et nytt år venter

31. desember!

Den aller siste dagen i 2019. Og ikke bare det, men den siste dagen i dette tiåret! Nesten litt rart å tenke over det på den måten?

Jeg måtte opp grytidlig i dag morges, fordi jeg skulle kjøre tilbake til Oslo med stefaren min som skulle på jobb i dag. Jeg var ikke akkurat tidlig i seng i natt, etter en skikkelig etterlengtet, utrolig hyggelig spillkveld hos Helene som plutselig fikk tiden til å rase avgårde. Jeg tror kanskje jeg fikk effektive fire timer søvn da jeg hoppet opp klokka seks i dag, hehe… Men nå er jeg tilbake på plass i leiligheten i Oslo, og har pakket ut alt, ryddet, vasket og gjort klart til et nytt år.

Jeg skal feire sammen med min fineste venninne Vigdis, og noen venner av henne, i kveld. Det gleder jeg meg masse til! Jeg har allerede handlet inn det jeg skal ha med meg dit, og kjolen henger klar. Så nå er det bare å vente på at tiden skal gå. Jeg har heldigvis noen timer til å slappe av, jeg tror kanskje ikke det er så dumt ettersom jeg skal holde det gående ganske lenge i natt også! Uansett, jeg håper dere får en herlig nyttårsfeiring! 

Vi snakkes i 2020 ♥

~Mathilde~

snøen dalte lett og fin

Det forsvant like fort som det kom. Men det var en kortvarig glede likevel.
Himmelen som bare plutselig åpnet seg så snøen kunne falle lett ned på bakken.
Helt sånn som Anne Grete Preus sang. Himmelsk korrekturlakk over feilstavet sommer.
Det tynne, hvite teppet som legger seg så vakkert etter at hvert lille fnugg har danset en liten dans i lufta. Snøen er fin, den.

Mitt 2019 – Januar til april

Så var vi her igjen, like ved inngangen til et nytt år. Det kjennes rart å skulle begynne å oppsummere året allerede nå, for jeg føler at 2019 fikk så inderlig fort. Men tradisjonen tro skal jeg ha min årskavalkade, og her kommer første del. Januar til april. Kos dere!

Januar:

Januarvinteren var kald og full av snø i Oslo. Jeg hadde mye å gjøre på studiet den første tiden etter oppstart, og benyttet enhver mulighet til å gå turer i vinterkulda.

Så den største happeningen hver januar – jeg har bursdag!! I år ble jeg 20, og det hadde jeg ventet lenge på. Det var en utrolig fin dag, og Marie hadde til og med kommet til Oslo for å feire dagen med meg! 20 år betydde også min første hjemmelaga GT!

Selve bursdagsfesten min var heller ikke småtteri. Jeg hadde invitert inn til 20-talls/Gatsby-bursdag! Det overgikk alle forventninger, og jeg hadde tidenes kveld!

Så var jeg, Vilde og Louise fra studiet på en bondegård ute i Jessheim for å filme en sak til studiet vårt. Det var skikkelig gøy å være omringet av kyr en hel dag!


Februar:

Jeg hadde dilla på å lage raw-kuler, og spiste det hele tiden, haha…

Jeg fikk besøk av mamma, Leah og stefaren min en kald februardag, og vi dro til Osloraw for å ha en koselig brunsj der.

Jeg jobbet veldig masse i Aftenposten i både januar og februar. Det var mye læring! Ellers gikk dagene på studiet litt traust, og snøen hadde tatt over Oslo.

Jeg var stor i shoppinga, og kjøpte et sjal jeg hadde siklet etter i laange tider. Ja, og nye mummikopper blir det jo hele tiden, så… Heheh.

Jeg møtte fineste Erika igjen, og var ute på byen sammen med henne og Maria. Den kvelden var helt sjukt artig!

Jeg vant en konkurranse Pepsi Max hadde, og jeg fikk derfor verdens største, diggeste strikka Pepsi Max-genser!!


Mars:

Mars-sola stakk så vidt frem, og jeg satt utendørs på kafé. Det var ganske nydelig!

