Mitt 2018 – september til desember

Siste delen av årskavalkaden – er dere klare?
September til og med desember har vært månedene jeg tilbrakte her i Oslo, jeg studerte og fikk nye venner. Det er vel dette som har gått igjen hver uke, men jeg har likevel spennende ting å se tilbake på i denne tredje delen av ‘Mitt 2018’!

September:

Jeg oppdaget  stadig nye sider av Oslo, og elsket å gå turer i områdene!

Min aller fineste Martine kom på helgebesøk til meg! Vi hadde det så koselig sammen, og det var virkelig på tide etter ni måneder vekk fra hverandre..

Jeg oppdaget Grønland og grønnsaksmarkedene der. Det er kanskje mitt aller beste student-i-Oslo-tips: sørg for å handle frukt og grønt på Grønland –  mange penger spart!

Jeg var mye på kafé – enten alene eller sammen med fine, gode mennesker.

Jeg var på innflytningsfest til ei av venninnene på studiet, og møtte mange nye folk. Det ble vel et par fester i september, når jeg tenker over det..!

Jeg var på mitt første bokbad i Oslo, og det var selveste “Badesken” på Instagram – eller Ken André Ottesen, som gav ut boka “Ja, vi elsker”. Det var så morsomt, og inspirerte meg til å dra på enda flere slike tilfeldige arrangementer i byen.

Jeg strikket min andre “Mathildegenser”. Jeg tror faktisk jeg glemte å dele det i forrige del av kavalkaden, men jeg designet og strikket min helt egne genser. Det var så gøy, og jeg har fått såå mye god respons på den i ettertid. Jeg lagde også en nettside hvor man kan få kjøpt oppskriften og alt mulig!
IMG_4259.JPG

Det var mye høstvær.

Jeg dro hjem til Larvik for første gang siden jeg flyttet. Jeg skulle både på en boklansering for flinkeste Mona, som er fotograf og har jobbet med et prosjekt kalt “Dagdrømmerne”. Det var så stas å få være med på feiringen! Lillesøstera mi hadde også bursdag denne helga, så det ble feiring der også.

Oktober:

Maren og jeg var på epleslag i egen hage.

Jeg var på fest med de aller beste folkene i klassen, og hadde det ufattelig gøy!!

Det var ‘Verdensdagen for psykisk helse’, en dag jeg engasjerer meg veldig i. Det ble holdt så mange viktige og fine arrangementer rundt om i byen. Jeg var både på Rådhuset, på Oslomet og på Litteraturhuset ila. dagen.

Det var veldig – veldig – høst i sjela mi.

Jeg var på bruktmarked på Lille Tøyen Kolonial, hvor blant annet Jenny Skavlan, Live Nelvik, Pia Tjelta og flere andre solgte klærne sine. Ganske stas!

Jeg hadde en utrolig fin fredagskveld: først møtte jeg Vigdis, og feiret at hun var ferdig med praksisperioden sin. Vi Var ute og tok noen øl og skravlet i lange tider. Så tok jeg ferga videre til Nesodden for å høre på Unni Wilhelmsen spille konsert.♥

Maren og jeg var på Oslo Raw, en av de absolutt beste kafé/restaurantene her, og vi ble begge enige om at vi måtte raskt tilbake. Så digg mat, så god vibe!

Og i oktober jobber jeg MYE – både med studiene og i Aftenposten. Sistnevnte var desidert mest stas, haha..

Så var det jo selvsagt tid for halloween! Jeg skulle gjøre alt skikkelig gjennomført, og kledde meg ut som et skjelett, og arrangerte vors før vi skulle på et annet halloweenparty. Så sinnsykt gøy!

November:

Martine var i Oslo en tur, og vi sørget for å sette av tid til å møtes. Det var så veldig fint å se henne igjen. *hjerte*

Jeg var på ‘radiofaglig kveld’ på Chateau Neuf med Anne Lindmo og Fredrik Solvang. Der lærte vi om gode intervjuer og journalistiske ferdigheter. Særlig stas var det å få møte Lindmo!

Jeg gikk mye turer rundt i Oslo, gjerne med en kaffekopp i hånda. Mye skole og stress måtte reduseres av litt frisk luft..

15. november var min aller største dag denne måneden. Jeg var med som foredragsholder på Cappelen Damm for et arrangement om usunt kroppsfokus og spiseforstyrrelser. Det var helt surrealistisk. Jeg fikk stå og prate om egne erfaringer sammen med andre dyktige folk. Responsen i etterkant var også helt ellevill – jeg kan enda ikke tro det..!

Jeg var hjemme for andre gang siden jeg flyttet, haha. Eller, jeg var vel bare hjemme i ett døgn, men jeg fikk vært med på bursdagsfeiringen til stetanta mi, og det var veldig hyggelig!

“Jul i Vinterland” åpnet i Spikersuppa, og jeg elsket det!! Jeg er jo så jule-menneske at jeg gikk rundt der med et eneste stort smil om munnen.

Jeg var på full fart inn i julestemninga, og gjorde skikkelig nummer ut av den siste dagen i november. Nå var det på tide med jul.

Desember:

 1. 1. desember er lykkedagen min: jeg elsker hele stemninga jeg får i kroppen i det klokka bikker midnatt og desember starter. Denne dagen var det julemusikk på full guffe i leiligheten, julekakebakst med fine Erika og Love Actually med Julie på kvelden. En perfekt 1. desember!
 2. Jeg strikket for harde livet for å gjøre ferdig julegaver til kjære familiemedlemmer, og nøt julekosen.
 3. Så var det eksamen. Vi jobbet beinhardt for å få pensum til å sitte i hodet, og følte oss middels klare da dagen kom. Men herlighet, så deilig det var da vi kunne dra derfra til juleferie!
 4. Og julebordet med klassen – for en kveld med de aller kuleste folka! Jeg storkoste meg helt fra vi startet vorset og moroa hos Maria, til vi dro hjem fra Ingensteds.

 5. Så var det tid for å reise hjem til jul. Mamma og stefaren min hentet meg i Oslo, og vi hadde en liten bytur i alt julestæsjet her. Så bar det hjemover til Larvik: veldig rart, men veldig koselig!
 6. Det var julekos i heimen, vi pyntet juletre og gjorde alle de obligatoriske juletradisjonene som må til før julaften.
 7. Jeg hadde verdens beste turkamerat i denne lille snuppa…
 8. Så kom favorittdagen min i hele året. Julaften. Jeg blir glad enda, bare jeg tenker på det.. Julefilmer på TV-en, julegodt, familie, god stemning, alt er så perfekt denne dagen.

 9. Jeg fikk være modell for en dag med favoritt-fotografen min Mona! Vi hadde det så gøy sammen, først på en planlagt shoot, og så videre hjemme hos henne hvor vi lekte oss med masse bakgrunner og uttrykk!
 10. Så avsluttet jeg året på den best mulige måten. Nyttårsaften feiret jeg i Oslo sammen med gode Vigdis og flere venner av henne. En super slutt på 2018.
 11. Herlighet, det er så rart å se tilbake på alt som har skjedd dette året.
  Jeg innledet vel første del av kavalkaden med å si at jeg tror dette året har vært det mest innholdrike, mest travle noensinne. Året hvor jeg har vokst, gjort mye nye ting, og gjort de største forandringene.
  Takk for nå 2018, jeg er spent på hva resten av det nye året bringer.
1 kommentar

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg