jo bestandig så fint i lag med jentene mine!

(Q) Hva har dere funnet på i helgen?
~Mathilde~

kulde og varme klær

Hei, dere!

Jeg får så høst-stemning av bildet over. Det er så masse fine farger, og løv som skifter bort fra det grønne. Jeg er utrolig glad i høsten, men som den frysepinnen jeg er, blir jeg gjennomfrossen hvis jeg ikke kler meg i masse lag med tjukke og varme klær. I går var jeg kald tvers gjennom hele kvelden, enda jeg gjorde det meste jeg kunne for å holde litt på varmen. Men jeg skal prøve å ikke klage, for årstiden er helt nydelig – jeg elsker det aller meste ved høst! 
I går kom jeg hjem til Larvik igjen, og blir her frem til søndag ettermiddag. Jeg tilbrakte fredagskvelden sammen med min skjønne kollega og familien hennes, og jeg koste meg så masse. Det var veldig hyggelig å se dem igjen! I dag har jeg hatt en rolig lørdagsmorgen, og har egentlig ikke gjort mer enn å dusje, sminke meg, spise frokost og sett litt på en serie. Jeg har begynt å se på den danske serien Rita, og er helt betatt – jeg digger alt ved den serien, og er allerede godt ut i sesong to. Verdt å sjekke ut! Ha en flott lørdag videre 🙂

(Q) Hva er deres lørdagsplaner?
(Q) Har dere noen serietips?
~Mathilde~

ved veis av enda en uke

Hei!

Nå har jeg vært litt fraværende, og det beklager jeg, men det skjer ikke så mye spennende her om dagen. Det er stort sett det samme, og dessuten går dagene relativt fort med litt av hvert på planen. Jeg jobber så iherdig jeg kan med skolearbeid, slik at jeg ikke ligger alt for langt bak klassen min. Jeg har jobbet meg helt på nivå med klassen i matematikk, og nå er det norsk jeg jobber mest med. Språkhistorie, teori, skriving, ja… Dere ser poenget – ikke nødvendigvis så mye å dele fra hverdagen. Jeg har også glemt litt å fortelle at jeg skal hjem på permisjon i helga. Jeg har egentlig visst om det en stund, men slikt går fort i glemmeboka. Jeg har gjort et forsøk på å pakke litt i går og i dag, og skal dra avgårde i formiddag, eller klokken to. Da går jeg til togstasjonen, toger til Moss, tar ferga til Horten og blir hentet der. Så dagen i dag blir nok en anelse hektisk, men jeg får bare henge med så godt jeg kan. Vi snakkes fra andre siden av Oslofjorden!

(Q) Hvordan har deres uke vært?
~Mathilde~

lykke på fredag den 13.

Hei dere!

I dag og i går har høstværet tatt seg en pause her i Fredrikstad, og vi har hatt to solfylte (nesten), og ikke så altfor kalde dager. Det er veldig deilig, og selv om vi ikke er ute stort mer enn en halvtime om dagen, merkes det at det er litt sol på himmelen. Jeg gikk en tur langs Værstestien her på Kråkerøy i går, som er en veldig hyggelig og fin sti/runde langs det gamle industriområdet her i byen, og den går også langs Glomma. Litt natur oppi bylivet! I går var det også fredag den 13., og jeg er ikke akkurat overtroisk av meg, men det er klart det snakkes om når akkurat den dagen dukker opp. Så kommer det ironiske: mens jeg gikk tur i det fine været på den fine stien, fikk jeg øye på en firkløver. Lykke på en ulykkesdag! Jeg plukket den opp, og på samme sted, falt øyet mitt på enda en. To firkløvere! Jeg satte meg på huk for å se om det virkelig var to firkløvere jeg hadde funnet. Det var det altså, men det stoppet ikke der… I den samme ‘kløverbuketten’ fant jeg enda to til. FIRE FIRKLØVERE PÅ SAMME STED – på fredag den trettende. Dere kan se for dere reaksjonen min. Jeg storsmilte og jublet nesten der jeg satt, haha. Det var bare så innmari morsomt, og spesielt på en slik “internasjonal” ulykkesdag. Nå kan jeg vel strengt tatt håpe på lykke for resten av livet – fingers crossed!

(Q) Har dere funnet firkløvere før?
~Mathilde~

palmesus og dus

Hei dere!

