pink from head to toe

Pink is my happy-colour
Jeg var jo på konsert forrige uke, og jeg bestemte meg for å kjøre en all out rosa-look. Jeg elsker fargen, og jeg er egentlig skikkelig jentete bare jeg vil. Jeg hadde akkurat kjøpt meg verdens fineste rosa kjole, og jeg matchet sminken min til kjolen, siden jeg var i så rosa-humør. Det ble faktisk ganske fint, og jeg elsker å leke litt med sminke for å matche antrekkene mine. Men virkelig, la oss bare ta et øyeblikk for denne kjolen, jeg føler meg skikkelig fin og elegant i den!

(Q) Hva synes dere om looken?
~Mathilde~

hometown LA(rvik)

Hei på dere!

I går kveld kom jeg hjem igjen fra Vårdal. Det ble en skikkelig fin helg der oppe, og jeg fikk slappet av, badet masse, lest masse – egentlig bare hatt skikkelig ferie. Her hjemme skjer det ikke så veldig mye, og jeg pleier stort sett å kjøre en tur inn til byen eller til Stavern, være utendørs, være med venner (selv om alle jobber konstant). Jeg prøver i alle fall og gjøre litt mens jeg er her hjemme, for jeg tror nok at jeg reiser tilbake til Oslo om ikke mange dagene. Her i Larvik er det desidert best om sommeren, da er det folk overalt, og det kommer campinggjester som fyller gatene her. Særlig her ute i Brunlanes som jeg bor, det er et sommersted, på vinteren er det nærmere dødt her, hehe. Men jeg nyter det nå som det er ferie og jeg gjør litt ut av dagene. Det kan være ganske koselig her også!

Stavern og småshopping går det mye i.


Har vært på kino på fine Bølgen – har også funnet en ny favorittdrikke – og har gått en del med krøller i sommer, ikke akkurat likt meg

Bruker enhver anledning til å ta bilder når det er fine blomster i nærheten, hehe – denne ferien har jeg badet mye mer enn jeg trodde jeg skulle – og ja, mye bilkjøring

(Q) Hva bruker dere å gjøre i sommerferien?
~Mathilde~

hytta i Vrådal

Sjekk dette ferieparadiset, da! Jeg har bestandig vært i Vrådal med familien en gang i løpet av sommeren, for mormor og morfar leier hytte av noen kjente her. Vi bor på et utrolig koselig, lite, men skikkelig idyllisk hyttefelt. Hvor enn man sur seg rundt, finner man typiske postkort-bilder. Dette er ordentlig norsk natur på sitt beste, og jeg blir så glad av å være her! Det er så deilig med noen dager her for å komme seg litt vekk fra alt annet hjemme. Dessuten er vannet her helt fantastisk! Det er fjellvann, så det pleier å være ekstremt kaldt, men i år har det vært så varmt her, at vannet faktisk var til å holde ut. Det er sjeldent at jeg gjør noe mer enn å dukke kroppen for å kjøle meg ned, men denne helga har jeg vært på lange svømmeturer og tilbrakt flere timer i vannet til sammen – så utrolig deilig! Dette er sommeridyll for meg…

(Q) Hvor er deres ferieparadis om sommeren?
~Mathilde~

raw bringebærkake

Jeg lar meg lett inspirere av ting, og som jeg har nevnt et par ganger her, er en av mine Oslo-favoritter kafeen Oslo Raw. De er så gode på absolutt alt de driver med, og gründeren bak det hele, Tiril, har gitt ut to kokebøker, som begge står i kjøkkenhylla vår hjemme. Jeg blar stadig i dem, og blir så inspirert til å teste ut mer rawfood selv. Det er spennende å eksperimentere med nye varer, fremgangsmåter og smaker, og jeg føler jeg stadig blir bedre på akkurat dette. Jeg har laget masse raw-kuler som jeg elsker, men i det siste har jeg prøvd meg på litt mer avanserte ting. Blant annet denne bringebær-kaken! Jeg fant oppskriften i “Kakeboka” til Tiril, og tok utgangspunkt i den, men brukte det jeg hadde. Jeg skulle definitivt laget mye mer bringebærkrem, hadde jeg bare hatt mer av det.. Men jeg synes likevel den ble helt fantastisk god, og det gjorde de jeg delte den med også! Det er jo det som er litt av moroa med å bake, eller “bake”..!

(Q) Har dere testet ut noen slike oppskrifter?
~Mathilde~

konsert i Åsgårdstrand

Heisann!
I dag driver jeg og pakker litt fordi jeg skal reise oppover til Vrådal for helgen. Familien på mamma sin side låner en hytte der fast hvert år, og vi skal opp sammen med resten av familien i dag. De andre har dratt i forveien, men jeg hadde ikke pakket noe særlig, og orket ikke reise avgårde så veldig tidlig, så dermed fikk jeg ta en egen bil opp dit senere i dag. Det blir veldig stas!
Men over til noe annet. I går var jeg i Åsgårdstrand på en konsert jeg har ventet hele sommeren (og litt til) på. Jeg reiste hjemmefra to timer før det startet bare for å helgardere, hehe. Det var Unni Wilhelmsen som spilte, og det er ingen hemmelighet at jeg forguder den dama sånn over middels mye. Hun er så flink, så god og så utrolig herlig! Jeg storkoste meg i går, og hele konserten var nydelig fra ende til annen..

(Q) Har dere vært på noen konserter i sommer?
~Mathilde~

ut på vannet

God torsdag!