Jeg var i Holmenkollen med Vigdis og noen flere for å se gutta gå femmila. Det var en fest uten like, haha! Men da vi skulle reise derfra, var det så kaos med transporten, at vi fikk hele veien ned til Vindern. Dagens trim, kan du greit si…

Så var det vårens høydepunkt! Jeg og stefaren min bestemte oss ekstremt spontant for at vi ville reise til ISLAND!! Ingen av oss hadde vært der før, og vi fikk tre utrolig fine dager i Reykjavik. Vi så alt hovedstaden kunne by på, og vi leide bil for å kjøre rundt The Golden Circle hvor det var masse severdigheter. Den turen kommer jeg aldri til å glemme, vi hadde det så morsomt!

…Og jeg var mye, mye på kafé. Noe måtte jeg finne på mellom alle studietimene.

April:

Jeg var hjemme i Larvik og ladet opp før eksamen med vofsene<3

Jeg hadde eksamen. Slitsomt, mye styr, og et hode som ikke gadd å samarbeide. Men den gikk overraskende bra!

Sola tittet fram, jeg fikk påskeferie etter eksamen, og livet smilte litt mer.. Så reiste jeg hjem til Larvik for å ta påska der.

Jeg drakk Aperol Spritz i solsteika på Kiellandsplass sammen med Maren<3

Og den nydelige våren blomstret i Oslo!

Så, det var det… De fire første månedene av 2019. Det er rart å se tilbake slik, å se at det har gått flere måneder siden dette skjedde. Gjorde dere noe morsomt i starten av 2019?

~Mathilde~

den lille tiden mellom juleselskapene

Hei!
I dag er faktisk den eneste dagen vi ikke har noe juleselskap i familien. Det er nesten litt rart, siden vi har holdt det gående med feiringer og selskaper siden lillejulaften. Men sånne dager som denne trengs, de også. Det har vært full fart de siste dagene, og jeg har ikke akkurat klart å slappe av mellom alt som skjer. Det blir liksom en pustepause her, og en rask episode av en serie der, hehe… Men i går åpnet butikkene for romjulen, og jeg så mitt snitt til å reise en tur til byen. Først og fremst for å bytte et par gaver, men også for å kikke litt. Den kikkinga endte med at jeg svei av en god del (les. sinnssykt masse) penger på en jakke jeg har siklet etter i laange tider nå. De har den aldri i riktig farge og størrelse i Oslo, så da jeg fant den helt perfekte i lille Larvik kunne jeg ikke gå uten den. Så jeg har gått til innkjøp av verdens fineste jakke. Jeg skal vise dere ordentlig en gang snart, for den er helt magisk! I byen møtte jeg også på mamma og de, som skulle stå på skøyter på torget. Det ble jeg med på, og vi hadde det barnslig koselig der! Sånne ting er utrolig fint å få gjort mellom alle selskapene. For etter byturen var det rett i nytt selskap. Sånn går nå romjula!

Ja, og sjekk disse skjønne snømennene Leah perlet til meg, så jeg kunne ha dem i ørene. Altså, smelt! 

(Q) Er deres romjul også full an juleselskaper?
~Mathilde~

romsjulstid

God andre juledag!
Julaften var så veldig plutselig over, jeg glemmer liksom hvor fort den dagen ofte går. Det er alle de fine, gode tradisjonene på morgenen og dagen. Men så fort juleselskapet starter, og familien velter inn i stua, går alt bare i et rasende tempo. Bare jeg som føler det sånn?
Uansett, jeg hadde en utrolig fin julaften, med masse fine folk rundt og masse fine gaver. Jeg er så takknemlig for det! Jula har så vidt rukket å synke inn, for nå begynner den mest hektiske tiden for meg. Jeg har skilte foreldre, og det betyr annenhver dag med annenhver familie til annenhvert juleselskap. Det går som regel greit, men det er ikke til å legge skjul på at det er en litt travel tid. Jeg synes likevel det er veldig hyggelig å se familien på alle de ulike sidene av familien igjen. Jeg håper romsjulstiden deres er god 🙂

(Q) Har dere masse selskaper i romjulen?
~Mathilde~

årets julekjole

Du grønne, glitrende…

Julekjolen i år er julegrønn og full av paljetter!
Jeg var på utkikk etter en ny julekjole tidligere i desember, da denne fikk meg til å stoppe opp. Jeg elsker jo alt som har glitter og paljetter, men grønt er ikke veldig typisk meg. Trodde jeg.
Den julegrønne fargen er jo helt nydelig, og jeg er glad jeg rev med meg denne hjem, for jeg er helt forelsket i årets julekjole!! 

