lesedager

God ettermiddag!

I dag har vi lesedag på studiet, noe vi forsåvidt har hver torsdag. Det er veldig deilig med en dag uten skole midt i uka, men det er en langt større utfordring å åpne bøkene når jeg sitter hjemme og har aller mest lyst til å se på serier inn i evigheten og bare sløve, hehe. Neida, jeg skal faktisk ta meg i det i dag, og finne fram pensumet nå. Vi har om kilder og kildebruk denne uka, og alle forelesningene har handlet om det, så jeg føler liksom jeg har fått litt nok. Men den fella skal jeg ikke gå i, jeg skal være flink og lese pensumet mitt. Uff, dette hørtes ut som tidenes syte-snakk, men oppstarten har vært litt slitsom, og det har fristet å benytte de anledningene jeg har hjemme til å ligge rett ut i senga med Netflix. Jeg får prøve å finne en god balanse på det. 
I kveld kommer Martine på besøk til meg. Vi ble kjent i Fredrikstad i fjor, og har faktisk ikke sett hverandre siden november – det er helt sykt! Vi har facetimet og ringt med hverandre minst en gang i uka siden da, så det føles ikke så lenge ut, men det er det faktisk. Helt merkelig å tenke på… Hun kommer i alle fall i kveld, og skal bli over til lørdag, og det gleder jeg meg så masse til, åh!!

(Q) Er det flere som sliter litt med å komme i gang med skole?
~Mathilde~

oppstart krever tid

God mandag!

Det var litt tungt å stå opp da vekkerklokken ringte 7 i dag morges, men jeg kom meg opp og på skolen uten særlig mye sutring, så jeg er fornøyd med det, hehe. Helgen har vært veldig fin, og akkurat passe rolig. Hele fadderuka har tatt på, så det å kunne slappe av en helg var mildt sagt nydelig. Fra lørdag til søndag kom Marie på overnattingsbesøk. Det var så hyggelig å se henne igjen, og alle oss fire var endelig samlet igjen! Vi var ute og spiste, og hadde en fin jentekveld. Utenom det har jeg prøvd å ikke gjøre stort mer, og heller ta litt tid til å slappe av og lande etter to hektiske oppstartuker. Jeg kjenner det på både kropp og hode at det krever sitt å skulle omstille seg til en helt ny hverdag i en ny by med nye inntrykk og nye folk. Men det kommer seg veldig nå, og det er så deilig!

(Q) Er dere i gang med skole/studier?
~Mathilde~

fadderuka

Hei, og god fredag!

Andre uka som student over, og jeg lever fortsatt. Vi hadde siste dag i fadderuka i går, og den ble avsluttet på best mulig måte – hyttetur! Jeg har jo ikke gått ordentlig i detalj om hva vi har gjort, for dagene har omtrent flydd forbi sammenhengende. Vi startet fadderuka forrige tirsdag med vors og velkomstfest. Det var super stemning, og vi ble litt bedre kjent med faddergruppa. Torsdagen var vi på bar-til-bar rebusløp hvor vi beveget oss mellom sentrum, Løkka og Rådhuset. Det var skikkelig artig, og vi rakk å se noen av barene i Oslo, samt gjøre masse gøy på hvert stopp. Så var det nok en dag med vors og studentfest på fredag. Enda bedre kjent med gruppa, enda bedre stemning! Samme prosedyre dagen etter det igjen. Hviledag. Mandag denne uka ble også en hviledag, men på tirsdag var vi på besøk på VG og fikk høre masse fra ulike avdelinger der. Onsdag skulle det hele avsluttes, og vi dro på hyttetur til Studenterhytta langt uti Sørkedalen. Det var en grusom tur til (jeg snakker tung sekk, elendig valg av skotøy (gummistøvler) kun oppoverbakke og 5 km grusvei), men da vi omsider kom fram, hadde vi tidenes fest til langt, langt på natt. Det ble arrangert leker, og alt var bare så sosialt og koselig. Vi sov over til torsdag, og da gikk turen hjemover. Det var, med andre ord, en helt perfekt avslutning på en super fadderuke! Nå er det studier for alvor, haha ♥

(Q) Har dere vært med på fadderuke tidligere?
~Mathilde~

avisbesøk

Heisann!

I dag har vi hatt en utrolig kul og spesiell dag på skolen. Vi har jobbet en god del med hvordan nyheter skal være aktuelle, og hvordan man skal opptre som journalister. Vi pratet blant annet om Sandberg-saken, og plutselig sto selveste Per Sandberg og Bahare i klasserommet vårt. Det var helt rart, men da hadde altså læreren vår fiksa eksklusivt besøk av de to. Det var så interessant, og ikke minst veldig spennende å høre på! Like etter kom Gjermund Cappelen inn døra, for å fortelle om Jenssen-rettsaken som tas opp igjen til uka. Det var litt av en dag, for å si det sånn – skikkelig journalist-nerd-lykke, haha! Etter vi var ferdige for dagen, gikk vi noen flere fra klassen og satte oss på kafé i nærheten. Der ventet vi en liten stund og tuslet så videre til Akersgata og VG sine lokaler for å besøke de. Det har skjedd så mye i dag at jeg er helt gåen, men fy søren, så mye kult vi har gjort!

(Q) Har dere gjort noe spennende i dag?
~Mathilde~

lag dine egne energikuler

God søndag!

I dag har vi første dagen i fadderuka uten noe opplegg, og det er faktisk helt greit nå, haha. Dette er jo omtrent russetida om igjen, og det tar på for å si det sånn. Det har vært aktiviteter og fester hver kveld, men det er så koselig, og vi blir ekstra godt kjent!
Men siden jeg tross alt har helt fri i dag, tenkte jeg at jeg ville prøve ut noe nytt (og mer studentvennlig enn butikkversjonene). Forrige dagen var jeg på butikken og handlet inn dadler, hasselnøtter og mandler. For jeg hadde nemlig sett en oppskrift på hjemmelagede energibarer. I en blender kjørte jeg sammen nøttene, dadlene, pluss litt chiafrø, honning og kakaonibs fra skapet. Men dette ble litt for mye for blenderen, og vi kom ikke stort lenger enn at alt bare blandet seg sammen. Men da fikk jeg den lysende ideen at jeg kunne lage kuler ut av dem i stedet, og heller ha med litt hakkede og hele nøtter i. Det funket myye bedre, og det beste av alt – de ble utrolig vellykkede! Verdt å teste ♥

(Q) Har dere testet ut noe likende før?
~Mathilde~

Pink Floyd

Hei!

Dagene har flydd unna denne uka, og jeg har omtrent ikke hatt ett eneste pust i bakken før nå. Det er noen timer til vi skal avgårde på vors og videre på karaokebar i kveld – det kommer til å bli så bra! Jeg tenkte jeg skulle prate mer om fadderuka en annen gang, for nå må jeg si et par ord om konserten på onsdag. Altså, shit, for en opplevelse. Jeg har aldri i hele mitt liv opplevd maken!! Jeg er stor Pink Floyd-fan, og har så mye respekt for Roger Waters (som var medlem i bandet, for de om ikke vet). Det å se han live, høre alle de største og beste Pink Floyd-låtene, og oppleve det sykeste showet jeg noensinne har sett, var bare så stort. Det var så mye lys og visuelle effekter som bare blåste meg av banen. Det var også en helt spesiell stemning blant publikumet der. Jeg skiftet mellom gåsehud, klump i halsen, jubel og sjokk gjennom hele konserten. Det er virkelig noe av det råeste jeg har opplevd so far!!

(Q) Er det flere Pink Floyd-fans her, i så fall, har dere sett turneen?
~Mathilde~

student og fadderuke

Heisann!

Nå er jeg student. Det høres bare så rart ut. Dagen i går var virkelig full av liv og moro og hygge! Vi var først samlet, hele klassen, og fikk innføring, informasjon og tale fra ulike lærere og ledere på studiet. Deretter ble vi delt inn i faddergrupper, og hadde noen morsomme bli-kjent-aktiviteter før vi dro videre til St. Hanshaugen hvor det var velkomstseremoni og konsert. Det var skikkelig start på fadderuka, og jeg gleder meg allerede til det som kommer. På ettermiddagen i går hadde vi noen timers pause før det bar videre til vors hos hun ene fadderen i gruppa vår. Der hadde vi det trangt og superhyggelig! Jeg har allerede blitt kjent med mange i klassen, og jeg har en veldig god følelse enn så lenge!

I dag har vi hatt skrivekurs, og egentlig bare trent på å skrive spontant, samt å gi respons på andres tekster. Senere i dag er opplegget å kjøre en trikk vi har leid for oss selv rundt om i Oslo. Det høres så gøy ut, men jeg må dessverre droppe opplegget i dag. Jeg skal nemlig på konsert, og det er ganske big deal for meg. Det er Roger Waters’ The Wall, altså fra Pink Floyd, i Telenor Arena i kveld, og jeg har billett sammen med pappa. Det er så ufattelig kult, og jeg kan ikke vente med å se dette live!! Så fadderopplegget måtte vike, men det gjør meg ikke akkurat så mye, hehe…


Dette er mine nye venner, Jesper og Julie – de er amazing!

(Q) Har dere vært med på fadderuke før?
~Mathilde~

klar, ferdig, studiestart

God morgen!

Det var, for å være helt ærlig, litt deilig å våkne av alarmen i dag tidlig. De siste dagene har jeg sovet lenge, og blitt liggende i senga med serier og sosiale medier i timevis. Misforstå meg rett, det er fantastisk, men jeg er klar for litt rutiner og sånt igjen nå (jeg har nok garantert endret den meningen i løpet av neste måned, haha). Men nå er dagen her. Jeg kan nesten ikke tro det. Jeg er blitt student, og føler hele studentlivet er så voksent. Kanskje litt mer voksent enn jeg føler meg, samtidig kjenner jeg meg veldig klar for det. Litt mange blandede tanker og følelser på en gang der, gitt. Helene og jeg går på samme skole, bare ulike studier, så vi skal slå følge sammen til skolen snart. Maren har allerede dratt avgårde til Sognsvann. Åh, jeg er bare så ekstremt nervøs og spent for å møte lærere og klassen, og kjenne på alle de nye inntrykkene. Jeg kommer jo til å være helt gåen når dagen er ferdig! Men først og fremst gleder jeg meg til å starte på et studie jeg virkelig har lyst til å drive med. Det kommer nok til å bli veldig bra!
Dette ble muligens veldig rotete, men jeg er litt oppjaget over det hele. Altså, vi starter om ca. en time, liksom. Hjelp.

Var i parken med fine Vigdis i går. Hun er blitt min Oslo-venn, hehe, eller hun hjelper meg ut og tar meg med på koselig ting her. Som i går, det ble en superhyggelig kveld!

(Q) Er det flere som starter på studier i dag?
~Mathilde~

poesi

God lørdag, dere!

Det er så deilig å våkne opp i leiligheten med mine beste venner. Like deilig som det er å gå hvert til sitt midt på natta og legge seg på hvert sitt rom, men likevel sammen med mine beste venner. Begge de to siste kveldene har vi endt opp på rommet til en av oss, liggende trykket sammen i en seng, for å se på film eller bare være sammen. Vi behøver liksom ikke være oppå hverandre til enhver tid, men den tiden vi er sammen er bare så deilig. Vi er endelig samboere!

Men når jeg først er alene, da nyter jeg den tiden. Det er ikke lenge til studiestart og til den hektiske hverdagen begynner igjen, og jeg prøver virkelig å ta disse dagene med ro. Jeg vil ikke være utbrent allerede før studiene er i gang. Jeg ender som regel opp i senga mi (som i grunn er midtpunktet og hoveddelen av rommet, hehe) med en serie på skjermen eller en bok i hånda. Jeg leser mye, jeg prøver i alle fall. Jeg elsker å slå meg til ro med en bok og bare konsentrere meg om ordene og teksten. Særlig glad er jeg i poesi. Da jeg handlet inn saker til skolestart med mamma, fikk jeg med meg en haug med diktbøker. Hun jobber i bokhandel, og derfor skjemmes jeg stadig vekk bort med masse bøker eller diverse sånne ting. Jeg fikk med meg hele fem poesisamlinger, og jeg har klødd helt i fingrene etter å pløye gjennom de. Jeg bare elsker lyrikk, det er så meningsfullt og tomt på samme tid. Det er så enestående. For tiden leser jeg Ruth Lillegravens “Sigd”. Jeg har enda mange flere samlinger som venter, men jeg må nesten spare dem litt. 

(Q) Er noen av dere like betatt av poesi som meg?
~Mathilde~

samboeree

God dag!

I går fikk jeg besøk av mamma og Leah som skulle kjøre inn noen stoler og litt småtteri, i tillegg til å komme på besøk. Det ble ikke noe av hytteturen til Vrådal, da det ble litt mye styr på kort tid, og jeg kjente jeg ble litt stressa av hele tanken. Vi dro også en tur på IKEA, og fikk handlet de siste få nødvendighetene (kommer garantert til å finne ut av at jeg mangler mer, men all good akkurat nå). Da vi kom tilbake til leiligheten hadde Maren og Helene kommet seg på plass også! De kom i går, og siden da har vi bare fått på plass sakene deres, handlet inn masse mat og storkost oss! Vi dro også ut på kvelden, til Villa Paradiso på Løkka, for å spise og feire at vi endeliig er samboere. Jeg har hørt mye bra om stedet, men altså wow, det var så god mat og deilig stemning der! Vi dro hjemover og tilbrakte resten av kvelden med å skravle og ordne litt ting her. Det er fortsatt litt som må på plass, men det begynner virkelig å komme seg her, og det er så utrolig deilig!!

(Q) Hva har dere gjort de siste dagene?
~Mathilde~