hits


new years eve

Knallbra kveld, med knallbra jenter og en knallbra avslutning på året. Vi storkoste oss hos ei venninne på Langestrand i går kveld. Det var musikk, leker og festligheter helt til det nærmet seg midnatt. Da gikk vi ned til havna her i Larvik for å se på byens beste fyrverkeri. Stemning fra start til slutt! Tenk at nå er 2017 over, det har gått så latterlig fort, jeg tror ikke jeg har fulgt helt med. Jeg driver egentlig ikke med nyttårsforsetter, men kanskje jeg skal være mer bevisst på å henge med i tiden. Ikke tenke to hestehoder foran bestandig, ikke se tilbake på alt som kunne vært annerledes. Bare nyte. Være.
Godt nyttår, kjære dere!

(Q) Hvordan feiret dere nyttårsaften?
~Mathilde~

nyttår, tjueatten

Heisann - og godt nytt år!!

Det er nesten litt absurd å se nede i det lille hjørnet på PCen, og se tallene vise 01.01.2018. Det er tjueatten, det er nytt år, det er januar igjen. Jeg synes det er like rart hvert år. Vi bytter jo egentlig bare fra en dag til en annen, og plutselig tar et helt år slutt. Å se tilbake på alt som har skjedd det forrige året, å se på alt jeg har gjort, vært gjennom. Nytt år, altså. Herlighet. Jeg har allerede klart å skrive 2017 opptil flere ganger i dag, men akkurat der regner jeg med at jeg ikke er alene, haha! På anlegget går ABBA sin uslåelige "Happy new year", og det har den gjort hel siden i går ettermiddag. Jeg var hos Leah med verdens beste jenter. Vi hadde det så utrolig fint, og avsluttet året på en skikkelig fin måte. Jeg skal legge ut litt bilder senere, men nå gjenstår det å ønske alle et riktig godt nytt år! Jeg er spent på hva som kommer.

(Q) Hvordan har deres nyttårsaften vært?
~Mathilde~

roadtrip og hjemtur

Hei på dere!

Nå er jeg på plass hjemme i Larvik igjen, og jeg skal være her hele helgen samt mandagen. Jeg var så heldig at jeg ble hentet av Maren og Helene i Fredrikstad i går, og de hadde reist helt fra Larvik for å plukke meg opp og hente meg med hjem - det var så koselig gjort, og vi hadde det utrolig gøy i bilen på vei hjem. Først gikk vi litt rundt i Fredrikstad sentrum og kikket på litt black friday-tilbud, og så vendte vi snuten mot Moss, og tok Bastøfosen over fjorden, og kjørte hjem. For å si det sånn, så ble det mye latter, sang, gamle sanger og karaoke! 
I dag var jeg oppe ganske tidlig, og føler allerede jeg har vært våken i evigheter. Jeg har rukket både å spise frokost, starte på en ny strikke-vott, kjørt tur inn til byen, gått tur og handlet garn, hehe. Jeg kjørte til Bøkeskogen for å gå meg en tur i høstkulden. Jeg hadde heldigvis på meg godt med klær, men det ble deilig når solen viste seg. Det er jo bestandig deilig å gå turer, og i dag var overhodet ingen unntak - så friskt og godt!

(Q) Har dere gjort noe koselig i dag?
~Mathilde~

bollebakesøndag

Hei på dere!

Nå er jeg tilbake og installert i Fredrikstad etter en hyggelig helgepermisjon. Jeg skulle i hovedsak ikke gjøre så veldig mye i helgen, men det ble likevel til at jeg rakk å være med både venner, fine mennesker og familie. Fredagen fortalte jeg jo om, da besøkte jeg min gode kollega og venn, og storkoste meg der. På lørdag dro jeg til byen sammen med Maren, og fikk handlet et antrekk og litt småting, igjen, vi hadde det veldig hyggelig, og det slår jo sjelden feil med en shoppingtur. Lørdagskvelden tilbrakte jeg hos mamma, hvor vi så på Skal vi Danse, og jeg fikk ordnet og lekt litt med lillesøsteren min. Så, på søndagen, hadde firkløveren (Maren, Helene, Marie og jeg) avtalt at vi skulle treffes for en reunion siden jeg tross alt var hjemme for helgen. Vi dro til Maren hvor det sto bollebaking på planen. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg bakte, det er i alle fall alt for lenge siden. Men vi hadde det både så gøy og koselig at det var en skikkelig slager! Bolene ble kjempegode, og vi var fornøyde. Søndagen ble så vellykket, og jeg har det jo bestandig så fint i lag med jentene mine!

(Q) Hva har dere funnet på i helgen?
~Mathilde~

gjensyn med bestevenner

Heisann!

