la ferien starte!

Heihei!

I dag hadde jeg skiveøkt i engelsk over to økter. Vi jobbet med en gammel eksamen, så man kan på en måte kalle det prøveeksamen. Temaet var “Education’s role in society”, ikke akkurat et veldig lett tema, men jeg kom da gjennom det. Jeg skrev om meg, min jobb og min framtid, og det har jeg heldigvis ganske god kontroll på, hehe. Så det ble nok ikke så alt for verst (får vi håpe). Jeg var ferdig halv elleve, og da kunne jeg dra hjem til høstferie!! Det kjennes så deilig, selv bare etter seks uker på skole. Vi har gjort utrolig mye på de ‘få’ ukene, og jeg er nesten litt imponert over alt vi har gjennomført – særlig skolemessig. Jeg lagde meg to hele glass med iskaffe, og nyter nå følelsen av å slippe skole for en uke. Jeg skal mest sannsynlig jobbe da, men det er jo kun positivt – for meg! Håper dere får en fin fredag videre 🙂

(Q) Er dere også gira for ferie nå?
~Mathilde~

mye slit overstått

Hei!

Denne uka er bare akkurat halvveis, men det har vært et slit. Det skal ærlig sies. Jeg startet mandagen med prøveeksamen i media, og jeg ble så klart trukket opp i lyd, et tema jeg ikke akkurat håpet på. Men det gikk helt greit, og jeg samlet inn masse råmateriale den dagen, for på tirsdag hadde vi 'eksamensdagen', hvor vi satt foran en PC hele dagen og redigerte produktet vårt. Det var ikke akkurat lett, men jeg fikk det overstått, og er helt greit fornøyd nå i etterkant. Jeg har i alle fall gjort det beste jeg kunne! Men i går kveld kunne jeg ikke helt slappe av – da heller.. Jeg måtte sette i gang å øve til en prøve i medie. Den skulle omhandle alt vi har vært i media så langt dette året. Også en ganske krevende vurdering. Jeg pugget i timesvis, og da jeg hadde prøven i dag, gikk det ganske bra! Jeg husket det aller meste, og svarte på alt. Da er det i grunn bare å krysse fingrene.. Da jeg leverte prøven kjente jeg mye av stresset lette fra skuldrene mine, og det trengte jeg. Jeg har en vurdering igjen – til fredag, men nå skal det først nytes en dag i utplassering! Vi får snakkes 🙂

(Q) Har dere mye skolejobb for tiden?

~Mathilde~

Jeg tipser: parfyme for rommet

Heisann!

I dag har jeg lyst til å dele ett av triksene jeg bruker så og si konstant for å få en enda deiligere følelse til rommet mitt. Jeg liker jo at det er ryddig rundt meg, og jeg organiserer alt som organiseres kan, men det er en liten ting som setter prikken over i’en for min del. Rett og slett en rom-parfyme, eller en dyft jeg kan spraye rundt om i rommet for å få det til å lukte rent og ‘velstelt’. Parfymen jeg bruker er en fra “Clean”, og den heter “cotton t-shirt”. Den lukter nesten litt maskulint, men samtidig utrolig rent. Jeg elsker den til rommet mitt! Hver gang jeg sprayer den rundt om på soverommet, får jeg en umiddelbar deilig følelse. Det fines nok tusenvis av gode ‘rom-parfymer’ der ute, men denne har falt veldig i smak hos meg!

(Q) Bruker dere noen ‘rom-parfyme’?
~Mathilde~

snart to år

Hei!

I dag har jeg vært i bursdag til lillesøstera mi, Leah. Hun fyller på onsdag, og da blir hun hele to år, det er nesten rart å tenke på hvor fort tiden går. To år! Feiringen i dag besto av mormor, morfar, oldemor og foreldrene til stefaren min. I morgen skal det være enda en feiring, men da er det med tanter og onkler. Jeg fikk testet ut kameraet mitt da toåringen (u)frivillig stilte opp som modell, og kjære vene, de bildene ble så nydelige! Mulig dere får se de snart. Nå kom jeg akkurat hjem, og venter på at Helene og Marie skal komme en tur. Det er så altfor lenge siden sist vi fant på noe, og jeg gleder meg masse!!

