mot mai sin ende

Hei!

I dag slo det meg at det er kun to bittesmå dager igjen til første juni. Første sommermåned. To bittesmå dager til det liksom ‘offisielt’ er sommer. VI får nå se på det, men det er i alle fall teoretisk sett sommer i overmorgen. Wow. Jeg blir litt satt ut av å tenke på det. Snart halvveis i 2017 liksom. Snart ferdig med andre klasse. Mye som skjer snart, egentlig. Sommeren er like rundt hjørnet!

I går og i dag har jeg hatt skikkelig daffe dager. Eller, dagene har ikke vært så rolige, men jeg har vært helt utslått – skikkelig daff og sliten, liksom. Jeg hadde håper jeg skulle få litt energi av at det er sommer, og at ferien snart er her og sånt. Men det ser ikke helt sånn ut, enda. Jeg sovnet på sengekanten i går ettermiddag, og i dag har jeg vært på familiemiddag hos farmor og farfar. Nå merker jeg at jeg har mest lyst til å legge meg nedpå, men har egentlig en siste fremføring for i år som jeg bør jobbe på. Gruer meg som en liten unge. Det er liksom ikke så mye som skjer sånn skole-messig for tiden, og det merkes at det er eksamenstider og lite å finne på. Men akkurat denne uka er stappfull på hverdags-fronten også. Det skjer noe omtrent hver eneste dag denne uka, og jeg tror det tapper meg litt for krefter, dessverre. Men jeg får bare stå i det denne uka, så håper jeg det roer seg. Vi snakkes!

(Q) Hvordan er deres uke?
~Mathilde~

zzunday

Heihei!

I går gikk kvelden i ett, da jeg først dro til mamma på ettermiddagen og hentet bilen der. Så dro jeg til ei venninne som jeg var hos i en times tid før jeg skulle kjøre henne videre på fest. Deretter kjørte jeg stesøstra mi og noen venninner av hun på et russeslipp langt opp i nowhere, eller Lardal, rettere sagt. Så hadde jeg litt tid til å slappe av med høy musikk i bilen og varmen på fullt, hehe, før jeg skulle hente venninna mi igjen. Jeg var passelig trøtt og sliten da jeg kom hjem igjen halv ett om natten, men jeg fikk sovet litt i morges. Så hadde jeg avtalt å dra på Foldvik familiepark sammen med min fine kollega og jentene hennes. Været var egentlig helt perfekt, men så skyet det til, og ble kaldere etter hvert. Uansett, vi hadde det utrolig koselig sammen, og fløy rundt mellom hinderløyper, dyr og togturer. Skikkelig søndagskos! Nå er jeg hjemme igjen, og har tatt meg til rette med en varm kopp kaffe og noen episoder med Friends. Kos dere videre i dag 🙂

(Q) Har dere gjort noe koselig denne søndagen?
~Mathilde~

på med sommerklærne

Hei, dere!

FOR et vær det er i dag!! Jeg mener jeg leste et sted i en artikkel på Facebook at i dag skulle det være varmere her enn på Grand Canaria – kan det stemme? Uansett, det er virkelig stekende sol utenfor vinduet, og jeg har allerede rukket å få en liten halvtimes sol på kroppen. Sommer-outiften er på, og jeg sprader rundt i t-skjorte og flowy’ shorts. Det er så deilig! Pappa og Janne har dratt ut på vannet med båten, og jeg tviler ikke på at de har det helt nydelig, så stille som det er på havet nå… Nå har jeg nesten akkurat ryddet og vasket badet og deler av oppe-etasjen, og det kjennes så deilig å ha mesteparten av det overstått. Nå kan jeg bare legge meg ut i sola med en bok og nyyte været! Ha en deilig dag, dere også 🙂

(Q) Er det like deilig vær der dere er?
~Mathilde~

kafé i solsteiken

Heisann!

I dag har jeg virkelig tatt meg i nakkeskinnet og kommet meg ut litt. Jeg Var jo hjemme og inne i omtrent hele går, og merket at jeg ble skikkelig rastløs av det. Så da jeg våknet i dag var det første instinktet mitt å dra på kafé. Jeg hadde så lyst til å bare koble av, sitte i deilige omgivelser med en deilig kopp kaffe. Så kunne jeg også fått redigert litt bilder og videoer, blogget, planlegge den kommende uka, og kose meg med en god bok – uten å bli liggende i senga mi og gjøre alt sammen. Og jeg føler meg mye freshere av å kunne sette meg på en kafé og få unna noen gjøremål. Mye deiligere! På vei til favorittkafeen, Hungry Hearts, møtte jeg på min fine venninne Sofie. Hun jobber i en av nabobutikkene her, og jeg måtte bare stikke innom henne for å slå av en prat – det er evigheter siden vi har sett hverandre. Det var så hyggelig, og vi ble søren meg stående og skravle i nesten to timer, mye å catche opp! Jeg digger utstrålingen hennes, og det var skikkelig fint å se hun igjen! <3

 fineste snuppa!

(Q) Hvordan tilbringer dere fredagen?
~Mathilde~

00.59

Sitter fortsatt med løsvipper på, og har ikke mer enn tenkt tanken på å fjerne sminken. Der slo klokken 01.00. Er egentlig litt varm – har på en stor ullgenser, som jeg trengte for å varme meg tidligere i dag. Har satt en plate i CD-spilleren min. Jeg er jo ikke ‘retro-stilig’ nok til å ha sånn fancy vinyl-spiller. Men det gjør meg egentlig ingenting. Jeg er heldigvis fortsatt blodfan av den gode gamle CD-spilleren. En ganske god samling av CD’er har jeg også…. Det er Unni Wilhelmsen som ruller og går for øyeblikket. 
Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har blogget ordentlig tidligere i dag, egentlig. (Nå ble det mye ‘egentlig’ her.) Har jo ikke gjort noen verdens ting. Sittet på sengekanten. Spilt litt piano. Redigert en vlog. Skal poste den her i morgen. Sittet enda litt mer på sengekanten. Lest i en bok. Men stort annet enn det har jeg ikke gjort. Så vidt vært ute av døren. Så jeg tror bare det står på latskapen min. Det er liksom ikke så godt å si hvorfor bestandig, men det har bare ikke slått meg i dag at jeg burde blogget tidligere. Så nå, klokken ett, en god time over midnatt, da sitter jeg (på sengekanten) og tenker at jeg skal blogge. Like etter at jeg har spist litt for mye godteri og sett på film for meg selv. Det er noe med den fredeligheten som senker seg når resten av huset har gått for å legge seg. Og det bare er meg og CD-spilleren min igjen. Da blir jeg liksom kreativ og får spesielt lyst til å være produktiv. Men likevel kjenner jeg på en liten anelse av sinnsro. Ganske deilig, det. 

Vel. Dette ble et rotete innlegg. Og helt ulikt fra hva jeg vanligvis skriver og deler. Håper det er greit. Men det er sunt å tømme hodet litt klokken ett om nettene også. Så ja, over og ut. 


min fineste, og trofaste, modell – Malin. 

 

nasjonalfølelsen


 

Det er lite som slår å stå opp grytidilg om morgenen for så å få på sminken og hoppe inn i det fineste plagget jeg eier. En drøy uke siden nasjonaldagen, og jeg kan nesten ikke vente ett år til neste gang… Jeg elsker virkelig Vestfold-bunaden min, som jeg har arvet av min vakreste oldemor og som er en modell helt tilbake til 1932. Nasjonalfølelse!!

når (nesten) alt er unnagjort

Heihei!

For en lettelse det var å gå ut av klasserommet i går, og vite at jeg hadde levert fra meg en passelig god eksamen i medier og kommunikasjon. Vi hadde to dager på oss til å gjennomføre; dag én, som er forberedelsesdag, og dag som er produksjonsdag. Mandagen var den verste, og mest krevende. Vi trakk hvilket hovedområde vi skulle opp i, hvor de tre valgene var enten lyd, video eller tekst/foto/grafisk. Sistnevnte var mitt eneste håp hvis jeg skulle unngå totalt sammenbrudd. Og heldig som jeg var, trakk jeg nettopp det! Det var lykke i noen sekunder, haha.. Så fikk vi temaet “drømmekjæresten”, og oppgaven var å lage et magasinoppslag med bilder, tekst og grafiske elementer. Jeg klarte heldigvis å være både kreativ og produktiv på forberedelsesdagen, og det gjorde alt mye lettere for meg i går. Jeg visste ganske nøyaktig hvordan jeg ønsket at oppslaget mitt skulle bli seende ut, og hadde gode begrunnelser i refleksjonen min. Jeg vet ikke hvor perfekt eller superbra det ble, men jeg har en ganske god følelse. Og det er jeg glad for – spesielt eller en sånn type eksamen! Så nå er jeg jo søren meg ferdig… Med mindre jeg kommer opp i muntlig eksamen da, det gjenstår å se. Jeg hadde min siste vurdering i norsk i dag, som kom litt brått på (og som var relativt kjip rett etter eksamen-stress), men nå har jeg fått den overstått også. Dermed tror jeg nesten jeg kan stille meg inn i sommerferie-modus frem til det er muntlig-trekk. Ha en super dag!

(Q) Nærmer det seg slutten for dere også, eller gjenstår det mer?
~Mathilde~

Alter Ego

Heisann!

Ettersom de siste dagene har måttet gå til eksamen, har jeg enda ikke rukket å fortelle dere om festlighetene fredagen som var. Sammen med tidenes jenter, hadde vi dekknavnslipp for russegruppa vår. Man kan sikkert spekulere i om hvor tidlig ute vi var osv., men det er tross alt en god del andre grupper som har sluppet navn før oss, så vi følte liksom bare at nå var den perfekte tiden for at vi skulle røpe dekknavn og kle oss i skikkelig kule gensere med logo og hele pakka! Vi er ikke bussruss, hvis noen skulle lure på det. Vi har valgt å være en vandregjeng med liv og røre, noe vi er skikkelig fornøyde med. Så forrige fredag hadde vi leid et lokale og rigget i stand, før det braket løs på kvelden. Fy føren så gøy det var! Bare det å endelig kunne vise frem logoen vår, gå i gensere med den på, og at folk liksom hører om oss – jeg synes bare det er så kult, jeg! Det kom mange gjester, og vi spilte musikk på full guffe. Været var jo også helt supert, så vi fikk både festet utenfor og inne i lokalet. Som dere kanskje har fattet i tittelen, så heter vi da “Alter Ego 2018”, og jeg digger virkelig navnet.. Vi har sikkert tusen bilder fra kvelden, men jeg tenkte jeg kunne dele noen minneverdige øyeblikk med dere, haha – enjoy!

(Q) Hva synes dere om bildene/dekket?
~Mathilde~

eksamen rundt hjørnet

Hei, dere!

I dag startet jeg helt avslappet, og hadde all verdens tid til å våkne og strekke ut i senga – i motsetning til i går liksom… Så jeg holdt på i lange tider med mobilen min og diverse sosiale medier, før jeg omsider kom meg opp og inn i dusjen. Jeg fikk kledd på meg en t-skjorte og en bukse (i stil med det fine været utendørs), og gikk ned til kjøkkenet for å sette på kaffetrakteren. Jeg har kanskje nevnt det før, men jeg har blitt så mye mer fan av trakterkaffe i det siste. Vi har en nespresso-maskin, og en haug med sånne kapsler, men de bruker jeg omtrent bare når jeg skal lage meg diverse latte-varianter og liknende. Når jeg bare vil ha vanlig, svart kaffe er det som regel trakteren jeg går for! Så nå er jeg vel på min tredje kopp, og tar det med ro før det braker løs i morgen. Jeg har nemlig eksamen. I og med at jeg går medier og kommunikasjon  vi opp i medie-eksamen i andre klasse. I fjor var jeg jo så heldig at jeg slapp både muntlig og skriftlig eksamen, men i år kommer jeg ikke utenom medie. Halve klassen hadde torsdagen og fredagen som var, og resten av klassen har i morgen og tirsdag. Vi kan enten komme opp i lyd, video eller magasin (tekst, bilde, grafisk), og jeg håper så innmari på sistnevnte. Tanken på de to andre skremmer meg.. *crossfingers* Nå tror jeg bare det gjelder å psyke seg opp så godt som overhodet mulig, for jeg kan ikke forberede meg på så veldig mange områder.. Det er mentalt det gjelder nå, hehe 😉

(Q) Har dere også eksamen nå?
~Mathilde~

hviler i varmen

Heihei!

For en kveld gårsdagen ble!! Vi hadde det så utrolig gøy med å slippe dekknavn, og stemninga var i taket for å si det sånn. Jeg skal heller lage et eget innlegg om kvelden og slippet, for jeg har jo tusenvis av bilder, haha.. I dag har jeg vært på farten i lang tid. Først bråvåknet jeg i panikk over at jeg hadde forsovet meg til vasking og rydding av lokalet fra gårsdagen, men det gikk fint, jeg var bare en time sen. Så dro vi jentene videre for å spise pizza og kebab. Jeg har også vært en tur i byen for å gjøre et ærend for pappa, og det er ikke mer enn en halvtime siden jeg kom hjem. Så jeg har vært ute på farten stort sett i hele dag, og kunne trengt en liten hvilepause. Godt jeg ikke har store planer ellers i helgen. Nå skal jeg sette meg godt tilbake med en smoothie og en bok i varmen. Ha en fin lørdag 🙂

(Q) Gjorde dere noe koselig i går?
~Mathilde~