Sommerens første båttur

Hei, og god fredag!

I går kom endelig den sårt etterlengtede sola tilbake igjen, og det utnyttet jeg til det fulleste. Jeg var knapt innendørs… Helt fra morgenen av satt jeg ute på verandaen med boka mi, og hadde det skikkelig deilig. Senere på dagen lurte morfar på om vi hadde lyst til å være med han ut på båttur. Jeg hadde enda ikke vært ute på sjøen i sommer, og det var alt jeg ønsket meg før ferien var over. Heldigvis fikk vi sjansen! Vi reiste ut fra Helgeroa, gjennom de nydelige sundene utenfor her, og videre over til Brevik hvor vi stoppet og spiste is – obligatorisk! Det var så deilig, og sola var på plass hele dagen. Jeg fikk til og med sitte foran på dekket og kjenne vannet sprute oppover leggene. Det tror jeg ikke at jeg har gjort siden jeg var liten, men det er jo så himla morsomt! Åh, båtturer og sommerdager som denne er virkelig sommer på sitt beste.

(Q) Har dere vært på noe båttur i sommer?
~Mathilde~

livet på gården

Det er så altfor sjeldent at jeg faktisk bruker den gården jeg bor på for det den er verdt. Vi har så utrolig masse plass ute, så mange morsomme steder å utforske og så masse frukt, bær og blomster nå om sommeren. I slutten av forrige uke var jeg ute på gårdsplassen i lange tider. Bare gikk rundt og kikket. Jeg blir fortsatt fascinert av alt som finnes her! Jeg plukket en boks med blåbær, smakte på sure rips og fant masse villbringebær. Gøy på landet, som de sier! Jeg er så glad i gården, jeg må bare være flinkere til å huske på det…!

~Mathilde~

lyden av regn

Jeg tror ikke det har vært ett sekund uten regn siden i går kveld. Det regnet da vi satt på verandaen i familiebursdagen til mamma og måtte trekke inn. Det regnet da jeg kjørte bilen hjem i tussmørket ved midnatt. Det regnet da jeg la meg for å sove, jeg sovnet til lyden av lav tromming på vinduet. Det regnet da jeg våknet. Og det regner enda. 

Men det er litt koselig, for jeg kan krype opp i en av lenestolene nede i stua og lese en bok. Sitte like ved glassdørene ut mot terrassen og se på jordet som snart svømmer i vann. Det er ganske fredelig på en plass som denne, alt annet er stille, og regnet er det eneste som lager lyd.

~Mathilde~

Regnbueveggen

Åh, sjekk fargene på disse bildene da, dere!

Forrige uke var jeg på en liten fotoshoot med en av mine kjære venner, Marianne. Hun har et skikkelig talent for foto, og hun lurte på om jeg ville være med på å ta noen bilder bare for gøy. Det kunne jeg selvfølgelig ikke takke nei til, og vi hadde en utrolig fin og morsom ettermiddag på Fritzøe Brygge her i Larvik. Vi har tatt masse bilder med ulike motiv, så det kan være jeg poster noen andre bilder senere. Men først måtte jeg bare vise dere disse fra regnbueveggen på kulturhuset vårt, Bølgen, en vegg full av fargestriper, perfekt som fotomotiv. Vi hadde det så artig med å ta bilder her, og jeg synes resultatet ble helt utrolig bra!

(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

FRIdager

God onsdag, dere!
I dag hadde jeg siste dag på jobben før en kort periode med fri. Jeg har ‘bare’ en langhelg, men det likevel utrolig nydelig å ha fri frem til neste mandag! I går og i dag har jeg jobbet med en utrolig morsom sak om glamping, den ble helt utrolig kul om jeg må si det selv.
Nå må jeg nesten jobbe litt med å komme meg ut av jobb-sporet og nyte noen dager ferie. For jeg har omtrent gått på autopilot den siste uka, opp grytidlig, sette meg i bilen til jobb, hjem igjen på ettermiddagen… Nå skal jeg ta det helt med ro, kun gjøre noen småting, og lade opp til neste uke. Jeg gleder meg allerede til å kunne sove lenge i morgen, haha! Håper onsdagen deres også er fin!
 
~Mathilde~ 

helgevakter og gøye intervjuer

Heisann!

Herlighet, for en helg dette har vært. Jeg har jo vært i relativt sommerferiemodus frem til jeg skulle begynne å jobbe forrige uke. Det var en skikkelig omstilling, hehe, opp klokka syv hver dag når jeg er vant med å sove minst to-tre timer lengre. I tillegg hadde jeg helgevakt nå, og det er bestandig hektisk! Jeg har gjort utrolig mye forskjellig i løpet av helga, men det har vært ganske moro også.
I går fikk jeg blant annet intervjue Celine Aagaard, som driver klesmerket Envelope1976 og har hytte i Nevlunghavn. Det var skikkelig stas, og hun var så herlig å prate med! Nå er det fullt kjør i et par dager til, før jeg får langfri fra torsdag til søndag. Det skal bli nydelig! Håper dere har hatt en fin helg 🙂

(Q) Hva har dere drevet med i helgen?
~Mathilde~

midt i julisommeren

God fredag!

