PRIDE

Da vi skulle sjekke ut den superkjente “pink wall” på Melrose Avenue i LA, fikk jeg et lite sjokk da jeg så at det ikke lenger var noe gigantisk rosa vegg der. Det var kun den ene siden som var gjenværende rosa. Men sjokk gikk fort over til glede da jeg skjønte hvorfor de hadde malt over den sjokkrosa veggen. Det var i forbindelse med juni og “pride-month” at Paul Smith-butikken hadde byttet design. Den store veggen var dekket i alle regnbuens farger, og skulle ligne et enormt pride-flagg. Jeg synes det er så fantastisk, og ble som sagt skikkelig happy da jeg fant ut at det var årsaken til den fargerike, stripete veggen. Det var, naturligvis, utrolig mange som kom for å ta bilder foran regnbueveggen, og jeg kjente jeg ble ordentlig glad på innsiden da jeg så flere homofile par stråle der de tok bilde med veggen. For et bra tiltak!!

(Q) Hva synes dere om konseptet?
(Q) Er dere med på noen slags pride-feiring?
~Mathilde~

streets of ‘Frisco

Vegas time: 00:45

Jeg har allerede sagt det, men jeg gjentar meg: Jeg har ikke vært min siste gnag i San Francisco! Jeg drar tilbake så raskt jeg får muligheten. FOR en by – gatene, husene, vennligheten, butikkene, bygningene, kysten, severdighetene, roen. ALT. San Francisco går under mange kallenavn, ett av dem er “The City”, for det er den byen. Som har alt, som er alt man trenger. Det kan jeg signere under på. Forelsket. Bare se på det massive bildedrysset under, jeg håper du ser hva jeg ser, det er bare helt nydelig!

(Q) Har dere vært i “The City” før?
(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

Pacific Ocean

Heisann!

Da vi hadde pakket og reist fra Los Angeles, satte vi kursen nordover og mot San Francisco. Vi hadde egentlig planlagt å kjøre Highway 1 hele veien opp dit, men halve veien var stengt på grunn av en ødelagt bro, og resten av halve veien kjørte vi heller innover i landet, på mer ‘countryside’ (fordi det gikk raskest, noe som egnet seg med en trøtt to-åring i bilen). Vi stoppet, og overnattet i San Simeon, nær Cambria, før vi kjørte resten av veien. På det motellet bodde vi like ved Stillehavet, noe som var veldig gøy. Det er liksom så ukjent for oss norske som er vant til Middelhavet og Nordsjøen, haha. Men morsomt var det! Vi gikk ned til stranda for å se havet på nært hold, og jeg benyttet (så klart) sjansen til å ha en liten photoshoot der. Det blåste noe helt sinnsykt, men det var litt av en opplevelse!

(Q) Har dere vært langs kysten i USA?
(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

Hollywoood Walk of Fame

Hollywood “Walk of Fame” – et skikkelig must når man først er i Los Angeles, og Hollywood generelt. Walk of Fame er enkelt og greit stjerner med kjente personers navn på, som strekker seg over en hel gate, eller boulevard. Det er Hollywood Boulevard som er gatenavnet, og det er vel også den mest sentrale gaten i Hollywood. Her finner man også mye shopping og annet å kikke på. Det var også et tydelig ‘sentrum’ av Walk of Fame, hvor de stadig ‘mer kjente’ navnene lå etter hverandre, og her var det naturligvis også mest liv i gatene. Det var vanvittig gøy å ha sett, selv om jeg følte meg som tidenes turist der jeg gikk opp og ned Hollywood Boulevard med kameraet hengende rundt halsen. Men det var verdt det, for det var utrolig stas å ha opplevd!!


(Q) Har dere gått Walk of Fame før?
~Mathilde~

We’re in VEGAS

Vegas time: 21:15

♥ LAS VEGAS ♥
Vi dro fra San Francisco hvor det blåste små-kjølig, og gradestokken viste 17 grader. Vi satt oss på et fly med destinasjon Las Vegas onsdag formiddag. Bare noen (eller litt mer enn ‘bare noen’) mil inn i landet, endret temperaturen seg drastisk. Ørkenlandskap omkring oss. Storby midt oppi dette. Og svimlende 43 grader i lufta. Det er skikkelig deilig, men på en helt annen måte enn San Francisco! Så langt, Vegas, you impress me

 

