flu fighter

Heihei!

De to siste ukene har jeg vært skikkelig forkjølt, og det må være noe av det verste jeg vet om. Ikke er jeg så dårlig at jeg må holde sengen og ikke klarer å bevege meg, men så er jeg fortsatt for dårlig til å gjøre noe ordentlig, helhjertet og produktivt i den tilstanden. Alt blir liksom bare halvveis – og det hater jeg sterkt. Her på døgnposten er det en utrolig hyggelig nattevakt som bestandig tilbyr seg å lage ingefærte til meg. Og det skal virkelig sies, det kan gjøre underverker! Jeg har blitt veldig glad i ingefærte, og drikker det egentlig uansett om jeg er dårlig eller ei. Da jeg var hjemme på permisjon i helga, handlet jeg inn både ingefær og sitron. Da var det bare å sette på vannkokeren, skjære opp ingefær og sitron, og ta en god skje med honning oppi. Det må være en av de beste teene jeg har laget, og det gikk utallig mange kopper med den i helga, haha! Det gjør altså så susen for sår hals og tette bihuler – jeg føler meg liksom freshere etter en kopp med den. Nå ser jeg at jeg kanskje ble litt vel i overkant entusiastisk over en kopp te, men dere bør virkelig teste det ut dersom dere ikke allerede har gjort det!

(Q) Har dere laget ingefærte mot forkjølelse før?
~Mathilde~

tjuesjette november

Hei!

I dag har jeg gjort omtrent ingenting helt frem til nå, jeg har vel stort sett tilbrakt tre firedeler av dagen liggende på senga med serier foran meg, hehe. Men jeg tror jeg trengte en skikkelig avslappingsdag, så jeg bare kunne lades opp litt, for jeg har ikke akkurat veldig i overskudd på energi denne uka. Jeg har ligget med forkjølelse i halvannen uke, og begynner å bli temmelig lei av å sove dårlig, ha holdepine og tett nese… Med andre ord har det kjentes veldig deilig å bare ta søndags-formiddagen med ro. I går var vi i familiebursdag til farfaren min, som fylte hele 71 år på dagen i går. Vi hadde det veldig hyggelig, og det var fint å se igjen familien, nå er det en stund siden sist. Nå er jeg faktisk snart på vei i et nytt selskap, til ste-tanten min på mamma sin side. Jeg skal nok snart hive meg rundt i bilen, men foreløpig er det ikke noe hastverk. Så denne helgen har i grunn vært litt ‘full fart’ med bursdager og masse mennesker, men jeg har til gjengjeld fått meg en del timer på senga.
Vanligvis drar jeg jo tilbake til Fredrikstad på søndager når jeg har helgepermisjoner, men akkurat denne helga skal jeg bli en dag lenger. For i morgen skal jeg nemlig tilbake på hjemskolen en tur. Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg så klart til å se igjen mange av venninnene og klassekameratene mine! Men det skal jo sies, at det blir litt rart når jeg ikke har vært der på tre måneder… Vel, jeg får krysse fingrene for at morgendagen blir bra! Ha en fin søndag 🙂

(Q) Har dere gjort noe koselig i helgen?
~Mathilde~

roadtrip og hjemtur

Hei på dere!

Nå er jeg på plass hjemme i Larvik igjen, og jeg skal være her hele helgen samt mandagen. Jeg var så heldig at jeg ble hentet av Maren og Helene i Fredrikstad i går, og de hadde reist helt fra Larvik for å plukke meg opp og hente meg med hjem – det var så koselig gjort, og vi hadde det utrolig gøy i bilen på vei hjem. Først gikk vi litt rundt i Fredrikstad sentrum og kikket på litt black friday-tilbud, og så vendte vi snuten mot Moss, og tok Bastøfosen over fjorden, og kjørte hjem. For å si det sånn, så ble det mye latter, sang, gamle sanger og karaoke! 
I dag var jeg oppe ganske tidlig, og føler allerede jeg har vært våken i evigheter. Jeg har rukket både å spise frokost, starte på en ny strikke-vott, kjørt tur inn til byen, gått tur og handlet garn, hehe. Jeg kjørte til Bøkeskogen for å gå meg en tur i høstkulden. Jeg hadde heldigvis på meg godt med klær, men det ble deilig når solen viste seg. Det er jo bestandig deilig å gå turer, og i dag var overhodet ingen unntak – så friskt og godt!

(Q) Har dere gjort noe koselig i dag?
~Mathilde~

sneen laver ned

Heisann!

I går våknet jeg til noe av det fineste jeg vet om; nysnø! Jeg har sett så mange andre steder i landet at det har kommet opptil store snømengder, og jeg har fått tilsendt spesielt mange bilder fra Larvik hvor snøen har lagt seg så fint. Det gjør meg jo en smule misunnelig, for her i Fredrikstad har vi hatt skikkelig drittvær, sludd og regn de siste dagene. Så det var stor lykke for meg da jeg kunne se utenfor vinduet at snøen hadde dekket bakken og lagt seg så fint. Vi tok oss friheten til å sette på julemusikk og julestemningen kom snikende på. Det var til min store, store skuffelse at jeg så at all snøen hadde regnet bort da jeg våknet i dag. Det har vært full storm her i natt, og det er ikke en snøflekk igjen 🙁 Men sånt kan ikke gjøres noe med, her er heller noen bilder jeg tok av fine Fredrikstad i snøvær!


