tilbake i hjembyen

Heisann!

De siste dagene har virkelig gått i ett… Jeg har dratt hjem på besøk til familien her i Larvik, og innså hvor lenge det faktisk er siden jeg flyttet. Jeg hadde ikke kjørt bil på to måneder, hadde ikke sett byen og forandringene på to måneder, og hadde ikke sett mange i familien på to måneder. Det er kanskje ikke  lenge, men jeg følte det hadde blitt en god stund siden jeg flyttet til Oslo. På fredag tok jeg toget hjem til Larvik og ble hentet på stasjonen av stesøstra mi, stor gjensynsglede der! Lillesøstra mi, Leah, hadde bursdag på fredag, så jeg var en tur innom hos mamma og de også for å si hei. Senere på kvelden dro jeg til en boklansering i Stavern. En av de dyktigste fotografene jeg vet om har, sammen med et team, gitt ut en ‘fotobok’ som er så ufattelig vakker… Lanseringen var så fin og koselig, jeg fikk pratet masse med flinke Mona, som er fotografen selv, og hele lokalet var så gjennomført i stilen. Utover kvelden beveget vi oss til Gule Galleriet, det hyggeligste utestedet/kafeen i Stavern, og festet videre der. En skikkelig vellykket kveld!

Altså, bare se på hvor nydelig og gjennomført alt var!!

(Q) Har dere vært på noen morsomme arrangementer i helga?
~Mathilde~

 

studieunderskudd og journalistpreik

Hei på dere!

Denne uka har så langt vært veldig spennende, men dagene har vært lange. Vi ble ferdig med arbeidskravene for det første faget vårt forrige uke, og dermed startet vi med et nytt fag denne uka. Mandag var i grunn en repetisjonsdag med mye oppsummering og gjentakelser av det vi allerede har lært. Men i går hadde vi en skikkelig morsom dag! Først fikk vi storfint besøk fra Ken André Ottesen, geniet som står bak Instagramkontoen @badesken. Jeg var på boklanseringa hans forrige uke, og til min store glede husket han meg igjen og slo av en liten prat. Etter han hadde pratet foran klassen, kom selve Fredrik Solvang, som blant annet er å finne i Debatten og Dagsnytt 18. Han er virkelig dyktig, og for sånne journalistnørder som oss, var det veldig stas å høre han snakke om sin jobb. Til slutt fikk vi besøk av Christine Thorin fra Salongen på P2, som jeg hører mye på. Også en gjest som hadde mye gøy å dele fra sin jobbhverdag. En skikkelig inspirasjonsdag med andre ord! 

I dag har vi hatt såkalt PFU-dag. Vi har jobbet med saker som skal dømmes og eventuelt felles i Pressens Faglige Utvalg, og jobbet på samme måte som de gjør. Det var ordentlig lærerikt, men veldig slitsomt. Vi jobbet opp mot Vær-varsom plakaten, og der er det tusen ting å holde styr på, hehe. Så det har vært en innholdsrik uke så langt, for all del, men det tar på når det skjer så mye. I går var jeg ikke hjemme før klokka var nærmere ti på kvelden, og resten av tiden jeg har tilbrakt hjemme, har jeg som regel endt opp liggende i senga med en serie eller noe annet. Det er ikke bare-bare å balansere alt som skjer, men jeg prøver å ta det litt med ro når jeg har mulighet for det. 

(Q) Er det flere studenter med travle dager der ute?
~Mathilde~

markeder og plater

Heisann!

I dag har jeg hatt en ganske fin søndag så langt. Jeg sto opp, hev meg i dusjen og kjørte på med ei litta self-care/spa-rutine før jeg tenkte på å gjøre noe mer med dagen. Litt senere fikk jeg lettet på meg, og kommet meg ut av leiligheten. Med musikk på ørene og akkurat passelig varmt høstvær gikk jeg meg en tur langs Akerselva ned til Grønland. Som jeg har sagt tidligere, er ikke Grønland akkurat et sted jeg vanker særlig mye, men jeg synes det er både koselig og praktisk å ta turen dit innimellom for å handle frukt og grønt, hehe! I går var jeg også ute en tur for å kikke litt i byen. Jeg hadde egentlig ikke planer om å handle noe, men på Youngstorget hadde de mange stands og boder med vintage-saker og ting. Jeg ble selvfølgelig helt betatt av alle CD-ene som var der, og ble stående for å se om jeg fant meg noen jeg likte i sikkert et kvarter! Til min store lykke hadde de masse plater jeg godt kunne drasset med meg hjem, men jeg måtte begrense meg litt, og lot det bli med to stykker. Jeg elsker sånne markeder!

