lørdagsmorgen

Heisann!

Nå skinner sola utenfor, og jeg kan se isen som ligger på jordene smelte sakte. Jeg får skikkelig vårfølelse av været i dag, og det er så deilig! Jeg stod opp tidlig i dag, etter å ha sovet helt elendig i natt, og spiste frokost og lagde meg en deilig kopp med kaffe for å virkelig komme i gang på morgenen. Siden da har jeg stort sett bare fikset meg litt, ryddet litt opp på rommet, og tatt det rolig. Det er så perfekt med sånne laange lørdagsmorgener etter en slitsom uke med mye pes og stress. Denne var etterlengtet, for å si det sånn! Om bare bittelitt blir jeg plukket opp av mamma og familien for å dra en tur til kjøpesenteret hvor hun jobber, Brotorvet. Vi skal bare kikke litt rundt og kose oss der, ikke noe store planer akkurat… Det blir uansett veldig hyggelig! Ha en god lørdag 🙂

(Q) Hva skal dere i helgen?
~Mathilde~

gi flatt jern

Hei, dere!

Denne uka har nesten slått pusten ut av meg. Det har skjedd noe hele tiden, og når jeg har trodd at jeg har kunnet ta en pause, har det jammen meg dukket opp noe nytt. Det er virkelig en påkjenning å komme tilbake til fulltidsskole som har hele dagen, fremfor å kun ha en time eller to hver dag. Det har jo gått fint å venne seg til det, men det er likevel noe med hele greia som er ufattelig slitsomt. Å skulle ta igjen oppgaver, lese fagstoff, ha prøve, skrive ferdig særemne i norsk (ja, endeliig er jeg ferdig med fordypningsoppgaven i norsk)! Men nå skal det kjennes skikkelig godt med helg. Jeg har omtrent ikke planer, og skal gjøre et forsøk på å ligge med beina høyt og innta kaffe til nye høyder, haha. Neida, men jeg håper dette blir en rolig helg uten for mye som henger over meg. Jeg må dessuten pakke en god del, for allerede til mandag reiser jeg tilbake til Fredrikstad. Da har jeg faktisk vært hjemme i to uker, og de har gått fortere enn jeg hadde sett for meg. Nå skal jeg innta sofaen og se på Netflix med god samvittighet over å ha jobbet så svetten har piplet denne uka! God helg!

(Q) Hvordan er deres fredag?
~Mathilde~

bursdagstid

Hei dere!

Nå har jeg flydd rundt mitt eget hode siden klokken ni i morges. Jeg stod opp for å spise frokost, før jeg kom på at jeg hadde litt norskarbeid jeg helst skulle gjort før skolen i morgen. Dermed ble jeg sittende med litteraturhistorie i en liten stund før en av bestevenninnene mine ringte meg på FaceTime, og vi hadde ikke snakket sammen på typ. fire dager (og da har vi mye å ta igjen, haha)! Vi ble vel pratende i omtrent to timer før vi måtte komme oss videre med hvert vårt. Men det var så utrolig hyggelig å catche up de få dagene vi ikke hadde skravlet hull i hodene på hverandre! Etter det har jeg stort sett ordnet og sminket meg, fordi om bare noen minutter skal jeg til mamma for å feire familiebursdagen min der. Det blir veldig stas å se igjen familien på den siden, og jeg kan tenke meg resten av dagen går til det. Vel, håper dere har en fin søndag 🙂

sjekk kjolen forresten – jeg er forelsket!! Fant den på skikkelig salg på Bikbok i går, og måtte bare ha den!

(Q) Hva bruker dere søndagen deres på?
~Mathilde~

den perfekte opphengstavla

Heihei!

Jeg var på skattejakt i den store låven vår i går, og det er alltid spennende å se hva for noe rart man kan finne der. Jeg har elsket å leke og fly rundt i låven siden jeg var liten, men, overraskende nok, har jeg ikke gjort det på en god stund, hehe. Jeg var ute der en tur i går, og da fant jeg noe skikkelig spennende jeg kunne bruke til et DIY-prosjekt som jeg har tenkt på å gjøre så utrolig lenge. Jeg holdt faktisk på å kjøpe en lignende denne på Søstrene Gerene forrige dagen! Jeg fant en gammel skuff/netting/gitter-sak som jeg ville henge opp og bruke som en opphengstavle. Det har jo blitt skikkelig populært om dagen, og jeg trengte dessuten et sted å samle litt bilder, brev, solbriller og smykker. Jeg ble så utrolig fornøyd med resultatet, og det beste av alt er at det faktisk ikke kostet meg noen ting! Jeg er in love, jeg mener, bare sjekk hvor kult det ble!

(Q) Hva synes dere om resultatet?
(Q) Har dere en opphengstavle?
~Mathilde~

hvite, vakre snøfiller

Oh, beautiful snow!

Hei dere! Det har vært et skikkelig ruskevær her i noen dager nå, det har regnet og slapset om hverandre. Snøen smeltet nesten bort til slutt, og det har vært isete og glatte veier. Det var til min barnslige, store glede da det begynte å snø skikkelig i sta! Jeg kom hjem, og ikke før jeg hadde gått inn døra snødde det tett i tett. Det var så vakkert, og det ble omtrent helt magisk utendørs… Jeg elsker nysnø, og ikke minst å gå ut og kjenne snøflak i håret og nesa bli kald. Bare se på dette da, det er så fint!!

(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

hodet på en annen plass

Hei, og god kveld. 

For en helomvending det er å skulle komme tilbake til skole på fulltid. Jeg har jo strengt tatt gjort det hele livet mitt, men det merkes så ekstremt på hele kroppen når man ikke har gått på skole på fulltid  på et halvt år… Men det er jo en sak å venne seg til, slik som alt annet. Jeg har nå vært på skolen for fullt siden mandag, og fått med meg masse fag over mange timer. Det er for eksempel en stor forskjell fra halvannen time norsk i uka til å plutselig ha 10(!!). Det er jo helt normalt, det er jeg klar over, men det krever en omstilling fra min side.

Jeg har vel egentlig viet all min tid denne uken så langt til skole. Jeg har sittet til sent på kveldene for å ta igjen kapitler og oppgaver, i tillegg til å gjøre det de andre gjør i timene. Jeg er helt ekstrem når det gjelder å skulle henge med på alt de andre også gjør. Dermed blir det mye jobbing på siden, men det er litt sånn det er akkurat nå. Det jeg derimot kunne blitt mye bedre på, er å porsjonere ut arbeidet jeg gjør. Jeg mener, her om dagen satt jeg med naturfag og pløyde gjennom et HELT kapittel på en ettermiddag. Da hadde hodet fått nok for å si det sånn, jeg hadde ikke merket underveis at jeg burde tatt noen pauser eller tatt det ned noen hakk. Men nå kommer det seg litt, og jeg gjør stort sett det de andre i klassen min gjør. Nå har jeg lagt matteboken til side for noen minutter, mens jeg tar meg tid til å stikke innom bloggen for første gang på alt for lenge (beklager for det…). Vel, jeg har nok litt å jobbe med denne uken og neste. Vi får snakkes innimellom slagene!

(Q) Hva har dere gjort sålangt denne uka?
~Mathilde~

bursdagsjente

Hei på dere!

Jeg våknet til bursdagssang på senga i dag tidlig. Det er lite som slår en slik start på morgenen, for så å bli overøst med klemmer og gratulasjoner. Jeg har fine folk rundt meg! Jeg har stort sett hatt en rolig dag så langt, jeg har fått litt gaver, vært en tur bortom mamma og de, hvor jeg fikk enda flere gratulasjoner – og gaver. Nå holder jeg på å stelle og sminke meg litt, for om en drøy halvannen time får vi gjester hit på bursdagsfeiring. Det er pappa-siden av familien jeg skal feire med i dag. Senere i kveld skal jeg dra ut på restaurant med jentene mine – jeg gleder meg skikkelig! Dette kommer til å bli en veldig fin bursdag <3

(Q) Når har dere bursdag?
~Mathilde~

snart 19 år gammal

Hei på dere!

Det har vært noen hektiske dager, men nå har jeg kommet tilbake til Larvik og skal faktisk være her i to uker for denne gangen. Jeg skal gå på skolen de neste to ukene, og prøve å få gjort litt annet også… Jeg hadde besøk av mamma i Fredrikstad her om dagen, og da var vi ute på en liten bytur og handlet litt. Jeg fikk kjøre tesla’en vår (som så klart er litt stas), og jeg handlet inn masse hekle-utstyr. Jepps, det er riktig. Ikke bare skulle jeg lære meg å strikke, nå har jeg også startet med hekling. Jeg føler meg som den husmora, haha! Jeg lærte det ganske så fort, og har allerede heklet ferdig en helt utrolig nydelig enhjørning (som er til å spise opp, altså jeg smelter nesten), og er i gang med en kanin. Det er skikkelig gøy, og jeg hadde virkelig ikke tross jeg skulle starte med det. Men hey – så feil kan man ta!
I morgen er det også en temmelig stor merkedag i kalenderen. Jeg fyller faktisk 19 år i morgen. Altså, ble jeg ikke akkurat atten?! Jeg har ikke tenkt så mye over det, og fikk nesten litt sjokk da jeg innså hvor nær dagen var. Men det er kun halvannen time til jeg har bursdag, og det er litt rart å tanke på. Jeg får venne meg litt til tanken, og så tenker jeg bursdagsfølelsen kommer snikende innpå i morgen tidlig!

(Q) Hva gjør dere denne helgen?
~Mathilde~

snøfall

Hei, dere!

Det var en sånn barnslig glede-følelse som spredte seg ut til fingertuppene da jeg våknet i dag morges. Bak gardinene var det en tjukt lag med snø! Jeg ar klaget så mye på at det overhodet ikke har vært snø her i Fredrikstad i vinter – med unntak av noen ytterst få dager i desember. Da jeg var i Larvik i julen var det stort sett snø, men det forsvant lille julaften… Det blir liksom ikke ordentlig vinter uten snøen, og selv om den irriterer meg når den ligger langt ut i mars, synes jeg det hører med til desember og januar. Det snør tette filler utenfor vinduet nå, og jeg smiler bare av synet. Det har lagt seg, og hele bakken er faktisk hvit (!!), så akkurat nå er jeg tilfreds 🙂

(Q) Hvordan er det med snø der dere bor?
~Mathilde~