tre, to, en – pust

Hei!

Det har vært en skikkelig hurramegrundt-periode nå. Helga hjemme gikk for det meste i bursdager og venner, og veldig få sekunder til å sitte ned på rumpa. Da jeg kom tilbake til Oslo sent, sent på søndags kveld (etter å ha ligget bak brøytebilder i 45km/t på E18), var det rett på med arbeid igjen. Mandag var det redigering av alt vi hadde filmet og jobbet med på fredagen hos bonden i Jessheim. Det var litt av en jobb, og vi holdt på i nærmere ni/ti timer. I dag jobbet vi med forbedring av førsteutkastet, og gav hverandre tilbakemeldinger. Deretter skulle vi redigere og gjøre ferdig saken på ny. Vi sa oss ferdige med alt sammen klokken fem i dag, og da pakket vi sammen sakene. Dett har vært en superintens start på uka, men vi håper og tror vi har kommet i havn med det vi skal nå. Kom inn døra for et par minutter siden, og skal ta en helt, helt rolig kveld, for å si det sånn. Det trengs virkelig! Jeg har laget meg en kopp med chai latte og skal se på masse serier og roe ned hodet. Ha en fin kveld!

(Q) Har deres uke vært like hektisk?
~Mathilde~

feirer meg selv

Hei!

Denne helgen har løpt helt fra meg, og jeg har i grunn ikke rukket å åpne opp PCen en eneste gang. Jeg reiste hjem til Larvik på fredagen, etter at jeg og gruppa mi hadde vært på en bondegård utenfor Jessheim og filmet masse til en video-reportasje. Det var utrolig gøy å filme midt blant 40 melkekyr, og jeg har en god følelse av at klippene våre ble ganske så bra også. Da vi var ferdige på gården, dro jeg en rask tur hjemom leiligheten og videre til toget. Jeg ble hentet på stasjonen i Larvik av pappa, og vi dro hjem til første familiefeiring. Jeg hadde et par korte timer på å gjøre meg klar før gjestene kom, men det ble en skikkelig fin feiring med familie og digge kaker, hehe. Gårsdagen fløy også avsted med fotpleie-behandling på Farris Bad, en tur innom byen, kino med Marie og kvalitetstid med fine Ida på kvelden. I dag er ikke akkurat roligere, for jeg sitter halvveis sminket og påkledd før siste familieselskap for helgen. Familien på mamma sin side av familien kommer hit i dag, og jeg skal – nok en gang – feires! 

(Q) Hva har dere gjort i helga?
~Mathilde~

foredrag, filming og fritid

Hei!

Jeg har vært litt rundt omkring og prøvd å få tiden til å strekke til  de siste dagene. Det skjer mye, samtidig som et ikke skjer så mye. Rare dager og uvante rutiner. Men sånn er det i blant. Jeg har vel nevnt et par ganger nå at vi holder på med produksjon på studiet nå, og at gruppa mi skal lage en video-reportasje. Vi har kommet ganske greit i gang, men har ikke fått filmet noe enda. Det skal vi nemlig i morgen. Da skal vi toge grytidlig ut til en bonde på Kløfta for å lage en reportasje om nedgang i salg av kjøtt, og økning i salg av vegetar. Det tror jeg blir både spennende og lærerikt!
I går kveld var jeg faktisk ute sammen med Maren. Vi skulle på et foredrag i storsalen på Colosseum kino, hvor Mats Grimsæth (som jeg kjenner godt og har jobbet litt sammen med) skulle fortelle om seg, sin historie og sitt liv. Det var så rått, og det er helt utrolig at han klarte å fylle hele storsalen med mennesker. Jeg er full av beundring for han, altså. Skikkelig inspirerende! 

(Q) Har dere en spennende uke?
~Mathilde~

dør ikke allikevel

Heihei!

Jeg var ganske pessimistisk i helga for hvordan denne uka skulle gå, og jeg visste helt ærlig ikke helt hvordan jeg skulle klare å få gjort alt sammen. Da vi startet opp i går med grupper og forelesninger og planlegging, kjentes det heldigvis litt bedre. Vi fikk raskt kontroll over hva vi skulle gjøre når, og jeg har fått tilbake litt av troa på at jeg slipper å dø av stress før uka er over. Fredagen blir intens, da skal vi til en bondegård et stykke utenfor Oslo for å filme der. Men alt skal gå veldig greit så lenge vi får planlagt godt og gjort det vi skal. Jeg har i alle fall større tro på at det skal gå fint nå, enn jeg hadde for to dager siden. Jeg får bare prøve å finne de pauserommene jeg klarer – så skal dette bli skikkelig bra! Haha, fra pessimist til optimist på én dag, si..!

(Q) Gjør dere noe spennende denne uka?
~Mathilde~

lader opp

Hei!