I skrivende stund sitter jeg hjemme på rommet mitt i Brunlanes. Det er en skikkelig blanding av følelser å komme hjem for noen dager. Jeg er veldig fornøyd og glad for å se alle igjen, og for å være i skikkelig hjemmekoselige omgivelser, men så er jeg også litt spent og nervøs (det er vel sånn når man har vært borte fra all normal hverdag i fem uker). Men for all del, det er veldig deilig å være hjemme på besøk, og jeg merker tross alt hvor mye jeg savner Larvik og det vante hjemme. Da er det ekstra koselig å komme hjem på en svipptur, om det så bare er for en helg. 
Jeg dro med toget halv ett fra Fredrikstad i går, og tok Moss - Horten-ferga før jeg ble hentet og kjørt hjem fra Horten. Det var veldig stas å se igjen familien, og vi har kost oss masse sammen på den tiden jeg har vært hjemme foreløpig. På kvelden, rundt klokken syv, kom Maren, Helene og Marie på besøk - og firkløveren var reunited! Det var den største gjensynsgleden å se hverandre igjen, og jeg merket ekstra godt hvor mye jeg har savnet dem. Vi hadde naturligvis masse å oppdatere hverandre på, og skravlet i timevis. Vi farget forresten også håret mitt (!!), så det skal jeg få lagt ut bilder av. Vi så på film, Nytt på Nytt, og enda litt mer før de dro hjem nærmere klokken ett i natt. Men herlighet, så innmari godt det var å se de igjen!

(Q) Hva har dere for helgeplaner?
~Mathilde~

"fuck cancer"

Heisann!

I dag har vært en skikkelig fin dag! Som jeg såvidt nevnte, ble jeg hentet av Maren, Helene og Marie mellom ett og halv to i dag. Deretter kjørte vi til Stavern for å delta på en av de kuleste og fineste 'aktivitetene' jeg har gjort i sommer (tror jeg). Det var i forbindelse med jobben min at jeg, tidligere i sommer, skrev om noen som arrangerer "Fuck Cancer"-perleworkshops i Stavern. Der lager man de ekstremt populære armbåndene som Kreftforeningen selger, de vi har perlet sendes senere inn til Kreftforeningen og selges. Det er jo en helt fantastisk måte å støtte de, samtidig som man har det superhyggelig sammen. Vi fikk også hvert vårt armbånd som takk for hjelpen. Personlig har jeg hatt flere tilfeller av kreftsykdom i familien, og jeg er virkelig en forkjemper for den saken. Det å kunne bidra på denne måten, var bare så vakkert og ikke minst gøy! Vi perlet en stund, og da vi etter hvert ble ferdige, dro vi videre på kafé. Vi satt oss på Det Gule Galleriet, også i Stavern, som er en av de koseligste kafeene jeg vet om. Der skravlet vi litt, og drakk kaffe og brus, for vi dro videre hjem til meg. Her har jentene vært frem til nå, og vi har sett på film og hygget oss. Snakk om perfekt søndag!!

(Q) Hva synes dere om saken og armbåndene?
(Q) Hvordan har deres dag vært?
~Mathilde~

gode fredager

Heihei!

Jeg hadde nesten glemt at det allerede var fredag da jeg satt i klasserommet i går. Men vi startet jo skolen på onsdag i år, og da blir jo naturligvis uka litt kortere når fredagen kommer såpass fort. Men det var deilig, tross alt. Vi jobbet med medie, som vi har på fredager, og skulle lage noe som representerer klassen vår. Det ble en scene/dokumentar av noe vi er veldig typiske på, og det var veldig morsomt både å lage, filme og produsere! Da jeg kom hjem ringte kollegaen min, Sigrid, og lurte på om jeg hadde lyst til å komme innom der den ettermiddagen. Det takket jeg veldig gjerne ja til, og var hos henne rundt klokken fem. Vi hadde det utrolig hyggelig sammen, spilte masse spill (nostalgi med brettspill), drakk kaffe og skravlet en masse. Jeg elsker slike fredagkvelder, det er så gull verdt! Jeg ble der i en del timer, og innså etter hvert at jeg burde komme meg hjemover. Vel hjemme igjen slet jeg med å komme meg i seng, og var oppe til et godt stykke ut på natta for å høre på musikk og og drikke Pepsi Max, haha! Nå har jeg i alle fall kommet meg opp, og skal senere i dag møte ei venninne på kafé i Sandefjord. Det ser jeg skikkelig fram til, er så lenge siden vi så hverandre sist. Vi blogges!

(Q) Hvordan var deres fredag?
~Mathilde~

jentene på handel

Hei!

