Polen 2014~ Dag 7 og 8 -Leirer i Tyskland og hjemreise

Heihei!

Nå er det klart for tredje og siste del i denne lille “serien”, hehe, om klasseturen til Polen. Disse to siste dagene hadde vi det ganske trist, med også veldig moro!

Nest siste dagen dro vi til leiren Sachsenhausen i Tyskland. Der var det dessverre litt for mye “museumete” (hvis det gav mening) for meg, og det var dessverre ikke så veldig gøy å gå rundt å lese på glassplater på veggene. Men likevel var det veldig fint å ha sett og vært der. Vi hadde en flott seremoni foran den norske minnestavla og det var i grunn litt tøft, det var heller ikke sånn veldig bevart der.. 


Inngangen til Sachsenhausen.

Så dro vi rett videre til neste leir på programmet, det var Ravensbrück, som var kvinne-og barne leiren. Denne var også litt mye museum for min del i de første bygningene. Så gikk vi videre til krematoriet der, og det var da jeg satte i gang tårene igjen. Det var så forferdelig å se det som sto inni de lille bygningen.. Etter krematoriet gikk vi til det norske minnesmerket der også hvor vi hadde en veldig kort “seremoni”. Deretter gikk guttene ned til vannet og stilte seg opp, så kom oss jentene etter og stilte oss foran dem med roser i hendene. Det var det sterkeste av alt, spesielt da vi skulle legge ned rosene våre i vannet der. Så fikk vi litt tid til å klemme hverandre og gråte litt på hverandres skuldre. Det var så fint, det var så sterkt…

Så resten av torsdagen brukte vi til busskjøring til Spornitz, der vi var første natten. Neste dag, som var den aller siste, satt vi mye i bussen og der hadde vi det som alltid veldig morsomt og hyggelig! Så kom vi til Hirtshals og der tok vi båten tilbake til Larvik, hor vi ikke var fremme før to-tre tiden på natta. Da var det stemning på bussen opp til skolen skal jeg si dere, fytti katta, alle var hypre og sang høyt til sanger vi halvveis kunne, haha!! 


beste Joachim


Denne turen har virkelig vært fantastisk, og jeg må bare få takke alle sammen som har gjort den så utrolig herlig og amazing, for det er akkurat det den har vært. Ja, det har vært forferdelig trist til tider, men jeg er så glad for at vi får muligheten til å reise ned til Polen og Tyskland for å se på alt dette, og ikke mist lære så mye nytt.. Igjen, takk for tidenes beste klassetur! Denne vil bli i minnet mitt for resten av livet!!! 🙂

(Q) Har dere noen minner dere vil dele?
(Q) Har dere vært på tur med aktive fredsreidser?
-Og til sist; hva synes dere om bildene?

~Mathilde~ 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg