by og bygd

Hei!

I går kom jeg hjem til Larvik, etter at mamma og de hadde vært i Oslo fra fredag til lørdag. Vi brukte gårsdagen på å rusle på Karl Johan, mens vi kikket i noen butikker og spiste lunsj på The Juicery (elsker det stedet!). Etter hvert satte vi kursen hjemover til Larvik. Herlighet, nå er det lenge siden jeg var her sist. Jeg er ikke typen som reiser “hjem” i helgene, og nå hadde det gått et par måneder siden jeg var her sist. Men det er bestandig koselig å komme hit for å si hei til familie og komme hjem til gården og sånt. I dag skal farmor ferie bursdagen sin, og slike ting synes jeg det er hyggelig å få med seg. Så i dag blir det masse familiehygge – jeg liker når det skjer litt mens jeg er her, det er liksom ikke hit jeg drar for å koble ut, hehe. Sorry, Larvikfolk, men jeg har funnet roen i Oslo..!

(Q) Hvordan ser deres helg ut?
~Mathilde~

Phantom of the Opera

Hei!

Gårsdagen var så fin, og jeg var vel i grunn på farten fra tidlig morgen til seint på kvelden. Etter at jeg dro hjem fra skolen, tok det ikke mange minuttene før mamma og Leah var utafor døra her. Vi dro videre ned til Aker Brygge hvor vi gikk langs brygga i det fantastiske været, og endte opp med å spise på Olivia. Derfra dro vi til hotellet som mamma, stefaren min og Leah skulle overnatte på, og slappet av der før vi måtte gå til Folketeateret. Jeg visste ikke helt hva jeg kunne forvente meg, men uansett hva jeg så for meg, overgikk dette alt! Phantom of the Opera er en av favoritt-musikalene/operaene mine, og det var helt vanvittig å se den på teateret. Jeg har omtrent ikke ord, for det var så stort, nesten litt overveldende. Sangerne, kulissene og hele stykket var av så skyhøy kvalitet! Jeg er så utrolig glad for at vi fikk sett den, for dette var en opplevelse! 

(Q) Har dere sett noen virkelig gode musikaler/forestillinger?
~Mathilde~

frihet, sånn omtrent

Heisann!

Nå er jeg i mål med siste medierulleringa vår. Jeg er ferdig med dette faget, sett bort ifra eksamen, som er om to uker. Ellers er jeg faktisk ferdig med alle krav som skal leveres, og oppgaver som skal gjøres. Og det er helt fantastisk! Mamma og lillesøstra mi kommer til Oslo i dag, og vi skal ha en koselig dag i hovedstaden før vi skal på forestilling senere i kveld. Vi skal se “Phantom of the opera” på Folketeateret, og jeg gleder meg helt enormt! De skal sove over på hotell til i morgen, og da skal vi tusle litt rundt i Oslo før vi drar hjem til Larvik. Jeg skal en tur hjem for helgen, blant annet for å feire bursdagen til farmoren min, og for å se igjen familien. Det begynner tross alt å bli en god stund siden jeg var i Larvik sist, så det gleder jeg meg masse til! Ha en fin fredag 🙂

(Q) Skal der gjøre noe koselig i helgen?
~Mathilde~

fredfullt

Hei!
Nå begynner jeg å se enden av denne voldsomme perioden med journalistikkarbeid på studiet. Vi har kun i morgen igjen, det er aller siste dagen av ‘internpraksisen’. Det skal bli godt å få senket skuldrene litt. Men bare litt. For mandag starter leseuka vår, og uka etter det har vi eksamen. Så det blir litt å jobbe med fremover, altså, men det er noe med å kunne legge all denne harde jobbinga bak oss for nå.
Her om dagen var været ute såpass nydelig at jeg måtte ut på en liten gåtur. Jeg gikk til Adamstuen (har forresten blitt så glad i det området, det er så hyggelig der), hvor jeg ble sittende på en benk med en bok i solskinnet. Sola er undervurdert! Deretter gikk jeg inn på favorittkaféen min i området, Oslo Raw. Der bestilte jeg en Chai Latte og leste litt til. Det var så fint, og jeg er veldig glad for at jeg har blitt flinkere til å sette meg på kaféer og utnytte det fine været. Det har så mye å si!

(Q) Hva er deres favorittkafé?
~Mathilde~

solfylte dager

Hei, dere!