(Q) Hva har dere gjort i helgen?
~Mathilde~

innevær

God formiddag (eller vi har vel kanskje hårfint bikket ettermiddag?)

I dag våknet jeg opp til solskinn utenfor vinduet mitt, noe som fikk meg til å rynke litt på nesa. Hva skjedde med stormen Knud? Da jeg gikk hjem fra skolen i går, rakk jeg ikke mer enn å akkurat komme inn døra hjemme før det begynte å bøtte ned. Virkelig, det var helt vanvittig. Stormen trådte i med full kraft, og jeg vet ikke med resten av landet, men vi hadde rødt varsel, og ble bedt om å holde oss innendørs. Som det høstmennesket jeg er, installerte jeg meg godt under et teppe med podcast, kaffe, garn og en hekleoppskrift foran meg. Det er så lenge siden jeg har heklet noe, og i går fikk jeg skikkelig lyst til å komme i gang igjen. Jeg satte i gang med en liten hekle-sjiraff og før Gullrekka var ferdig på TV-en, hadde jeg visst heklet ferdig et kosedyr, hehe. Jeg er så glad i ordentlig ruskevær når det gir en gyldig grunn til å holde seg innendørs – høsten er så koselig! 

(Q) Har dere også blitt rammet av Knud?
~Mathilde~

første kravene levert

Hei!

Denne starten på uka har virkelig gått fort. Jeg føler bare jeg våknet opp på mandag, blunket, og plutselig var det onsdag. Jeg har rukket å gjøre en god del, og kan endelig slappe litt av i noen dager før det er bånn gass igjen. Vi har jobbet med nyhetsproduksjon, som jeg har nevnt tidligere, og vi leverte fra oss sakene, samt en metoderapport, i går kveld. Vi har jobbet litt ulikt, men hele gårsdagen satt jeg på skolen sammen med noen andre fra gruppa og skrev ferdig. Det har vært gøy, men samtidig litt krevende med tanke på at vi skulle finne og skrive saker fra Oslo når vi ikke er så kjent med miljøene enda. Det var i alle fall veldig deilig å levere i går kveld! 
Den siste uka har jeg også vært på flere besøk hos Aftenposten. Jeg kom i dialog med de ganske tidlig etter studiestart, og vi har pratet litt sammen siden da. Jeg ble faktisk tilbudt tilkallingsvikariat der, og det har vi jobbet litt med de siste dagene. I dag gjorde vi nesten alt klart, og jeg har blitt kjent med rutiner, vaktene og flere av kollegene. Foreløpig er det bare snakk om en måneds tid med intensive vakter for å prøve seg litt i jobben, men så får vi se hva det blir til videre. Enn så lenge er jeg helt i ekstase – vikar i Aftenposten, liksom!!


Strikket forresten enda en “Mathildegenser” ferdig her om dagen, bare i brun! Den ble så fin..

(Q) Har dere mye å gjøre for tiden?
~Mathilde~ 

Ja, vi elsker

Heisann!

I går kveld gjorde jeg det jeg har drømt om siden jeg flyttet til Oslo: bestemte meg ganske spontant for å dra på et arrangement alene, bare for å kose meg. Det skjer jo alltid noe i Oslo, til forskjell fra Larvik, og det passer meg så bra! Jeg så at Ken André Ottesen, eller @badesken som de fleste kjenner fra Instagram, hadde slipp for boka “Ja, vi elsker” i går kveld – og det måtte jeg bare få med meg. Han er helt genial, og jeg storkoser meg med hver eneste post han deler. Hvis dere ikke følger han allerede, må dere seriøst få fart på sakene og gå inn på Instagram i dette øyeblikk. Bokslippet var på Ingensteds (elsker navnet forøvrig), og jeg var ute i litt god tid. Dermed ble jeg faktisk stående å snakke litt med forfatteren selv, og det var ganske stas. Spesielt når man er journalist, og yrket vårt daglig henges ut på insta’en hans, hehe. Selve slippet var veldig morsomt, og jeg er så glad for at jeg bare spontant bestemte meg for å ta turen!

