min type søndag

God søndag!

I dag har vært en ordentlig fin dag her i hovedstaden. Jeg har omtrent ikke sett annet enn ski, skøyter og snødekket is på sosiale medier, og jeg skulle vel egentlig ønske jeg var en av dem som kom meg ut i marka så fort værforholdene var slik de er nå. Men den gang ei. Jeg har vært ute på en deilig gåtur i sola, og det holdt for min del.

Ellers har jeg sittet med et nytt strikkeprosjekt og noen gode serier, slik jeg liker det best. Og i tillegg har jeg søren meg bakt denne søndagen også! Jeg hadde noen bananer som jeg hadde spart (så de ble brune nok) til å lage bananbrød – så det ble dagens bakst. Jeg er så utrolig glad i bananbrød, og det går veldig fort å lage deigen. Jeg bruker oppskriften til fineste Emilie Nereng, og det passet perfekt sammen med morgenkaffen. Nå kan jeg si meg fornøyd med hviledagen før det er på’n igjen med forelesninger i morgen. Nyt de siste timene av søndagen, dere også!

(Q) Hva har dere brukt søndagen til?
~Mathilde~

vintersola

God lørdagsmorgen!

Denne uka har det skjedd noe hver eneste dag, så jeg har i alle fall kommet meg mye ut av leiligheten og opp fra nett-undervisningene. Det har kjentes veldig deilig, men også hektisk på en uvant måte.

De siste dagene, eller siden forrige helg, har lufta vært iskald og klar. Her i Oslo har det stort sett vært rundt 10-13 kuldegrader, og det er lenge siden jeg har opplevd så mange dager med intens kulde på rad. Det positive med det er at været er helt fantastisk fint. Sola har stått høyt på himmelen hver eneste dag, og hvis man finner seg en ledig flekk med sol, kan det nesten varme litt. Så jeg har gått mange deilige, forfriskende turer i bitende kulde, men det har vært så deilig også. Det gjør noe med hodet å bare kunne trekke inn den lufta, det har jeg merket! 

(Q) Hvordan er vinteren der dere bor?
~Mathilde~

lov å være motløs

God mandag, dere – eller kanskje ikke så veldig god mandag.

Jeg er ikke helt med, kjenner jeg. Jeg vet at vi er mange som er fortvila nå, det siste vi trengte var nye, strenge, kjipe tiltak mot pandemiutviklingen. Jeg bor i Oslo, og her er vi hardt rammet. Tiltakene som ble vedtatt i helgen gjør at jeg føler at jeg ikke har noe liv. Nesten. Butikker (med unntak av matbutikker og slikt) er stengt, jeg kan ikke møte særlig mange (men jeg har jo ikke gjort det tidligere heller), og tilværelsen blir ganske ensom. Jeg har forelesninger hjemmefra (som alle andre) og prøver å få til en daglig gåtur for ikke å råtne helt vekk.

Det er lett å kjenne seg motløs, og det er lov å kjenne seg motløs nå. Vi vet at vi skal over på en bedre side. Men uvissheten om når gjør det vanskelig å stå i. Det er dødskjipe tider, og det skal vi ikke legge skjul på. Små bagateller blir store. Men jeg prøver å fortelle meg selv at det er helt åkei med en middelmådig hverdag nå, jeg skal ikke kreve så himla mye. Det kan vi godt huske å minne oss selv på, alle sammen. Det er lov å være motløs, bare vi kommer oss ut av det igjen!

For meg har det vært gåturer, kaffekopper og det å stelle seg om morgenen som har gjeldt. Småting som funker.

~Mathilde~

snødekket oslo

Hei, dere!

Jeg må si det gjør noe med meg når det snør utenfor vinduet, og alt liksom lysner opp litt. Det hvite reflekterer så fint at himmelen blir lysere, og det mørke slipper litt opp. Det er så mange fine steder i Oslo om dagen hvor snøen ligger helt fredelig, og ikke er blitt til grumsete slaps av alt bylivet. Og jeg bruker å gå turer oppover og bort fra sentrum når jeg skal finne den fine, virkelig hvite delen av hovedstaden. Det er jo til å få ro i sjela av, det er jo det!

(Q) Har det kommet mye snø der dere bor?
~Mathilde~

home aesthetics

 Estetikk.

Det er mange hjemmedager nå, mange flere enn før.
Og jeg har virkelig innsett viktigheten av hvordan jeg har det og føler meg hjemme for at dagene skal bli litt lettere. 
Det ligger så mye i alle små grep som gjør det koselig, fint eller deilig. Jeg er stort sett god på å rydde og holde ting organisert og rent. Men i høst og i vinter har jeg funnet noen fine greier – både rutinger og spesifikke interiørting – som gjør det noen hakk bedre å tusle hjemme mens man jobber med studie, oppgaver og alt annet.

Dette bildet har jeg faktisk malt selv, og jeg ble så fornøyd med det at jeg gikk til innkjøp av en gigantisk ramme, slik at jeg kunne ha det fremme og pynte stua med det. 

(Q) Har dere noen gode rutiner eller andre ting i denne hverdagen?
~Mathilde~

happy birthday to me

Og der bikket jeg 22 år!!

I går var dagen min, og jeg er et skikkelig bursdagsmenneske. Så det å ikke kunne få feiret skikkelig med masse gode venner og fest, var særlig kjipt nå. Men jeg får ta det igjen senere! Uansett, jeg var en svipptur hjemom i Larvik for å i det minste være litt sammen med familien min, og det var superkoselig! Jeg elsker bursdag, og setter så pris på fine mennesker som tar seg tid til å sende gratulasjoner og hilsener. Jeg fikk sushi til bursdagsmiddag og mamma hadde bakt kaker, så det var egentlig helt perfekt! Det er skikkelig rart hver gang jeg blir ett år eldre, særlig etter fylte 20 år – jeg føler liksom at jeg skal være så voksen nå. Jeg føler meg ikke akkurat spesielt voksen, men jeg tror jeg er akkurat der jeg skal være, og det er i det minste bra! Jeg kommer aldri til å slutte å være så barnslig at jeg skal forlange å gå med krone på bursdagen min!

~Mathilde~

vinterens beste strikkeprosjekt

Hei på dere!

Nå som januarkulda biter i, og det er skikkelig ruskete og surt utendørs, har jeg stadig oftere måttet kle meg i flere lag. Det blir liksom aldri varmt nok for en frysepinn som meg. Men jeg har sett en gammel slager som har gjort et comeback i det siste: halsen. Jeg husker det plagget med skrekkblandet fryd fra barndommen min, men denne gangen er det noe helt annet! Jeg har funnet en vanvittig enkel, rask og superfin strikkeoppskrift på en hals. Den passer perfekt undervinterjakka eller som et tilbehør til en vanlig genser. Jeg bruker den både inne og ute, faktisk… Oppskriften finner dere HER og den tok meg to ivrige kvelder før jeg var ferdig – ikke noe veldig avanserte greier, altså! Jeg er allerede i gang med nummer to, og jeg er så fornøyd med både varmen den gir og hvor fin den ser ut på! Verdt et forsøk hvis du akkurat har begynt å strikke, eller har holdt på i årevis ♥

(Q) Hva synes dere om strikkahalsen?
~Mathilde~

bakesøndag

God søndag!

Dette har vært en veldig, veldig rolig helg fra min side. Jeg har vært ganske sliten etter at jeg kom tilbake til Oslo etter jula. Det er vel noe med at jula og all feiringen synker litt inn etter en stund, en slags hangover på juleferien, hehe. Men det har vært godt å kunne ta det helt med ro denne helgen, og bare gå noen turer, se på et par filmer og bake. I dag satte jeg i gang med litt ordentlig bakst, for første gang på lenge! Jeg fikk en kjøkkenmaskin til jul, og den fikk jeg innviet med verdens beste kardemommeknuter. De er så himmelsk gode, og med en kjøkkenmaskin er det jo lekende lett å sette en deig! Jeg bruker oppskriften til Ida Gran Jansen, og nå lukter hele leiligheten deilig gjærbakst. Akkurat sånn en perfekt søndag skal være før morgendagen slår til med oppstart etter ferien og nettforelesninger. Ha en fin slutt på helga!


Se forresten på disse fine skattene jeg fant på Søstrene grene og Granit på en svipptur på Grünerløkka i går, jeg elsker særlig koppene!

(Q) Hva har dere gjort denne helga?
~Mathilde~

årets første uke

God torsdag!

Snart er det helg, og det er jammen meg en hel uke siden nyttårsaften. Jeg har allerede vært på plass i Oslo i noen dager, og jeg synes egentlig dagene har gått ganske raskt her. Jeg har stort sett kun jobbet med en eksamen som skulle leveres nå i dag, og det har tatt både tid og ork. Men nå er den lever, og jeg er ferdig med det småstresset rundt den – ganske deilig! Til mandag starter vi opp igjen med undervisningen, og jeg kan ikke si jeg er særlig motivert for nettstudier fremover. Det er tungt, men jeg håper foreleserne våre har noen gode digitale løsninger… Jeg kan ikke annet enn å krysse fingrene for en grei start på året, for jeg tror jeg må stålsette meg for litt ekstra motgang også i år. La oss gjøre det beste vi kan, og si at det er godt nok. Mer skal i alle fall ikke jeg forvente av meg selv!

Åh, de siste dagene med snø hjemme i Larvik.. Så himla fint!

(Q) Hvordan har årets første uke vært?
~Mathilde~

snøfall

Hei på dere!

Nå er hverdagen så smått i gang igjen, og det synes jeg egentlig er veldig greit. Jeg hadde noen veldig deilige dager hjemme etter nyttårsaften, særlig første nyttårsdag. Da falt nemlig den første ordentlige snøen i vinter. 1. januar, ganske så typisk, men utrolig gøy! Alle i familien var omtrent like gira, og vi måtte komme oss raskt ut for å leke i snøen. Ja, leke! Med en lillesøster på 6 år er det ingen sak å være barnslig igjen. Vi kledde oss i vinterklær, alle mann, og gikk ut for å leke med snøen, akebrett og ski. Det var så deilig å bare gi seg hen til snøen og ikke tenke på noen ting. Jeg hev meg i snøfonna mange ganger – til det iset nedover nakken – men herlighet så morsomt vi hadde det! 

(Q) Er dere like barnslig glade i snøen som vi er?
~Mathilde~