De siste dagene har jeg egentlig bare virret rundt meg selv, og jeg har skikkelig torsdagsfølelse (eller noe sånt), selv om det kun er tirsdag. Antakeligvis fordi jeg jobbet hele helgen, men sånn er nå det. Jeg hadde tidlige vakter både lørdag og søndag, så derfor hadde jeg ikke masse overskudd til å finne på andre ting utenom jobben i helga. Vi er egentlig i en ganske hektisk periode på studiet også nå, men etter denne uka er vi ferdige med all redaksjonsarbeidet – så det blir helt nydelig! 
Jeg skulle gjerne hatt litt mer tid til overs disse dagene, for herlighet, været er jo nydelig? Jeg håper dere som ikke bor i Oslo har det like fint, for her skinner sola fra en nesten skyfri himmel. Jeg blir så mye lettere til sinns av varmere grader og vårsol, det er ikke tull. Jeg er skikkelig værsyk, hehe… Men i dag har jeg faktisk en ganske rolig dag, så jeg har bestemt meg for å komme meg ut, sitte på en benk i sola et sted og høre på god musikk eller lese en bok. Dette blir bra!

Jeg har faktisk også gått i gang med et nytt strikkeprosjekt. Det var så altfor lenge siden sist jeg hadde noe på pinnene, og denne har jeg hatt lyst til å strikke i lange tider. Bare vent å se når den blir ferdig!

(Q) Har dere like fint vær der dere er?
~Mathilde~

Iceland through my phone

Jeg tok naturligvis ikke bare bilder med kameraet mitt da jeg var på Island, mobilen er jo trofast som kamera #2. Det ble med andre ord en haug med bilder gjennom mobil-linsa også. De fleste tingene har dere sett i tidligere innlegg, men det er alltid gøy å få et litt annet perspektiv på bildene. Så her er et bittelite utdrag av vakre Island sett gjennom mobilen min!

(Q) Har dere vært på Island før?
~Mathilde~

Geysir and roadtripping

Hei igjen! 
Jeg er hjemme fra Island, og har i grunn vært det siden torsdag. Men jeg gir meg ikke med bilder derfra enda! Jeg har så mye fint på kamerarullen, og jeg har så lyst til å vise dere den vakre naturen og de deilige omgivelsene så lenge jeg kan, hehe. Her er fjerde stoppet vårt på “The golden circle”-turen: geysir. Det er spesielt ett område, ikke så langt unna Gullfoss, som har masse geysirer, og her stoppet vi så klart! Det er noe av det mest spesielle jeg har sett i hele mitt liv. Vi sto i en helt ekstrem kulde (kanskje det kaldeste jeg noensinne har opplevd, uten å overdrive) og ventet på at geysiren skulle eksplodere når som helst. Det var så kult!!

Videre langs Den gylne sirkelen var det en nasjonalpark vi kjørte gjennom. Þingvellir heter den, og da vi kjørte gjennom den så vi det skikkelige “islandske landskapet”. Det var snøstorm og hagl det ene minuttet og i det neste stekte sola gjennom bilrutene. Det er ikke tull, været skiftet omtrent hvert femte minutt! Þingvellir var femte og siste punkt på turen, og da vi hadde kjørt gjennom var det ikke lange turen å kjøre til Reykjavik igjen. Det var en så utrolig fin rundtur, og jeg anbefaler alle som drar til Island å sette av en dag til en skikkelig koselig roadtrip for å se disse stedene!

(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere kjørt The golden circle før?
~Mathilde~

den beste sushi-restauranten

Sushi Social i Downtown Reykjavik.
Rett og slett den beste sushi-restauranten jeg har vært på. Det var helt magisk! Maten der var dødsgod, og hele stemningen og atmosfæren var så deilig. Vi storkoste oss med en skikkelig opplevelse av en restaurant! Dersom noen er i Reykjavik og har lyst på sushi (eller mye annet, de hadde en stor meny), kan jeg ikke få anbefalt dette stedet nok. Vi bestilte også fritert avokado i tillegg, og jeg hadde en laksemaki med jalapeno-mayones. Dette var fulltreffer!

~Mathilde~

Gullfoss

Gullfoss. Et sted som ikke rettferdiggjøres av bildene. Det er så vanvittig mye større og mer kraftfullt enn det ser ut som!

Tredje stopp på “The golden circle”-turen vår. Denne fossen er garantert Islands mest kjente, og den har blitt en severdighet som turister strømmer til. Det var massevis av folk da vi kom dit, og jeg kan forstå hvorfor. Man kan ikke dra ti Island uten å dra hit, det er faktisk et must å få med seg. Fossen har flere ‘lag’, og det siste fallet er på 70 meter(!!), vi kunne ikke se bunnen engang. Dette er en av de opplevelsene jeg sitter igjen med mest inntrykk av!

(Q) Har dere besøkt Gullfoss?
~Mathilde~