palmesus

I Love Palmtrees ♥
Det er bare noe veldig eksotisk og vakkert med palmer som får meg like fascinert hver eneste gang – jeg blir liksom aldri lei. De er så fine å se på, og er så mye mer dekorative enn vanlige furutrær (i de fleste sammenhenger). Disse tok jeg langs hovedveien i Santa Monica, som ligger like over Highway 1, og like ved strendene. Får så good vibes av å se tilbake på bildene fra USA, tenk at det snart er en måned siden vi kom hjem..!

(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

mandags morgen

Hei fintfolk!

I går rakk jeg ikke skrive noe mellom slagene, for jeg hadde plutselig en ganske fullpakket dag. Men det viste seg å bli en veldig hyggelig søndag, da! Jeg startet dagen på jobb, for jeg hadde tatt vakta til en av sommer-kollegene mine. Jeg hadde ganske mye å gjøre, og fikk skrevet to saker pluss rykket ut til en ulykke. Så avtalte jeg en sak for i dag, og dermed ble det noen timer jobb på meg i dag også. Da jeg var ferdig på jobb, dro jeg en kort tur hjemom, før jeg satte meg i bilen nok en gang og kjørte til Maren. Der skulle vi fire, Maren, Marie, Helene og jeg være sammen, og ha en skikkelig avslappende jentekveld. Vi rekker liksom ikke samles så ofte før skolen starter igjen, på grunn av jobb og ferieturer og slikt, derfor passet det seg utmerket med en kveld sammen når vi først hadde muligheten, alle fire. I dag starter jeg på jobb klokken ett, og har hatt hele morgenen fram til nå på å slappe av, drikke iskaffe, lese bok – en lun og deilig start på uka! Jeg skal forsåvidt jobbe i morgen også, men satser på å rekke innom bloggen før det. Ha en fin ukestart, vi snakkes 🙂

(Q) Jobber dere også en del i sommer?
~Mathilde~

ettersom sommeren går

Hei!

Jeg merker at jeg har hatt en skikkelig trang til å være sosial forrige uke og denne. Jeg har måttet få ting til å skje, og jeg har villet komme meg ut og gjøre noe. Blir så lett rastløs. Men nå tror jeg liksom jeg har fått så mye av det gode, at jeg kjenner aller mest på behovet eller ønsket om å tulle meg inn i et teppe og høre på godmusikk alene. Høres kanskje litt sturselig ut, men når været for det første er helt pyton (det pøsregner i skrivende stund), og jeg liksom føler meg litt slapp, da er det ingenting som er bedre enn å nyte eget selskap – synes nå jeg. 
I går var jeg en tur innom Foldvik familiepark sammen med mamma og lillesøsteren min, hvor vi møtte noen venner vi ikke har sett på så alt for lang tid. Det var så hyggelig å se dem igjen, og vi var sammen i flere timer. Så måtte jeg hjem og ordne meg til bursdag. Mine to gode Leah og Kaja feiret bursdagen sin i går, og det var så stas å være samlet stort sett hele gjengen igjen. Alle har som regel sitt å bedrive om sommeren, så det er bestandig koselig når vi klarer å samle flesteparten. Det var i alle fall topp stemning og mye hygge! 

(Q) Har dere vært mye på farten i sommer?
~Mathilde~

konsertopplevelse

Heisann!

I går dro jeg på konsert, som jeg fortalte dere. Det var i Sandefjord, og på en helt utrolig koselig uteplass og uteservering som heter Kurbadhagen. Det ble nesten litt festival-aktig. Det eneste var at været var helt grusomt, det regnet, og på et tidspunkt høljet det så vanvittig at jeg var gjennomvåt, men det gikk fint. Konserten var helt magisk! Jeg er utrolig fan av Unni Wilhelmsen, og sammen med Sol Heilo og Hanne Mari Karlsen var det en skikkelig konsertopplevelse… De var så samspilte og gjennomførte, og jeg er så glad for at jeg fikk det med meg! Da konserten var ferdig, fikk jeg også snakket med godeste Unni. Etter at vi skravlet så mye sammen på den forrige konserten jeg var på, har vi liksom blitt litt venner. Det er så koselig! Vi ble stående og skravle i sikkert en halvtimes tid, og hun var bare så herlig og skjønn – altså, hun holdt liksom rundt meg og klemte meg flere ganger! Jeg blir nesten litt fjollete av å tenke på det, for jeg har jo bare vært en skikkelig tilhenger av musikken hennes i lang tid, og nå er vi omtrent venninner – det er ikke helt til å tro oppi hodet mitt..!

(Q) Har dere vært på konsert i det siste?
~Mathilde~

celebration and concert

Hei på dere!

For øyeblikket sitter jeg ved skrivebordet mitt, og har akkurat kommet hjem fra tanten min sin bursdagsfeiring. Nå holder jeg på å skifte fra bursdagsklær til mer fest-klær, og sminken ligger foran meg. Jeg skal nemlig snart på konsert! Jeg måtte reise fra familiebursdagen litt tidligere, slik at jeg kunne rekke å ordne meg litt ekstra og skifte og sånt før jeg skulle videre. Jeg blir hentet av mamma om litt, og da skal jeg bli kjørt til Sandefjord, hvor konserten skal være. Det er min favoritt, Unni Wilhelmsen, som skal spille sammen med trio’en sin. Jeg gleder meg utrolig masse, og det blir garantert stas å se Unni igjen – jeg digger tross alt musikken hennes!! Så nå er det de siste finishene som gjenstår før mamma skal plukke meg opp. Vi snakkes enn så lenge 🙂

(Q) Har dere vært på noen konserter i sommer?
~Mathilde~

LAS VEGAS VLOG

Hei!

Jeg fortsetter serien min med vlogger fra USA-turen, og tredje stopp er ingen ringere enn Las Vegas. En helt syk by, hvor alt er lov – jeg ble helt forelsket i galskapen! Det tok litt tid å få denne opp, for jeg har jobbet så mye og hatt så hektiske dager at jeg ikke rakk å redigere mellom slagene. Men her er den i alle fall, tredje av fire vlogger. Enjoy!

(Q) Hva synes dere om videoen?
(Q) Har dere vært i Las Vegas?
~Mathilde~

fri på ordentlig

Hei, dere!

I går ble en dag som i utgangspunktet var uten planer, men så ble jeg spurt om å være med som fotograf på en sak sammen med en av kollegene mine. Det var en helt nydelig og sterk sak, som gjorde skikkelig inntrykk. Det gjør meg litt ekstra glad at de ville ha med meg som fotograf i tillegg – det gir meg en god tillitsfølelse. Det tok litt tid, og deretter var det tilbake på jobben for å ordne med bildene og slikt. Dermed gikk noen timer av dagen allikevel. Så er vi jo egentlig på hytte denne uka, som jeg har sagt tidligere, men vi er litt fleksible. Jeg sover her hjemme, og tar en tur ut på hytta, gjerne om ettermiddagene og kveldene. Så jeg var naturligvis der i går kveld. 
I dag har jeg startet dagen skikkelig langsomt, og jeg har fri (sånn helt ordentlig, hehe) hele dagen! Jeg har satt meg ti rette med en ny bok, og har allerede kommet et godt stykke inn i den. Deilig følelse! Nå har jeg nettopp kokt meg en kopp te, og skal sminke meg litt. Maren og jeg avtalte akkurat at vi skal gta en tur sammen på kafé i dag. Det blir så koselig!

(Q) Har dere noen ordentlige fridager i sommer?
~Mathilde~

 

Venice & Santa Monica beach

Santa Monica beach

Hei!