I går var en veldig fin og deilig lørdag, til tross et par slitne kropper etter bursdagsfesten på fredag. Martine og Marie sov over, og det var superkoselig å ha de litt lenger enn bare den kvelden. Vi var en tur på Løkka og i sentrum for å kikke i litt butikker og sånt. Da de etter hvert måtte dra hjemover, var det ikke så mye annet som sto på planen, enn å slappe av. Det gikk i de vanlige lørdagsprogrammene da kvelden kom, og jeg fikk også tatt igjen fredagens gullrekke. Herlighet, føler meg som en gammel sjel fanget i en ung kropp, når jeg faktisk prioriterer å se gullrekka på nett-TV, haha. I dag er det ekstra deilig med helg, jeg tror liksom knekken kom da jeg våknet i dag tidlig. Jeg var ikke særlig sliten i går, og tenkte at jeg slapp billig unna med kreftene. Vel, ikke akkurat… Jeg har planer om å ta det helt med ro i dag, og lade opp til den kommende uka. Jeg har sittet og planlagt uka og sett på hva vi skal gjennom denne og neste uka på studiet. Og hjelp, det kommer til å bli to fryktelig krevende, hektiske og intense uker. Jeg lurer faktisk på hvordan alt skal klaffe. Jeg får be en bønn og håpe på at det ikke stjeler all livsgnisten fra meg.. Ha en fin søndag!

(Q) Hvordan har deres helg vært?
~Mathilde~

gatsby

Heisann!

Herlighet, for en sinnsykt bra fest gårsdagen ble! Jeg skulle feire 20-årsdagen min, og hadde bestemt i lange tider at jeg skulle ha Gatsby-tema, eller bare rett og slett en fest dratt rett ut av 1920-tallet. Jeg ordnet med pynting, dekor og gjorde virkelig alt jeg kunne for at kostymet mitt skulle være gjennomført. Jeg må skryte litt av meg selv, for jeg var virkelig 20-talls fra topp til tå. Det var så gøy, og alle hadde gjort en innsats for å se ut som man gjorde for snart hundre år siden. Vi storkoste oss, hørte på god gammeldags jazzmusikk og jeg hadde i alle fall den morsomste bursdagsfeiringen jeg kan huske å ha hatt. Jeg elsker temafester, og gårsdagen ble så vellykka! Jeg er heldig som har så fine venner..♥

(Q) Hva synes dere om kostymene våre?
~Mathilde~

mummikino

Hei på dere!

De siste to dagene har vært ganske hektiske. Jeg var i Tønsberg på onsdag, og det tok dermed halve dagen min. I går var jeg først på skolen, så møtte jeg ei av kollegene fra Larvik, og var med henne en stund, før jeg skulle til Majorstua med ei annen venninne.
I går var det nemlig retrokino på Chateau Neuf, altså ordentlig god, gammeldags kino hvor de viser filmer på 35mm rull. Ikke bare er selve konseptet helt nydelig, men filmen som gikk i går var virkelig ment for meg. “Mummitrollet, kometen kommer”. Altså, jeg har aldri opplevd kino på den måten før, og jeg kan ikke huske sist jeg så mummitrollet på film. Det er så lenge siden, men likevel kom det så mange gode minner tilbake da vi satt i salen. Herlighet, barnslig lykke!! Jeg og Vigdis, som jeg dro sammen med, var enige om at det skal mye til for å overgå en kinoopplevelse som denne. Vi var forelsket helt fra de startet filmen..!

(Q) Har dere vært på retro-kino før?
~Mathilde~

tettpakket snø og tente lys

Hei, dere!
Nå sitter jeg i mørket med stearinlys og duftlys rundt meg på alle kanter, hehe. Dere vet hvor håpløs jeg er når det kommer til lys på denne tiden av året. Forbruket mitt er i grenseland til skadelig. Da jeg sto opp i dag falt det skikkelig store snøfiller utenfor. Jeg får liksom litt kick hver gang det snør, det er en sånn barnslig lykke, haha. Og det snødde ikke rent lite heller, det var så tettpakket at man var klissvåt etter fem minutter ute. Men det er innmari koselig, da…

Gårsdagen var så koselig, og jeg var virkelig glad langt inn i sjela da jeg gikk for å legge meg. Det ble ganske sent, men jeg tror denne bursdagen overgikk alle andre jeg har hatt! Jeg er så heldig.
Heldigvis kunne jeg sove litt lenger i dag tidlig, siden vi ikke skulle møte opp på skolen før klokka elleve. I dag hadde vi vårt første arbeidskrav, som var en muntlig fremføring i grupper på to. Jeg har jobbet ganske bra med den hele veien, så jeg var godt forberedt. Det er lite jeg hater mer enn å ikke ha forberedt meg nok til slike ting. Fremføringen gikk skikkelig bra, og partneren min og jeg fikk bestått. Så deilig å ha den overstått! 

(Q) Hvordan har deres uke vært så langt?
~Mathilde~

20 år!!

Heisann!

I dag er dagen min, 14. januar. Jeg blir 20 år. Herlighet, hvor sykt er ikke det? Ikke mer tenåring, ikke mer -ten. Jeg har alltid følt at 20 er så stort, da er man voksen liksom. Men jeg føler meg enda ganske liten, om jeg skal være ærlig. Dagen hittil har vært utrolig fin! Jeg våknet opp til mange hyggelige meldinger og gratulasjoner. Det gjorde hele morgenen så mye bedre, og jeg har vært i strålende humør hele dagen! Jeg elsker virkelig bursdager, og denne gangen er intet unntak. Marie kom på overraskelsebesøk og jeg ble virkelig tatt på senga, det var så hyggelig!! Hele firkløveren samlet.
Vi har lagd bursdagstaco sammen, jeg har fått fine gaver, og jeg har lagd min første hjemmelaga gin&tonic! Dagen er komplett, og jeg har hatt verdens beste 20-årsdag!