Det har vært skikkelig deilig å komme i gang med jobb igjen. Det var litt uvant første dagen, men nå er det bare godt å kunne være back in business for lokalavisa, hehe. Det er jo et par år siden jeg jobbet her sist… Jeg kjenner ikke helt på fredagsfølelsen enda, men det kan godt være fordi jeg skal jobbe hele helgen også, og ikke akkurat skal ha noe særlig helg. Sånn er det, jeg tar det igjen senere neste uke, da skal jeg ha langfri fra torsdagen.

Ettersom mesteparten av denne uka stort sett har gått til å jobbe og sitte på et kontor i byen, har jeg ikke gjort så veldig mye spennende. Men jeg har et lite bildedryss fra mobilen på lager, for jeg tar jo stort sett bilder av alt jeg gjør. Så her kommer en liten oppsummering av den siste uka gjennom kamerarullen!

Først en himmelsk god salt-karamell-shake jeg lagde her om dagen – De søteste skapningene å komme hjem til – Mamma som hentet meg i Oslo, og jeg kjørte oss til ikoniske Portveien 2 (♥)

Alle disse er fra samme dag, konsert med fineste Unni Wilhelmsen på idylliske Gamle Ormelet på Tjøme. Så nydelig der!

Så var det Kruttårnteateret på tirsdag, ett av sommerens desiderte høydepunkter. Jeg fikk også møte Marian Saastad Ottesen som er typ min favoritt-skuespiller. Åh, jeg holdt på å gå i bakken, det var så stas!

Fine stamkaféen i Larvik, Hungry Heart, jeg er så glad i den plassen – Jobb om natten, jobb om dagen, si! – Og til sist, sommer i en skål, jeg elsker jordbær og bringebær om sommeren!

(Q) Hvordan har deres uke vært?
~Mathilde~

drinks and jacuzzi

Hei, dere!

De siste dagene har vært så hektiske, og jeg føler knapt at jeg har rukket å sette meg ned mellom slagene. I dag hadde jeg første jobbdag i turnusen min, så nå blir det mye jobbing fremover, og det er egentlig veldig greit.

På mandag var jeg og Helene hos Marie, etter at vi i lang tid har planlagt å ha en skikkelig jentekveld sammen med drinker og jacuzzi. Vi stilte opp med hver vår drinkoppskrift, og koste oss til klokka nærmet seg midnatt. Det var skikkelig sommerstemning med bading i jacuzzien deres – med utsikt over hele fine Helgeroa, og god mat og drikke utover kvelden. Sommeren på sitt aller beste!

(Q) Har dere hatt noen sommerkvelder som denne?
~Mathilde~

en veldig annerledes Stavernfestivalen

God lørdag!
Som jeg fortalte i gårsdagens innlegg, fikk jeg i forbindelse med lokalavis-jobben min dekke det som skulle være erstatteren for årets Stavernfestivalen. Til vanlig pleier golfbanen her i Larvik å fylles opp av over tjue tusen mennesker, så dette var noe helt annet. Det var en digital livestream-festival med noen få festivalgjester. Golfbanen var rigget om til et skikkelig koselig festivalområde, og man fikk stemningen selv om det ikke var i nærheten av hva man ellers er vant med.

Artistene som spilte var Astris S, Isah og Dutty Dior og en lokal artist – Oscar A. Det var tre utrolig gode konserter, og jeg fikk litt av den gode Stavern-stemninga selv om jeg gikk rundt med pressekort og kamera, hehe. Etter ‘festivalen’ var det afterparty, som jeg dessverre ikke fikk vært særlig mye med på. Jeg måtte tross alt tilbake til kontoret og skrive om festivalen, men jeg fikk en liten halvtime med crewet og andre kule folk – og jeg fikk småpratet litt med både Astrid S og Julie Bergan, som også var der. Det var stas! 

(Q) Har dere vært med på noen festival-alternativer i sommer?
~Mathilde~

tiende juli på høygir

Hei, og god formiddag!

I går reiste jeg fra Oslo, etter fem superkorte dager der. Men det var deilig å bare få et lite miljøskifte… Mamma kom og hentet meg tidlig på dagen, og vi kjørte hjemover til Larvik med en del ting jeg skulle rekke på agendaen. Først måtte jeg innom legekontoret for noen blodprøver (jeg har tidenes blåmerke og er stiv som bare det i armen i dag :(( ), og derfra reiste jeg rett videre til kontorene til jobben hvor jeg fikk en liten brief om en jobb jeg skulle gjøre senere på kvelden.

Da jeg endelig kom hjem hadde jeg en liten time på meg til å spise fredagstacoen med familien før jeg kjørte til en kunstutstilling på kulturhuset her i byen. Ei veldig god venninne av meg stiller ut der, og det var så stas å få møte henne igjen og se det hun jobber med. Så stolt! Og til slutt reiste jeg til golfbanen i Larvik hvor årets veldig annerledes Stavernfestivalen ble arrangert. Festivalen skulle egentlig vært denne helgen, og det er så trist å ikke skulle dra på den i år… Men jeg fikk med meg den alternative versjonen, takket være jobben, og det var helt utrolig kult! Mer om det i et eget innlegg. Ha en fin lørdag, dere 🙂

(Q) Hvordan har deres start på helgen vært?
~Mathilde~