roseblader i trappen

Hvor vakkert er ikke dette?

Jeg gikk en tur rundt på Frogner for en liten stund siden. Plutselig gikk jeg forbi en liten, skjønn trapp hvor var lå strødd masse roseblader. Det var så vakkert, og jeg kjente en sånn hverdagslykke-følelse komme frem. Jeg visste hvem som sto bak den nydelige gesten, for jeg så på bloggen til Camilla Pihl noen dager i forveien at hun og teamet hadde vært ute og gjort nettopp dette: spredd hverdagsglede i en liten trapp. Det var så spesielt, for jeg trodde ikke jeg skulle reagere sånn over noen rosa kronblader, haha. Men bare se, så vakkert!

(Q) Hva synes dere?
~Mathilde~

forkjøla.

Hei på dere!

Denne helga og starten på uka har vært skikkelig hektiske. Jeg føler egentlig februar har gått på høygir, og det aller meste har flydd avgårde, men sånn er nå det… Jeg jobbet hele helgen, bortsett fra søndagen. Da var jeg i Sverige med stefaren min, det var så koselig – og veldig nyttig, hehe! I går hadde jeg en skikkelig slitsom, men gøy, dag. Jeg startet på skolen klokka ni, og vi holdt på til halv fire. Vi hadde gjesteforelesere som snakket om Orderud-saken (de som har sett NRK-programmet vet hvem Øystein Milli er, og ja, han var hos oss!!), vi hadde om menneskehandel, og vi hadde om selvmord i mediene. Skikkelig kriminal-dag. 
Da jeg var ferdig gikk jeg rett ned til Aftenposten, hvor jeg skulle jobbe fra fire til elleve. Så jeg var hjemme relativt sent i går, men jeg fikk gjort sinnsykt mye! 

Baksiden med dette er at jeg nå er relativt tappet for krefter, men jeg har tatt meg fri i dag, og skal prøve å komme til hektene igjen. Jeg har også klart å bli forkjøla, og det er ikke veldig stas. Hele systemet fra hodet, til bihuler og halsen er tett, og stemmen min er til å le seg ihjel av. Men jeg satser på at den ikke varer så lenge, for jeg orker ikke å ligge langflat i flere dager nå. Hehe, uff, nå ble det mye klaging her. Jeg overlever nok! 

(Q) Er det noen flere som ikke er helt i form?
~Mathilde~

fri (og en kartong med vin)

Hei på dere!

Nå har jeg omtrent akkurat kommet inn døra hjemme etter en dag på jobben. Jeg var ferdig ganske tidlig, men det er bare fordi jeg var oppe klokken 05.30 i natt fordi jeg startet vakta mi klokka sju. Jeg liker egentlig de tidlige vaktene, for da får jeg så mye ut av dagen. Jeg kan føle meg skikkelig produktiv, og har enda mange timer igjen av lørdagen! På veien hjem gikk jeg innom vinmonopolet og handlet med meg en kartong med hvitvin – rett og slett bare fordi jeg hadde lyst til å feire at det er lørdag, og at jeg er ganske fornøyd med egen arbeidsinnsats denne uka. Sånne ting er så deilig å kunne gjøre for seg selv i blant. Jeg skal ha en ordentlig avslappende ettermiddag og kveld, og har ingen planer annet enn å se på TV når ‘Hver gang vi møtes’ går. I morgen skal jeg på harrytur til Sverige med stefaren min, og jeg gleder meg så masse. Det blir nydelig å få handlet inn masse brus og godt og annet nyttig! Ha en super lørdag videre♥

(Q) Hva gjør dere denne lørdagen?
~Mathilde~

tulips

Jeg var så heldig å få besøk av tante, onkel, fetteren og kusina mi forrige helg. De stakk innom en liten tur mens de var i hovedstaden, og det var så koselig å se dem igjen. Til min store overraskelse hadde kjøpt en blomsterbukett til meg, noen skikkelig fine, rosa tulipaner! Jeg ble så glad. Det er så deilig med blomster rundt seg, og det gjør virkelig noe med humøret å ha en bukett stående på stuebordet eller i vinduskarmen. Det var så hyggelig gjort av dem♥

~Mathilde~

lange februardager

Hei!
Jeg føler at denne uken har vart mye lenger enn den faktisk har. Det er bare onsdag, og jeg tenker at det snart burde være helg. Ikke det at jeg er så himla skolelei, for det er jeg egentlig ikke, men det har vært så lange dager at de har tullet med hodet mitt, hehe. Vi har om kriminaljournalistikk på studiet nå, og det er veldig spennende. Vi har mye teori, så det blir litt tungt i blant, men mange av forelesningene tar for seg mer enn bare rettslære og krim. I tillegg kombinerer jeg teoridagene med jobb, så det går litt i hverandre. Men så lenge jeg er god på å sløve når jeg kommer hjem om ettermiddagene, går det gjerne fint. Det gir meg ganske mye krefter og motivasjon å se hvor mye snø som smelter om dagen! Herlighet, jeg er så klar for vår..