I dag sto jeg opp grytidlig, klokken seks, og tok toget til Tønsberg for et ærend som skulle gjøres der. Da jeg var ferdig med det jeg skulle hadde jeg avtalt å møte Maren, Helene og Marie for å ta en aldri så liten shoppingrunde sammen. Vi møttes på Farmandstredet, og var innom diverse butikker, i hovedsak for å handle inn litt til skolestart, men det ble et par andre ting også. Jeg fikk meg masse noe organiserings-ting, så da var jeg happy! Vi kjørte sammen hjem igjen, og da hadde vi vært sammen i noen timer og gjort oss ferdige med det vi skulle. Det var superkoselig, og jeg liker jo bestandig å handle inn litt nytt! Så nå skal jeg rydde litt i sakene, og forberede meg for morgendagen. Fy søren, dere... Vi starter på skole igjen i morgen. Altså, hvor ble denne ferien av?! Jeg føler virkelig bare den har sust forbi, og det er jeg garantert ikke alene om! Men joda, i morgen er første skoledag i tredje klasse - shit. Siste året på videregående. Jeg får prøve å la det synke inn litt. Vi snakkes, haha!

(Q) Hva synes dere om innkjøpene?
(Q) Har dere også skolestart i morgen?
~Mathilde~

mandags morgen

Hei fintfolk!

I går rakk jeg ikke skrive noe mellom slagene, for jeg hadde plutselig en ganske fullpakket dag. Men det viste seg å bli en veldig hyggelig søndag, da! Jeg startet dagen på jobb, for jeg hadde tatt vakta til en av sommer-kollegene mine. Jeg hadde ganske mye å gjøre, og fikk skrevet to saker pluss rykket ut til en ulykke. Så avtalte jeg en sak for i dag, og dermed ble det noen timer jobb på meg i dag også. Da jeg var ferdig på jobb, dro jeg en kort tur hjemom, før jeg satte meg i bilen nok en gang og kjørte til Maren. Der skulle vi fire, Maren, Marie, Helene og jeg være sammen, og ha en skikkelig avslappende jentekveld. Vi rekker liksom ikke samles så ofte før skolen starter igjen, på grunn av jobb og ferieturer og slikt, derfor passet det seg utmerket med en kveld sammen når vi først hadde muligheten, alle fire. I dag starter jeg på jobb klokken ett, og har hatt hele morgenen fram til nå på å slappe av, drikke iskaffe, lese bok - en lun og deilig start på uka! Jeg skal forsåvidt jobbe i morgen også, men satser på å rekke innom bloggen før det. Ha en fin ukestart, vi snakkes :-)

(Q) Jobber dere også en del i sommer?
~Mathilde~

ettersom sommeren går

Hei!

Jeg merker at jeg har hatt en skikkelig trang til å være sosial forrige uke og denne. Jeg har måttet få ting til å skje, og jeg har villet komme meg ut og gjøre noe. Blir så lett rastløs. Men nå tror jeg liksom jeg har fått så mye av det gode, at jeg kjenner aller mest på behovet eller ønsket om å tulle meg inn i et teppe og høre på godmusikk alene. Høres kanskje litt sturselig ut, men når været for det første er helt pyton (det pøsregner i skrivende stund), og jeg liksom føler meg litt slapp, da er det ingenting som er bedre enn å nyte eget selskap - synes nå jeg. 
I går var jeg en tur innom Foldvik familiepark sammen med mamma og lillesøsteren min, hvor vi møtte noen venner vi ikke har sett på så alt for lang tid. Det var så hyggelig å se dem igjen, og vi var sammen i flere timer. Så måtte jeg hjem og ordne meg til bursdag. Mine to gode Leah og Kaja feiret bursdagen sin i går, og det var så stas å være samlet stort sett hele gjengen igjen. Alle har som regel sitt å bedrive om sommeren, så det er bestandig koselig når vi klarer å samle flesteparten. Det var i alle fall topp stemning og mye hygge! 

(Q) Har dere vært mye på farten i sommer?
~Mathilde~

plutselig festival

Hei!

Husker dere jeg sa at jeg ikke hadde jetlag?  At jeg var glad for å slippe, og var inne i rutiner? Akkurat nå, i dette øyeblikk, ler jeg av meg selv. Jeg har så latterlig jetlag. Jeg har sovet i over tolv timer. Jeg våknet da klokken nærmet seg tre. Jeg skjønner ikke hva jeg har tullet med. Jeg kan vel ikke tro at jeg slipper billig unna med jetlag, haha? Det får nå være, jeg er våken og oppe nå!
I går ble litt annerledes enn hva jeg hadde sett for meg. Jeg kom hjem fra jobb, og skulle egentlig ta det ganske rolig, hadde ikke store planer - skulle bare hente pappa og Janne på Stavernsfestivalen som pågikk fra torsdag til i går. Jeg hadde ikke planer om å dra på festivalen, for vi mistet hele torsdagen til flyreiser, og fredagen var det egentlig deilig å slappe litt av. I går jobbet jeg jo, og tenkte at jeg ikke gadd å skaffe meg festivalpass. Men så ble jeg tilbudt et, og flere av vennene mine spurte om jeg ikke kunne ta meg en tur allikevel. Da var jeg ikke akkurat så vond å be. Alt skjedde på typ. en halvtime. Jeg heiv meg rundt, strødde glitter i halve ansiktet, pakket med meg et par saker, fant et greit festivalantrekk for kvelden, og ble kjørt til festivalområdet. Det var så gøy, og selv om jeg ikke fikk med meg så utrolig masse, var det likevel stas å ha vært på festivalen i år også. Jeg var mest sammen med den supre kollegaen min, som det var så koselig å se igjen. Så fant jeg noen av jentene litt senere. Alt i alt, er jeg veldig fornøyd med at jeg dro, det var litt av en stemning der. Rekordmange mennesker, og Karpe Diem på scenen - det snakker vel for seg selv!(Q) Har dere vært på festival i sommer?
~Mathilde~

