mitt 2018 – mai til august

Hei på dere!

Jeg har vært litt i min egen verden med pakking og styring før jeg drar tilbake til Oslo, og med nyttårsaften og alt ble det litt lite tid å sette av til årskavalkaden min. Jeg skal skjerpe meg, og bla tilbake i arkivet igjen – nå er det tid for sommermånedene (og mai) fra forrige år. Her skjedde det mye, hver fall etter hva jeg husker, haha!

Mai:

Russetiden var endelig i gang – helt på ekte! Jeg var helt forelsket i russetiden, og gjorde alt jeg kunne for å samle opp knuter, ha det moro og få tid til skolen samtidig, hehe…

Det var stadig arrangementer for russen, som fotballkamper, rulling og andre fester, og de startet selvfølgelig med de beste vorsene. Jeg trur festene i russetiden er de beste jeg har vært med på! Savner det skikkelig – varmen, kosen og den fantastiske stemninga!

Så var det jo natt til 17. mai, selve nasjonaldagen og det siste døgnet som russ. Så vemodig og så latterlig gøy på samme tid! Bli så nostalgisk av å se på disse bildene, for jeg hadde det så fint!

Så var det eksamen… Jeg ble trukket opp i matematikk skriftlig, og husker hvor langt nede jeg var. Det var det absolutt verste som kunne skje meg, men jeg nektet å gi meg. Jeg jobber heftig allerede fra 18.mai, og fikk faktisk en 5’er!! Jeg var også oppe i norsk- og medieeksamen som gikk like bra. Medie fikk jeg søren meg toppkarakter på..! (Bildet under sier litt om hvor fanget i matte-verdenen jeg var. Beklager det.)

Så var det hetebølgen i mai – herlighet, så varmt kan jeg ikke huske at det har vært så tidlig på ‘sommeren’ før…

Juni:

Jeg merket på kroppen hvor mye det siste året hadde tatt på, og etter at eksamener og russetid var ferdig, var jeg ganske utslitt. Jeg startet juni i Fredrikstad, og gjorde omtrent ikke annet enn å hvile der.

Jeg fikk tidlig sommerferie, og kunne nyte friheten etter 13 års skolegang (i to måneder, hehe).

Jeg ble offisielt ferdig med 13 års skolegang da det var vitnemålsutdeling og seremoni på kulturhuset vårt her i Larvik. For en vakker, fin, trist og rar dag.. Men for en lykke å ha kommet i havn med skolen!
Bildet kan inneholde: 2 personer, personer smiler, folk som står

Helene, Maren og jeg overtok leiligheten vår i Oslo i slutten an juni, og vi dro inn dit for å feire og sove første natten i ny leilighet. Det var stort!!

Møtte fineste Eveline Karlsen (youtuber if u don’t know) på Hekrules, og var så lykkelig, haha!

Jeg var stadig innom leiligheten i Oslo, både etter IKEA-turer, og bare for å nyte Oslo-sommeren litt mellom slagene. Det var så stas å kunne reise til egen leilighet – jeg følte meg som en skikkelig storbyjente!

Juli:

Første uken i juli var min siste uke i Fredrikstad. Det var rart, veldig rart og egentlig veldig trist. Jeg var jo innlagt i nesten ett år (med perioder hjemme), og det var noe med tryggheten og de gode menneskene som var så vanskelig å gi slipp på. Jeg har dog lært vanvittig mye av det året, og takker hver og én som var med på den ‘reisen’.

Så arrangerte Helene, ei venninne fra gamleklassen, tidenes koseligste sommerkveld. Det var musikk fra vinylplater, drikke og kos!

Jeg jobbet sinnsykt mye, både i juni og juli. Men jeg elsker jo jobben min, og følte meg heldig som fikk lov til å ha det gøy på jobben – i motsetning til mange andre. Journalistyrket, altså!

Så var det duket for Stavernfestivalen, og dit skulle jeg! Riktignok ikke med promille og venner, men som presse. Det var en veldig annen side av festivalen jeg fikk se, men det var veldig morsomt å ha dekket en festival som journalist også.

Jeg prøvde å bruke fridagene til å nyte sommeren. Jeg syklet et par turer rundt omkring her jeg bor hjemme, og innså hvor vakkert det er her.

Jeg fortsatte Oslo-tilvenningen, og trivdes stort med det. 

Og jeg var oppe i en mast 28 meter over bakken. På jobb. Kan love dere bildeserien ble bra, haha.

August:

Denne måneden skjedde det vanvittig mye. Jeg ble ferdig med jobben i Østlands-Posten, og hadde mine siste dager der for sommerferien.

Jeg flyttet! Det kjennes ikke så lenge siden, samtidig føler jeg det er en evighet siden jeg bodde hjemme. Oslo ble i alle fall min nye hjemby, og jeg elsker hele prosessen med innflytting, møblering og tilvenning! Samboerskapet ble også feiret på Villa Paradiso.

Plutselig startet studiet, og jeg var dritnervøs. Herlighet, jeg husker enda første skoledag hvor alle satt spente i et auditorium uten å kjenne hverandre. Det gikk heldigvis fort over, og da vi ble delt inn i faddergrupper fant jeg meg noen ordentlig gode venner – still my bffs!

Jeg var på Pink Floyd, eller Roger Waters-konsert med pappa. Det var så rått, og jeg tror aldri jeg har opplevd noe kulere visuelt før!!

Vi gjorde mye kult den første uka – som å besøke Aftenposten. Lite visste jeg om at det skulle bli min fremtidige arbeidsplass – det er så rart å tenke på…

Vi var på hyttetur med klassen. Bedre partyfaktor og høyere stemning på en hytte tror jeg aldri jeg har sett maken til! Det var også andre fadderaktiviteter i løpet av uka, som bar-til-bar, quiz og andre gøyale fester!

Og jeg vennet meg til hverdagen i Oslo med studier.

Dermed var vi gjennom andre del av denne årskavalkaden. Jeg kan fortsatt ikke skjønne hvor mye som faktisk skjedde på disse månedene. De fire mest innholdsrike månedene jeg hadde i fjor – tror jeg!

~Mathilde~

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg