siste dag i november

Hei, dere!

Nå er det endelig helg, og ikke bare hvilken som helst helg heller: i morgen er det desember(!!). Jeg er jo tidenes julemenneske, man må ha levd under en stein for ikke å ha fått med seg det, og jeg er så gira for morgendagen at jeg snart sprekker! Både Maren og Helene er hjemme i helgen, så jeg er alene i leiligheten, og har ingen planer annet enn at jeg tenkte jeg skulle starte på julebaksten i morgen. Noe må jeg jo gjøre, og jeg fikk så lyst til å bake litt igjen, det er så lenge siden sist – og det er jo så koselig.
I dag har jeg bare vært på skolen for å ha en gjennomgang av nyhetssakene vi lagde denne rulleringa. Da vi var ferdige ble vi sittende igjen er par stykker på skolen og skravlet litt før vi tok veien hjem. Siden det har jeg prøvd å gjøre det litt julekoselig i leiligheten. Været ute er skikkelig grått og trist, så jeg har pyntet opp litt med lys, litt julepynt og et bittelite juletre. Det er så mye hyggeligere her nå, spesielt siden det er så mørkt utenfor vinduet. Ei som er klar for desember, si!

(Q) Har noen flere av dere begynt å pynte smått til jul?
~Mathilde~

let it snow

God torsdag!

I dag har jeg fri, og skal nyte at jeg kan gjøre ingenting, mulig jeg går en tur ned til sentrum for å kikke på et par ting, men det får vi se an. Jeg sov lenge i dag, og kjente at det virkelig trengtes. Nå har jeg rukket å dusje og lage meg en varm kopp med kaffe, eller havrelatte – som jeg har helt dilla på om dagen. Da jeg først kom meg opp av senga tidligere i dag, og skulle dra vekk gardinen, så jeg at det hadde lagt seg et lite, tynt, hvitt teppe utenfor. Jeg ble så glad, og kjente julestemningen synke enda litt lenger inn! Vet ikke hvor lenge det vil vare, for det var ikke snakk om mye snø, men jeg håper det kan komme litt til. Gjerne også bli liggende til desember er over. Jeg tror det er å ønske litt vel mye, men jeg har så lyst på en hvit jul i år!!

(Q) Har det kommet snø der dere bor?
~Mathilde~

to raske, deilige mellommåltider

Hei! 

I dag kom jeg meg opp og på skolen, og det var egentlig helt greit med tanke på at dette var vår siste dag med nyhetsproduksjon i år. Endelig ferdig!! Det kjentes så deilig å dra fra skolen i sta, vel vitende om at vi ikke skal ut og finne lokalsaker på en god stund. Formen er fortsatt ikke helt på topp, men jeg kom meg i alle fall avgårde på skolen i dag, selv om det kostet meg både hodepine og litt gåen kropp. Men nok om det, jeg har fri i morgen, så jeg kan ta kvelden akkurat slik jeg vil!

Jeg tenkte jeg ville tipse dere om to av mine mellommåltid-favoritter i det siste. Jeg er egentlig ikke så god på slikt, men har funnet noen ulike matvarer og enkle ‘retter’ som passer meg veldig fint. Jeg har (tusen år etter alle andre) oppdaget cottage cheese, og har i det siste vært veldig glad i å lage meg en skål med litt ulik topping. 
Jeg pleier å ta cottage cheese i en skål. Så finner jeg frem frosne bringebær, banan, honning og kokosmasse. Jeg liker bringebærene frosne, for da gir de fra seg litt ekstra ‘saft’ som er supergod å blande sammen med cottage cheese’n. Så bare kutter jeg opp banan og har det over, og har over honning og kokosmasse. Superdigg!

Den andre er en storfavoritt nå som det nærmer seg jul. Det er ingenting revolusjonerende, men jeg er hekta – epler med kanel! Det er så enkelt, men så ekstremt deilig. Jeg pleier å dynke epleskivene i kanel, slik at det smaker skikkelig av dem, men det er jo smak og behag. Uansett, håper det kanskje kunne være til litt inspirasjon for noen!

(Q) Har dere noen gode oppskrifter?
~Mathilde~

julekalender

God tirsdag!

Jeg har ikke vært helt i slaget i det siste, så da alarmen gikk i dag morges kom jeg meg ikke lenger enn opp på sengekanten før jeg kjente at jeg ikke orket skolen. Det sitter litt lange inne, for jeg er egentlig glad i å ha rutiner, og å være på skolen selv om jeg har gjort det jeg skal i forkant. Bare for å ha de rammene, og være i arbeids-omgivelser. Jeg ble liggende i senga litt til, og kom meg etter hvert opp og kledde på meg ullundertøy og julegenser, før jeg tuslet inn i stua og satte på God Morgen Norge. 
Da jeg var hjemme i helga var jeg så heldig at mamma hadde ordnet i stand en pakkekalender som hun sendte med meg tilbake til Oslo. Vi har gjerne hatt tradisjon for å ha pakkekalendere, eller noe i den duren, men jeg hadde ikke forventet at hun skulle legge ned så mye arbeid i en kalender til meg – nå som jeg tross alt har flyttet. Men jeg ble så glad for det, og nå er jeg enda mer gira for desember. Kan ikke denne måneden være over snart?! Jeg er såå klar for jul, haha! 

(Q) Har dere noen kalendertradisjoner?
~Mathilde~

hjemme før jul

Hei, dere!

Jeg kom tilbake til Oslo i går kveld etter å ha vært hemme for helgen. Det var skikkelig koselig, med tanke på at jeg var hjemme så utrolig kort sist gang. Jeg dro hjem til pappa og Janne der verdens beste hunder ventet meg. Jeg tror sånn rundt 50 % av tiden min hjemme har gått til å kose de halvt ihjel – men de er så gode! Fredagen var relativt rolig, og vi hadde en typisk fredagskveld hjemme. På lørdag var jeg ført på juleverksted sammen med mamma og Leah, og fikk kjenne på enda mer julestemning. Etter det dro jeg til byen for å titte litt innom noen butikker og sånt. Jeg endte kun opp med en stygg julegenser og en julelysestake til vinduet i leiligheten vår, haha. Men det var deilig å få gått litt rundt i Larvik igjen! I går gikk mesteparten av dagen til bursdag får min kjære farfar. Det var i all hovedsak grunnen til at jeg kom hjem, og da var vi samlet hele familien og feiret sammen. Jeg er jo så glad i bursdager, og dt var i tillegg ganske lenge siden jeg hadde sett hele den siden av slekta – så det var en veldig hyggelig slutt på helgen, før jeg satte snuta innover mot Oslo igjen sent i går kveld. Håper dere hadde en fin helg!

(Q) Gjorde dere noe fint denne helgen?
~Mathilde~

Jul i Vinterland

Hei!

Nå er endelig noen hektiske dager med mye nyheter og jobbing over. Jeg fikk skrevet og levert fra meg den siste saken tidligere i dag, og det var så nydelig å kunne lukke PC-en og bare dra hjem uten noen oppgaver hengende over meg. Nå har jeg kun en gjennomgang av sakene, og eksamen, før vi er ferdige for semesteret(!!) – det gledes… I går var jeg på Oslos mest populære juletradisjon “Jul i Vinterland”. Jeg har sett så mange bilder derfra tidligere, og har sittet med hjerter i øynene hver gang jeg ser noen har delt bilder fra vinterlandet. Og det var minst like vakkert i virkeligheten!! Jeg er jo over middels begeistret for jul, og dette var virkelig stedet for meg, haha. Jeg rakk ikke gjøre stort mer enn å kikke litt i bodene og tusle gjennom området, for jeg lagde en sak til studiet derfra. Men jeg skal definitivt tilbake, for det var himmel på jord for en juleperson som meg!

(Q) Har dere besøkt Jul i Vinterland?
~Mathilde~

black week

Hei på dere!