off to Sweden

Hei, dere!

Tidlig på'n fra meg i dag. Jeg var oppe halv syv, til tross for skolefri, og skal snart hive meg i bilen og plukke opp jentene. Maren, Helene, Marie og jeg skal på en liten harrytur i dag, og jeg skal hente de rundt åtte. Da jeg fikk lappen, fikk jeg også et gavekort på svenske-ferga, og i dag var den eneste og beste sjansen til å benytte seg av den billetten før vi drar hvert til vårt på ferier og slikt. Så nå har jeg akkurat sinket meg ferdig, og må bare pakke med meg penger og pass (jeg glemmer alltid, men man må vel ha det med selv om det kun er snakk om Sverige-tur?!) og litt annet smått. Vi tar båten som går klokken ti fra Sandefjord, og kan hende vi blir borte en liten stund. Vi snakkes, i alle fall :-)

(Q) Hva skal dere i dag?
~Mathilde~

a saturday to mysef

Heisann!

I dag våknet jeg relativt tidlig til å kunne ha hele dagen å sove på. Men det gjør meg ikke akkurat så mye, jeg føler meg ganske uthvilt (enn så lenge). I går var jeg på Torp flyplass for å hente hun største stesøsteren min som kom hjem på besøk fra studiene over helgen. Ettersom jeg har lappen, ble jeg satt i taxi-posisjonen, men det var i grunn bare stas - både for meg og Anniken. Det var så lenge siden sist! Så jeg hentet henne, og sammen med Thea hadde vi en skikkelig sånn 'sister-kveld' sammen. Vi så på film, drakk vin og koste oss masse når vi først var samlet igjen! Planene for dagen er lik null. Jeg har endelig en lørdag hvor jeg bare kan ta alt med ro, og gjøre akkurat så mye eller så lite som jeg ønsker. Det kjennes skikkelig godt... Nå har jeg satt meg til med den nyeste sesongen av Orange is the new Black som kom ut i går, og aah - jeg er så gira!! Vi får snakkes utover dagen :-)(Q) Hva er deres lørdagsplaner?
(Q) Har dere hatt noen kose-kvelder denne uka?
~Mathilde~

Alter Ego

Heisann!

Ettersom de siste dagene har måttet gå til eksamen, har jeg enda ikke rukket å fortelle dere om festlighetene fredagen som var. Sammen med tidenes jenter, hadde vi dekknavnslipp for russegruppa vår. Man kan sikkert spekulere i om hvor tidlig ute vi var osv., men det er tross alt en god del andre grupper som har sluppet navn før oss, så vi følte liksom bare at nå var den perfekte tiden for at vi skulle røpe dekknavn og kle oss i skikkelig kule gensere med logo og hele pakka! Vi er ikke bussruss, hvis noen skulle lure på det. Vi har valgt å være en vandregjeng med liv og røre, noe vi er skikkelig fornøyde med. Så forrige fredag hadde vi leid et lokale og rigget i stand, før det braket løs på kvelden. Fy føren så gøy det var! Bare det å endelig kunne vise frem logoen vår, gå i gensere med den på, og at folk liksom hører om oss - jeg synes bare det er så kult, jeg! Det kom mange gjester, og vi spilte musikk på full guffe. Været var jo også helt supert, så vi fikk både festet utenfor og inne i lokalet. Som dere kanskje har fattet i tittelen, så heter vi da "Alter Ego 2018", og jeg digger virkelig navnet.. Vi har sikkert tusen bilder fra kvelden, men jeg tenkte jeg kunne dele noen minneverdige øyeblikk med dere, haha - enjoy!


(Q) Hva synes dere om bildene/dekket?
~Mathilde~

den nittende mai

Hei!

