lønnsom sommerferie

Hei!
Jeg har hatt neon dager nå fylt opp av jobb og annet. Det, i tillegg til et nettverk hjemme som aldri vil fungere, har gjort at jeg ikke har blogget noe om de siste dagene. Jeg fikk noen dager fri fra jobb, og de har jeg brukt sammen med familien, og til å pakke ned enda litt mer i forkant av flyttinga. Mellom slaga har jeg ikke hatt nok krefter til å gjøre så mye annet, og har endt opp med å se på Broen på nytt, kombinert med min trofaste Friends. Jeg har jobb resten av denne uka også, men etter søndag er jeg ferdig for i sommer. Da skal jeg også flytte til Oslo, og få alt på plass! Så dagene fremover kommer til å være hektiske, men jeg skal gjøre så godt jeg kan for å ikke forsvinne helt. Håper dere har en fin uke 🙂


Var forresten her og tok kveldsbad med fineste Maren her om dagen, det var så deilig, forfriskende og vakkert!

(Q) Har dere noen jobb i sommer?
~Mathilde~

noen skatter til samlingen

God formiddag!

I går var jeg på besøk hos ei venninne, og vi har ikke sett hverandre på over ett år, så det var ufattelig koselig å være sammen med henne igjen. Jeg kjørte til hun i syvtiden, og kjørte hjem igjen halv to på natta, haha! Det sier litt om hvor fint det var å sees igjen♥ Siden jeg var så sent hjemme, og har fri fra jobb i dag, var planen å sove ut leenge. Men det kunne jeg bare glemme da telefonen min ringte klokka ti, og det var noen som hadde ringt feil. Toppers. Jeg ble liggende litt til, og fikk summet meg ferdig før jeg tvang meg selv opp. Nå har jeg freshet meg litt, og ser i alle fall ikke ut som et dovendyr lenger. 

Her om dagen fikk jeg mail fra Kitchn, siden jeg kundemedlem vel og merke. Der hadde de 20% salg for alle medlemmer på hele butikken. Siden jeg hadde fri i går, og ikke kom på noe bedre å gjøre på ettermiddagen, hev jeg meg i bilen og kjørte inn til byen. Min samling av Arabia-kolleksjonen (eller mummikopper hvis forvirring) begynner å bli ganske enorm nå, men jeg klarte ikke dy meg da de hadde salg. Jeg fant to av koppene jeg ikke allerede har, og var i lykkerus. Da jeg ikke trodde det kunne bli bedre, fant jeg også en av fjorårets limited edition-skåler bak i hylla. Jeg måtte ha den. Med alle varene på salg, og tre nye skatter i mummi-samlingen min er jeg nå helt frelst. Jeg skjønner ikke hvordan de gir så mye glede, men det gjør de altså!!

seee, så nydelige da!!

(Q) Samler dere på noe morsomt?
~Mathilde~

hengt opp i en mast på 28 meter

Heisann!

De siste dagene har jeg bare jobbet, og stort sett enten vært megasliten eller hatt planer når jeg har kommet hjem. Pappa og Janne er på hytta (som bare ligger typ. 3 km unna huset, but still), og jeg har vært der sammen med stesøsteren min et par ettermiddager. I dag har jeg fri, og kjenner at jeg trenger å ta skikkelig hensyn til kropp og sjel, og bare ta det så rolig som jeg klarer – for jeg har vært helt zombie etter jobb disse dagene. Jeg har dusjet, og ryddet unna litt saker på rommet mitt. Så har jeg faktisk også ligget ute i sola i en halvtime/tre kvarter. Jeg har innsett at jeg omtrent ikke har solet meg i sommer, og det gjør meg bare trist. Så nå måtte jeg ut en liten tur! 

Ellers hadde jeg en skikkelig morsom dag på jobben i forgårs, for da ble jeg sendt ut på en seilregatta i Stavern. Det kom over 60 seilbåter fra Nederland for å komme i mål ved havna i Stavern, og jeg skulle prate med litt folk og ta en bildeserie. Plutselig spurte en i mannskapet på den største av seilbåtene der om jeg ville komme ombord og ta noen bilder fra båten. Det takket jeg pent ja til, og like etter jeg var kommet ombord spurte de om jeg hadde lyst til å heises opp i masta. Da kunne jeg jo få tatt skikkelig kule bilder! Jeg har jo heldigvis ikke høydeskrekk og ble så gira at jeg sa ja uten å tenke meg om. Masta var 28 meter høy, og jeg hang i to tynne tråder og masse sikring, haha. Bildene ble dødskule, og jeg hadde verdens morsomste dag på jobb! 

(Q) Gjør dere noen artige ting på jobb, eller ellers?
~Mathilde~

Oslotilvenning

God kveld!

I går dro jeg innover til Oslo midt på dagen med mamma, stefaren min og Leah. Vi skulle en liten tur innom IKEA for å handle en kommode (som en del av skrivebordet mitt) og noe kluter og håndklær og slikt. Etter det var gjort, satte vi kursen videre mot leiligheten vår. Jeg hadde med et lite flyttelass til, og fikk pakket ut det meste, før vi dro ut for å spise. Mamma hadde nemlig bursdag i går, så vi feiret hun på den fineste restauranten på Grünerløkka; Südøst! Det var så deilig og fint der – skal tilbake, for å si det sånn. De andre dro hjemover, mens jeg ble værende i leiligheten og skru opp skrivebordet og få på plass alt sammen. Jeg sov like gjerne over til i dag, og hadde det skikkelig hyggelig alene der.

I dag har jeg stort sett syklet rundt i byen for å bli enda bedre kjent med gatene og finne de beste veiene til og fra diverse steder. Det resulterte i en glovarm og svett sykkeltur fra St.Hanshaugen til Frogner, opp til Briskeby, videre nedover på Bislett og til Løkka. Der stoppet jeg for en kaffe (eller iskaffe), og slappet litt av før jeg dro hjemover til leiligheten igjen. Jeg skulle ta en buss (fordi tog om sommeren er bare å drite i) kvart over fire, så jeg tuslet ned til sentrum og Oslo S i litt god tid. På veien stoppet jeg innom Oslo Domkirke for å få med meg den fine 22.juli-markeringen som var. Det var litt godt å ha fått med seg, men samtidig sårt. Jeg ble stående og bare kikke på alle de vakre blomstene og monumentet som ble avduket i dag. Fin avslutning på den lille Osloturen.♥

(Q) Har dere tatt noen byturer i sommer?
~Mathilde~

“Treffer blink på de sårbare”

God formiddag!

Som de fleste av dere kanskje har fått med dere nå, jobber jeg som journalist i avisa her i Larvik. Det gir meg muligheten til å skrive om masse forskjellig, møte mange ulike mennesker og fortelle historier videre. Det hender også at jeg får skrive om ting som opptar meg. Det er det mye som gjør, og jeg pleier å bruke den stemmen jeg har til nettopp det. Her om dagen skrev jeg om et tema som er spesielt sårt nå om sommeren, for små og store, jenter og kvinner (og kanskje også menn?). Det handler om reklamering for sommerkroppen, og såkalte “quick-fix’es”. Dere kan lese kronikken min HER, det hadde betydd veldig masse for meg!

(Q) Hva synes dere om kronikken?
~Mathilde~

late dager

Heihei!

I dag, som i går, var jeg sent i seng og sent oppe. Jeg er jo egentlig et skikkelig B-menneske, men får liksom aldri sovet lenge med skole, jobb og alt annet som kickstarter dagen grytidlig. Men disse fridagene jeg har mellom jobbingen nå merkes på døgnrytmen. I natt var jeg i seng kokka tre, og frem til da hadde jeg sett på en film og strikket. Jeg har fortsatt ikke kommet ordentlig i gang med dagen, men det er ikke sikkert jeg trenger heller, for jeg har ingen agenda. Jeg har pakket ned enda litt mer i esker for flyttingen. Det er en stund siden jeg var i leiligheten sist, og jeg tenkte jeg skulle dra innover til Oslo igjen i morgen for å ordne et par ting til på IKEA, og  få ut litt mer av rommet mitt her hjemme. Det blir så bra! Håper dere har en litt mer produktiv dag enn jeg har, eller at dere koser dere med hva enn dere måtte gjøre!

~M a t h i l d e~

oppe til langt på natt

God dag! 

Jeg holdt på å skrive “god morgen” da jeg innså hva klokka egentlig var… Jeg har fri fra jobb frem til mandag og har tatt meg den friheten å ikke gjøre noen ting. i natt ble jeg liggende og skravle med ei av bestevenninnene mine i telefonen i halvannen time. Hun bor i Lillehammer, og vi har ikke  sett hverandre på evigheter, men hver gang vi ringes (som er typ minst tre ganger i uka, haha) klarer vi aldri å holde oss under 45 minutter! Men da vi la på røret var klokka plutselig 01.00, og jeg var alt annet enn trøtt. Så jeg satt på favorittlista mi på Spotify, og  begynte å strikke litt. Jeg holder på med en genser som jeg faktisk designer selv. Jeg lager oppskriften og mønsteret og alt mulig, og det er så utrolig gøy å se at det blir til noe! Jeg er ganske solt, og gleder meg som en unge til den er ferdig så jeg kan promotere meg selv litt, hehe! Men ja, alle denne nattestrikkingen resulterte i at jeg la meg under dynen først klokka kvart på tre, og måtte tvinge meg selv i søvn. Da jeg våknet i dag kunne jeg helt sikkert blitt liggende i noen timer til, men innså at klokka var tolv og at jeg burde komme meg opp og i gang. 
Denne dagen vier jeg kun til avslapning, så foreløpig har jeg ikke gjort noe annet enn å fortsette på strikkingen med Friends på skjermen. Perfekt start!

