godt i gang med høsten

Hei på dere!

Det har vært mye båtliv, sjø og bølger på bloggen (og forsåvidt i hodet mitt) i det siste. Men det har ikke gått i så mye annet siden jeg kom hjem fra Ålesund. Maria og jeg har jobbet på prosjektet vårt, altså det vi filmet på seilasen, siden vi kom tilbake, og det er stort sett det skoledagene våre har gått i. Ellers har jeg gjort litt andre ting også altså – vært med venner, fått familien på besøk, gått turer og slikt. I tillegg har jeg klart å pådra meg en forkjølelse som gjør at jeg aller helst har lyst til å krype under dyna og forbli der, men det skal jeg ikke. Jeg er ikke så dårlig, bare litt pjusk og sliten, hehe. Men siden jeg har drevet med litt annet disse dagene, tenkte jeg at jeg heller kunne ta dere med på dem via kamerarullen, så here you go.

En kafédate på Løkka med to av mine fine venninner som flyttet til Oslo denne høsten – Hei hallo ja, meg som har blitt glad i lilla øyenskygge om dagen – Noen superfine planter som hang utenfor en av de koseligste butikkene på skoleveien min

Speilbilde på vei ut døren, ikke sant – Markedsdag i Bogdstadveien som resulterte i at jeg fikk meg noen nye, dødsfine ringer, helt forelska (!!) – Nydelige lillesøster på besøk i storbyen, like koselig hver gang

Din fine monstera-planten min (som fremdeles lever i beste velgående) – Var på livepod med Kvinneguidens Venner, og hadde det så utrolig artig, og møtte fineste Linnéa Myhre – Og tro det eller ei, jeg testet ut klatring/buldring på Oslo Klatresenter i går, det var så ufattelig morro!


(Q) Hvordan har dagene deres vært?
~Mathilde~

eventyr i Ålesund

Det er faktisk en uke i dag siden Maria og jeg fartet rundt i vakre Ålesund for å bli kjent med mest mulig av byen på kortest mulig tid! Forrige søndag la vi til kai ved havna i Ålesund, og det var en ny by for begge oss to. Vi hadde booket oss inn på hotell fra søndag til mandag, som en liten ‘takk for innsatsen’ til oss selv, hehe. Men i alle fall, den dagen vi kom var været strålende, og vi bestemte oss for å gå opp til byfjellet eller Akslafjellet (tror det går under mange navn, men i alle fall toppen av Ålesund). Vi var så heldige med været, og vi nøt hele turen oppover. Da vi kom på toppen tok vi de obligatoriske bildene, så gikk vi lenger innover på turstien på fjellet, hvor vi satt oss med et par øl og bare koste oss skikkelig. Dagen etter kikket vi litt rundt i byen og var innom noen butikker før vi måtte hoppe på bussen til flyplassen. Jeg synes i grunnen vi rakk å se ganske mye av byen på den korte tiden. Jeg kan nok med sikkerhet si at det ikke var siste gangen jeg besøkte Ålesund, for herlighet, så koselig og vakker den byen var! 

(Q) Har dere vært i Ålesund før?
~Mathilde~

livet på sjøen

Ship o’hoy! 
Beklager, men jeg måtte bare.. Endelig fredag! Jeg har litt problemer med å faktisk forstå at det er en hel uke siden vi tok disse bildene. Jeg føler vi kom hjem fra turen i går, så at vi har rukket å få med oss ter dager med skole i mellomtiden er ganske rart. Jeg tenkte jeg skulle vise dere de aller fineste bildene jeg har fra seilasen – de er tatt midt ute på havet, omringet av vann. Det var så merkelig, så spesielt, å seile så langt unna land, med flere meter høye bølger som slo inntil båten, og opp på dekk. De siste dagene var så utrolig heldige med været, og vi kunne nyte sola på dekk. Det var en relativt stor kontrast til dagene før, hvor vi måtte tilbringe all tid utenom filmingen nede og innendørs på grunn av all regnværet. Det å være så langt unna land, midt ute på havet var ganske spesielt. Jeg har aldri opplevd noe lignende, veldig blandede følelser av å være fanget og begrenset, uten å ha noe sted å flykte. Men også en ro over å bare stå og stirre ut på ingenting. Det var jo så vakkert!

(Q) Har dere vært ute med seilbåt før?
~Mathilde~

sunsets in the middle of nothing

De fineste solnedgangene jeg noensinne har sett, så jeg på havet, midt ute i ingenting.