(Q) Har dere også mye å gjøre om dagen?
~Mathilde~

min kjærlighet for Pepsi Max

Det er lite jeg verdsetter så høyt her i verden som Pepsi Max. Det er ikke tull. Jeg har vært avhengig i en god del år, og jeg kan faktisk ikke se for meg et liv uten. Jeg passer alltid på å ha det tilgjengelig. Og det smerter meg litt å si det, men jeg har faktisk (måttet) kutte ned litt på forbruket etter at jeg flyttet alene og ble student. Dere vet, det kan bli dyrt, hehe. Men jeg er fortsatt avhengig, og det er mulig det er en smule i overkant, men jeg kunne tross alt vært avhengig av verre ting…
Rundt juletider vant jeg faktisk en konkurranse i regi av Pepsi Max Norge. Lykkelige meg vant en hjemmestrikket Pepsi Max-genser (egentlig i ‘ugly-christmas-sweater’-stilen fordi jul), men siden den var håndstrikket (!!), tok det naturligvis litt lengre tid å få den. I går kom pakka i posten, og jeg sverger – jeg var den lykkeligste på jord. Den er helt rå. Jeg er forelsket. Punktum!

Har dere sett noe kulere?!?

(Q) Hva synes dere om genseren, haha?
~Mathilde~ 

ildkule

Jeg fikk denne helt nydelige oljelampa til bursdagen min.
Jeg er jo generelt veldig glad i levende lys,
men har aldri eid en oljelampe før.
Altså, den lever jo evig – så lenge jeg har lampeolje, så klart.
Men den er så unik, den lysner opp hele rommet mitt når det er bekmørkt ute,
og den gir meg en skikkelig god følelse. Jeg er så glad i den.

~Mathilde~

ute på by’n

Hei!

I går var jeg faktisk ute på byen med gode venner, og det var skikkelig gøy. Det er så lenge siden jeg har vært ute på byen, og nå kommer jeg jo endelig inn på de fleste utestedene her i Oslo. Erika, en av mine beste venner fra studiet, men som droppet ut og flyttet tilbake til Trondheim, er i hovedstaden i helgen. Det var en selvfølge å treffes, og det var så utrolig godt å se henne igjen! Vi var på Dattera til Hagen på Grønland, og dro hjem til Maria etter det. Jeg sov over hos henne, og vi hadde en skikkelig fin og rolig lørdagsmorgen. Det siste døgnet har med andre ord vært ekstremt bra! 

(Q) Har dere gjort noe hyggelig denne helga?
~Mathilde~

friday sweets

God fredag!

I dag hadde vi siste finish på sakene vi har jobbet med på skolen, og endelig kan jeg legge denne arbeidsperioden bak meg. Sakene ble bra, særlig arbeidskravet mitt, og jeg har allerede fått gode tilbakemeldinger på den! På vei hjem fra skolen kjøpte jeg med meg litt kos til fredagen, og tenkte at det var på sin plass etter mye jobb og strev denne uka. Er så deilig å ta helg med god samvittighet nå. For øyeblikket står det honning-glaserte mandler i ovnen, det har blitt min nye hang-up. Jeg elsker brente mandler, og dette er på en måte det samme. Bare bittelitt sunnere, tror jeg da. Jeg er enda litt usikker på hvordan fredagskvelden blir, det kan hende jeg skal treffe ei venninne jeg ikke har sett på evigheter. Hvis ikke blir jeg her hjemme og koser meg med det digge jeg har kjøpt inn, hehe. Ha en god fredag, dere!Se så skjønne disse jordbærene – eller forpakningen – er da! …selv om valentines var i går♥

(Q) Hva er deres planer for fredagen?
~Mathilde~

å unne seg litt luksus

Hei!

I dag har jeg fridag, eller egentlig lesedag, og det var altså så herlig å ikke ha på noen alarmer i dag morges, og bare kunne ligge og dra seg lenge. Jeg gikk en tur ut for å kikke litt i noen butikker på Majorstua og Frogner. Jeg skulle i hovedsak bytte noe på Kitchn, og endte med å ha med meg begge de nyeste mummikoppene hjem, hehe. På Frogner var jeg innom en veldig koselig, liten butikk som heter Happy days in the house, og der fant jeg et sjal jeg har siklet etter i lange tider. Det er et skikkelig investerings-kjøp, men jeg har ønsket meg det så lenge, at jeg følte jeg kunne unne meg dette. Og jeg er helt forelska. Sjalet heter ‘Daisy’ og er fra Dehn Design – seriøst, søk det opp og se hvor vakkert det er. Nå er jeg vel hjemme etter å ha svidd av litt penger, men jeg er så fornøyd! God torsdag 🙂 (Q) Hva synes dere om innkjøpene?
~Mathilde~