barnebursdag og full fart

Hei! Jeg kom tilbake til Oslo sent i går kveld etter en litt lengre helg hjemme. Jeg dro jo hjem etter tatoveringstimen min på torsdag, og ble frem til gårsdagen. Selve grunnen til at jeg dro til Larvik i helga var fordi lille, skjønne lillesøster fylte fem år på lørdag. Altså, fem år?! Jeg kan ikke fatte og begripe hvor tiden har blitt av, hun blir så stor! Så vi feiret henne hele helgen, med barnebursdag og familiebursdag fordelt utover helgen. Det var stor stas og hun fikk feiret de store fem skikkelig. I tillegg var det veldig hyggelig å se igjen familien, nå hadde det plutselig gått en stund siden sist. Jeg rakk ikke gjøre så veldig mye annet i helga, men jeg klarte å snike inn et legebesøk (har noen bein og føtter som er helt på trynet), litt tid sammen med pappa sin side av familien, og noen deilige kjøreturer med musikk på anlegget. Sistnevnte er ganske det aller, aller beste med å reise hjem. Bilkjøring blir det rent lite av her i Oslo, så det utnytter jeg som best jeg kan når jeg først er hjemom!

(Q) Hva gjorde dere i helgen?
~Mathilde~

tatovering, konsert og hjemtur

Hei, og god fredag!
Jeg sitter i stua hos mamma hjemme i Larvik, og skal som sagt ta helgen her. Hele gårsdagen var ganske hektisk, men jeg toget til Larvik i går ettermiddag, og måtte bare skifte før jeg reiste rett videre på konsert. Jeg skulle til Skien for å se Unni Wilhelmsen (nok en gang ja, to på én uke) turnere med en jazzbasist. Det var så bra, og jeg hadde ikke sett denne turneen tidligere, så det var en skikkelig fin opplevelse!
Tidligere i går hadde jeg også time til tatovering hos flinkeste Frank Holm på Attitude tattoo-studio. Jeg hadde ventet på denne i over halvannen måned, og i går var det endelig tid for å tatoveres – av han. Frank er så utrolig dyktig, og vi fikk en skikkelig bra tone også. Tatoveringen jeg tok er så langt den største og mest fyldige jeg har tatt, men jeg har ventet så lenge på å ta denne, og jeg er så ekstremt fornøyd. Jeg skal vise dere enda finere bilder når den har ‘roet’ seg litt, og når den gror bedre. Men enn så lenge får det holde med litt teasere. Det er verdens fineste grammofon med en solsikke i. Jeg elsker den!

(Q) Har dere noen tatoveringer?
~Mathilde~

septemberslutt

Hei!
Jeg har innsett at de siste to ukene har vært utrolig kjedelige. Omtrent hver eneste dag har gått til redigering av reportasjen Maria og jeg jobber med på studiet, og det er ingen lett jobb. Vi er mildt sagt drittlei av materialet vårt nå, hehe… Ikke misforstå, vi bare gledes oss ekstremt til vi er ferdige med dette. Så det er i grunn ikke noe annet spennende det går i, og jeg burde gjort mer enn jeg gjør. Men jeg kjenner at høsten har sneket seg skikkelig innpå, for jeg er så sliten hver dag når jeg kommer hjem, og dessuten er jeg fortsatt ikke helt frisk fra den irriterende forkjølelsen. Men fremover blir det forhåpentligvis bedre. Det venter en uke med lesing etterfulgt av eksamen, og det er litt kjipt, men før det reiser jeg en tur hjem for helgen. Jeg skal faktisk til Larvik allerede i morgen ettermiddag, for jeg skal på en konsert i morgen kveld.
I morgen skal jeg også noe annet utrolig spennende… Før jeg toger hjemover til Larvik skal jeg en svipp innom Attitude Tatoveringsstudio her i Oslo. Jeg skal nemlig skaffe meg en ny tatovering! Jeg gleder meg så utrolig masse, og skal så klart vise den frem så snart jeg har tatt den. Åh, nå begynner jeg å få litt nerver – jeg har ventet ganske lenge på denne timen, og nå er den like rundt hjørnet!

(Q) Hva skal dere gjøre i helgen?
~Mathilde~

vintage prada

God mandag!
Jeg har brukt helgen til å være med venner, gå turer i strøket og å være på konsert. Det er sånn sett utenfra. Resten av tiden har jeg ligget i senga eller sittet foran pc-skjermen med en film eller serie, fordi jeg ikke har orket stort annet. Formen min er enda ikke særlig god, systemet er relativt tett og kroppen gjør vondt. Men sånt tar litt tid før det løsner ordentlig… Likevel har jeg fått meg opp og ut, for jeg har nektet å ligge inne i dét finværet som var i helgen! På søndag var jeg tur på Løkka og skulle sette meg ned på Birkelunden med en bok for å nyte sola, da jeg gikk forbi loppemarkedet som pleier å være på Birkelunden på søndager. Det er sjeldent jeg finner noe særlig der, men akkurat denne gangen fant jeg mitt beste loppemarkedfunn noensinne!

Fremst på et bord sto verdens fineste par med slangeskinnboots. Jeg har kikket etter slike i lange tider, men tenkte ikke jeg skulle finne de perfekte midt blant krystallglass og gamle LP-plater. Til min største glede var de til og med i min størrelse, og da jeg kikket under for å se størrelsen, så jeg at skoene var fra Prada. Ordentlig vintage Prada. Og jeg betalte omtrent ingenting for dem. Det er helt vilt, men jeg er i ekstase over de skoene! Bare sjekk hvor kule de er, dette var virkelig et lykkefunn!

(Q) Handler dere ofte på loppemarkeder?
~Mathilde~

Fredag og favoritter

Fredag igjen, den var deilig!
Jeg kjente skikkelig på kroppen at jeg trengte helg og pause nå. Formen har egentlig bare forverret seg siden sist, og jeg er helt potte tett og slimete. Nydelig. I tillegg føler jeg meg så lite fresh (sikkert ikke alene om den) når jeg er i dårlig form. Hele kroppen svikter bittelitt og det er ikke akkurat veldig lekkert å snyte seg hele tiden eller hoste til krampa tar deg. Men, sånn er nå det, og jeg kan ikke annet enn å vente til det gir seg…
Jeg prøver likevel å lade opp kreftene litt, for senere i kveld skal jeg på konsert, og den vil jeg gjerne være i bedre form til. Det er min kjære favoritt, Unni Wilhelmsen, som skal spille i Oslo, og de gangene hun spiller her må jeg liksom få med meg! Så jeg håper kroppen ikke svikter meg helt, for dette gleder jeg meg helt vanvittig masse til!

Og mens jeg er inne på favoritter, jeg har begynt på en ny bok nå. Det er ikke noe sjokk at jeg digger den, ettersom jeg elsker både forfatteren og de tidligere bøkene hennes. Men nå holder jeg på med Linnéa Myhre sin “Meg, meg, meg”, og jeg kan allerede si at jeg liker den utrolig godt. I tillegg er omslaget en fryd å se på, jeg tok med meg boka på favorittkafeen (mens vi er inne på favoritter, mener jeg) Oslo Raw her om dagen, og det var helt nydelig å bare kunne sitte ned med en bok og nyte det deilige på menyen deres!

(Q) Skal dere noe spennende i helgen?
~Mathilde~

godt i gang med høsten

Hei på dere!

Det har vært mye båtliv, sjø og bølger på bloggen (og forsåvidt i hodet mitt) i det siste. Men det har ikke gått i så mye annet siden jeg kom hjem fra Ålesund. Maria og jeg har jobbet på prosjektet vårt, altså det vi filmet på seilasen, siden vi kom tilbake, og det er stort sett det skoledagene våre har gått i. Ellers har jeg gjort litt andre ting også altså – vært med venner, fått familien på besøk, gått turer og slikt. I tillegg har jeg klart å pådra meg en forkjølelse som gjør at jeg aller helst har lyst til å krype under dyna og forbli der, men det skal jeg ikke. Jeg er ikke så dårlig, bare litt pjusk og sliten, hehe. Men siden jeg har drevet med litt annet disse dagene, tenkte jeg at jeg heller kunne ta dere med på dem via kamerarullen, så here you go.

En kafédate på Løkka med to av mine fine venninner som flyttet til Oslo denne høsten – Hei hallo ja, meg som har blitt glad i lilla øyenskygge om dagen – Noen superfine planter som hang utenfor en av de koseligste butikkene på skoleveien min

Speilbilde på vei ut døren, ikke sant – Markedsdag i Bogdstadveien som resulterte i at jeg fikk meg noen nye, dødsfine ringer, helt forelska (!!) – Nydelige lillesøster på besøk i storbyen, like koselig hver gang

Din fine monstera-planten min (som fremdeles lever i beste velgående) – Var på livepod med Kvinneguidens Venner, og hadde det så utrolig artig, og møtte fineste Linnéa Myhre – Og tro det eller ei, jeg testet ut klatring/buldring på Oslo Klatresenter i går, det var så ufattelig morro!


(Q) Hvordan har dagene deres vært?
~Mathilde~

eventyr i Ålesund

Det er faktisk en uke i dag siden Maria og jeg fartet rundt i vakre Ålesund for å bli kjent med mest mulig av byen på kortest mulig tid! Forrige søndag la vi til kai ved havna i Ålesund, og det var en ny by for begge oss to. Vi hadde booket oss inn på hotell fra søndag til mandag, som en liten ‘takk for innsatsen’ til oss selv, hehe. Men i alle fall, den dagen vi kom var været strålende, og vi bestemte oss for å gå opp til byfjellet eller Akslafjellet (tror det går under mange navn, men i alle fall toppen av Ålesund). Vi var så heldige med været, og vi nøt hele turen oppover. Da vi kom på toppen tok vi de obligatoriske bildene, så gikk vi lenger innover på turstien på fjellet, hvor vi satt oss med et par øl og bare koste oss skikkelig. Dagen etter kikket vi litt rundt i byen og var innom noen butikker før vi måtte hoppe på bussen til flyplassen. Jeg synes i grunnen vi rakk å se ganske mye av byen på den korte tiden. Jeg kan nok med sikkerhet si at det ikke var siste gangen jeg besøkte Ålesund, for herlighet, så koselig og vakker den byen var! 

(Q) Har dere vært i Ålesund før?
~Mathilde~

livet på sjøen

Ship o’hoy! 
Beklager, men jeg måtte bare.. Endelig fredag! Jeg har litt problemer med å faktisk forstå at det er en hel uke siden vi tok disse bildene. Jeg føler vi kom hjem fra turen i går, så at vi har rukket å få med oss ter dager med skole i mellomtiden er ganske rart. Jeg tenkte jeg skulle vise dere de aller fineste bildene jeg har fra seilasen – de er tatt midt ute på havet, omringet av vann. Det var så merkelig, så spesielt, å seile så langt unna land, med flere meter høye bølger som slo inntil båten, og opp på dekk. De siste dagene var så utrolig heldige med været, og vi kunne nyte sola på dekk. Det var en relativt stor kontrast til dagene før, hvor vi måtte tilbringe all tid utenom filmingen nede og innendørs på grunn av all regnværet. Det å være så langt unna land, midt ute på havet var ganske spesielt. Jeg har aldri opplevd noe lignende, veldig blandede følelser av å være fanget og begrenset, uten å ha noe sted å flykte. Men også en ro over å bare stå og stirre ut på ingenting. Det var jo så vakkert!

(Q) Har dere vært ute med seilbåt før?
~Mathilde~

sunsets in the middle of nothing

De fineste solnedgangene jeg noensinne har sett, så jeg på havet, midt ute i ingenting.

Da vi var ute på seilturen fikk vi oppleve så mye vær og natur. Det styrtregnet de første dagene våre, men vi hadde også stunder hvor sola skinte og himmelen var blå, og de siste kveldene vi hadde ombord var helt nydelige! Det er noe helt spesielt med solnedgangene ute på havet, midt ute i ingenting, kun omgitt av vann. Da får virkelig sola gått ned over hele horisonten, og fargene er helt magiske. Jeg tror nesten ikke jeg har opplevd liknende før. Det var så vakkert, og vi ble stående ute på dekk i lange tider,  bare for å betrakte solnedgangen og fargene. Det er nok noe av det fineste jeg tar med meg fra den turen!

(Q) Har dere opplevd solnedgang fra en båt før?
~Mathilde~

Til kai i Bergen

Hei på dere!

Nå er jeg endelig hjemme og tilbake fra en helt utrolig spennende tur. Maria og jeg har seilt med skoleskipet Sørlandet i fem dager, og det har vært noe av det mest spennende og utfordrende jeg har gjort på lenge! Vi fløy til Bergen tirsdag for en uke siden, og hadde litt tid i sentrum før vi skulle ombord på seilskipet. Det var så lenge siden jeg hadde vært i Bergen, og det var så fint å se byen igjen. Vi startet å filme til reportasjen så fort vi var ombord, og vi har i grunnen ikke gjort så mye annet enn å filme og følge med på hvordan elevene jobber og lever på der. Vi ble så godt tatt i mot av alle lærerne, kapteinen og hele marine-teamet ombord, og de har vært så hyggelige mot oss hele turen! De første to nettene ble vi liggende til kai i Bergen, så vi hadde en myk start på seilasen. Dag tre var det verre, for da skulle vi reise fra Bergen og ut på havet. Det ble mye sjø og mye vær, men det tenkte jeg at jeg skulle fortelle mer om i et annet innlegg. Jeg stykker opp turen litt, mest fordi jeg har så masse bilder, men også fordi hele opplevelsen var så overveldende – så aller først: Bergen!

(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere vært på seilas før?

~Mathilde~