pannekakefrokost

Et tårn av pannekaker til frokost? Ja takk!
Da jeg våknet opp i går var jeg skikkelig frysen på en ordentlig søndagsfrokost. Noe digg, men enkelt og sunt. Bananpannekaker er noe av det beste jeg vet om, men jeg lager det altfor sjeldent selv, hehe.. I går tok jeg endelig tak og lagde sammen en røre av bananer, havremel, bakepulver, kanel og havremelk. Det ble nok pannekaker til et eget lite tårn, og jeg toppet dem med en hvit sjokoladesaus fra Bodylab og et salt karamell-pålegg – SÅ himla deilig på en søndagsmorgen! Mandagen så langt er ikke akkurat noe å skryte av, og jeg ligger i senga med pensumbøker, mens jeg prøver å skrive noe fornuftig til bachelor-oppgaven min. Håper dere får en fin start på uka!

(Q) Hvordan pleier dere å starte dagen?
~Mathilde~

Lindmo-opptak og ute av senga

Hei, og god torsdag!
I går hadde jeg en ganske hektisk, men fin dag. Jeg var, for første gang på halvannen uke, ordentlig ute av senga. Dagen før hadde jeg vært på sykehuset fordi foten min har vært så uutholdelig vond de siste dagene, og vi måtte sjekke om det var en infeksjon. Prøvene jeg tok var litt for uklare, så jeg må tilbake på sykehuset igjen i morgen for å teste igjen.
Men i går klarte jeg å trosse smertene, fordi jeg hadde et par ærender jeg måtte få til. Jeg var blant annet på skolen for å få veiledning til bachelor-oppgaven, og det var fint å føle at man kommer litt i gang med den. Senere på ettermiddagen dro Helene og jeg til NRK for å se på opptaket til helgens Lindmo-program. Det var så utrolig gøy, masse kule gjester, og vi koste oss masse med innspillingen. Fristet absolutt å gjøre det igjen!

Vel, ettersom gårsdagen var så fullpakket, er jeg helt død i dag. Hendene mine er så såre etter en hel dag med å hoppe rundt på krykker, og kroppen sa stopp da jeg prøvde meg opp av senga i dag morges. Jeg tror rett og slett det er konsekvensen av en dag med mye liv, hehe. Det får gå – jeg må innse at jeg ikke er i verdens beste form om dagen…

(Q) Har dere noen gode tips til en sengeliggende?
~Mathilde~

intet bedre

Hei! Og god mandag, eller noe i den duren. 
Jeg har hatt en rekordkjedelig helg, eller uke for den saks skyld. Foten min har siden fredag bare blitt verre, og jeg har kun klart å være oppe fra senga i noen få minutter før jeg må legge meg nedpå igjen. Eller eventuelt flytte liket over til sofaen i stua. Det er så monotone dager at jeg holder på å bli sprø. Det går i bøker, serier, smertestillende, klaging og sosiale medier. Jeg liker jo så godt å være aktiv, komme meg ut på turer, gå rundt i Oslo. Det er en enorm kontrast å måtte ligge i senga sju dager i strekk. Jeg synes bittelitt synd på meg selv akkurat nå, det må jeg si, hehe… Jeg har det skikkelig kjipt, men kan ikke annet enn å svelge piller og håpe at smertene gir seg snart, så jeg kan gjøre litt andre ting også. Ha en fin uke 🙂

(Q) Hvordan ser uka deres ut?
~Mathilde~

med beina høyt

God fredag!
Overskriften beskriver vel i grunnen det eneste jeg gjør om dagen. Jeg føler meg så skrøpelig her jeg ligger dag ut og dag inn med foten min høyt. I dag var jeg på skolen for å ha en presentasjon, og det gikk akkurat helt sånn passe. Det var mildt sagt smerter av en annen verden, og kroppen min har også fått noen kjipe bivirkninger av narkosen. Så jeg har vært skikkelig dårlig i dag. Godt det endelig er helg, og jeg trenger ikke gjøre noe som helst. Ganske likt resten av denne uka. Jeg har jo faktisk ikke gjort stort annet enn å ligge i senga, se på serier, knaske smertestillende og humpe på krykker til kjøkkenet. Haha, det høres så stakkarslig ut – men jeg føler meg faktisk helt bånn… Håper det gir seg litt etter hvert. Jeg kan i alle fall med sikkerhet spå en ekstremt rolig helg. Med beinet høyt. I senga. Uff… God helg da, dere!

Mamma og lillesøster var på sykebesøk her om dagen, og hadde med seg en helt nydelig rosebukett til meg. Hverdagsglede<3

(Q) Er det noen flere som er syke eller skrøpelige denne uka?
~Mathilde~

21 år gammal

Hei på dere!
I dag er den store dagen min, jeg har bursdag og fyller hele 21 år! Herlighet, 21?! Hvor har det blitt av hele livet mitt på denne kloden? Jeg kan ikke tro at jeg har bikka tjueen. Det var liksom så stort i fjor da jeg ble 20, men nå – ett år senere – er det liksom som om noe har skjedd. Jeg tenker at det bare går nedover fra nå, hehe. Neida, det er nok enda en stund til.
Bursdagen min har vært relativt rolig og sengeliggende. Jeg har ikke kunnet bevege meg stort enda, og må holde meg i ro med beina høyt i enda et par dager til. Heldigvis har jeg verdens fineste samboere som har vertet meg skikkelig opp i dag! Det er ikke så gærent å tilbringe 21-årsdagen i senga når jeg har to stykker som ordner sushi, bursdagsgave og kos. Jeg er heldig!

(Q) Hvordan har dagen deres vært?
~Mathilde~
 

en hilsen fra sykehussenga

Hei!
I dag var altså dagen jeg skulle til Bærum for å operere foten min. Jeg reiste dit i dag tidlig, sammen med Helene som var en engel og ble med meg som støtte. Etter noen timer venting og god nedpsyking var det endelig min tur til å entre operasjonssalen. Jeg har vært ganske redd, nervøs og spent de siste ukene, og har ikke visst helt hvordan alt skulle gå for seg. Men til min store glede fikk jeg narkose, og sov gjennom hele operasjonen. Den var ganske omfattende til å være på et så lite område ved lilletåa mi, for kirurgene har både saget av den ene knokkelen, flyttet den og satt inn en skrue for å holde den på plass. Dette var på en dagkirurgisk avdeling, så jeg fikk reise hjem noen timer etter operasjonen, men jeg fikk noen heldige øyeblikk fra sykehussenga, hehe. Heldigvis hadde jeg Helene som kunne dokumentere alt sammen, og selv om jeg følte meg ganske opplagt og klar hele tiden, var jeg nok i litt narkose-rus fremdeles.

Nå ligger jeg hjemme i senga med beinet høyt, og kan ikke bevege meg stort på et par dager. Det er rimelig kjipt, skal jeg være ærlig, men sånn er det når man har vært gjennom operasjoner og fulle pakka. Jeg har heldigvis ikke særlige smerter enda, men kjenner meg litt sliten og ør i hodet etter all morfinen og narkosen. Men jeg har fått med meg en god dose smertestillende hjem, så de neste dagene bør gå fint. Håper uka deres startet litt bedre enn min!

(Q) Har dere operert noe noengang?
~Mathilde~

bursdagsfest

Heisann!
En skikkelig deilig søndag for min del! Da jeg våknet i dag var himmelen knallblå og fuglene kvitra. Ordentlig vårstemning midt i januar? Jeg har vært ute og gått en lang, deilig tur i finværet og sanka litt krefter igjen.
I går feiret jeg bursdagen min med de aller fineste folka jeg har i livet mitt, og det var en skikkelig suksess! Vi hadde det så koselig, og jeg ble feiret på ordentlig vis. Jeg hadde invitert til fest hjemme hos oss, og rigget i stand med sølvdekorasjoner, ballonger, god musikk og velkomstdrinker til alle sammen. Oppskrift på suksess, tenker nå jeg da! Håper dere også har en herlig helg 🙂

(Q) Hva har dere gjort i helgen?
~Mathilde~

premierefest og helg

God fredag!

Denne uka har vært en eneste stor berg-og-dalbane. Det var tungt å komme i gang med studiene igjen, rett på mye teori og forelesninger i forkant av bacheloroppgaven vår. Men jeg har også gjort spennende og morsomme ting innimellom tiden på skolebenken. Tirsdag var det førpremiere på “Hva feiler det deg?” som jeg skrev litt om. Og på onsdag var det duket for den virkelige premierefesten! Det var så gøy – både deltakere, medvirkende og oss i redaksjonen var invitert, og vi så sesongpremieren live. Det var hyggelig både å treffe igjen kollegene i NRK, legene i programmet og andre deltakere som er med. Kvelden var rett og slett helt knall, og jeg gleder meg masse videre til de andre episodene kommer. Så hvis du altså ikke har fått det med deg enda onsdager klokka 20.00 på NRK1, eller på nettspilleren: Hva feiler det deg?
Nå er det endelig helg, og det skal jeg glede meg over. I kveld skal jeg lade opp til morgendagen, for da skal jeg feire bursdagen min (som er neste uke)!! Det blir så bra, og jeg gleder meg såå masse til å feire sammen med kremen av mine beste venner! Håper dere får en fin helg 🙂

(Q) Hva er deres planer for helgen?
~Mathilde~

Mine uker i NRK | vlog

Heisann!
Det skal godt gjøres å ikke ha fått med seg at jeg fra oktober frem til jula hadde praksis i NRK… Fjorårets høydepunkt, og noe av det desidert mest lærerike jeg har fått gjøre som journalist. Jeg hadde en plan om å filme litt av hverdagen i NRK mens jeg var praktikant der. Det gikk helt sånn passe, men jeg filmet masse smått her og der – og det har jeg satt sammen til en slags vlog derfra. Dere får bli med på opptak, hverdag og masse annet moro, jeg synes i alle fall det ble en koselig måte å vise hvordan jeg hadde det i praksis på. Håper dere liker den!

(Q) Hva synes dere om videoen?
~Mathilde~

tilbake til realiteten

Hei!
Det er ikke mye som har endret seg siden sist, og jeg er fremdeles litt demotivert til lange dager med forelesninger. Men jeg begynner å få en idé til hva jeg kan gjøre ut av bachelor-oppgaven, og det er et godt tegn! Så lenge jeg bare klarer å holde øynene åpne i timen, hehe. Neida, men jeg har hatt skikkelige problemer med å snu døgnrytmen etter jula. Og det merkes når jeg må grytidlig opp hver morgen, og dagene er lange. Jeg er sikkert ikke den eneste som føler på dette!

I går var jeg på en førpremiere av «Hva feiler det deg?» for medisinstudenter. Det var et morsomt arrangement, hvor studentene hadde laget sin egen live-versjon av showet, og vi viste frem første episoden. Det var herlig å møte igjen folka jeg jobbet med i NRK, og vi skal fortsette suksessen i dag. For i kveld er nemlig den store finalen, premiere på sesong fem av programmet! Jeg skal på premierefest på NRK med både kolleger og deltakere i programmet. Det gleder jeg meg helt vanvittig masse til!

(Q) Har dere noen morsomme planer for uka?
~Mathilde~