(Q) Har dere vært på noen morsomme arrangementer i det siste?
~Mathilde~

innflytningsfest og masse kaffe

God søndag!

I dag er det skikkelig søndag for min del. Jeg var ute på fest i går, og våknet opp rimelig sliten i dag, hehe. Det var innflytningsfest for ei av venninnene mine i klassen, og det ble en skikkelig bra fest med masse mennesker – både nye og fra klassen. Vi holdt på ganske lenge, og jeg var vel ikke hjemme før klokka var tre/halv fire. Med andre ord; godt å ha en søndag til rådighet, hvor planene er få og avslapningsfaktoren er høy! Klokka ble nærmere ett før jeg var oppe av senga i dag, og da var det rett og rimelig med en liten self-care-rutine. Sånne søndager er fine… Litt senere dro jeg og Helene på en kafé på Løkka, og koste oss til tross for at været var ganske grått og trist. Det er skikkelig høst om dagen, og jeg elsker det! 
Resten av dagen skal det skrives og jobbes litt. Jeg har tre arbeidskrav jeg må ha ferdig til tirsdag, så det er litt jobb som må gjøres. Jeg er allerede godt i gang med det første, og tror egentlig det skal gå veldig greit. Vi jobber med å finne nyhetssaker og skrive dem, noe jeg jo heldigvis har gjort et par ganger tidligere. På fredag var jeg hos en nyåpnet butikk i Bogstadveien, en skikkelig kul butikk som hadde invitert til feiring av nyåpning. Der var det både goodiebags og gratis kaffe fra en skikkelig stilig barista-sykkel. Når jeg tenker meg om, har jeg egentlig drukket helt skremmende mengder med kaffe denne uka, haha. Det har vært kaféturer etter skolen, kaffepauser litt sånn her og der, og gratis kaffe flere stedet – det gleder en student!

(Q) Har dere gjort noe gøy i helgen?
~Mathilde~

vakre Akerselva

Det som er så fantastisk med å bo akkurat her vi bor, er at avstanden til det aller meste er veldig kort. Akerselva, for eksempel, ligger bare noen kjappe minutter med gange fra utgangsdøra. Jeg har ikke gått ned hele elva enda, men for min del starter den ca. ved kunsthøgskolen.
Der er det så vakkert.
Her om dagen tuslet jeg helt ned dit hvor elva stopper ved Grønland, for så å gå opp igjen. Det var midt på dagen, og svært få andre som passerte meg. Det var så godt å bare kunne vandre langs med vannet med musikk på ørene og ikke tenke på noe annet. Jeg elsker denne delen av Oslo!

(Q) Har dere noen favorittplasser i Oslo?
~Mathilde~

redaksjonsarbeid

Hei, dere!

Beklager fraværet mitt de siste dagene, jeg har ingen bedre unnskyldning enn at det har gått i ett kjør med studiene og litt andre ting. Vi har hatt forberedende arbeid i forkant av redaksjonsgrupper – altså har vi jobbet med alt vi trenger å vite/lære for å kunne jobbe redaksjonelt og ute i felten. I går startet vi opp med dette prosjektet, og gikk hvert til vårt i gruppene vi ble inndelt i. Vi har fått et bestemt område hvor vi skal jakte på nyheter, og lære oss å skrive nyhetssaker. Innen tirsdag må vi ha klart to nyhetssaker, samt en metoderapport. Så det er med andre ord litt å gjøre om dagen.
I tillegg har jeg klart å bli syk. Det er helt grusomt, og jeg tillater meg faktisk å være ørlite selvmedlidende, for jeg føler meg helt bånn. Det passer så innmari dårlig å bli syk nå. Jeg har tusen bedre ting å gjøre. Vel, vi får håpe det gir seg raskt, for jeg er ikke fan av å ligge i senga når jeg aller helst skulle vært produktiv. Vel, håper dere har en fin (bedre) uke enn meg, hehe 🙂

(Q) Har noen flere fått høst-forkjølelsen enda?
~Mathilde~