(Q) Hva skal dere i kveld?
~Mathilde~

Canon EOS 7D

Heihei!

Som jeg nevnte i sta, hadde jeg investert i en litt spesiell ting. Jeg har egentlig alltid ønsket meg ett skikkelig proffkamera, og har vært veldig fornøyd med det jeg har hatt til nå – som er Canon EOS 700D. Jeg har hatt mye glede av det kameraet, og det har vært til flott hjelp i det jeg kan kalle “fotokarrieren” min. Men nå ønsket jeg å investere litt, og har lett mye etter annonser på finn og slikt. Så kom jeg over en helt fantastisk ‘pakke’ på starten av denne uka. Den inneholdt drømmekameraet mitt, Canon EOS 7D, tre objektiver og masse annet tilbehør og utstyr. Og det var heller ikke så altfor dyrt (med tanke på hva sånt egentlig koster). Så jeg slo på stortromma, og pakken var på postkontoret etter halvannen dag. I går kveld kjørte jeg bort og hentet det – og var mildt sagt i ekstase! Jeg har rukket å teste det ut litt bedre i dag, og jeg er så imponert. Jeg kommer enda ikke over det… Jeg kan ikke vente til å bli enda bedre kjent med kameraet, og bli enda bedre. Dette har jeg drømt om så lenge, endelig er 7D mitt!!

(Q) Hva synes dere om investeringen?
(Q) Hvilket kamera bruker dere?
~Mathilde~

weekend, you are good

Hei!

I dag hadde vi skoledag til klokken to, med engelsk og samfunnsfag. Været til morgenen i dag hadde virkelig satt sitt preg av høsten, og vi kan mildt si at det pøsregnet. Da var ikke det mest fristende å kjøre på moped til skolen (mopedister, u feel me), og jeg fikk sitte på med pappa inn til skolen. Det betydde også buss hjem, og jeg kan omtrent ikke huske sist jeg tok buss. Det var nesten litt uvant. Men nå er jeg hjemme, og det har jeg vært en liten stund. Det er så deilig med helg nå, jeg kjenner meg liksom noen hakk mer avslappet. Helgeplanene er ikke så veldig store eller mange, men lillesøsteren min skal blant annet feire bursdag, og det blir nok veldig koselig! Nå holder jeg på å eksperimentere med en ny skatt jeg har investert i. Dere skal få vite mer om hva det er snart, jeg er helt i himmelen!

(Q) Hva skal dere denne helgen?
~Mathilde~

lader opp

Heihei!

I dag har vi hatt om journalistikk i medietimene, noe som var med på å løfte dagen opp litt. Noe som i og for seg trengtes, jeg har slitt med litt for dårlig motivasjon de siste dagene – eller ukene. Jeg vet at skole er kjedelig for mange, men jeg har egentlig aldri hatt noe veldig imot det. Det er bare en liten fase nå hvor alt kjennes vanskeligere, og det er mer krevende å gjennomføre det jeg skal. Denne uka fikk vi vite at mandag og tirsdag neste uke skal vi ha prøveeksamen i media. Vi kan komme opp i lyd, video eller tekst+bilde. Ikke bare det, men vi har også en teoretisk medie-prøve på onsdag, og en skriveøkt i engelsk den fredagen. Fire nokså store vurderinger på fem dager. Jeg blir gal av tanken, og jobber skikkelig for å unngå å bli så stressa at jeg ikke klarer noe. Jeg skal gå en beintøff uke i vente, så jeg prøver å finne noen strategier nå som gjør at jeg takler det litt bedre. I morgen skal jeg på utplassering, og det er jo en god ting. Vi får ta det derfra, for jeg kjennes jeg bygger på stresset inni meg.. Beklager for all sytingen, men måtte få det ut, hehe. Vi får snakkes!

(Q) Har dere også mye skolearbeid hengende over skuldrene?
~Mathilde~