Er det ikke koselig?! Blir så happy av snøen <3

(Q) Er det kommet snø hos dere?
~Mathilde~

Gamlebyen, Fredrikstad

Hei! Som jeg nevnte i forrige post, var jeg i Gamlebyen her i Fredrikstad for et par dager siden. Det er vel Fredrikstads perle om jeg får si det så – det er bare helt nydelig i den delen av byen. Husene er ordentlig gamle og sjarmerende, og det ligger skjønne butikker og kafeer langs gatene. Det er også mye historie bak, og rundt ‘byen’ er det gravd en vollgrav. Det er typisk slike bygg og bydeler som fascinerer meg, og jeg går jo omtrent rundt med hjerter i øynene for hvert gatehjørne jeg rundet. Dersom dere er i eller i nærheten av Fredrikstad, anbefaler jeg dere virkelig å ta en tur innom Gamlebyen – enten det er for å sette seg på en kafé, eller bare for å tusle rundt i deilige omgivelser! 

(Q) Har dere vært i Gamlebyen i Fredrikstad?
(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

genseren jeg har strikket

Heihei!

I går var jeg og ei venninne i den vakre Gamlebyen her i Fredrikstad, og selv om vi var bittelitt uheldige med været, hadde vi en utrolig koselig tur. Vi tok byfergen fra sentrum og hele veien til Gamlebyen hvor vi tuslet litt rundt og satte oss på en nydelig kafé. Jeg kan heller skrive mer om det og gamlebyen senere, men akkurat nå tenkte jeg å vise dere den helt ferdigstrikkede genseren min!! Jeg ble riktignok ferdig med den på lørdag, og har allerede gått i den et par dager. Den ble temmelig lang, ettersom jeg ville ha den litt lenger enn originalen. Vel, den endte nærmest opp som kjole, men så løsningsorientert som jeg er, knyttet jeg bare et silkeskjerf i midjen, og dro den litt opp, og viola, så har man en genser. Det geniale er at jeg kan bruke den både som en slags kjole over strømpebukser og slikt, eller bare som en vanlig genser. Min egen Line Langmo-genser med en twist! Jeg er såå forelsket i hvordan den ble seende ut til slutt, og må innrømme at jeg er ganske så stolt over å faktisk ha strikket en genser helt på egenhånd! Garnet jeg har brukt er Dale sitt påfugl-garn, og genseren er sydd på vranga etter at den er ferdigstrikket. Ellers, må jeg vel si at det var en temmelig enkel oppskrift, og at genseren ikke akkurat var spesielt  avansert – jeg mener, sjekk hvor kul den ble!

(Q) Hva synes dere om genseren?
(Q) Har dere strikket genser tidligere?
~Mathilde~

fotballfrue

Heisann!

Lenge siden sist, ups. Jeg har faktisk bedre grunner denne gangen, for jeg har gjort en del siden sist jeg var innom. Jeg har drevet en del med skole og arbeid for å komme sånn halvveis ajour med klassen min hjemme i Larvik. Ellers har vi gjort en del koselige ting med gjengen her, blant annet foredrag og fotballkamp! Her på avdelingen holder vi til rett ved Fredrikstad fotballstadion, og med en del FFK-supportere i personalet måtte vi få med oss minst én fotballkamp. Så på søndag dro vi til stadion og fikk med oss Fredrikstad mot Notodden. Det var skikkelig stemning, og vi ropte og heiet ilag med hjemmelagsupporterne – jeg hadde omtrent ikke stemme igjen da vi kom tilbake. Det var en ganske viktig kamp, sånn i forhold til om de beholder plassen i divisjonen eller ikke, så det var virkelig liv på stadion!

(Q) Har dere vært på fotballkamp i det siste?
~Mathilde~

genserstrikk

Heisann!

Ble visst en stund siden sist, jeg har nok ikke akkurat noen gode forsvar eller unnskyldninger, men jeg har likevel hatt en del og gjøre. Det går stort sett i skole, strikking, mer skolearbeid og litt tid til å slappe av. Men for å vende det over til noe annet, jeg har jo strikket helt siden jeg kom hit på avdelingen. Det har for det meste gått i sokker og votter, og jeg har i grunn fått skikkelig teken på de to tingene. Men for to uker siden ville jeg dra det ett steg videre, og dro sammen med ei venninne her, til Garnhuset og handlet inn garn til Line Langmo-genseren. Den er så utrolig fin, og veldig enkel å strikke. De hadde ikke mer igjen av off-white-fargen i butikken, og jeg valgte heller å gå for min egen stil. Jeg handlet inn masse blått garn, i noen flere nyanser, og plutselig hadde jeg min helt egne twist på genseren! Jeg er veldig snart ferdig, men her kan dere få et sniktitt på hvordan den ser ut!

(Q) Har dere strikket genser før?
~Mathilde~

frem og tilbake

Heihei!

Det har skjedd mye de siste par dagene, og jeg har så vidt rukket alt jeg skal, dermed også blogget lite den siste tiden. Jeg har stort sett jobbet med norsk-innleveringer, historiepensum og fag, men så skjer det så klart mye annet på siden også. Jeg rakk vel aldri å si det, men nå er jeg nok en gang hjemme i Larvik for helgen. Jeg kom hit i går, og drar igjen allerede i morgen. Tiden går liksom veldig fort når jeg først reiser slik frem og tilbake, og jeg gjerne skal treffe både venner og familie på to dager, det er ikke bestandig det strekker helt til… I dag har jeg stort sett vært opptatt helt fra morgenen frem til nå, og jeg har for første gang på lenge en lørdagskveld uten noen planer, det er ganske greit! Jeg tenkte å se på en film, strikke litt, kanskje få skrevet noe og bare kose meg hjemme. Vi snakkes senere – kanskje tilbake i Fredrikstad!

(Q) Hva har dere gjort i dag?
~Mathilde~