Sola skinner endelig igjen, etter litt for mange dager med grå skyer og tung luft. Dagen startet også ganske grå, jeg tror til og med det var litt regn i lufta også. Men for et par timer siden ble det veldig mye varmere, og nå skinner jammen sola - deilig! Jeg har brukt fridagen min godt, vil jeg si. Smoothie, Friends på skjermen og rigging av lokale. For i kveld, om kun noen timer, skal jeg og den fineste jentegjengen min ha dekknavnslipp for russetiden. Nå er strengt tatt de eldres russetid nettopp ferdig, men mange andre har jo startet tidligere enn oss, hehe. For de som skulle lure så er vi ikke buss, men en stor, herlig vandre-gjeng. Jeg gleder meg så masse til å gå i hettegensere med logoen vår på, og bare feste løs! Altså, jeg skal nok ikke ta helt av, men med et stort lokale, anlegg og masse mennesker, kan det bare bli bra! Nå holder jeg på å sminke og ordne meg litt før vi jentene skal vorse sammen - før alle gjestene kommer. Dette blir spennende!(Q) Hva er deres fredagsplaner?
~Mathilde~

feiring av landet vårt

Heisann!

I går var jeg rett og slett så utslitt at jeg sloknet på senga like etter at jeg kom hjem fra jobb. 17. mai var full av aktiviteter, planer og tradisjoner, så det tok litt på for min del. Men det er jo selve kosen, får bare takle å være litt sliten etter en sånn dag! Jeg har egentlig fri i går og i dag, men jeg valgte å dra på jobb i går, følte liksom det var riktig, hehe. Men jeg var, som sagt, fortsatt ganske utslitt, så jeg klarte ikke gjøre noe særlig annet i går enn å jobbe og sove/slappe av... Tenkte jeg skulle skrive litt om nasjonaldagen og feiringen, men jeg får ta det nå - som jeg tross alt har ladet batteriene litt, og har frii.

17. mai startet så flott hos Ada Celine hvor flere av jentene i gjengen var samlet til champagnefrokost. Vi hadde det utrolig hyggelig, selv om jeg måtte dra litt tidligere enn de andre fordi jeg skulle gå i skoletoget i byen. De andre forble i Stavern for å se barnetoget der. Skoletoget i byen har vært tradisjon siden jeg startet på ungdomsskolen, og jeg elsker å gå i tog! Jeg møtte på så mange fine kjentfolk, og gikk med flere venner. Toget endte i Bøkeskogen, som er helt nydelig på denne tiden av året - stappfull av vakre mennesker i bunader og masse grønne blader overalt! Deretter dro familien videre til ste-mormor-og-morfar, for å spise der og hygge oss før borgertoget skulle gå. Det er også en av favorittradisjonene på nasjonaldagen, å se alle de ulike foreningene og lagene og menneskene som representerer ett eller annet. Nok en gang var vi i Bøkeskogen, hvor det var flere taler. Blant annet sto en av mine fine kolleger for hovedtalen for i år - det var stas!! Store deler av dagen gikk til å være med venner og familie, og selv om det foregikk i full fart, var dagen så himla vellykket. Jeg elsker virkelig 17. mai og landet mitt!(Q) Hva er deres favoritt-tradisjon på 17.mai?
(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

Eurovisions festligheter

Hei dere!

I går var jeg jo på fest med min fine kollega og en gjeng venner av henne. Det hele var for å feire årets store begivenhet; Eurovision Song Contest, noe jeg bare digger.. Det er så gøy med Grand Prix og all stemninga som følger med! Vi møttes, spiste sammen, og så var det duket for sendinga. Vi dro den helt ut med stemmeskjemaer og poengsummer, og hadde det så koselig - og ikke minst sykt morsomt! Vi holdt på til langt på natt, og med energi nok til å løfte taket (vil jeg påstå). Nei altså, vi hadde det skikkelig herlig!
I dag hadde jeg bare én ting på planen, det var faktisk å være fotograf i en konfirmasjon. Det er lillesøstra til Maren som konfirmerte seg i dag, og jeg hadde lovet å holde av dagen for å ta noen fine portrettbilder og familiebilder for dem. Vi dro til Bøkeskogen, hvor det er helt nydelig på denne tiden av året med freshe, friske og de vakreste grønne bladene på trærne. Bildene ble såå fine, og jeg gleder meg masse til å gi de til dem! Nå er jeg en smule sliten, og skal ta det litt med ro fram mot kvelden. Kan hende jeg bør ta fatt på litt skolearbeid, men jeg ser an formen litt. Ha en fin søndag videre!(Q) Fikk dere med dere ESC i går?
~Mathilde~

grillkveld og godt selskap

Heihei!

