eksamen – check!!

Hei på dere!

Jeg sitter på rommet mitt med en skikkelig deilig følelse av å ha levert fra meg den (forhåpentligvis) siste eksamenen for i år!! Vi fikk utdelt oppgavesettet til eksamen i medier og kommunikasjon i går, og jobbet med det absolutt hele gårsdagen. Jeg satt fra klokka ni på morgenen til nærmere midnatt med oppgava for å skrive mest mulig og forberede meg som best jeg kunne. Det som er greia med MK-eksamen er at den er to-dagers, man får tid til å gjøre store deler av oppgaven første dag, og så får man en litt mer presis oppgavelyd på dag to, slik at man bare må legge til eller fjerne et par ting før man er i mål (hvis man har jobbet flittig dagen i forveien). Jeg var helt ekstremt nervøs i dag tidlig da jeg dro til skolen, men da jeg satt meg og fikk de nye opplysningene i dag, roet jeg meg veldig. Det var bare å gjøre et par justeringer, og så var jeg faktisk ferdig. Tidenes korteste eksamen, haha! Det tok meg halvannen time fra jeg satt meg ned og eksamen startet til jeg følte meg helt klar for å levere oppgaven fra meg. Men nå er det endelig over, den siste uka har vært intens! Jeg har fått til mer enn jeg trodde var mulig, og jeg er ganske stolt nå! Så gjenstår det å se om jeg kommer opp i muntlig, men jeg har hørt at sannsynligheten ikke er særlig stor fordi vi kom opp i trekkfag skriftlig (noe flere andre i klassen slapp unna) – men det er bare å vente og se. Foreløpig er jeg ferdig, og det kjennes heelt fantastisk!!

Dette gladtrynet her, just sayin!!! ^^


Og ja, bare en liten digresjon for å se på de fine neglene mine, haha..!

(Q) Er dere ferdige med eksamener eller vurderinger?
~Mathilde~

jordbær og lukten av solkrem

Hei!
Nok en stekende varm dag i Larvik, altså, jeg er helt gjennomsvett og kokt i panna! Det er ikke en sky å se på himmelen, og jeg kledde meg i en shorts og t-skjorte, men måtte skifte til noe enda lettere da jeg gikk utendørs. Jeg har huset for meg selv i dag, og har ikke gjort noe annet enn å ligge ute på terrassen med masse drikke (les: Pepsi Max og Monster), jordbær og Friends. Eller, det har vekselvis gått mellom episoder av Friends og spillelista “Norsk Sommeridyll” på Spotify – det er lite som gir meg mer sommerstemning enn den lista der! Jeg har også smørt meg inn med solkrem fra topp til tå, for altså, jeg har vært helt elendig på å smøre meg disse dagene. Jeg har liksom tenkt at mai-sola ikke er like sterk, men når den varmer opptil over 30 grader, må jeg nesten arrestere den tanken, og smøre meg godt inn, hehe.. Men nå får jeg komme meg tilbake til varmen, det er så nydelig utenfor!!

(Q) Hva gjør dere i varmen?
~Mathilde~

finnes det noe som heter for varmt?

Heisann!

Jeg har nesten ikke vært utendørs i dag, og ja, dere har fullt lov til å gi meg pepper for det. Men jeg har ikke orker å koke ihjel mens jeg desperat prøver å få litt brunfarge på kroppen. Jeg har elsket solen disse dagene, og ligget ute i lange tider for å både få varme og brunfarge, men akkurat i dag har det nesten vært litt for varmt..! Jeg trodde ikke jeg skulle si det, og det er kanskje dumt å klage på sola når den først er her, men de gangene jeg har sittet ute i dag, har jeg ikke orket mer enn ti/femten minutter. Det sier litt! Jeg har egentlig hatt en veldig sløv dag, og prøvd å roe ned både hode og kropp etter to slitsomme eksamener, og prøvd å lade opp så smått til enda en i starten av neste uke. Ellers har jeg ryddet litt på rommet, pakket litt klær og sånt (reiser til Fredrikstad etter jeg har hatt eksamen på tirsdag), og chillet rundt i sommerklær med musikk på anlegget. Det er viktig med noen sånne dager i blant også, alt trenger ikke gå i fullt tempo konstant! Kos dere videre i varmen 🙂

Kom også på at det var evigheter siden sist jeg hadde på neglelakk, og stylet dem litt – tror jeg liker det!

(Q) Har dere gjort noe koselig i sommervarmen?
~Mathilde~

to av tre

Hei på dere!

For en lettelse jeg sitter med nå som jeg har kommet hjem etter eksamen nummer to! Jeg har fortsatt en igjen, og den er mandag og tirsdag neste uke, men bare det å være ferdig med to av tre kjennes helt fantastisk… I dag var det norsk bokmål som sto for tur, og dette er vel den eksamenen jeg har gruet meg minst for, eller sett på som det beste for min del. Slik føltes det også! Jeg synes oppgavene var greie, og var veldig fornøyd med kortsvaret. Langsvaret kan jeg ha truffet skikkelig på, eller så kan jeg ha tatt en sjanse og ikke truffet helt. Men sånn er det som regel, jeg er i alle fall fornøyd nå, og hadde en god følelse da jeg gikk ut av arenaen mot bilen min. To av tre, altså, det er ganske utrolig hvor mye vi har snakket om eksamen de siste årene, og plutselig er det her. Nå er jeg i alle fall ferdig med to, og jeg skal nyte helgen. Sola steker noe helt ekstremt, og i går ble jeg faktisk så kokt at jeg måtte gå inn og ta pauser fra sola med jevne mellomrom, haha. Men sola er vel det siste jeg skal klage på, for dette sommerværet er jo bare helt nydelig! Det skal nytes videre, ha en fin dag!

(Q) Hvordan er dagene deres mot sommerferie?
~Mathilde~

det tyngste over

Hei!

Nå har jeg hatt noen intense dager, helt fra fredag til mandag holdt jeg på med eksamenlesing og gjorde matteoppgaver til jeg ble svimmel. Den store dagen var i går, og jeg skal innrømme at jeg var ganske skjelven og uvel da jeg gikk inn i Arena med hundrevis av andre elever. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om eksamenen, den var vanskelig. Matte, og særlig ikke matteeksamen, er jo ikke akkurat laget for å ta det rolig og regne ut et par stykker – nei, her skal de prøve ut de aller beste og drite ut de aller dårligste. Men sånn er nå en gang det, jeg svarte i alle fall på alle oppgavene, og har egentlig en bedre følelse enn forventet. Og det er jo en god ting! Så da jeg var ferdig i går, var jeg vel egentlig bokstavelig talt ferdig. Jeg gjorde ikke noe annet enn å slappe av i hele går kveld, men det er deilig etter en såpass stressende eksamen. I dag har jeg vært en liten tur på skolen for å forberede meg litt til norsk-eksamen som kommer på fredag. Jeg pratet litt med læreren min, og fikk litt veiledning på hva som kan være lurt under selve eksamen. Jeg er heldigvis mye roligere for denne enn jeg var for matta, men for all del, jeg er ikke rolig… Det er eksamen, og jeg er stresset, hehe. 

Og for å si det sånn – det er ganske så deilig å gå fra dette:

Til dette: (!!)

Så var jeg faktisk en liten tur i Sverige på søndag. Jeg trengte en liten pause fra all eksamenlesinga da mamma og de lurte på om jeg ville være med på en liten harryhandel. Jeg har ikke vært over grensa på ganske lenge, og jeg fikk hjerter i øynene da jeg gikk innom Godisfabrikken og så ALL den brusen som skulle være med hjem igjen, haha! Men seriøst, jeg tror ikke jeg skal tørste fremover akkurat. Jeg handlet ett brett med Pepsi Max, ett brett med Pepsi Max Lime (anbefales!!), ett brett med Monster Zero og typ 20 cidere eller noe! Jeg stocket også opp på Propud og proteinbarer siden jeg først hadde sjansen. Det ble en effektiv tur for å si det sånn! Jeg tror alle kan trenge en svenskehandel midt oppi eksamenlesing. 

(Q) Har dere hatt eksamen(er) i år?
~Mathilde~

bildedryss fra russetiden

Heihei!

Nå tenkte jeg å sparke i gang et skikkelig bildedryss fra den siste tiden av russetida. Jeg har tatt helt sinnsykt mye bilder gjennom de tre ukene, men tenkte å ta et lite utplukk av dem – let’s be real, ikke alle er like vakre… Stort sett de fleste er fra natt til 17. og nasjonaldagen, men jeg har litt annet her også. Så uten å skrive så mye mer, enjoy bildene fra russetida!

 

(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Hva er dere beste minne fra russetida (om den har vært)?
~Mathilde~

mitt verste eksamensmareritt

Hei!

Jeg har kommet meg til hektene igjen etter full fart den 17., og er klar for å ta energien ut på andre ting. Det jeg ikke fortalte dere, var at vi hadde eksamenstrekk på tirsdag, og jeg var ulykkesfugl som vanlig. Jeg visste allerede at jeg måtte opp i norsk bokmål og medier og kommunikasjon, men så hadde vi også en trekkpulje med fagene matematikk, nynorsk og tekst/bilde som skulle trekkes. For å si det kort; jeg hadde jublet om jeg hadde kommet opp i nynorsk – så ille er det å komme opp i matte for min del. Jeg var oppe i matematikk dobbelt på ungdomsskolen – altså både skriftlig og muntlig, og har egentlig sagt meg drittlei matte siden da. Men nei, ulykkesfuglen Mathilde skal ikke ha noe hell med seg i allerede tunge eksamenstider. Jeg kom opp i matematikk og hadde vel omtrent tjue sammenbrudd den dagen. Jeg trodde faktisk verden skulle rase sammen, det var det eneste jeg ikke skulle opp i! Men nå har jeg innfunnet meg med at det er enda en ting jeg ikke gjøre noe med, og må heller sette meg for å øve. Hele gårsdagen og denne dagen har gått til lesing og jobbing med matte. Jeg er helt gåen i hodet, og ser tall (tror jeg). Jeg har sittet med tidligere eksamensett og jobbet meg gjennom oppgaver på oppgaver. Eksamen er allerede førstkommende tirsdag og jeg kjenner jeg får frysninger og kramper bare av tanken på det. Men som sagt, jeg prøver å ikke bruke for mye energi på hvor sint og lei jeg er, og heller jobber for å få ting på plass. Snart er det over. Håper det er bra med dere, dersom dere også sitter med eksamensnerver herfra til månen ♥

Jeg har i alle fall hatt litt humor med meg i dag, dette er insta-storyen min atm! Ganske fornøyd med egne mattejokes..!

(Q) Har dere kommet opp i eksamen, i så fall hva?
~Mathilde~

så var eventyret over

Heisann!

FOR noen dager de siste dagene har vært! Jeg har egentlig kun vært på farten hele tiden, og så vidt vært hjemom. Jeg ville jo ta igjen så mye som mulig av russetiden min, siden jeg tross alt mistet en del av den i starten da jeg var i Fredrikstad – og det tror jeg vel egentlig jeg har klart med glans, haha! Det har vært festing, moro, musikk konstant og masse bra mennesker. Jeg har vært ute siden tirsdag, hvor vi startet med vors og rulling halve natta. Så sov jeg over hos ei venninne (hvis to timer eller noe kan kvalifisere som søvn), før vi dro på skolen dagen etter. Senere på onsdagen skulle vi videre på et nytt vors hos ei i Stavern. Der var vi samlet nesten fire hele russegrupper, og hadde det utrolig hyggelig – dessuten var været også helt upåklagelig! Tror vi har vært snille russ i år, for vi har jo søren meg bare hatt solsteik de siste dagene.. Etter vorset var det “natt-til-17.-arrangement” hvor typ. alle tredjeklassingene fra Thor Heyerdahl var samlet og festet.