San Francisco’s charming houses

California Time:  05.00

For noen hus. For noen konstruksjoner. For noen mesterverk –  i mine øyne! 
Jeg har forelsket meg helt i denne fantastisk vakre byen, og kan slå meget fast at jeg kommer tilbake. Vi drar til Las Vegas i dag, og det er nesten smålig vemodig å ta farvel med denne fine byen. San Francisco passet meg utrolig godt, både i bystil, utseende og den ganske rolige atmosfæren som er her. Midt i blinken for meg. Det er nesten sånn at jeg har lyst til å kikke på studier her, hehe. Jeg mener det, jeg er helt betatt av byen!! Dette innlegget skal jeg, ene og alene, vie til husene her. Fy søren, så mye vakkert, søtt og sjarmerende! Nesten litt britisk eller Notting Hill-preg over det. Det var rett og slett kjærlighet for øynene. Jeg føler nesten at jeg blir inspirert bare av å gå rundt og kikke på husene og bygningene her. Jeg kan virkelig anbefale San Francisco, hele byen er et must – SÅ. HIMLA. VAKKERT.!!

(Q) Hva synes dere om bildene og stilen?
(Q) Har dere vært i San Francisco før?
~Mathilde~

hit the road

Hei!

For noen dager siden pakket vi koffertene våre, tok farvel med LA i første omgang, og reiste videre nordover. Vi skulle kjøre Highway 1 langs kysten, opp til San Frencisco, men det ble litt endringer i planene, og vi tok en litt raskere freeway i stedet. Men det gjorde ikke akkurat særlig mye, for vi fikk sett utrolig masse av Amerikas “countryside” – noe som falt skikkelig i min smak! Vi kjørte mellom daler og fjell, åkrer og ‘ranches’. Det var nesten som å være i en ordentlig amerikansk film, haha! Vi planla å stoppe en natt langs veien, for det ble litt vel langt med en utålmodig tre-åring i bilen. Vi sjekket inn på et motell i San Simeon langs kysten. Der var det skikkelig koselig og idyllisk – et fint stoppested på veien til San Francisco. Vi bodde typ. hundre meter unna kysten, som vil si Stillehavet, og jeg må helt ærlig si at det var litt stas å ha opplevd Stillehavet også..!

(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere vært langs vestkysten i USA?
~Mathilde~

Universal Studios

Heisann!

Det har gått noen dager siden vi tok turen til Universal Studios, vi var der på fredag, men jeg har omtrent ikke hatt tid til å dele bildene og opplevelsene med dere før nå. Universal Studios var helt klart en av tingene som sto på listen min over ‘must’s’ når jeg skulle til California. Det var en helt spesiell opplevelse, og jeg digget alt som skjedde på ett og samme sted. Vi tok så klart de obligatoriske bildene foran Universal-globen, og var innom så og si alt vi kunne. Det var både England- og Frankrikeområder, Springfield (The Simpsons-land), Harry Potter-land og masse mer. Vi tok også en guidet busstur rundt om på de ulike studioene og settene til Universal. Der fikk vi sett steder hvor kjente filmer har blitt spilt inn, og lærte masse artig film-fakta. Det var bare utrolig kult! Det var noe å se rundt hvert eneste hjørne, og jeg storkoste meg i ‘filmverdenen’. Jeg tror ikke jeg kan få anbefalt Universal Studios nok dersom dere skal til Los Angeles – det var litt av en opplevelse!!

(Q) Har dere vært på Universal?
(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

Golden Gate Brigde

California time: 23:09

Golden Gate Brigde, for et syn!! 
Jeg hadde nok ikke sett for meg at å kjøre over den verdenskjente broa skulle føles så stas, men det gjorde det altså. Vi ankom San Francisco i går, og rakk ikke mer enn å komme oss til rette på hotellrommet og en liten tur innom Whole Foods (anbefales om du vil ha noe sunt og friskt oppi alle søtsakene). Så i dag var planen å dra til Downtown San Francisco, og kjøre over Golden Gate Brigde. Vi bor like ved flyplassen i SF, så det er en liten kjøretur inn til sentrum, men det går fint. Vi kjørte over broen, og stoppet på det superkjente utkikkspunktet Marine Vistapoint, hvor vi hadde den utsikten over byen, broa og Alcatraz. Det var litt sånn små-surrealistisk å se det i virkeligheten, for det er jo sånt man ser all over internettet. Men nå kan jeg altså huke det av ‘to-do-lista’ mi! Det var helt spesielt, helt sykt!!

(Q) Har dere vært i San Francisco eller på GGB før?
~Mathilde~