Til tross for at været i går (i alle fall store deler av dagen) var helt grusomt, med regn, yr og kald vind, klarte det jammen meg å snu. Ut på ettermiddagen reiste flere av skyene sin vei, og det ble varmere i lufta! Leah hadde invitert jentegjengen på grillfest og hyggekveld hos henne, men måtte avlyse på grunn av været - helt til det ble sol igjen. Da fikk vi fart på grillen og dro allikevel! Vi hadde det utrolig koselig sammen, og en slik kveld var etterlengtet.. I dag var jeg sent oppe av sengen, og unnet meg en lang, varm dusj med musikk på høyttaleren. Så deilig å starte dagen sånn! I kveld er det også duket for Eurovision Song Contest, og den skal feires!! Jeg er nok en av få som interesserer meg for dette i min aldersgruppe, men jeg har faktisk blitt bedt med for å se finalen og lage skikkelig stemning hos en av kollegene mine. Jeg gleder meg så masse, trur ikke akkurat det skal stå på stemninga da, for å si det sånn haha!

(Q) Hva gjorde dere i går?
(Q) Ser dere på Eurovision?
~Mathilde~

årets mediepris

Heihei!

De siste to dagene har jeg omtrent ikke gjort annet enn å kjøre, haha! De som nylig har fått lappen (eller husker hvordan det var) kan vel kjenne seg igjen.. Det har vært så gøy. Onsdag kveld dro jeg med Helene på roadtrip, og uten noen peiling på hvor vi skulle, kjørte vi i over tre timer rundt i Larvik og Sandefjord - jeg elsker når vi bare er så spontane! 

Så har jeg jo helt glemt å skrive om en av mai's største begivenheter, som foregikk i går. Men da var det altså duket for Medieprisen igjen. Som noen av dere kanskje husker, var jeg nominert i to kategorier i fjor. Og ikke bare det, men jeg gikk av med seieren i begge de to kategoriene også! Det var en helt spesiell opplevelse. I år var jeg faktisk heldig nok til å bli nominert igjen. Riktignok bare en nominasjon, men halo, det er jo fortsatt ganske prestisjeverdig når det er så mange bidrag med! Så jeg var nominert i kategorien "tekst, portrett", men vant dessverre ingen pris i år. Hun som vant hadde skrevet et helt fantastisk portrett, og fortjente prisen. Jeg synes jo det er utrolig gøy bare å være nominert! Kleskoden og temaet for årets prisutdeling var fargerikt, så jeg stilte opp som best jeg kunne, uten at det skulle se grusomt ut (jeg foretrekket jo svart, hvitt og grått til det meste, haha). Men gårsdagen var veldig vellykket, og vi koste oss masse med prisutdeling og godvær!
med fineste Emilie!!
(Q) Har dere vært med på noe liknende?
~Mathilde~

natt til første

Heisann!

Da var mai kommet.. må si, som alle andre ganger, at april suste unna. Jeg tror det er det at jeg føler jeg ikke henger med på alt som skjer. At jeg liksom er 'tilstede' i noen tilfeller, mens andre ganger, er jeg litt borte. Har så lyst til å prøve å ta det til meg, jobbe med det. Å bare være litt mer i situasjonene. Det hadde vært ålreit. 
Men nå er det altså siste vårmåned, og sola skinner. Det er i alle fall godt. Jeg og Helene var servitører og jobbet på kjøkkenet i en konfirmasjon i går, og det tok en stund. Vi hadde mye å gjøre, og var ganske så ferdige og slitne da vi var ferdige for dagen. Men så ble jeg mint på at i natt var jo tross alt 'natt til første', og ikke lenge etter at jeg kom hjem fra konfirmasjonen ble jeg med noen venner ut for å 'feire' denne store begivenheten. Vi var i Kvelde, bygda på andre sida av Larvik, og var der et par timer. Men stemningen var ikke helt hva vi ventet oss, så vi tok et aldri så lite nach i bilen på vei hjem, haha. Koselig var det, i alle fall!

(Q) Har dere også vært ute i natt?
~Mathilde~

roadtrip with friends

Heisann!

I dag fikk jeg en melding av Helene tidlig på formiddagen, som lurte på om jeg, Marie og Maren hadde lyst til å komme oss ut, eller finne på noe. Og ettersom Marie fikk lappen tidligere denne uka (!!), bestemte vi oss for å ta en liten roadtrip sammen. Ikke spesielt langt, men vi fire dro til Tønsberg. Det var så sykt gøy at vi kunne dra alene, eller at vi slapp å tenke på at foreldre måtte kjørt oss hit og dit. Kan ikke vente til jeg snart kan kjøre rundt selv... I Tønsberg fikk vi kost oss med litt shopping, passelig fint vær og kafé. Vi var både på Farmandstredet og i sentrum, og jeg fikk kjøpt et par saker. Vi hadde det i alle fall urolig hyggelig, og snakket om å tilbringe kvelden sammen også. Vi snakkes :-)(Q) Hva synes dere om innkjøpene?
(Q) Hva har dere gjort i dag?
~Mathilde~

feelingen av ferie

Heisann!

Det er først i dag at jeg kjente på at det er påskeferie, og hvor deilig det faktisk er. Det er vel gjerne sånn når mandagen kommer, og man kan sove leenge..? Jeg har akkurat startet på en ny serie; 13 reasons why, og jeg klarer ikke legge den fra meg. Så store deler av gårsdagen (og litt i dag) har jeg sett på den serien i flere timer. Men så fikk jeg en snap fra Helene tidligere i dag, og hun lurte veldig på om jeg ikke kunne bli med henne på Rema for å kjøpe godteri, haha. Som den gode vennen jeg er, tok jeg mopeden bort til henne, og så kjørte vi sammen til nærmeste Rema for å benytte oss av priskrigen som pågår. Så fortsatte vi daten vår i byen, hvor vi satte oss på en kafé og drakk kakao. Ikke så verst måte å starte påskeferien på, mener jeg. Vi hadde det utrolig hyggelig!

(Q) Hvordan nyter dere påskeferien?
~Mathilde~

is på brygga

Hei dere!

I dag var det ganske så fint vær da jeg våknet - det har mildt sagt gått over nå, skyene har dekket for himmelen, og vinden er innmari sur. Men Helene, Marie og jeg bestemte oss for å benytte oss av det deilige været, og ble enige om å ta en is på brygga i Helgeroa etter forslag fra Helene. Vi møttes og kjørte mopedene våres sammen ned til bryggekanten hvor vi nøt hver vår softis (bortsett fra Marie, outsider) - årets første. Det var utrolig hyggelig, og vi fikk oppdatert hverandre på litt av hvert. Sånne spontane avtaler er så deilige!

(Q) Hva har dere gjort i dag?
~Mathilde~

Lerche = stemning

Hei!

Fy søren, gårsdagen var bra! Da jeg dro for å møte Helene, var jeg skikkelig spent - og jeg har heller ikke hørt så veldig mye på Sondre Lerche før. Men jeg vet at jeg som regel liker sjangeren han spiller. Vi gikk fra Helene til Bølgen, eller Sanden Scene, hvor konserten var. Det som er så herlig med Sanden er at det blir så intimt og bra stemning. Det var nesten som en intimkonsert, hvor vi gjenget oss foran scenen og danset til den store gullmedaljen, haha. Det var virkelig bra, og jeg ble positivt overraska! Vi storkoste oss, og passet rett inn med folk på godt over vår egen alder.. Sceneshowet var også utrolig, og på et tidspunkt hoppet Sondre bare ned fra scenen, og danset sammen med oss i publikum - vanvittig kult! Kvelden var, kort oppsummert, fantastisk!(Q) Hva gjorde dere i går?
(Q) Har dere vært på konsert denne uka?
~Mathilde~

spontan og klar

Heihei!

I sta fikk jeg en melding på Facebook fra fineste Helene, som jeg går i klasse med. Hun spurte om jeg hadde lyst til å bli med på Sondre Lerche, han har konsert på Bølgen i kveld. Jeg ble utrolig gira, og hadde jo ikke akkurat andre planer for lørdagskvelden. Vi avtalte at jeg skulle komme til henne, og så skulle vi gå derfra, ned til kulturhuset. Herlighet, jeg digger når sånne spontane ting dukker opp! Det er jo så hyggelig - og jeg har aldri sett Sondre Lerche opptre før, så jeg gleder meg skikkelig til hele opplevelsen og kosen. Nå får jeg gjøre siste touch på sminken før jeg blir hentet. Vi snakkes!

 -ikke akkurat slik jeg ser ut nå.

(Q) Har dere sett Sondre Lerche live før?
~Mathilde~

50's

Heisann!

I går var en sånn fredag hvor vi sluttet halv tolv, været var strålende, og jeg kjørte moped til skolen. Det var så deilig med sola i ansiktet og litt for kald vind mens jeg kjørte. Da jeg var ferdig med to økter samfunnsfag, dro jeg på jobb for å skrive ferdig saken jeg startet på i går. Det var igrunn ganske fort unnagjort. Deretter suste jeg videre hjem til mamma for noen timer, og fant fram litt klær og stas som jeg kunne bruke til en bursdag jeg skulle i senere på kvelden. Jeg glemte helt bort tiden da jeg var der, og fikk plutselig litt dårlig tid til å gjøre meg klar til bursdagen. Jeg kjørte hjem til pappa igjen, og skiftet i en fei, mens jeg gjorde et forsøk på å sminke meg. Det var temabursdag, og temaet var intet mindre enn 50-talls. Jeg elsker å kle meg opp i sånne klær, og finne sminketrender fra den tiden. Jeg hadde det så gøy med å rote frem noe fra klesskapet, åh! I bursdagen hadde vi det utrolig koselig. Vi spiste hjemmebakt pizza, så på Grease (naturligvis), og skravlet masse med musikk i bakgrunnen. Det var så herlig! :-)
fiine bursdagsbarnet!(Q) Har dere vært i en kul tema-bursdag i det siste?
~Mathilde~

mot ferieslutt

Heihei!

I går var jeg hos Kristian fra klassen, sammen med flere i media-gjengen pluss noen til. Vi hadde det sinnsykt gøy sammen, og stemninga sto i taket, for å si det sånn. Det var så hyggelig! Før det, var jeg hos mamma fordi familien til stefaren min kom på besøk. De bor et stykke unna, så vi ser de ikke så ofte. Vi var først ute og spiste pizza, og deretter dro vi hjem til mamma. Igjen, veldig koselig... Og i dag skal jeg også på farten (eller ikke akkurat), for tanta og onkelen min skal feire familiebursdag, og det pleier jo alltid å være hyggelig. Ellers er det jo fastelavn, og jeg tror det er boller på gang her i heimen - det er stas! I dag er faktisk siste feriedag også, jeg synes den har gått unormalt fort.. Tilbake på skolebenken igjen i morgen, kunne ønske ferien hadde vart noen ekstra dager (jeg er vel ikke helt alene med den tanken?). Vel, ha en fin søndag!(Q) Hva gjorde dere i går?
(Q) Har dere noen søndagsplaner?
~Mathilde~

chai latte og mopedvær

Heisann!

I dag var jeg ganske tidlig oppe, og hadde god tid på morgenen før jeg skulle til en time i byen halv ett. Da jeg var ferdig der, gjorde jeg bare unna et ærend i sentrum, og turet videre hjemover. Været i dag har vært strålende, og jeg har faktisk tatt frem mopeden. Jeg er jo en smule sent ute med bil-lappen, men det gjør meg ingenting å moppe rundt når været er så fint! Hjemme fikk jeg besøk av fineste Maren, og vi skravlet en del før vi bestemte oss for å ta en spontan kjøretur sammen. Vi endte opp på en kafé i Stavern, Det Gule Galleriet, og koste oss skikkelig med chai latte og cafe mocca der. Det er kun noen få minutter siden jeg kom inn døren her hjemme igjen, og nå skal jeg ta meg litt tid til å slappe av. For snart, eller senere i kveld, skal jeg til Helene sammen med Maren og Marie. Det kommer til å bli stas, og vi skal ha en ordentlig kose-kveld. Perfekt måte å runde av dagen på... Vi snakkes :-)

(Q) Hvordan har deres dag vært?
~Mathilde~

litt av en helaften

Heisann!

I dag har jeg vært på jobb for å skrive ut en sak, og jeg kom akkurat inn døra hjemme. Jeg har huset for meg selv denne helgen også, så jeg har invitert jentene over i kveld. I går var vi jo på komishow i Bølgen med selveste Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne. Vi startet kvelden på Bedehuset, en av de nyere restaurantene her i Larvik, og der fikk bestilte vi deilig mat (og drikke). Etter det gikk vi over Indre Havn og til kulturhuset. Og dere, jeg er helt ordløs. Showet var så fantastisk bra!! Jeg hadde vondt i magen etter altfor mye latterkrampe da vi dro derfra. De er så åpne, ærlige og geniale, alt på én gang. Jeg hører på podcasten deres, og ler meg skakk av den hver uke, men det var noe helt spesielt med å se de live. Klarer ikke å si noe annet enn at de var helt sykt rå! For en kveld...

(Q) Har dere vært på et lignende show i det siste?
~Mathilde~

vinterferri

Heihei!

Endelig kom ferien! Føler egentlig at de få ukene fra juleferien til nå har flydd unna, men likevel tatt sin tid. Skoledagen i dag besto av engelsk film-presentasjon som gikk over alle forventninger! Jeg følte jeg klusset det helt til på et tidspunkt, og bare snakket vås. Men jeg rotet meg tydeligvis ikke bort allikevel, og det kjentes bare herlig å starte ferien med den unnagjort... Så hadde vi en kort økt med samfunnsfag, og etter det var det bare å gå ut til vinterferie. Herlighet, så deilig! Jeg har vært innom hos mamma og holder på å sminke og ordne meg for øyeblikket. Jeg skal på Tusvik og Tønne "Skammer seg" i kveld, og jeg gleder meg så enormt!! Jeg fikk billett av Helene, Maren og Marie til bursdagen min, så vi fire drar sammen. Før det skal vi på Bedehuset her i Larvik og spise middag - en skikkelig helaften. Nå må jeg fortsette på sminken, vi snakkes!

(Q) Hva skal dere i kveld?
~Mathilde~

Les mer i arkivet » Januar 2018 » Desember 2017 » November 2017


M A T H I L D E

17 | Norway

Contact:
mathildewaale@hotmail.com

design by Tonjemt