Da vi hadde siste stopp i Los Angeles, og bodde i Santa Monica, var det jo ganske obligatorisk å ta et par dager nede ved stranda. Vi bodde bare noen hundre meter unna, og det eneste vi manglet på turen var vel egentlig litt strandliv. Så vi lå en dag på Santa Monica beach, den som ligger rett ved Pier’en, og var nærmest det vi bodde. Dagen etter besøkte vi den suuperkjente Venice beach, men til vår skuffelse blåste det noe enormt den dagen. Det ble til at vi lå litt i sola, men ble blåst ned av sand, haha. Så vi fikk ikke sett så veldig mye av Venice, men nok til å ha vært der og kjent på strandlivet! Det var skikkelig deilig begge plassene, og perfekt for å få inn litt bading og soling i det ellers tettpakkede storby-livet vi hadde. Skikkelig mye fint!


Venice Beach

(Q) Hva synes dere om bildene>?
(Q) Har dere besøkt noen av strendene?
~Mathilde~

avkobling

Hei!

I dag var siste dag på jobb for denne lille perioden. Nå har jeg jobbet fullt siden forrige mandag, og jeg skal være ærlig å si at det var hektisk å komme tilbake til – men veldig deilig også! Nå har jeg fri ut uka, eller frem til søndag. Da skal jeg jobbe den ene dagen, og så har jeg fri enda en stund. Det skal bli godt å koble litt av noen dager nå også. Vi har fått hytta denne uka (vi deler på den i familien). Pappa og Janne dro ut i går, og vi andre kommer og går som det passer oss. Hytta vår ligger kun typ. 3 kilometer unna hjemme, så det kan være ganske praktisk og deilig til tider. Så jeg tenker at jeg tar det rolig her hjemme litt til, før jeg tenker å ta turen ut på hytta i kveld en gang. Nå slapper jeg av og koser meg med pepsi max og Den Hemmelige Hagen (som jeg omtrent hadde glemt bort!). Inntil videre får dere ha en fin ukestart!

(Q) Hva har dere gjort i dag?
~Mathilde~

ganske ålreit jobb

Heihei!

Det er en passelig trøtt versjon av Mathilde som skriver nå. Jeg jobbet ekstremt lenge, og ganske hardt i går, men herlighet, så gøy det var! Jeg Startet på en festival i Skråvika i Stavern, en helt utrolig koselig plass og veldig morsom festival. Der fikk jeg blant annet se Ravi og Dance with a Stranger opptre, og jeg fikk pratet litt med folkene der og arrangører og slikt. Jeg løp en del fram og tilbake foran scenen og knipset bilder (fordel med å være journalist, man kommer tett på alle de kjente ansiktene, haha). Så dro jeg videre til Fredriksvern Verft, også i Stavern, hvor det var konsert med amerikanske Lissie. Hun er helt fantastisk flink, og jeg har likt henne i lange tider. Det var en superdeilig konsert, og en helt annen stemning enn det var på festivalen. Men likevel var begge stedene gøy å få med seg. Her også fikk jeg ta en del bilder foran scenen, noe som resulterte i et par utrolig kule konsert-shots av Lissie! Da konserten var ferdig, og jeg (nok en gang) hadde snakket med publikum og arrangører, var jeg så heldig at jeg fikk treffe Lissie, og intervjue henne. Det var en skikkelig opplevelse for meg, jeg ser jo så opp til henne. Hun var så kul, og hele utstrålingen hennes var til å bli glad av, hun var bare så hyggelig! 
Da klokka slo midnatt dro jeg til kontoret for å skrive ut en av sakene, og ordne bildeserie og diverse. Jeg ble faktisk sittende på jobb helt til klokka halv fire i natt, men jeg hadde det så gøy med å skrive at jeg glemte tiden helt… I dag dro jeg inn for å skrive den jeg ikke rakk i natt, og det gikk unna på et par timer. Så nå har jeg bare (enda) en konsert jeg skal dekke i kveld, så kan jeg si meg ferdig med helgevakta, hehe. Jeg har gjort en masse, men det var verdt hver eneste time med arbeid! 

(Q) Har dere vært på noen konserter i sommer?
~Mathilde~