(Q) Gjør dere noe koselig i sommer?
~Mathilde~

å puste inn sommerlufta

Hei!

Det har vært noen travle dager denne uken så langt. Jeg hadde søndagen fri etter at jeg jobbet hele Stavernfestivalen, og så var det på’n igjen på mandag. I går jobbet jeg i tillegg kveldsvakt, og jeg sov helt frem til jeg skulle på jobb. Så den dagen falt helt bort, og ellers har jeg vært såpass sliten at jeg bare har følt for å ta det med ro. I dag hadde jeg siste dagen før fem dager sammenhengende med fri, og det er deiilig! Jeg har ingen planer overhodet frem til mandag, så jeg skal virkelig bare lade opp igjen til neste jobbuke. Det er mulig jeg reiser en tur inn til Oslo og leiligheten, for nå har jeg ikke vært der på en god stund. 

Her om dagen fikk jeg plutselig innmari lyst til å sykle meg en tur rundt om i området hvor jeg bor. Det er sånne ting jeg er alt for dårlig til å gjøre ellers, så jeg hev meg på sykkelen (eller, dette skulle bare være en kosetur, så jeg fant frem mobil og ørepropper, et skjerf og en pepsi max-boks som jeg la i kurven), og syklet avgårde. Jeg var rundt om på oddene og langs kyststien her, men det var bare så skjønt. Jeg stoppet ved en av båthavnene, og kikket utover havet mens himmelen ble rosa i horisonten. Jeg  bli flinkere til å gjøre sånt, for det er virkelig balsam for kropp og sjel!

(Q) Pleier dere å dra på sykkelturer?
~Mathilde~

Stavernfestivalen

God formiddag!

Jeg har vært helt i min egen verden de siste tre dagene, for jeg har jobbet lange dager i strekk. Og ikke bare sånn helt vanlig jobb heller, jeg har vært presse under Stavernfestivalen! Det har vært litt av en jobb, og jeg er så sliten at hodet mitt ikke stopper å verke nå, men det har vært utrolig gøy også. Jeg har sett festivalen fra en helt annen side, og virkelig jobbet på for å servere reportasjer, live-oppdateringer og bildeserier til befolkninga. Jeg har gjort masse spennende, og pratet med helt sinnsykt mange mennesker. Det var rekordmange på festivalen i år, og bare i går var det 20 000 mennesker inne på det lille området. Det var helt vanvittig, men samtidig stemning på topp! Musikken der var noe variert, men arrangørene hadde satset på et mye yngre publikum i år enn de tidligere årene. Det betydde mye mer DJ’s, popmusikk og rap og ja – ikke helt mine sjangere. Men jeg storkoste meg med Postgirobygget, DeLillos og Astrid S, så da var jeg i grunn fornøyd! Det var helt klart en opplevelse jeg ikke ville vært foruten, selv om jeg er aldri så sliten i dag, hehe 🙂


Embla arrangerte tidenes vors den første festivaldagen, og jeg fikk være med til tross for at jeg skulle jobbe – det var såå gjennomført!!


Og vi hadde det ganske moro bak i pressetelta også, da! Vi fikk blant annet et oppblåsbart elefantbasseng som vi hadde det mye moro med.. Her er jeg vel i mitt ess, med kamera på skuldra, blokka i den ene hånda og en redbull i den andre, haha!

(Q) Har dere vært på festival i sommer?
~Mathilde~

festival og presse

Heihei!

I går var jeg i gang igjen på jobb, og det var ganske så deilig å starte turnusen. Jeg er et skikkelig rutine-menneske, og liker best når jeg har en plan på dagene mine. Det er for all del deilig med ferie og fri også, men jeg blir litt for rastløs av for mye fritid. Som sagt, jeg har jobbet, og i dag har omtrent hele dagen gått til forhåndsplanlegging før Stavernfestivalen. Den sparkes i gang i morgen, og jeg skal faktisk være der som presse i år! Jeg må helt ærlig si at jeg ikke er så fan av artistene og musikken der i år, de har også satset på et myye yngre publikum enn tidligere, noe som garantert betyr ungdom-og-fylle-og-kaos-festival. Men det skal nok gå fint, det er jo tross alt festival, og det er jo gøy uansett! Nå har jeg fått alt på plass, for det tok litt tid med akkrediteringen og sånt, og skal prøve å ha en skikkelig rolig kveld før det braker løs i morgen. Jeg skal nok få en god del jobb når jeg skal dekke en hel festival sammen med fire andre, hehe!

(Q) Skal dere på noen festivaler i sommer?
~Mathilde~