Da natt ble til morgen kom vi oss videre til Bøkkerfjellet her i Larvik hvor det, tradisjonen tro, smeller i kanonene der for å markere nasjonaldagen. Vi dro derfra til Leah for å ha champagnefrokost, og ble der i noen deilige timer før det var duket for barnetoget. Vi gikk, en anelse slitne, bakerst og lagde liv. Toget ender alltid i Larviks stolthet, Bøkeskogen, og der ble vi en kort stund før vi stort sett befant oss i byen resten av dagen. Været var fortsatt like nydelig, så vi holdt stort sett til på en gressplen i sentrum – skikkelig idyllisk om jeg må si det selv. Da klokken nærmet seg 17 møtte russen opp på torget for da var det duket for russetog! Eller, vi går i slutten av borgertoget, men altså, vi har nok folk til å lage vårt eget tog. Vi fikk danset, ropt, heiet og lagd leven en siste gang før det hele var over. Jeg dro hjem etter russetoget, og sovnet rimelig kjapt, hehe. Det er ganske trist å tenke på at det hele er over, for fy søren, det har vært en helt fantastisk og vill tid! Jeg har kost meg med så masse gode venner og topp stemning, det kommer definitivt til å bli savnet!!

 og forresten, vent dere masse flere bilder, for jeg tenkte å lage et eget innlegg kun med bildedryss fra RT!

(Q) Hva var deres beste minner fra russetiden (om dere har vært russ da)?
~Mathilde~

det beste med russetida

Heihei!

De siste to dagene har vært skikkelig festdager, og skikkelig russetid. På torsdagen hadde vi tidenes deiligste vær, og vorset i hagen til Ada Celine før vi dro avgårde på ‘den tradisjonelle fotballkampen’ mellom 99-bussene mot de kommende 00-bussene, jenter og gutter. Det var skikkelig stemning hele dagen, og vi startet tidlig på med vors i det fantastiske været. Sola steika, vi spilte masse høy musikk og hadde skikkelig sommeridyll der vi satt. Fotballkampen var også en skikkelig slager, og der var det mange folk og musikk på anlegget. Etter kampen gikk vi tilbake til Ada igjen, og fortsatte festen enda litt til, før det så bar videre til byen og Indre Havn hvor vi endte opp med å være hele kvelden. Vi spilte volleyball, grilla og koste oss. Det er så deilig å bare ta russetiden fullt ut når vi først har noen fridager og mulighet til å feire!

I går var vi på rulling halve natten, og hadde først et ordentlig hyggelig vorspiel hos Leah – nok en gang utendørs (vi har vært såå heldige med været, altså!!). Så med to over middels vellykka dager med festing og bra mennesker, er jeg en smule sliten, hehe. I dag har jeg stort sett bare slappet av og tatt det rolig før vi skal i konfirmasjon i morgen – best å være litt uthvilt da!

(Q) Har dere vært på noen fine fester i det deilige været?
~Mathilde~

frokostpannekaker

Hei på dere!

I går tilbrakte jeg dagen sammen med jentene, og var vel egentlig i festmodus hele dagen, haha! Jeg skal heller skrive mer om gårsdagen i et annet innlegg, for det var en skikkelig bra dag… Men nå tenkte jeg faktisk å tipse om en av mine faovritt-frokoster, skikkelig enkelt og veldig godt! I det siste har jeg lagd havrepannekaker et par ganger, og det er like fulltreffer hver gang. Jeg kan garantert gjøre de mer fancy, eller ha i flere og enda bedre ingredienser, men disse er så latterlig enkle at jeg velger å ikke gjøre noe mer med dem. Alt jeg gjør er å mikse sammen havregryn, melk og litt honning og kanel, så er de good to go. De går fort å steke i panna, og er aller best nystekte. Jeg synes det er veldig godt med brunost på, men det er sikkert bare å prøve seg fram. Skikkelig fin og deilig start på dagen er garantert med disse! 

(Q) Har dere testet ut disse eller noe lignende?
~Mathilde~