Jeg hadde nesten glemt at jeg har en hel del bilder å vise dere fra ferieturen vår til Kroatia i høstferien. Nå har jeg gått gjennom dem, og sortert litt, slik at jeg laget flere innlegg med bilder og slikt… Som jeg sa litt om, hadde vi det veldig deilig og varmt – vi var egentlig veldig heldige med været, for det var meldt regn helt til siste liten. Vi hadde sol og nærmere 30 grader bortsett fra én dag – så deilig! Dagene ble stort sett tilbrakt ved bassenger med en drink i hånda og en bok i den andre, med andre ord, skikkelig ferieliv. Jeg leste faktisk ut to bøker på ferien, og det må jeg si meg litt stolt over. Vi bodde på et hotell-resort-lignende greie, hvor vi bodde i små leiligheter på et stort område. Det lå veldig vakkert til, og vi hadde Adriaterhavet redd utenfor grensen til resorten! Det var skikkelig idyllisk med palmer, blått hav og ferieelementer. Her er først og fremst noen bilder fra stedet vi bodde, det var så koselig der.

(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere vært avgårde i ferien?
~Mathilde~

enda en ny tatovering?!

Heisann!

Nå er jeg tilbake til andre rutiner igjen, og har kommet meg til rette med utpakking og annet hverdagslig her i Fredrikstad. Jeg skulle ha stukket innom bloggen tidligere, men har jobbet såpass mye med skole og matematikk at jeg ikke har rukket å tenke tanken før nå. 

Uansett, så fortalte jeg dere jo såvidt at jeg hadde gjort noe veldig spennende aller siste dagen vår på Brac. Vi ventet på å bli hentet av bussen, og måtte sjekke ut av rommet vårt tidlig på morgenen, så vi hadde noen timer å slå ihjel. De andre la seg ved bassenget og prøvde å slikke den siste resten av sol før vi skulle reise hjemover, men stesøstra mi og jeg, vi la ut på tur. Jeg hadde ganske klart bestemt på forhånd, før vi dro til Kroatia, at jeg skulle ta tatovering mens vi var der nede. Den eneste ulempen er jo at man ikke kan bade eller være i alt for mye sollys med en fersk tatovering, og det var derfor vi ventet til siste dagen. Thea var med meg som moralsk støtte, og vi gikk til sentrum av Supetar før vi fant tatoveringsstudioet. Jeg avtalte med han som jobbet der, og vi satt i gang med skissering og slikt. Selve tatoveringen tok bare tjue minutter, og mange vil nok si at jeg tok den på et relativt vondt sted. Jeg tok den på innsiden av armen ved bicepsen – tynn hud, og rett inn i muskelen. Heldigvis har jeg en høy smerteterskel, og synes ikke den gjorde så altfor vondt (den svei heller, jeg fikk aldri ordentlig vondt). 
Så, selve tatoveringen min er en gitar med en g-nøkkel. Jeg er en skikkelig musikkelsker, og musikk er kanskje min aller største lidenskap. Jeg følte designet og formen på denne tatoveringen passer meg veldig godt, og jeg føler heller ikke at den er noe ‘alle andre’ har. Jeg er med andre ord helt forelsket!! Bare se, liksom *hjerter i øynene*!

(Q) Hva synes dere om tatoveringen?
(Q) Har dere noen tatoveringer?
~Mathilde~

på Norsk jord

Heihei!

Nå sitter jeg godt plassert på sengekanten og pakker på ny saker fra en koffert til en annen. Sent, sent i går kveld/natt kom vi hjem fra en uke i varme og sol. Vi fikk litt tid på øya i går før vi måtte dra, og da takk jeg faktisk å gjøre noe veeldig spennende som jeg skal lage et innlegg om snart. Vi tok så fergen fra Brac til Split og ble hentet av en buss der som tok oss til flyplassen. Igjen hadde vi masse tid å slå ihjel, pluss at flyplassen og gatene var overbefolket. Ikke veldig gøy, men vi kom oss gjennom med litt snacks og sitteplasser på gulvet, hehe. Flyturen hjem et ikke så lang, men klokken var vel nærmere elleve da vi landet, og fra Gardemoen og hjem er det noen timer. Dermed kan jeg si at jeg er en smule sliten i dag, men kan i det minste se tilbake på en skikkelig hyggelig og deilig ferietur! Nå skal jeg bare pakke ferdig det siste og så drar jeg snart tilbake til Fredrikstad igjen. Mye pikkpakk og reising og styr, men det venner en seg til – heldigvis! Vi snakkes 🙂

(Q) Har dere vært i Kroatia før?

(Q) Hva har dere gjort i høstferien?

~Mathilde~