Vi er i gang med tredje og siste runde med nyhetsproduksjon på studiet, så det har tatt opp tiden min de siste dagene. Det skal riktignok bli veldig deilig bare vi blir ferdige med det, for da er det ikke noe annet enn eksamen som gjenstår før ferie(!!). Dagene har gått til å finne nyhetssaker og jobbe sammen om ideer i gruppa. Uansett, dette har jeg pratet om nok ganger før, hehe. 
Denne fredagen er det hele verdens salg-høytid – altså, man har virkelig levd under en stein hvis man ikke har fått med seg alle TV-, og nettreklamene for black friday?! Det er helt sinnsykt hvor stort det har blitt, og hvor viktig denne fredagen er for alle butikkene. Jeg har ingen planer om å bruke opp studielånet mitt på shopping, men flere av butikkene kjører også black week (ikke kun fredagen, altså), og der røyk jeg på en liten smell. Neida. Joda.
Jeg så at Makeup Mekka hadde ekstremt masse på salg. Det er egentlig et merke jeg ikke har prøvd særlig mye fra, men jeg har hørt mange snakke varmt om flere av produktene, så jeg tenkte jeg kunne gi det en sjanse. Jeg gikk amok, og bestilte med meg ganske mange sminkeprodukter hjem. De kom på døren i går, og jeg nærmest hoppet av lykke!! Jeg må si det, jeg er skikkelig imponert over det jeg testet ut så langt. Anbefales virkelig!

(Q) Har dere testet ut noe fra Makeup Mekka før?
~Mathilde~

en start på julestemningen

Heisann!

Jeg dro ganske spontant hjem til Larvik en liten tur på lørdag. Jeg bestemte det mens jeg var på jobb sent fredag kveld, for jeg var blitt invitert i bursdag til søstera til stefaren min. De skulle feire hjemme hos oss, og jeg tenkte det var koselig å få med seg. Så jeg satt med snuta vendt mot Larvik ikke lenge etter at jeg faktisk bestemte meg for å dra, hehe. Men det var veldig hyggelig, og jeg fikk vært litt sammen med den siden av familien, som vi ikke ser så ofte ellers. Jeg ble over til søndagen, og vi gjorde så mye morsomt natt til søndag. Altså, tiden bare fløy fra oss.. Først skulle vi bare se på en julefilm (fordi vi ikke klarte vente lenger, så vi måtte bare se Elf!), og det fikk meg i så god stemning. Så jeg bestemte at det var på tide å starte på julemusikken (ja, jeg har holdt meg lenge nå, men det passet så bra etter filmen og alt). Vi hoppet og danset til Michael Buble og Mariah Carey nede i stua, før vi plutselig havnet på eBay og bestilte masse julesaker hjem, haha! For en kveld, eller natt, rettere sagt. Tror jeg var i seng 4.30, kanskje nærmere fem. Men det var så koselig! Dagen etter rakk vi å dra til byen og Indre Havn på en liten luftetur før jeg måtte ta toet hjemover til Oslo igjen. Jeg kom meg tilbake til leiligheten og sovnet heldigvis tidligere i natt, jeg var nok en smule sliten etter forrige natts morsomheter!


Altså, mammas hjemmelagde kakao med krem – finnes ikke noe bedre!!

(Q) Er det flere som får julestemningen snikende inn?
~Mathilde~

debutert som foredragsholder

God fredag!

Jeg er nesten litt stum etter gårsdagen. Det var en kveld med så mange inntrykk og gode ord! Det er ganske stort å si at jeg har stått foran en forsamling på relativt mange lærere og pratet om personlige, men ekstremt viktige temaer, på selveste Cappelen Damm. Jeg har lenge drømt om å bruke stemmen min til noe klokt, og endelig følte jeg at jeg fikk gjort nettopp det. Usunt kroppsfokus og spiseforstyrrelser. Jeg var så nervøs før vi skulle opp på scenen og snakke, men etter hvert ble det så naturlig. Hele samtalen fløyt så fint. Jeg hadde muligens verdens flinkeste psykologspesialist, Bente, ved siden av meg, og hun gjorde alt veldig mye tryggere. Da vi var ferdige var det så mange som ville prate med oss, stille spørsmål eller fortelle at de satte pris på det vi hadde snakket om. Jeg blir helt opprømt bare av å tenke på det nå, men herlighet, så vellykket kvelden ble! Jeg har søren meg debutert som foredragsholder!!

~Mathilde~