(Q) Hva synes dere om kjolen?
~Mathilde~

selveste julaften

God jul, kjære dere!

Det var ett stykk lykkelig Mathilde som våknet i dag tidlig. Jeg vet ikke hva det er, men jeg blir sånn barnslig glad av å våkne opp på julaften. Det har nok noe med julestrømpa, julemorgen, julefilmene og alt det og gjøre! I går hadde vi en skikkelig fin ‘kveld før kvelden’. Vi hadde laget julemat, vi så på “Hovmesteren og grevinnen” – så klart, og vi kjørte på med en runde med spillet politisk ukorrekt da lillejulaften bikka midnatt. Det er lenge siden jeg har ledd så mye som da vi spilte!
Da jeg våknet i dag var jeg rask med å hoppe inn i julepysjen min. Så tuslet jeg ned i stua med julestrømpa som hang på utsiden av døren min, klar for å se på favoritt-juletradosjonen Tre nøtter til Askepott! Nå har jeg fått på meg julekjolen, sminket meg ferdig, og hvert øyeblikk skal vi kjøre til kjerka for julegudstjeneste. Dette blir en fin dag! Ha en nydelig julaften <3

(Q) Hvordan feirer dere julaften?
~Mathilde~

lillejulaften og juletrepynting

Hei, og god lillejulaften!

Det er så utrolig rart å tenke på at i morgen er den dagen jeg har gledet meg mest til i hele år. Selveste julaften. Plutselig var lillejulaften her, og jeg skjønner ikke hvor resten av desember ble av… I går hadde vi en utrolig fin kveld hjemme, hvor alle som en hjalp til med å pynte juletreet. Ettersom jeg bor på gård, er det tradisjon å hogge vårt eget tre i skogen og slepe det med seg inn. Litt skjevt, litt tynt i noen av grenene, men utrolig sjarmerende! Vi hørte på julemusikk og fant frem all julepynten, både til treet og huset. Da kom den deilige julestemninga enda tettere på.
I dag har jeg feiret den tradisjonelle mini-julaften med jentene mine. Helene, Maren, Marie og jeg samles alltid en dag før jul og har vår egen lille julaften. Det er så lenge siden vi sist var samlet alle fire, så vi hadde litt å skravle om også. Vi åpnet julegavene fra hverandre og hadde det skikkelig fint! En sånn dag trengs midt oppi all julestria ellers… Det var virkelig godt å være samlet igjen!

(Q) Har dere noen tradisjoner på lillejulaften?
~Mathilde~

oh christmas tree

Ettersom jeg reiser hjem hver jul, og ikke rekker å stelle med noe eget, svært juletre, er dette min kjære skatt. Det lille, hvite, nydelige treet mitt. 
Jeg pynter det alltid tidlig, så det kan få skinne så lenge som mulig. Det setter hele stemningen på rommet mitt. Nå har jeg fått enda mer julepynt på det lille juletreet, for jeg hadde en del ting med meg fra NRK, som jeg hang på like før jeg reiste hjem til jul i går.
Men disse bildene tok jeg før den nye ekstra pynten kom opp. Uansett, vakkert er det!

(Q) Har dere også noen små, søte trær?
~Mathilde~

så kom juleferien

God lørdag, dere!

I går var en rar dag, nesten litt trist. Jeg hadde den siste dagen min i NRK, de ti ukene har allerede flydd forbi. Jeg visste at det kom til å bli litt rart å skulle dra derfra, etter så mange uker hvor jeg virkelig har kommet tett på alle folkene jeg har jobbet sammen med. Men jeg trodde ikke det skulle bli  vanskelig. Jeg tok lett til tårene da jeg skulle ta farvel med alle sammen, for de har betydd veldig mye for meg i disse ukene. De har lært meg så mye, de har tatt meg så godt imot, og de har gitt meg enorm tillit. Sånt blir man rørt av… Men jeg må se tilbake på det som ti helt utrolig herlige uker, som jeg var heldig å få oppleve. Nå er det jo faktisk juleferie! Det er veldig deilig, det også altså. Jeg driver og pakker for harde livet nå, for jeg skal reise hjem i kveld/natt etter en konsert jeg skal på. Så i dag kommer jeg til å fly rundt her hjemme for å ordne alt før jeg skal hjem til Larvik for jula. Håper dere har en fin og rolig tid før jula!

(Q) Reiser dere hjem til jul i år?
~Mathilde~