Da vi var ute på seilturen fikk vi oppleve så mye vær og natur. Det styrtregnet de første dagene våre, men vi hadde også stunder hvor sola skinte og himmelen var blå, og de siste kveldene vi hadde ombord var helt nydelige! Det er noe helt spesielt med solnedgangene ute på havet, midt ute i ingenting, kun omgitt av vann. Da får virkelig sola gått ned over hele horisonten, og fargene er helt magiske. Jeg tror nesten ikke jeg har opplevd liknende før. Det var så vakkert, og vi ble stående ute på dekk i lange tider,  bare for å betrakte solnedgangen og fargene. Det er nok noe av det fineste jeg tar med meg fra den turen!

(Q) Har dere opplevd solnedgang fra en båt før?
~Mathilde~

Til kai i Bergen

Hei på dere!

Nå er jeg endelig hjemme og tilbake fra en helt utrolig spennende tur. Maria og jeg har seilt med skoleskipet Sørlandet i fem dager, og det har vært noe av det mest spennende og utfordrende jeg har gjort på lenge! Vi fløy til Bergen tirsdag for en uke siden, og hadde litt tid i sentrum før vi skulle ombord på seilskipet. Det var så lenge siden jeg hadde vært i Bergen, og det var så fint å se byen igjen. Vi startet å filme til reportasjen så fort vi var ombord, og vi har i grunnen ikke gjort så mye annet enn å filme og følge med på hvordan elevene jobber og lever på der. Vi ble så godt tatt i mot av alle lærerne, kapteinen og hele marine-teamet ombord, og de har vært så hyggelige mot oss hele turen! De første to nettene ble vi liggende til kai i Bergen, så vi hadde en myk start på seilasen. Dag tre var det verre, for da skulle vi reise fra Bergen og ut på havet. Det ble mye sjø og mye vær, men det tenkte jeg at jeg skulle fortelle mer om i et annet innlegg. Jeg stykker opp turen litt, mest fordi jeg har så masse bilder, men også fordi hele opplevelsen var så overveldende – så aller først: Bergen!

(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere vært på seilas før?

~Mathilde~

VLOG fra Mummidalen

Hei på dere!

Nå ligger jeg ute på sjøen mellom Bergen og Ålesund et sted, men jeg like før jeg reiste fikk jeg lastet opp vlogen jeg lagde da jeg var på roadtrip tidligere i sommer, mellom Sverige og til Finland. Jeg har ikke laget tidenes vlog denne gangen, men jeg tenkte likevel det ville være morsomt å ta dere med på reisen vår gjennom Sverige, innom Stockholm, på ferga, i Finland – og så klart i selveste Mummidalen! Jeg hadde det så utrolig gøy på turen, og jeg håper dere liker videoen hvor dere får bli med meg på sommerens beste roadtrip!

(Q) Hva synes dere om videoen?
~Mathilde~

jeg skal seile langs norskekysten

Hallo fra et kaotisk hode!
Jeg har omtrent ikke hatt tid til å sette meg ned og tenke over hva som faktisk skal skje fremover. Altså jeg har bare virret rundt og holdt på med mitt uten å fortelle at jeg reiser til sjøs allerede i morgen! Jeg og Maria i klassen min skal fly til Bergen i morgen tidlig for å møte skoleskipet Sørlandet der. Vi skal lage en feature-reportasje av seilskipet, og se hvordan folkene på båten lever og skal tilbringe skolehverdagen (og livet) der i ett år. Det blir så spennende, og vi skal få være med på en seilas fra Bergen til Ålesund som tar oss fem dager. Vi reiser ikke fra kai i Bergen før onsdag, men drar dit i morgen for å komme ombord og i gang. Vi skal filme miljøet der i fem dager, og vi får være med på det de skal drive med. Søndag er vi fremme i Ålesund, og da skal vi ta en natt i byen for å utforske den også – det blir stas! Jeg kan egentlig ikke helt begripe det, og jeg tror ikke det går helt opp for meg før jeg sitter på flyet i morgen. Men herlighet, jeg skal på skikkelig seiltur langs det fineste Norskekysten har å by på, tenk så mye fint vi skal seile forbi! Jeg gleder meg..!

Forresten, sjekk denne nydeligheten som kom i posten i dag. Ja, dere har skjønt nå at jeg er over middels interessert i Mummi, og denne koppen er en limited edition som ikke selges i Norge. Stolt eier, hihi!

(Q) Har dere seilt langs Norskekysten før?
~Mathilde~