Det har vært et par dager med trist vær denne uka, men i dag ser det ut til at himmelen kan forbli blå og sola kan få varme godt. Det er nesten så det frister å dra et sted for å bade når jeg ser ut. Her om dagen inviterte morfar oss ut med båten sin. Han pleier å sette den ut her i Helgeroa, og da blir vi gjerne invitert med. Det er så sjelden jeg drar ut med båt eller er med ut på havet, så det er litt ekstra stas når jeg først gjør det. Vi kjørte mellom alle de koselige, fine øyene som ligger utenfor Helgeroa. Her er det sommeridyll på sitt ypperste! Vi endte opp i Brevik, og der spiste vi is og satt langs båthavna. Det er så deilig å kjøre båt på sånne sommerdager, det håper jeg det blir mer av resten av ferien…

(Q) Pleier dere å være ute på vannet om sommeren?
~Mathilde~

kruttårnet

Heisann!

Det har vært mye på planene de siste dagene, typiske sommerting og aktiviteter som er perfekte nå som det er fri. I går var jeg på lunsj med familien på Baker’n i Nevlunghavn, ett av de hyggeligste stedene på sommeren. Senere på kvelden dro jeg på kino sammen med min kjære Ida for å se Løvenes Konge. Og herlighet, for en film – tårer, gåsehud og hele pakka fra start til slutt! Dra å se den, ferdig snakka!
I dag har det bare stått en ting på planen, og det var Kruttårnteateret på Citadelløya i Stavern. Det er en skikkelig sommertradisjon, og folk kommer langveis fra for å få det med seg. I år var det kjente skuespillere som hadde satt opp Robin Hood. Det var så vanvittig bra, både for store og små, og jeg lo så jeg grein flere ganger. Det var så stas å få det med seg, og jeg kunne lett reist dit igjen for å se det enda en gang. Det er nok en av de morsomste tingene å få med seg i Stavern på sommeren, og i år var intet unntak. Så vanvittig bra! Jeg er skikkelig kulturell om dagen, og i morgen skal jeg faktisk på konsert, så nå er jeg i siget, hehe!

(Q) Hva er deres høydepunkt denne sommeren?
~Mathilde~

frem og tibake, hit og dit

Hei på dere!

Nå sitter jeg hjemme hos mamma i Helgeroa igjen. Dagene flyr jo helt avgårde, og i går skulle jeg plutselig dra fra Oslo igjen. Mamma hadde bursdag i går, så jeg reiste for å rekke feiringen hennes. Vi hadde en del familie på besøk, og det ble en ganske så typisk familiebursdag. Vi får noen gjester i dag også, siden det ble litt ymse hvem som kunne komme de ulike dagene, det er jo tross alt sommer… Men det er ikke akkurat så mye som minner om sommer utenfor. Her henger det tunge, grå skyer på himmelen, og det er sur vind og regndråper i lufta. Jeg lengter tilbake til forrige uke og tiden før det, da det var mulig å ligge ute å slikke sol, gå i sommerklær og faktisk ta seg et bad. Nå pakker jeg meg inn i varme klær og ber om at det ikke skal regne mer. Standard norsk sommer, jeg vet det. Det  hadde bare vært fint med litt varme igjen. Jeg håper denne uka hjemme i Larvik blir litt bedre med tanke på været, for jeg skal blant annet på konsert og teater. Det blir veldig stas uansett, altså, men det gjør seg med litt godvær. OK, nå skal jeg slutte med dette tullet, jeg tror snart værsyk bør falle inn på diagnosearket mitt, hehe. 

(Q) Hvordan er sommeren hos dere?
~Mathilde~

favorittkafeen

God lørdag! 
Jeg må ta meg selv i å kikke på mobilen hver gang jeg skal se hvilken dag det er. Typisk sommerferie å glemme tiden og ukedagene, er det ikke? Det går veldig rolig for seg her i Oslo, og dagene har faktisk flydd avgårde. Planen min var å reise hjem til Larvik i morgen, fordi da har mamma bursdag. Jeg regner fortsatt med at det blir sånn, men jeg kan ikke fatte hvor tiden min her ble av, hehe. I dag har jeg gått meg en skikkelig lang tur, og sett steder godt utenfor sentrum som jeg aldri tidligere har sett. Turen min endte på Frogner, på den nye Oslo Raw-kafeen som har åpnet i Skovveien. Fy søren, så fine lokaler! Jeg elsker jo den kafeen så høyt, og det er så gøy at de har utvidet med enda en kafé og enda større lokaler. Jeg ble så glad av å sitte der! Jeg bestilte en helt fantastisk smoothie-bowl toppet med all verdens godsaker. Det var et skikkelig høydepunkt i dag, hit kommer jeg nok raskt igjen… Og hvis dere er i Oslo, dra hit, gjør dere selv den tjenesten!

(Q) Hva er deres favorittkafé?
~Mathilde~

tilbake i byen

Hei!
Nå sitter jeg i leiligheten min i Oslo, og har reist hit for noen dager. Rettere sagt, jeg kom hit for to dager siden, men jeg har hatt litt annet å gjøre. Jeg har liksom ikke roen til å være hjemme i Larvik for hele sommerferien, så jeg reiser litt frem og tilbake. Denne gangen blir jeg nok bare til helgen er over, for mamma har bursdag på søndag, og enten reiser jeg hjem på dagen hennes, eller til feiring dagen etter… Det er merkelig med det, men jeg trives veldig godt alene som dette, når jeg bare kan gjøre akkurat hva jeg vil og styre dagene mine helt selv. Jeg gjør jo det stort sett til vanlig også, men det å ha fri fra alt annet gjør det så mye bedre, hehe. Jeg har bakt litt diverse, jeg har sett på filmer og serier, jeg har handlet litt og gått turer rundt om i byen. Akkurat de tingene jeg elsker! Nå skal jeg prøve å finne enda en film å se på, eller finne på noe annet koselig. Vi snakkes!

(Q) Hvordan er ferien deres?
~Mathilde~